Žuvis
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Radau neblogą receptėlį. O kadangi man teko valgyti ešerį tik rūkytą, reiks kada išbandyti
Ešerys citrinų padaže
4 ešerio filė ( po 180 g),
žiupsnelio petražolių,
200 ml sauso baltojo vyno,
druskos, 2 lauro lapelių,
žiupsnelio maltos ciberžolės arba šafrano,
1 arbat. šaukštelio garstyčių grūdelių.
Padažui
1 riekelės baltos duonos,
2 česnako skiltelių,
120 g išgliaudytų kedro riešutėlių,
50 ml citrinų sulčių,
75 ml augalinio aliejaus,
druskos,maltų juodųjų pipirų.
Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite. Plačiame puode užvirinkite 750 ml vandens kartu su vynu, 1 arbat. šaukšteliu druskos, keliomis petražolių šakelėmis, lauro lapeliu, ciberžole arba šafranu bei garstyčių grūdeliais. Į puodą įdėkite žuvį, uždenkite dangčiu ir 6 minutes virkite ant silpnos ugnies. Po to žuvį išimkite, suvyniokite į aliuminio foliją ir padėkite į iki 75 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Pagaminkite padažą. Duoną užmerkite karštame vandenyje. Česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite, sumaišykite su nuspausta duona, 100 g kedro riešutėlių ir citrinų sultimis. Sutrinkite tyrelę, palaipsniui pildami augalinį aliejų. Paskui įpilkite tiek sultinio, kuriame virė žuvis, kad gautumėte vidutinio tirštumo padažą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žuvį išdėkite į lėkštes, apliekite padažu, apibarstykite kapotomis petražolėmis, pipirais ir kedro riešutėliais. Papuoškite žaliosios citrinos skiltelėmis.
Ešerys citrinų padaže
4 ešerio filė ( po 180 g),
žiupsnelio petražolių,
200 ml sauso baltojo vyno,
druskos, 2 lauro lapelių,
žiupsnelio maltos ciberžolės arba šafrano,
1 arbat. šaukštelio garstyčių grūdelių.
Padažui
1 riekelės baltos duonos,
2 česnako skiltelių,
120 g išgliaudytų kedro riešutėlių,
50 ml citrinų sulčių,
75 ml augalinio aliejaus,
druskos,maltų juodųjų pipirų.
Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite. Plačiame puode užvirinkite 750 ml vandens kartu su vynu, 1 arbat. šaukšteliu druskos, keliomis petražolių šakelėmis, lauro lapeliu, ciberžole arba šafranu bei garstyčių grūdeliais. Į puodą įdėkite žuvį, uždenkite dangčiu ir 6 minutes virkite ant silpnos ugnies. Po to žuvį išimkite, suvyniokite į aliuminio foliją ir padėkite į iki 75 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Pagaminkite padažą. Duoną užmerkite karštame vandenyje. Česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite, sumaišykite su nuspausta duona, 100 g kedro riešutėlių ir citrinų sultimis. Sutrinkite tyrelę, palaipsniui pildami augalinį aliejų. Paskui įpilkite tiek sultinio, kuriame virė žuvis, kad gautumėte vidutinio tirštumo padažą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žuvį išdėkite į lėkštes, apliekite padažu, apibarstykite kapotomis petražolėmis, pipirais ir kedro riešutėliais. Papuoškite žaliosios citrinos skiltelėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žuvies vyniotiniai džiūvėsėliuose
1 kg sterko, 1 stiklinė miltų,
1 stiklinė maltų džiūvėsėlių,
2-3 kiaušiniai, prieskonių žuviai ,
aliejaus kepimui.
Žuvį išvalome, perpjauname išilgai pusiau, išrenkame kaulus ir supjaustome juostelėmis.Jas pabarstome prieskoniais, pavoliojame miltuose, kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose.Tada šias juosteles susukame į ritinėlius ir persmeigiame mediniais smeigtukais.Taip paruoštą žuvį dedame į įkaitintą aliejų ir kepame maždaug 5 min.Kai žuvis gražiai pagelsta, išgriebiame ją iš aliejaus ir dar kelioms minutėms įdedame į orkaitę.Žuvį patiekiame užpiltą sviestu su keptomis bulvėmis.
1 kg sterko, 1 stiklinė miltų,
1 stiklinė maltų džiūvėsėlių,
2-3 kiaušiniai, prieskonių žuviai ,
aliejaus kepimui.
Žuvį išvalome, perpjauname išilgai pusiau, išrenkame kaulus ir supjaustome juostelėmis.Jas pabarstome prieskoniais, pavoliojame miltuose, kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose.Tada šias juosteles susukame į ritinėlius ir persmeigiame mediniais smeigtukais.Taip paruoštą žuvį dedame į įkaitintą aliejų ir kepame maždaug 5 min.Kai žuvis gražiai pagelsta, išgriebiame ją iš aliejaus ir dar kelioms minutėms įdedame į orkaitę.Žuvį patiekiame užpiltą sviestu su keptomis bulvėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Su daržovėmis troškinta žuvis
800 g uoto,
4-5 bulvės, 2 morkos, 2 pomidorai,
1/2 žalios paprikos, 1/2 raudonos paprikos,
petražolių lapelių, 1 svogūnas,
100 g sviesto arba aliejaus ,
druskos, citrininių pipirų, 1/2 citrinos sulčių.
Nuskustas bulves supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į troškinimui skirto indo apačią.Ant jų dedame druska bei pipirais pabarstytus ir citrinos sultimis apšlakstytus žuvies gabalėlius.Morkas supjaustome griežinėliais, susmulkiname paprikas bei svogūną ir viską kartu pakepame su sviestu.
Pakeptas daržoves sudedame į troškinimo indą ant žuvies, o viršuje sudedame pomidorų skilteles bei petražoles.Užpilame 1 stiklinę vandens ir troškiname apie 1 val. uždengtame inde.
800 g uoto,
4-5 bulvės, 2 morkos, 2 pomidorai,
1/2 žalios paprikos, 1/2 raudonos paprikos,
petražolių lapelių, 1 svogūnas,
100 g sviesto arba aliejaus ,
druskos, citrininių pipirų, 1/2 citrinos sulčių.
Nuskustas bulves supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į troškinimui skirto indo apačią.Ant jų dedame druska bei pipirais pabarstytus ir citrinos sultimis apšlakstytus žuvies gabalėlius.Morkas supjaustome griežinėliais, susmulkiname paprikas bei svogūną ir viską kartu pakepame su sviestu.
Pakeptas daržoves sudedame į troškinimo indą ant žuvies, o viršuje sudedame pomidorų skilteles bei petražoles.Užpilame 1 stiklinę vandens ir troškiname apie 1 val. uždengtame inde.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (17.88 KiB) Peržiūrėta 4739 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Citrusinė žuvis su čili
4 oto arba menkės filė gabalai (kiekvienas apie 170 g),
1 citrinos sultys, 1 šaukštelis česnako miltelių,
1 šaukštelis paprikos, 1 šaukštelis maltų kmynų,
0,25 šaukštelio džiovinto peletrūno,
4 šaukštai alyvų aliejaus, miltų,
1,25 puodelio žuvies sultinio,
2 raudoni čili pipirai, be sėklų ir susmulkinti,
2 šaukštai susmulkintų šviežių petražolių,
1 raudonasis svogūnas, supjaustytas žiedeliais,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Sudėkite žuvį į negilų indą ir sumaišykite kartu citrinos sultis, česnaką, papriką, kmynus, peletrūną ir truputį druskos bei pipirų. Šaukštu supilkite gautą mišinį ant žuvies, uždenkite ir marinuokite kelias valandas arba per naktį šaldytuve. Įkaitinkite visą aliejų dideliame keptuve, apibarstykite žuvį miltais ir tada kepkite ją kiekvieną pusę po kelias minutes iki auksinės spalvos. Sudėkite žuvį į keptuvą, supilkite žuvies sultinį ir troškinkite uždengtą apie 5 minutes arba kol žuvis gerai iškeps. Sudėkite susmulkintus čili pipirus ir 1 šaukštą petražolių į keptuvą. Troškinkite dar 5 minutes. Perdėkite žuvį į patiekimo indą ir laikykite šiltai. Aliejuje pakepinkite svogūnų žiedus. Pabarstykite jais ir petražolėmis žuvį ir patiekite.
4 oto arba menkės filė gabalai (kiekvienas apie 170 g),
1 citrinos sultys, 1 šaukštelis česnako miltelių,
1 šaukštelis paprikos, 1 šaukštelis maltų kmynų,
0,25 šaukštelio džiovinto peletrūno,
4 šaukštai alyvų aliejaus, miltų,
1,25 puodelio žuvies sultinio,
2 raudoni čili pipirai, be sėklų ir susmulkinti,
2 šaukštai susmulkintų šviežių petražolių,
1 raudonasis svogūnas, supjaustytas žiedeliais,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Sudėkite žuvį į negilų indą ir sumaišykite kartu citrinos sultis, česnaką, papriką, kmynus, peletrūną ir truputį druskos bei pipirų. Šaukštu supilkite gautą mišinį ant žuvies, uždenkite ir marinuokite kelias valandas arba per naktį šaldytuve. Įkaitinkite visą aliejų dideliame keptuve, apibarstykite žuvį miltais ir tada kepkite ją kiekvieną pusę po kelias minutes iki auksinės spalvos. Sudėkite žuvį į keptuvą, supilkite žuvies sultinį ir troškinkite uždengtą apie 5 minutes arba kol žuvis gerai iškeps. Sudėkite susmulkintus čili pipirus ir 1 šaukštą petražolių į keptuvą. Troškinkite dar 5 minutes. Perdėkite žuvį į patiekimo indą ir laikykite šiltai. Aliejuje pakepinkite svogūnų žiedus. Pabarstykite jais ir petražolėmis žuvį ir patiekite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Va, gal patiks, Tutsi. O dar gali pievagrybių tešloje iškept.Ramunė rašė:Išbandytas receptas, bet nukopintas iš htpp://www.naturele.net
Žuvis, kepta su daržovėmis porcija apie 250 kcal; viso 4 porcijos)
4 menkių filė, 4 kumpio juostelės, 4 šaukštai alyvų aliejaus, 3 raudonos saldžiosios paprikos, 3 raudonieji svogūnai, 2 baklažanai, 4 nedideli pomidorai, virtų bulvių, bazilikų, druskos, maltų juodųjų pipirų.
Kiekvieną menkių gabalėlį apvyniojame kumpiu ir sudedame į skardą. Užpilame dviem šaukštais alyvų aliejaus, pasūdome, pagardiname pipirais.
Paprikas išvalome ir supjaustome dideliais gabalėliais. Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedais, baklažanus - dideliais gabalėliais.
Į antrą skardą sudedame paprikas, pomidorus ir baklažanus. Ant jų užpilame likusį aliejų. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių.
Likus 20 minučių iki daržovių kepimo pabaigos, pašauname į orkaitę skardą su menkių suktinukais. Iškepusius sudedame ant daržovių.
Tiekiame su bazilikų lapeliais ir virtomis bulvėmis.
Paprasti, bet nekasdieniški, greit paruošiami ir labai gardūs žuvies patiekalai
Lašiša ir porai, troškinti grietinėje
4 porcijoms reikės:
2-3 porų,
kario miltelių,
4 šaukštų aliejaus,
1/3 stiklinės grietinėlės,
500 g šviežios lašišos filė,
petražolių, druskos, pipirų.
Supjaustykite šviesiąją porų dalį, pabarstykite kario milteliais, druska ir pipirais. Apkepkite pusėje kiekio aliejaus. Užpilkite sultiniu ir grietinėle. Truputį patroškinkite. Žuvį supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska ir pipirais ir sudėkite ant porų. Puodą su žuvimi uždenkite ir troškinkite apie 15 minučių. Petražoles susmulkinkite. Žuvį su porais išdėliokite į lėkštes, pabarstykite petražolėmis.
Lašiša ir porai, troškinti grietinėje
4 porcijoms reikės:
2-3 porų,
kario miltelių,
4 šaukštų aliejaus,
1/3 stiklinės grietinėlės,
500 g šviežios lašišos filė,
petražolių, druskos, pipirų.
Supjaustykite šviesiąją porų dalį, pabarstykite kario milteliais, druska ir pipirais. Apkepkite pusėje kiekio aliejaus. Užpilkite sultiniu ir grietinėle. Truputį patroškinkite. Žuvį supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska ir pipirais ir sudėkite ant porų. Puodą su žuvimi uždenkite ir troškinkite apie 15 minučių. Petražoles susmulkinkite. Žuvį su porais išdėliokite į lėkštes, pabarstykite petražolėmis.
Lašišos suktinukai
4 porcijoms reikės:
200 g permaltos varškės,
2-3 šaukštų grietinės,
250 g rūkytos lašišos,
krapų,
3/4 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
druskos, pipirų
Varškę sumaišykite su grietine ir tarkuota citrinos žievele.Sudėkite susmulkintus krapus (keletą šakelių palikite), pabarstykite druska ir pipirais. Lašišos griežinėlius dėkite taip, kad jų kraštai užeitų vieni ant kitų. Patepkite lašišą varškės įdaru ir susukite. Suvyniokite į polietileno plėvelę ir 2 valandoms dėkite į šaldytuvą. Suktinuką pjaustykite griežinėliais ir papuoškite krapais. Patiekite ant duonos skrebučių.
4 porcijoms reikės:
200 g permaltos varškės,
2-3 šaukštų grietinės,
250 g rūkytos lašišos,
krapų,
3/4 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
druskos, pipirų
Varškę sumaišykite su grietine ir tarkuota citrinos žievele.Sudėkite susmulkintus krapus (keletą šakelių palikite), pabarstykite druska ir pipirais. Lašišos griežinėlius dėkite taip, kad jų kraštai užeitų vieni ant kitų. Patepkite lašišą varškės įdaru ir susukite. Suvyniokite į polietileno plėvelę ir 2 valandoms dėkite į šaldytuvą. Suktinuką pjaustykite griežinėliais ir papuoškite krapais. Patiekite ant duonos skrebučių.
Obuoliai, įdaryti rūkyta žuvimi
Reikia: 6 obuolių, 200 g rūkytos žuvies filė, trupučio majonezo, pipirų, trinto muškato riešuto, citrinos sulčių.
Obuolius (penkis) nuplauti, išskobti sėklalizdžius. Trumpam juos įmerkti į verdantį vandenį. Po to juos perpjauti pusiau ir apšlakstyti citrinos sultimis. Vieną obuolį ir žuvies filė supjaustyti plonomis juostelėmis, pašlakstyti citrinos sultimis, paskaninti prieskoniais ir, sumaišius su majonezu, pripildyti paruoštus obuolius.
Reikia: 6 obuolių, 200 g rūkytos žuvies filė, trupučio majonezo, pipirų, trinto muškato riešuto, citrinos sulčių.
Obuolius (penkis) nuplauti, išskobti sėklalizdžius. Trumpam juos įmerkti į verdantį vandenį. Po to juos perpjauti pusiau ir apšlakstyti citrinos sultimis. Vieną obuolį ir žuvies filė supjaustyti plonomis juostelėmis, pašlakstyti citrinos sultimis, paskaninti prieskoniais ir, sumaišius su majonezu, pripildyti paruoštus obuolius.
Suomiški žuvies pyragaičiai
Reikia: 250 g virtos žuvies, 100 g rūkytų lašinių, 2 svogūnų, 2 šaukštų grietinės, 1 kiaušinio, 50 g sviesto, maltų pipirų, druskos.
Tešlai: 200 g miltų, 100 g sviesto, vandens.
Iš miltų, druskos ir vandens suminkyti tešlą, iškočioti ir, vėl suvoliojus į gumulą, atšaldyti šaldytuve. Virtą žuvį sumalti su smulkiai supjaustytais svogūnais, pakepintais kartu su lašinukais. Į žuvies masę įdėti grietinę, įberti pipirų ir druskos bei viską gerai išmaišyti. Tešlą iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Ant kiekvieno iš jų uždėti žuvies įdaro, užlenkti ir užspausti kraštus, aptepti kiaušinio baltymu. Pyragėlius kepti vidutinio karštumo orkaitėje.
Reikia: 250 g virtos žuvies, 100 g rūkytų lašinių, 2 svogūnų, 2 šaukštų grietinės, 1 kiaušinio, 50 g sviesto, maltų pipirų, druskos.
Tešlai: 200 g miltų, 100 g sviesto, vandens.
Iš miltų, druskos ir vandens suminkyti tešlą, iškočioti ir, vėl suvoliojus į gumulą, atšaldyti šaldytuve. Virtą žuvį sumalti su smulkiai supjaustytais svogūnais, pakepintais kartu su lašinukais. Į žuvies masę įdėti grietinę, įberti pipirų ir druskos bei viską gerai išmaišyti. Tešlą iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Ant kiekvieno iš jų uždėti žuvies įdaro, užlenkti ir užspausti kraštus, aptepti kiaušinio baltymu. Pyragėlius kepti vidutinio karštumo orkaitėje.
Karpis, troškintas aluje
Reikia: 1 kg karpio, 1,5 stiklinės alaus, 1 stiklinės obuolių acto, 1 saujos razinų arba džiovintų obuolių, 0,5 citrinos žievelės, 1 stiklinės baltos duonos trupinių, 6 kvepiančiųjų pipirų, 6 karčiųjų pipirų, 30 g sviesto, druskos, šaukšto miltų.
Paruoštą karpį supjaustyti gabalais, pasūdyti, pabarstyti miltais, pipirais, užpilti actu ir gerą pusvalandį palaikyti šaltai.
Puode užkaisti alų, jam užvirus, įdėti sviestą. Sviestui ištirpus į puodą sudėti karpį, supilti actą ir jame buvusius prieskonius, suberti trupinius ir, uždengus dangčiu, pusvalandį patroškinti.
Baigiant troškinti, suberti razinas ar džiovintus obuolius, užtarkuoti citrinos žievelės.
Reikia: 1 kg karpio, 1,5 stiklinės alaus, 1 stiklinės obuolių acto, 1 saujos razinų arba džiovintų obuolių, 0,5 citrinos žievelės, 1 stiklinės baltos duonos trupinių, 6 kvepiančiųjų pipirų, 6 karčiųjų pipirų, 30 g sviesto, druskos, šaukšto miltų.
Paruoštą karpį supjaustyti gabalais, pasūdyti, pabarstyti miltais, pipirais, užpilti actu ir gerą pusvalandį palaikyti šaltai.
Puode užkaisti alų, jam užvirus, įdėti sviestą. Sviestui ištirpus į puodą sudėti karpį, supilti actą ir jame buvusius prieskonius, suberti trupinius ir, uždengus dangčiu, pusvalandį patroškinti.
Baigiant troškinti, suberti razinas ar džiovintus obuolius, užtarkuoti citrinos žievelės.
Žydiškas karpis
Reikia: 2,5 kg karpio, 1 stiklinės alyvų aliejaus, 1 l sauso baltojo vyno, 2 svogūnų, 2 skiltelių česnako, petražolių lapelių, 4 kvapiųjų pipirų, čiobrelio šakelių, 1 lauro lapo, maltų juodųjų pipirų, vandens, druskos.
Žuvį nuvalyti ir supjaustyti 1,5 cm storio gabalais. Į stiklinį atsparų ugniai indą įpilti šiek tiek alyvų aliejaus ir vandens, ten patroškinti smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnaką. Nukelti indą nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti, tuomet supilti vyną, vandenį, įberti druskos, pipirų, įmeskite keletą šakelių čiobrelio, lauro lapą ir sutrintą česnaką. Viską užvirinti.
Sudėkite karpį, įpilkite dar porą šaukštų aliejaus ir pusvalandį patroškinkite. Žuviai išvirus, atsargiai ją išimkite iš indo ir glausdami vieną gabalą prie kito sudėkite juos į pailgą lėkštę taip, kad išeitų žuvies forma. Likusį troškintuve nuovirą pavirinkite tol, kol liks tik 2/3. Po to jį nukaiskite, įpilkite į jį likusį alyvų aliejų, suberkite smulkiai kapotus petražolių lapelius ir viską gerai išmaišykite.
Šiuo padažu reikia apipilti karpį ir pastatyti šaltoje vietoje
Reikia: 2,5 kg karpio, 1 stiklinės alyvų aliejaus, 1 l sauso baltojo vyno, 2 svogūnų, 2 skiltelių česnako, petražolių lapelių, 4 kvapiųjų pipirų, čiobrelio šakelių, 1 lauro lapo, maltų juodųjų pipirų, vandens, druskos.
Žuvį nuvalyti ir supjaustyti 1,5 cm storio gabalais. Į stiklinį atsparų ugniai indą įpilti šiek tiek alyvų aliejaus ir vandens, ten patroškinti smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnaką. Nukelti indą nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti, tuomet supilti vyną, vandenį, įberti druskos, pipirų, įmeskite keletą šakelių čiobrelio, lauro lapą ir sutrintą česnaką. Viską užvirinti.
Sudėkite karpį, įpilkite dar porą šaukštų aliejaus ir pusvalandį patroškinkite. Žuviai išvirus, atsargiai ją išimkite iš indo ir glausdami vieną gabalą prie kito sudėkite juos į pailgą lėkštę taip, kad išeitų žuvies forma. Likusį troškintuve nuovirą pavirinkite tol, kol liks tik 2/3. Po to jį nukaiskite, įpilkite į jį likusį alyvų aliejų, suberkite smulkiai kapotus petražolių lapelius ir viską gerai išmaišykite.
Šiuo padažu reikia apipilti karpį ir pastatyti šaltoje vietoje