darau tokius kaip pyragaicius, kaip tortelius mini, bet kad kiausiniai neissiplake kaip priklause, gal kas zinot kodel??? na pirma karta man cia jie taip padare, jauciu ir biskvito iseis per mazai
Prasti kiaušiniai, riebaluotas indas... daug priežasčių gali būti. Man pas draugę kepant pyragą irgi pirmą kartą gyvenime neišsiplakė baltymai, tik putos susidarė ir viskas, o draugė galvą pakraipė, sako o ko tu nori? visada taip man išsiplaka. Tai vat ir nesupratau ar indas netiko plakimui, ar kiaušiniai prasti, ar dar kažkas. Bet pyragas išėjo skanus, nors atrodė ne taip kaip priklauso. O kaip tau pasisekė?
Aš vakarienei jautienos kepsniukų prikepiau su sūriu. Bet tik vyras vienas valgo
as tam inde visada plaku, svarus indas, o kiausiniai pirkti is visai kitos parduotuves nei visada perku. neiskilo taip kaip turejo, bet skaniai gavosi, dar pertepima padariau ir pasistengsiu rytoj tuos pyragaicius parodyti. o maniskis eilini karta nevalge to ka dariauo ir vel uzsimane pakepintu lasinuku su kiausiniais
Gali būti, kad netyčia kiaušinio trynys beatskiriant trynį nuo baltymo pateko, todėl neišsiplakė gerai. O šiaip reikia žiupsnelį druskos į baltymus įberti, daug geriau išsiplaka
Pranešimo tema: Re: Ką gaminti vakarienei.....? II
Parašytas: 16 Lap 2009, 11:50
Naujokas
Baklažanų apkepas
Man vakarienei ne toks skanus šiltas buvo, kaip pusryčiams šaltas užkandis.
2 dideli baklažanai aliejaus 2 dideli svogūnai, plonai supjaustyti 4 česnako skiltelės 4 kiaušiniai petražolių 1 žaliosios citrinos sultys 1 a. š. kepimo miltelių 1 v. š. miltų 1 a. š. druskos maltų juodųjų pipirų
Baklažanus supjaustyti riekelėmis ir pakepti keptuvėje kol suminkštės, iškepusius pasmulkinti šakute. Tada pakepinti svogūną su česnaku. Ingredientus sumaišyti. Kiaušinius, citrinos sultis, miltus, kepimo miltelius ir prieskonius gerai išplakti ir viską įmaišyti į baklažanų ir svogūnų masę. Kepti orkaitėje apie 30min.
naktipiečiams pas mus Drėgnas šokoladinis pyragas (iš Tax.lt kolegė pasidalino )
taigi reikia: po 1 puodelį miltų, cukraus ir karšto vandens pusė puodelio kakavos miltelių po 1 arb.šaukštelį sodos ir kepimo miltelių 1 kiaušinis ketvirtadalis puodelio tirpdyto sviesto cukraus pudros
Iki vientisos masės sumaišom miltus,cukrų,kakavą, kepimo miltelius ,sodą ir karštą vandenį. Įmaišom kiaušinį išplaktą ir tirpdytą sviestą. Skardą išklojam kep.popierium ir supilę kepam 180 įkaitintoje arkaitėje 30-35 min. Ataušome ir apibarstom cukraus pudra. Skanaus
vaišinkitės,kol dar yra pyragas gavosi purus ir drėgnas
aga, aš irgi troškinį seniausiai sukirtau, o dabar seilė bėgaaa... Tai laikas miegučio reiškias... Tik va sugalvosiu, ką ryt iš kalakutienos faršo likučių sumąstyt
sito niekada nebus kiek as valgyt pridarau ir ji valgo, aisku ne asmeniskai jai, bet bendrai, tai jos koldunai cia tik milijonine dalele
nu ale pyp vistiek malonu buvo,pagloste siek tiek,juokauju,as ir tik is mandagumo ka paragauju,kai apsilankau pas saviske arbe mandagiai pasakau,kad jau pavalgius arba dietos laikaus
parukytos desreles su skrudintom bulvem, salotom ir cesnakiniu padazu, gi maniskis nusprende kasdien cesnaka valgyt, kad neuzkriuksetu jo gripas. na kai tokia smarve is burnos eiina, tai nei gripas, nei dar koks biesas neprilips
parukytos desreles su skrudintom bulvem, salotom ir cesnakiniu padazu, gi maniskis nusprende kasdien cesnaka valgyt, kad neuzkriuksetu jo gripas. na kai tokia smarve is burnos eiina, tai nei gripas, nei dar koks biesas neprilips
pabandyk povalgio pomidoru sultim pagirdyt, mano kulinarijos mokytoja sako, kad padeda
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume