Labai greitai pasigamina, saknus. (geras receptas)Forelle aisku kas megsta serbentus. As labai. mano vyras nemegsta, bet puse pyrago suvalge, jam patiko stebejausi. Gal perdaug miltu idejau. o serbentu daugiau dejau nes yra sode nemazai.
O bijojai, kad nepavyks. Tikrai skanus, maniškis irgi serbentų nemėgsta, bet šį pyragą valgė ir aš stebėjausi O kad taip viršus patežo, tai nuo serbentų pertekliaus, arba reikėjo krakmolo į baltymus daugiau, jis sutvirtina. Ir pjaustyt reikai pravėsusį, nes karšto galiuką pjoviau irgi pabėgo
Visada nepavyksta, bet sis puse bedos aciu uz pastabas,kita kart zinosiu. as nekantravau paragauti, tai pjoviau karsta
Niekad nesakyk, kad nepavyko, tai nieks ir nežinos labai ten žino kaip turi gautis. Aš irgi visada nekantrauju paragaut ir pjaunu karštą, bet kai šito kampuką atsipjoviau, o jis pradėjo kristi, tai palaukiau pusvalanduką, nors ratus sukau ir vis kraštelį nugnybdavau
Siulau viena recepta, nezinojau prie ko priskirti, tai dedu prie pyragu.
skruzdelynas
reikes:
4 kiausiniu; 3 v. s. grietines; miltu, (kad gautusi minkoma tesla) Aliejaus.
Is akies beri miltu, ant ju kiausiniai, grietine, isminkoma tesla. dedama ant miltais pabarstyto pavirsiaus ir apie 10 min minkyti, kuo ilgiau tuo geriau. Padalinti i dvi dalis viena dali kocioti kol bus permatoma, supjaustyti kvadratais ir po viena mesti i ikaitusi alieju. Sis procesas vyksta labai greitai, todel reiketu pagalbininku. Taip sukepti visa tesla. Deti sluoksniais apipilti medumi r norimais priedais apibarstyti (aguonos, razinos, riesutai, dziovinti vaisiai, guminukai) Labai patinka vaikams.
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21 Pranešimai: 464 Miestas: Vilnius Pliusai: 27
Kukurūzų miltų keksiukai su uogomis
1,5 puodelio kvietinių miltų 3/4 puodelio kukurūzų miltų pusė puodelio cukraus 4 šaukšteliai kepimo miltelių ketvirtis šaukštelio druskos vienos citrinos žievelė puodelis šviežių arba šaldytų uogų (naudojau šviežias mėlynes)
kiaušinis puodelis pieno ketvirtis puodelio aliejaus šaukštelis valinės esencijos
Sumaišyti abiejų rušių miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę. Kitame inde sumaišyti du šaukštus šio miltų mišinio su uogomis. Atskirame inde išplakti kiaušinį, sumaišyti su pienu, aliejumi ir vanilės esencija. Sumaišyti su miltais (maišyti tik kol viskas išsimaišys, ne ilgiau) bei atsargiai įmaišyti uogas. Kepti 20-25 minutes (ilgiau jei uogos šaldytos) 205 laipsnių orkaitėje.
Antras mano gyvenime štrudelis. Tešla gavosi prastesnė negu pirmojo, nors stengiausi iškočioti kuo ploniau, bet matyt nedaploninau. Be to, skirtingai negu kitame štrudelyje, jos nereikėjo aptepti sveistu - gal dėl to buvo ne tokia švelni? Įdaras buvo: obuoliai, vyšnios iš kompoto ir varškė, sumaišyta su vaniliniu cukrumi... Buvo labai skanu valgyti karštą su ledais, bet pirmas mano štrudelis (vien su obuoliais) subtilesnis gavosi
Cukinijos keksiukai, labai gražūs ir įtariu, skanūs. La Major, sako, kad pirmas kepinys būna geriausias, nes antrą ir toliau kepdama, atsipalaiduoji, ne taip stengiesi, bet anau kad vistiek tau nuostabiai pavyko
Tie raudoni gabalėliai tai džiovintos vyšnios. Pasitaisau . Štai receptukas: TEŠLAI 200gr.sviesto 200gr.cukraus 3 kiaušiniai 1 a.š.vanilės 1 a.š. kepimo miltelių miltų (dėjau iš akies, kad tešla gautųsi tirštos grietinės konsistencijos) Kriaušės - kiekis pagal skonį (nuluptos ir supjaustytos). Sauja girtų džiovintų vyšnių (mirkytų brendžiuke )
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol masė garokai padidės. Kambario temperatūros sviestą išsukti ir dėti į kiaušinių masę; tada į masę keliauja vanilė, po jos miltai su kepimo milteliais. Kaip ir minėjau, miltų dėjau tiek, kad tešla taptų tiršta kaip grietinė. Pabaigoje į tešlą keliauja pjaustytos kriaušės bei girtos vyšnaitės. Viską gerai permaišom ir į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40 - 50 min arba tiksliau - kol iškeps. Kad neprailgtų laukt kol pyragas kepa, pasimėgaujam likusiu nuo vyšnaičių brendžiuku . Skanaus.
Paskutinį kartą redagavo Lina13 27 Rgp 2009, 09:55. Iš viso redaguota 1 kartą.
Cukinijos keksiukai, labai gražūs ir įtariu, skanūs. La Major, sako, kad pirmas kepinys būna geriausias, nes antrą ir toliau kepdama, atsipalaiduoji, ne taip stengiesi, bet anau kad vistiek tau nuostabiai pavyko
Stengiausi, stengiausi Tiesiog tešla buvo kiek kitokia, ir pagal receptą jos nereikėjo ištepti sviestu bei barstyti džiuvesėliais, kaip pirmojo štrudelio, dėl to ir kitoks efektas Bet buvo skanu vis viena
O aš galvojau, kad pagal tą patį receptą kepei. O aš štrudeliui dar nepribrendau, man arodo per daug darbo ir vietos reikia
Vietos, kepant mažiuką (100 g miltų) užtektų pusės virtuvinio stalo Tikrai bandyk, nieko mandro, bet geriau rinkis kokį nors universalų receptą ir prieš įdarą klodama svistu lydytu tešlą patepk. tas variantas yra skaniausias, man atrodo
Aš kepiau pusę normos, bet duodu pilnos porcijos receptą: 125 g sviesto (kambario temp) išsukama su 125 g cukraus. Įmaišyti 3 kiaušinius (darydama pusę porcijos, paėmiau kiaušinį ir trynį, baltymą naudojau glazūrai). Suberti 250 g miltų su 2 šaukšteliais kepimo miltelių. Praskiesti 3 šaukštais obuolių sulčių (man prireikė daugiau).
Konsistencija turi būti tokia nevisai skysta, bet lengvai maišoma, ale kremo. Įberti cinamono.
2 obuolius nulupti, supjaustyti smulkiai, įmaišyti į tešlą, taip pat įmaišyti 100 g razinų.
Kepti 180 laipsnių temp. apie valandą (pusė porcijos iškepė per pusę valandos).
Ir kas patikėtų kad prieš metus La major nieko nekepdavo, net į virtuvės pusę nežiūrėdavo O dabar-tokius šedevrus varo net man, nuolatiniai virtuvės gyventojai, pavydas ima
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume