Žuvis
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Keptas karpis su obuoliais
Karpis,
prieskoniai,
druska, citrina,
2 - 3 obuoliai.
Karpį nuskusti, išvalyti, išplauti, ištrinti prieskoniais, pašlakstyti citriniuke, palaikyti apie valandą. Tada dėti į sviestu iškeptą keptuvę, apdėlioti obuolių skiltelėmis ir kepti orkaitėje, kol apskrus, vis palaistant atsiradusiomis sultimis.
Karpis,
prieskoniai,
druska, citrina,
2 - 3 obuoliai.
Karpį nuskusti, išvalyti, išplauti, ištrinti prieskoniais, pašlakstyti citriniuke, palaikyti apie valandą. Tada dėti į sviestu iškeptą keptuvę, apdėlioti obuolių skiltelėmis ir kepti orkaitėje, kol apskrus, vis palaistant atsiradusiomis sultimis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
kEPTOS PLEKŠNĖS SU PAGARDAIS
Plekšnių,kiaušinio, drskos, j. pipirų, džiūvėsių,
sviesto, citrinos sulčių.
Žuvis paruošti kepimui ir apšlakstyti citrinos sultimis.
Miltus sumaišyti su druska, pipirais. Plekšnes apvolioti miltuose - kiaušinyje- džiūvėsiuose. 20 min. palaikyti šaldytuve, kad paniruotė geriau priliptų.
Kepti ant lėtos ugnies. Prieš baigiant kepti, įdėti sviesto.
Plekšnių,kiaušinio, drskos, j. pipirų, džiūvėsių,
sviesto, citrinos sulčių.
Žuvis paruošti kepimui ir apšlakstyti citrinos sultimis.
Miltus sumaišyti su druska, pipirais. Plekšnes apvolioti miltuose - kiaušinyje- džiūvėsiuose. 20 min. palaikyti šaldytuve, kad paniruotė geriau priliptų.
Kepti ant lėtos ugnies. Prieš baigiant kepti, įdėti sviesto.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0325.jpg (48.45 KiB) Peržiūrėta 4770 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kepta plekšnė su lašiniais
Plekšnės,
miltų,
lašinukų,
druskos, pipirų,
citrinos, petražolių.
Žuvį paruošti kepimui, apšlakstyti citrina ir apvolioti miltuose, sumaišytuose su druska ir pipirais.
Lašinukus supjaustyti kubeliais ir spirginti keptuvėje. Kai išspirgės - išmti ir kepti žuvį. Baigiant sudėti spirgučius. galima įpjaustyti svogūnų ir įdėti grietinės.
Plekšnės,
miltų,
lašinukų,
druskos, pipirų,
citrinos, petražolių.
Žuvį paruošti kepimui, apšlakstyti citrina ir apvolioti miltuose, sumaišytuose su druska ir pipirais.
Lašinukus supjaustyti kubeliais ir spirginti keptuvėje. Kai išspirgės - išmti ir kepti žuvį. Baigiant sudėti spirgučius. galima įpjaustyti svogūnų ir įdėti grietinės.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Plekšnių apkepas su pievagrybiais
400 g pievagrybių,
3 šaukštai sviesto,
250 g lydyto sūrelio,
600 g plekšnių filė,
1 skiltelė česnako,
grietinės, druskos, baltųjų pipirų.
Grybus supjaustyti griežinėliais, apkepinti svieste, pagardinti druska bei pipirais.Išėmus iš keptuvės grybus, sudėti sūrelį, grietinę ir maišyti, kol sūris išsilydys.Tada vėl sudėti grybus ir išmaišyti.
Skardą įtrinti česnako skiltele ir ištepti sviestu. Plekšnes supjaustyti gabalais ir sudėti ant dugno, apdėti grybų mase. kepti apie 20 min.
Tinka : virtos bulvės, lapinės salotos.
400 g pievagrybių,
3 šaukštai sviesto,
250 g lydyto sūrelio,
600 g plekšnių filė,
1 skiltelė česnako,
grietinės, druskos, baltųjų pipirų.
Grybus supjaustyti griežinėliais, apkepinti svieste, pagardinti druska bei pipirais.Išėmus iš keptuvės grybus, sudėti sūrelį, grietinę ir maišyti, kol sūris išsilydys.Tada vėl sudėti grybus ir išmaišyti.
Skardą įtrinti česnako skiltele ir ištepti sviestu. Plekšnes supjaustyti gabalais ir sudėti ant dugno, apdėti grybų mase. kepti apie 20 min.
Tinka : virtos bulvės, lapinės salotos.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Rūkytos lašišos ruliadas
15 g sviesto
1 česnako skiltelė, sutraiškyta
150 g špinatų, virtų, išgręžtų ir sukapotų
4 kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymų
1 šaukštelis šviežio rozmarino, sukapoti
žiupsnis tarkuoto muskato riešuto
druska, juodi pipirai
salotų lapai ir citrinos griežinėliai papuošimui
Įdaras
250 g mascarpone arba pertrintos varškės
2 šaukštai pieno
4 svogūnų laiškai, plonai supjaustyti
125 g rūkytos lašišos
2 prinokę pomidorai, plonai supjaustyti griežinėliais
Paimti kepimo popieriaus. Sviestą tirpdyti su česnaku. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti špinatus. Pridėti trynius, rozmariną, muskato riešutą, druskos, pipirų ir išmaišyti. Kitame inde išplakti baltymus. Dėti 2-3 šaukštus į špinatų masę, tada likusią dalį. Atsargiai išmaišyti. Paruoštą masę paskleisti ant kepimo popieriaus ir kepti 190 laipsnių orkaitėje 10-12 min, kol masė taps tvirta. Ištraukti iš orkaitės, uždengti suvilgytu rankšluosčiu ir palikti atvėsti.
Tuo metu padaryti įdarą. Sumaišyti varškę su pienu, įmaišyti svogūnus.
Nuo ruliados nuimti kepimo popierių. 2,5 cm nuo krašto išdėlioti plonytes lašišos juosteles, ant viršaus tepti varškės įdarą, sudėlioti plonyčius pomidoro griežinėlius ant pusės ploto. Pradėti vynioti ruliadą nuo tos pusės, kur išdėlioti pomidorai. Suvynioti ją į maistinę plėvelę, ant viršaus apvynioti sudrėkintu rankšluosčiu ir laikyti šaldytuve pernakt. Supjaustyti gabalėliais bei puošti salotomis ir citrina.
15 g sviesto
1 česnako skiltelė, sutraiškyta
150 g špinatų, virtų, išgręžtų ir sukapotų
4 kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymų
1 šaukštelis šviežio rozmarino, sukapoti
žiupsnis tarkuoto muskato riešuto
druska, juodi pipirai
salotų lapai ir citrinos griežinėliai papuošimui
Įdaras
250 g mascarpone arba pertrintos varškės
2 šaukštai pieno
4 svogūnų laiškai, plonai supjaustyti
125 g rūkytos lašišos
2 prinokę pomidorai, plonai supjaustyti griežinėliais
Paimti kepimo popieriaus. Sviestą tirpdyti su česnaku. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti špinatus. Pridėti trynius, rozmariną, muskato riešutą, druskos, pipirų ir išmaišyti. Kitame inde išplakti baltymus. Dėti 2-3 šaukštus į špinatų masę, tada likusią dalį. Atsargiai išmaišyti. Paruoštą masę paskleisti ant kepimo popieriaus ir kepti 190 laipsnių orkaitėje 10-12 min, kol masė taps tvirta. Ištraukti iš orkaitės, uždengti suvilgytu rankšluosčiu ir palikti atvėsti.
Tuo metu padaryti įdarą. Sumaišyti varškę su pienu, įmaišyti svogūnus.
Nuo ruliados nuimti kepimo popierių. 2,5 cm nuo krašto išdėlioti plonytes lašišos juosteles, ant viršaus tepti varškės įdarą, sudėlioti plonyčius pomidoro griežinėlius ant pusės ploto. Pradėti vynioti ruliadą nuo tos pusės, kur išdėlioti pomidorai. Suvynioti ją į maistinę plėvelę, ant viršaus apvynioti sudrėkintu rankšluosčiu ir laikyti šaldytuve pernakt. Supjaustyti gabalėliais bei puošti salotomis ir citrina.