Žuvis

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 10:37

SupratauPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 17:53

Radau neblogą receptėlį. O kadangi man teko valgyti ešerį tik rūkytą, reiks kada išbandyti :lol:

Ešerys citrinų padaže


4 ešerio filė ( po 180 g),
žiupsnelio petražolių,
200 ml sauso baltojo vyno,
druskos, 2 lauro lapelių,
žiupsnelio maltos ciberžolės arba šafrano,
1 arbat. šaukštelio garstyčių grūdelių.

Padažui

1 riekelės baltos duonos,
2 česnako skiltelių,
120 g išgliaudytų kedro riešutėlių,
50 ml citrinų sulčių,
75 ml augalinio aliejaus,
druskos,maltų juodųjų pipirų.

Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite. Plačiame puode užvirinkite 750 ml vandens kartu su vynu, 1 arbat. šaukšteliu druskos, keliomis petražolių šakelėmis, lauro lapeliu, ciberžole arba šafranu bei garstyčių grūdeliais. Į puodą įdėkite žuvį, uždenkite dangčiu ir 6 minutes virkite ant silpnos ugnies. Po to žuvį išimkite, suvyniokite į aliuminio foliją ir padėkite į iki 75 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Pagaminkite padažą. Duoną užmerkite karštame vandenyje. Česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite, sumaišykite su nuspausta duona, 100 g kedro riešutėlių ir citrinų sultimis. Sutrinkite tyrelę, palaipsniui pildami augalinį aliejų. Paskui įpilkite tiek sultinio, kuriame virė žuvis, kad gautumėte vidutinio tirštumo padažą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žuvį išdėkite į lėkštes, apliekite padažu, apibarstykite kapotomis petražolėmis, pipirais ir kedro riešutėliais. Papuoškite žaliosios citrinos skiltelėmis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lie 2007, 23:14

o man eserys nepatinka,nes labai sunkiai skutasi :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Lie 2007, 09:19

O parduotuvėse išdarinėto nebūna :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2007, 10:59

Ramunė rašė:O parduotuvėse išdarinėto nebūna :roll:
neteko matyti :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Lie 2007, 11:03

Man irgi, bet galvojau, kad ne visi mato :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2007, 11:52

Ramunė rašė:Man irgi, bet galvojau, kad ne visi mato :wink:
gal tik mes abiedvi nematom Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Lie 2007, 16:31

Palauksim kitų komentarų :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2007, 16:56

palauksim :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Lie 2007, 19:06

Žuvies vyniotiniai džiūvėsėliuose

1 kg sterko, 1 stiklinė miltų,
1 stiklinė maltų džiūvėsėlių,
2-3 kiaušiniai, prieskonių žuviai ,
aliejaus kepimui.

Žuvį išvalome, perpjauname išilgai pusiau, išrenkame kaulus ir supjaustome juostelėmis.Jas pabarstome prieskoniais, pavoliojame miltuose, kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose.Tada šias juosteles susukame į ritinėlius ir persmeigiame mediniais smeigtukais.Taip paruoštą žuvį dedame į įkaitintą aliejų ir kepame maždaug 5 min.Kai žuvis gražiai pagelsta, išgriebiame ją iš aliejaus ir dar kelioms minutėms įdedame į orkaitę.Žuvį patiekiame užpiltą sviestu su keptomis bulvėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Lie 2007, 19:10

Su daržovėmis troškinta žuvis

800 g uoto,
4-5 bulvės, 2 morkos, 2 pomidorai,
1/2 žalios paprikos, 1/2 raudonos paprikos,
petražolių lapelių, 1 svogūnas,
100 g sviesto arba aliejaus ,
druskos, citrininių pipirų, 1/2 citrinos sulčių.

Nuskustas bulves supjaustome nedideliais kubeliais ir sudedame į troškinimui skirto indo apačią.Ant jų dedame druska bei pipirais pabarstytus ir citrinos sultimis apšlakstytus žuvies gabalėlius.Morkas supjaustome griežinėliais, susmulkiname paprikas bei svogūną ir viską kartu pakepame su sviestu.
Pakeptas daržoves sudedame į troškinimo indą ant žuvies, o viršuje sudedame pomidorų skilteles bei petražoles.Užpilame 1 stiklinę vandens ir troškiname apie 1 val. uždengtame inde.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (17.88 KiB) Peržiūrėta 4739 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Lie 2007, 19:13

Citrusinė žuvis su čili

4 oto arba menkės filė gabalai (kiekvienas apie 170 g),
1 citrinos sultys, 1 šaukštelis česnako miltelių,
1 šaukštelis paprikos, 1 šaukštelis maltų kmynų,
0,25 šaukštelio džiovinto peletrūno,
4 šaukštai alyvų aliejaus, miltų,
1,25 puodelio žuvies sultinio,
2 raudoni čili pipirai, be sėklų ir susmulkinti,
2 šaukštai susmulkintų šviežių petražolių,
1 raudonasis svogūnas, supjaustytas žiedeliais,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Sudėkite žuvį į negilų indą ir sumaišykite kartu citrinos sultis, česnaką, papriką, kmynus, peletrūną ir truputį druskos bei pipirų. Šaukštu supilkite gautą mišinį ant žuvies, uždenkite ir marinuokite kelias valandas arba per naktį šaldytuve. Įkaitinkite visą aliejų dideliame keptuve, apibarstykite žuvį miltais ir tada kepkite ją kiekvieną pusę po kelias minutes iki auksinės spalvos. Sudėkite žuvį į keptuvą, supilkite žuvies sultinį ir troškinkite uždengtą apie 5 minutes arba kol žuvis gerai iškeps. Sudėkite susmulkintus čili pipirus ir 1 šaukštą petražolių į keptuvą. Troškinkite dar 5 minutes. Perdėkite žuvį į patiekimo indą ir laikykite šiltai. Aliejuje pakepinkite svogūnų žiedus. Pabarstykite jais ir petražolėmis žuvį ir patiekite.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2007, 19:45

[quote="Ramunė"]Žuvies vyniotiniai džiūvėsėliuose
sitas bus ismegintas :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Lie 2007, 19:55

Labai skanu :hubba: Tik aš dariau iš menkės, nes Kėdainiuose tų retwesnių žuvų surast sudėtinga :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2007, 19:57

nu pas mus to gero,nors vezimu vezk :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Lie 2007, 10:16

Ramunė rašė:Išbandytas receptas, bet nukopintas iš htpp://www.naturele.net

Žuvis, kepta su daržovėmis porcija apie 250 kcal; viso 4 porcijos)

4 menkių filė, 4 kumpio juostelės, 4 šaukštai alyvų aliejaus, 3 raudonos saldžiosios paprikos, 3 raudonieji svogūnai, 2 baklažanai, 4 nedideli pomidorai, virtų bulvių, bazilikų, druskos, maltų juodųjų pipirų.

Kiekvieną menkių gabalėlį apvyniojame kumpiu ir sudedame į skardą. Užpilame dviem šaukštais alyvų aliejaus, pasūdome, pagardiname pipirais.
Paprikas išvalome ir supjaustome dideliais gabalėliais. Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedais, baklažanus - dideliais gabalėliais.
Į antrą skardą sudedame paprikas, pomidorus ir baklažanus. Ant jų užpilame likusį aliejų. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių.
Likus 20 minučių iki daržovių kepimo pabaigos, pašauname į orkaitę skardą su menkių suktinukais. Iškepusius sudedame ant daržovių.
Tiekiame su bazilikų lapeliais ir virtomis bulvėmis.
Va, gal patiks, Tutsi. O dar gali pievagrybių tešloje iškept. :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Lie 2007, 10:18

su pievagrybiais jau aisku ka sendien padarysiu :roll: susapnavau sendien :P

Pussy

Standartinė Pussy » 04 Rgp 2007, 23:36

Paprasti, bet nekasdieniški, greit paruošiami ir labai gardūs žuvies patiekalai

Lašiša ir porai, troškinti grietinėje

4 porcijoms reikės:
2-3 porų,
kario miltelių,
4 šaukštų aliejaus,
1/3 stiklinės grietinėlės,
500 g šviežios lašišos filė,
petražolių, druskos, pipirų.

Supjaustykite šviesiąją porų dalį, pabarstykite kario milteliais, druska ir pipirais. Apkepkite pusėje kiekio aliejaus. Užpilkite sultiniu ir grietinėle. Truputį patroškinkite. Žuvį supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska ir pipirais ir sudėkite ant porų. Puodą su žuvimi uždenkite ir troškinkite apie 15 minučių. Petražoles susmulkinkite. Žuvį su porais išdėliokite į lėkštes, pabarstykite petražolėmis.

Pussy

Standartinė Pussy » 04 Rgp 2007, 23:44

Lašišos suktinukai

4 porcijoms reikės:
200 g permaltos varškės,
2-3 šaukštų grietinės,
250 g rūkytos lašišos,
krapų,
3/4 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
druskos, pipirų

Varškę sumaišykite su grietine ir tarkuota citrinos žievele.Sudėkite susmulkintus krapus (keletą šakelių palikite), pabarstykite druska ir pipirais. Lašišos griežinėlius dėkite taip, kad jų kraštai užeitų vieni ant kitų. Patepkite lašišą varškės įdaru ir susukite. Suvyniokite į polietileno plėvelę ir 2 valandoms dėkite į šaldytuvą. Suktinuką pjaustykite griežinėliais ir papuoškite krapais. Patiekite ant duonos skrebučių.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 05 Rgp 2007, 00:10

Pussy, užsiregistruok. :) Smalsu matyt iš kur kilės žmogus ir kiek žinučių yra parašės ;)

bet receptus labai skanius pasiūlei. Mano vyras-apsilaižys :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Rgp 2007, 19:09

sarmatijasi turbut :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 23 Rgp 2007, 07:30

Obuoliai, įdaryti rūkyta žuvimi
Reikia: 6 obuolių, 200 g rūkytos žuvies filė, trupučio majonezo, pipirų, trinto muškato riešuto, citrinos sulčių.


Obuolius (penkis) nuplauti, išskobti sėklalizdžius. Trumpam juos įmerkti į verdantį vandenį. Po to juos perpjauti pusiau ir apšlakstyti citrinos sultimis. Vieną obuolį ir žuvies filė supjaustyti plonomis juostelėmis, pašlakstyti citrinos sultimis, paskaninti prieskoniais ir, sumaišius su majonezu, pripildyti paruoštus obuolius.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 23 Rgp 2007, 07:32

Suomiški žuvies pyragaičiai


Reikia: 250 g virtos žuvies, 100 g rūkytų lašinių, 2 svogūnų, 2 šaukštų grietinės, 1 kiaušinio, 50 g sviesto, maltų pipirų, druskos.

Tešlai: 200 g miltų, 100 g sviesto, vandens.

Iš miltų, druskos ir vandens suminkyti tešlą, iškočioti ir, vėl suvoliojus į gumulą, atšaldyti šaldytuve. Virtą žuvį sumalti su smulkiai supjaustytais svogūnais, pakepintais kartu su lašinukais. Į žuvies masę įdėti grietinę, įberti pipirų ir druskos bei viską gerai išmaišyti. Tešlą iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Ant kiekvieno iš jų uždėti žuvies įdaro, užlenkti ir užspausti kraštus, aptepti kiaušinio baltymu. Pyragėlius kepti vidutinio karštumo orkaitėje.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 23 Rgp 2007, 07:35

Karpis, troškintas aluje


Reikia: 1 kg karpio, 1,5 stiklinės alaus, 1 stiklinės obuolių acto, 1 saujos razinų arba džiovintų obuolių, 0,5 citrinos žievelės, 1 stiklinės baltos duonos trupinių, 6 kvepiančiųjų pipirų, 6 karčiųjų pipirų, 30 g sviesto, druskos, šaukšto miltų.

Paruoštą karpį supjaustyti gabalais, pasūdyti, pabarstyti miltais, pipirais, užpilti actu ir gerą pusvalandį palaikyti šaltai.


Puode užkaisti alų, jam užvirus, įdėti sviestą. Sviestui ištirpus į puodą sudėti karpį, supilti actą ir jame buvusius prieskonius, suberti trupinius ir, uždengus dangčiu, pusvalandį patroškinti.


Baigiant troškinti, suberti razinas ar džiovintus obuolius, užtarkuoti citrinos žievelės.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 23 Rgp 2007, 07:36

Žydiškas karpis


Reikia: 2,5 kg karpio, 1 stiklinės alyvų aliejaus, 1 l sauso baltojo vyno, 2 svogūnų, 2 skiltelių česnako, petražolių lapelių, 4 kvapiųjų pipirų, čiobrelio šakelių, 1 lauro lapo, maltų juodųjų pipirų, vandens, druskos.

Žuvį nuvalyti ir supjaustyti 1,5 cm storio gabalais. Į stiklinį atsparų ugniai indą įpilti šiek tiek alyvų aliejaus ir vandens, ten patroškinti smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnaką. Nukelti indą nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti, tuomet supilti vyną, vandenį, įberti druskos, pipirų, įmeskite keletą šakelių čiobrelio, lauro lapą ir sutrintą česnaką. Viską užvirinti.


Sudėkite karpį, įpilkite dar porą šaukštų aliejaus ir pusvalandį patroškinkite. Žuviai išvirus, atsargiai ją išimkite iš indo ir glausdami vieną gabalą prie kito sudėkite juos į pailgą lėkštę taip, kad išeitų žuvies forma. Likusį troškintuve nuovirą pavirinkite tol, kol liks tik 2/3. Po to jį nukaiskite, įpilkite į jį likusį alyvų aliejų, suberkite smulkiai kapotus petražolių lapelius ir viską gerai išmaišykite.


Šiuo padažu reikia apipilti karpį ir pastatyti šaltoje vietoje

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 08:33

atrodo Vitele busi uzsikretusi nuo Ramunes rasymo bacilomis :P :luks:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 23 Rgp 2007, 08:35

Matyt virusas , kaži koks plinta :) ALe dabar truputį sustosiu , iki sekančio lobyno tvarkymo :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgp 2007, 08:45

Ne, tai aš nuo Vitelės užsikrėčiau _ virusą pasigavau. Tik vakare pradėjau sirgt, o ji jau nuo vakar ryto :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 23 Rgp 2007, 08:55

Nuo pietų , nuo pietų ... :laugh: Tutsi , arba nelysk prie kompo , arba irgi pasiligosi :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 23 Rgp 2007, 08:59

kas prie kompo,kas is virtuves visa diena neislenda :evil:

Skelbti atsakymą