Žuvis
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Keptas karpis
Karpio,
200 g majonezo,
200 g fermentinio sūrio,
druskos, j. pipirų,
50 g sviesto ar margarino,
stiklinės vandens.
Karpį nuskusti, išskrosti, perpjauti į dvi dalis išilgai ir supjaustyti kubeliais. Įtrinti druska ir pipirais. Sudėti į dubenį ir 1 val. palaikyti kambario temperatūroje.Į skardą įpilti stiklinę vandens ir įdėti sviesto. Sukloti karpio gabaliukus. Kepti 200-220 temp. Baigiant kepti, karpio gabalėlius patepti majonezu ir apibarstyti fermentiniu sūriu.
Čia šiandien RIMI skrajutę radau.
Karpio,
200 g majonezo,
200 g fermentinio sūrio,
druskos, j. pipirų,
50 g sviesto ar margarino,
stiklinės vandens.
Karpį nuskusti, išskrosti, perpjauti į dvi dalis išilgai ir supjaustyti kubeliais. Įtrinti druska ir pipirais. Sudėti į dubenį ir 1 val. palaikyti kambario temperatūroje.Į skardą įpilti stiklinę vandens ir įdėti sviesto. Sukloti karpio gabaliukus. Kepti 200-220 temp. Baigiant kepti, karpio gabalėlius patepti majonezu ir apibarstyti fermentiniu sūriu.
Čia šiandien RIMI skrajutę radau.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0542.jpg (20.46 KiB) Peržiūrėta 3913 karus(ų)
Žurnale "Ji" radau tokį receptą, kadangi labai mėgstu žuvį, tuoj jį išbandžiau. Skanu
MENKĖ SU ANANASAIS
800 gr. menkės file,
1 skardinė smulkintų konservuotų ananasų,
3 arb.šaukšteliai kario,
1 arb.šaukštelis sojų padažo,
druska, malti juodi pipirai, džiuvėsių, miltų,
2 kiaušiniai, 0,5 raudonos paprikos,
svogūnų laiškų.
Ananasus išgriebti iš sirupo. Sirupą sumaišyti su kariu, sojų padažu, druska, pipirais.
Į plokščią indą sudėti porcijomis supjaustytą menkės file, apipilti paruoštu marinatu ir valandą taip palaikyti.
Išgriebtą iš marinato žuvį nusausinti. Miltus sumaišyti su džiuvėsiais. Žuvies gabalėlius pamirkyti kiaušinių plakinyje, pavolioti džiuvėsiuose, iškepti.
Padažas: svogūnų laiškus ir supjaustytą kubeliais papriką likusiame aliejuje pakepinti, suberti ananasus, įpilti marinato ir kelias minutes pakaitinti. Žuvį tiekti aplietą karštu padažu, valgyti su ryžiais.
MENKĖ SU ANANASAIS
800 gr. menkės file,
1 skardinė smulkintų konservuotų ananasų,
3 arb.šaukšteliai kario,
1 arb.šaukštelis sojų padažo,
druska, malti juodi pipirai, džiuvėsių, miltų,
2 kiaušiniai, 0,5 raudonos paprikos,
svogūnų laiškų.
Ananasus išgriebti iš sirupo. Sirupą sumaišyti su kariu, sojų padažu, druska, pipirais.
Į plokščią indą sudėti porcijomis supjaustytą menkės file, apipilti paruoštu marinatu ir valandą taip palaikyti.
Išgriebtą iš marinato žuvį nusausinti. Miltus sumaišyti su džiuvėsiais. Žuvies gabalėlius pamirkyti kiaušinių plakinyje, pavolioti džiuvėsiuose, iškepti.
Padažas: svogūnų laiškus ir supjaustytą kubeliais papriką likusiame aliejuje pakepinti, suberti ananasus, įpilti marinato ir kelias minutes pakaitinti. Žuvį tiekti aplietą karštu padažu, valgyti su ryžiais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Lašiša su grybais
1 lašišos,
žuvies prieskonių,
1 stiklinės baltojo vyno,
1 citrinos sulčių, aliejaus,
100 g džiovintų grybų,
1 svogūno, 4 skiltelių česnako, krapų.
Supjaustytą lašišą įdėkite į indą, užpilkite marinatu, pagamintu iš vyno, citrinos sulčių, aliejaus ir žuvies pagardų. Marinuokit apie 3 val. Galima ir ilgiau.
Grybus pamerkite į vandenį. Nukošus, supjaustykite plonomis juostelėmis, įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną, sutrintą česnaką, krapus ir truputį vyno. Viską kepkite apie 15 minučių.
Iškeptą žuvį įdėkite į lėkštę ir papuoškite grybais. Patiekite su virtais brokoliais ir morkomis.
1 lašišos,
žuvies prieskonių,
1 stiklinės baltojo vyno,
1 citrinos sulčių, aliejaus,
100 g džiovintų grybų,
1 svogūno, 4 skiltelių česnako, krapų.
Supjaustytą lašišą įdėkite į indą, užpilkite marinatu, pagamintu iš vyno, citrinos sulčių, aliejaus ir žuvies pagardų. Marinuokit apie 3 val. Galima ir ilgiau.
Grybus pamerkite į vandenį. Nukošus, supjaustykite plonomis juostelėmis, įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną, sutrintą česnaką, krapus ir truputį vyno. Viską kepkite apie 15 minučių.
Iškeptą žuvį įdėkite į lėkštę ir papuoškite grybais. Patiekite su virtais brokoliais ir morkomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Radau tokių įdomių receptų su man dar negirdėtomis žuvimis. Gal pas mus jų ir nėra pirkti, bet idėjomis pasinaudoti galima, ar ne
Pietinės salilotės pietinių subtropinių vandenų žuvys, priklausančios gelminių menkių šeimai. Jos gyvena tik netoli Pietų Amerikos krantų: Čilės, Argentinos vandenyse, taip pat Magelano sąsiauryje ir aplink Folklando salas.
Šios žuvys veisiasi labai giliai - iki kilometro. Sekliausia vieta, kurioje pagauta saliločių, - net 235 metrai po vandeniu. Jos užauga maždaug iki pusės metro ilgio. Įdomu tai, kad patelės paprastai būna didesnės už patinus. Patiekalai iš saliločių būdingi Pietų Amerikos virtuvei - sotūs, maistingi ir labai skanūs.
Pietinės salilotės su grietine
1 kg žuvų filė,
1 citrinos sultys,200 ml grietinės,
3-5 arbatiniai šaukšteliai kukurūzų krakmolo,
pagal skonį druskos,šaukštelis baltųjų pipirų,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Žuvų filė nuplaukite ir nusausinkite švariu rankšluosčiu. Įdėję į indą apšlakstykite citrinų sultimis. Palaikykite apie 10-15 minučių, tada nupilkite sulčių perteklių. Žuvis pagardinkite druska ir pipirais. Krakmolą išmaišykite su grietine ir ta mase ištepkite brotolas. Apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite karštoje orkaitėje 35 minutes.
Salilotės su pievagrybiais
1 kg saliločių,
300 g šviežių pievagrybių,
plonais žiedais pjaustytas svogūnas,
3 virtos morkos, pjaustytos šiaudeliais,
100 ml sauso baltojo vyno,
druskos, pipirų,prieskoninių žolelių,
muskato riešuto, imbierų,citrinos sulčių.
Žuvis šiek tiek pamarinuokite su druska, pipirais ir citrinos sultimis. Skardoje aplink išdėliokite stambiai supjaustytus grybus, morkas ir svogūnus. Aplaistykite baltuoju vynu ir citrinos sultimis. Kepkite apie pusvalandį ir vis pašlakstykite kepimo sultimis.
Pietinės salilotės pietinių subtropinių vandenų žuvys, priklausančios gelminių menkių šeimai. Jos gyvena tik netoli Pietų Amerikos krantų: Čilės, Argentinos vandenyse, taip pat Magelano sąsiauryje ir aplink Folklando salas.
Šios žuvys veisiasi labai giliai - iki kilometro. Sekliausia vieta, kurioje pagauta saliločių, - net 235 metrai po vandeniu. Jos užauga maždaug iki pusės metro ilgio. Įdomu tai, kad patelės paprastai būna didesnės už patinus. Patiekalai iš saliločių būdingi Pietų Amerikos virtuvei - sotūs, maistingi ir labai skanūs.
Pietinės salilotės su grietine
1 kg žuvų filė,
1 citrinos sultys,200 ml grietinės,
3-5 arbatiniai šaukšteliai kukurūzų krakmolo,
pagal skonį druskos,šaukštelis baltųjų pipirų,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Žuvų filė nuplaukite ir nusausinkite švariu rankšluosčiu. Įdėję į indą apšlakstykite citrinų sultimis. Palaikykite apie 10-15 minučių, tada nupilkite sulčių perteklių. Žuvis pagardinkite druska ir pipirais. Krakmolą išmaišykite su grietine ir ta mase ištepkite brotolas. Apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite karštoje orkaitėje 35 minutes.
Salilotės su pievagrybiais
1 kg saliločių,
300 g šviežių pievagrybių,
plonais žiedais pjaustytas svogūnas,
3 virtos morkos, pjaustytos šiaudeliais,
100 ml sauso baltojo vyno,
druskos, pipirų,prieskoninių žolelių,
muskato riešuto, imbierų,citrinos sulčių.
Žuvis šiek tiek pamarinuokite su druska, pipirais ir citrinos sultimis. Skardoje aplink išdėliokite stambiai supjaustytus grybus, morkas ir svogūnus. Aplaistykite baltuoju vynu ir citrinos sultimis. Kepkite apie pusvalandį ir vis pašlakstykite kepimo sultimis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pudingas su bulvėmis
800 g saliločių filė,
3 svogūnai,750 g bulvių,
100 g marinuotų svogūnėlių,
100 g žaliųjų alyvuogių,
180 ml majonezo,180 ml grietinės,
3 arbatiniai šaukšteliai želatinos,
100 ml baltojo vyno,100 g kaparėlių,
muskato riešutų,druskos ir pipirų.
Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Išvirusias nulupkite, o paskui sutrinkite. Susmulkintas žuvis ir svogūnus išvirkite ant garų, nusausinkite ir atsargiai sumaišykite su bulvėmis. Sudėkite susmulkintus kaparėlius, alyvuoges ir marinuotus svogūnėlius. Pagardinkite muskato riešutais, druska, pipirais. Įmaišyti grietinės ir majonezo.
Želatiną ištirpdykite baltajame vyne, užkaitinkite ir atsargiai maišydami supilkite į pudingą. Suvilgykite gilios kepimo formos kraštus ir visą masę sudėkite į ją. Palaukite, kol sustings. Prieš patiekdami išimkite pudingą iš formos ir papuoškite žalumynais.
800 g saliločių filė,
3 svogūnai,750 g bulvių,
100 g marinuotų svogūnėlių,
100 g žaliųjų alyvuogių,
180 ml majonezo,180 ml grietinės,
3 arbatiniai šaukšteliai želatinos,
100 ml baltojo vyno,100 g kaparėlių,
muskato riešutų,druskos ir pipirų.
Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Išvirusias nulupkite, o paskui sutrinkite. Susmulkintas žuvis ir svogūnus išvirkite ant garų, nusausinkite ir atsargiai sumaišykite su bulvėmis. Sudėkite susmulkintus kaparėlius, alyvuoges ir marinuotus svogūnėlius. Pagardinkite muskato riešutais, druska, pipirais. Įmaišyti grietinės ir majonezo.
Želatiną ištirpdykite baltajame vyne, užkaitinkite ir atsargiai maišydami supilkite į pudingą. Suvilgykite gilios kepimo formos kraštus ir visą masę sudėkite į ją. Palaukite, kol sustings. Prieš patiekdami išimkite pudingą iš formos ir papuoškite žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salilotės su žolelėmis
2 didelės dalys brotolų filė,
2 lauro lapai,didelis prinokęs pomidoras,
2 česnako skiltelės,svogūnas,
2 paprikos - žalioji ir raudonoji,
čiobrelių ir rozmarinų, raudonėlių ir petražolių,
druskos ir pipirų, alyvuogių aliejaus.
Ant aliuminio folijos lakšto, gausiai ištepto alyvuogių aliejumi, dėkite gabalą brotolos filė. Antrą - ant kito lakšto, taip pat ištepto aliejumi. Sumaišykite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnako skilteles su žolelėmis. Mišiniu gerai įtrinkite filė gabalus. Ant jų sudėkite nuluptą ir dideliais šiaudeliais supjaustytą pomidorą, paprikas. Foliją suvyniokite ir užlenkite kraštus. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20 minučių. Išėmę patiekite įvyniotą į foliją.
2 didelės dalys brotolų filė,
2 lauro lapai,didelis prinokęs pomidoras,
2 česnako skiltelės,svogūnas,
2 paprikos - žalioji ir raudonoji,
čiobrelių ir rozmarinų, raudonėlių ir petražolių,
druskos ir pipirų, alyvuogių aliejaus.
Ant aliuminio folijos lakšto, gausiai ištepto alyvuogių aliejumi, dėkite gabalą brotolos filė. Antrą - ant kito lakšto, taip pat ištepto aliejumi. Sumaišykite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnako skilteles su žolelėmis. Mišiniu gerai įtrinkite filė gabalus. Ant jų sudėkite nuluptą ir dideliais šiaudeliais supjaustytą pomidorą, paprikas. Foliją suvyniokite ir užlenkite kraštus. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20 minučių. Išėmę patiekite įvyniotą į foliją.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Upėtakis drebučiuose
4 upėtakiai,
400 g prieskoninių daržovių (be kopūstų),
3/4 stiklinės balto sauso vyno,
8 šaukšteliai želatinos, 1/2 šaukšto citrinos sulčių ,
kvapniųjų pipirų, cukraus, lauro lapų, druskos, arčiųjų pipirų.
Želatiną pamirkyti nedideliame šalto vandens kiekyje.
Upėtakius išdoroti, nuplauti, pašlakstyti citrinos sultimis. Kiekvieną suvynioti ir susegti.Iš nuluptų ir šiaudeliais supjaustytų prieskoninių daržovių, panaudojus prieskonius, išvirti 2 stiklines nuoviro.Suvyniotas žuvis sudėti į nukoštą verdantį nuovirą.Virti apie 30 min., baigiant supilti vyną ir želatiną, užvirinti.Griebtuvu išimti žuvies gabalus, sudėti į salotinę arba dubenėlius, apdėti morkos, saliero ir petražolės gabalėliais, užpilti želatinos tirpalu.Palikti, kol sustings.
Patiekiant papuošti petražolių lapeliais ir citrinos griežinėliais.
4 upėtakiai,
400 g prieskoninių daržovių (be kopūstų),
3/4 stiklinės balto sauso vyno,
8 šaukšteliai želatinos, 1/2 šaukšto citrinos sulčių ,
kvapniųjų pipirų, cukraus, lauro lapų, druskos, arčiųjų pipirų.
Želatiną pamirkyti nedideliame šalto vandens kiekyje.
Upėtakius išdoroti, nuplauti, pašlakstyti citrinos sultimis. Kiekvieną suvynioti ir susegti.Iš nuluptų ir šiaudeliais supjaustytų prieskoninių daržovių, panaudojus prieskonius, išvirti 2 stiklines nuoviro.Suvyniotas žuvis sudėti į nukoštą verdantį nuovirą.Virti apie 30 min., baigiant supilti vyną ir želatiną, užvirinti.Griebtuvu išimti žuvies gabalus, sudėti į salotinę arba dubenėlius, apdėti morkos, saliero ir petražolės gabalėliais, užpilti želatinos tirpalu.Palikti, kol sustings.
Patiekiant papuošti petražolių lapeliais ir citrinos griežinėliais.
- Prikabinti failai
-
- 0.jpg (21.18 KiB) Peržiūrėta 3850 karus(ų)