Žuvis

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 26 Bir 2007, 08:55

Labai jau aristokratiškas šašlykas, tinkantis ne kasdienai. Vai vai, kaip turėtų būti skanuPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Bir 2007, 09:20

As ji butinai bandysiu. Anyta sake, kad ungurys yra gerokai pigesnis uz lasisa, o skonis labai geras. O as kepto nesu valgiusi, tik rukyta. :lol:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 26 Bir 2007, 10:10

Ragavau vieną kartą keptą ungurį, nors buvo paruoštas be jokių mandrybių - man patiko :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Bir 2007, 16:53

Keptas karpis

Karpio,
200 g majonezo,
200 g fermentinio sūrio,
druskos, j. pipirų,
50 g sviesto ar margarino,
stiklinės vandens.

Karpį nuskusti, išskrosti, perpjauti į dvi dalis išilgai ir supjaustyti kubeliais. Įtrinti druska ir pipirais. Sudėti į dubenį ir 1 val. palaikyti kambario temperatūroje.Į skardą įpilti stiklinę vandens ir įdėti sviesto. Sukloti karpio gabaliukus. Kepti 200-220 temp. Baigiant kepti, karpio gabalėlius patepti majonezu ir apibarstyti fermentiniu sūriu.

Čia šiandien RIMI skrajutę radau.
Prikabinti failai
HPIM0542.jpg
HPIM0542.jpg (20.46 KiB) Peržiūrėta 3912 karus(ų)

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 28 Bir 2007, 09:18

Žurnale "Ji" radau tokį receptą, kadangi labai mėgstu žuvį, tuoj jį išbandžiau. Skanu :idea:

MENKĖ SU ANANASAIS
800 gr. menkės file,
1 skardinė smulkintų konservuotų ananasų,
3 arb.šaukšteliai kario,
1 arb.šaukštelis sojų padažo,
druska, malti juodi pipirai, džiuvėsių, miltų,
2 kiaušiniai, 0,5 raudonos paprikos,
svogūnų laiškų.
Ananasus išgriebti iš sirupo. Sirupą sumaišyti su kariu, sojų padažu, druska, pipirais.
Į plokščią indą sudėti porcijomis supjaustytą menkės file, apipilti paruoštu marinatu ir valandą taip palaikyti.
Išgriebtą iš marinato žuvį nusausinti. Miltus sumaišyti su džiuvėsiais. Žuvies gabalėlius pamirkyti kiaušinių plakinyje, pavolioti džiuvėsiuose, iškepti.
Padažas: svogūnų laiškus ir supjaustytą kubeliais papriką likusiame aliejuje pakepinti, suberti ananasus, įpilti marinato ir kelias minutes pakaitinti. Žuvį tiekti aplietą karštu padažu, valgyti su ryžiais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Bir 2007, 10:56

Paveikslėlis Bus išbandyta, nes labai skaniai skaitosiPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Bir 2007, 13:44

Lašiša su grybais

1 lašišos,
žuvies prieskonių,
1 stiklinės baltojo vyno,
1 citrinos sulčių, aliejaus,
100 g džiovintų grybų,
1 svogūno, 4 skiltelių česnako, krapų.

Supjaustytą lašišą įdėkite į indą, užpilkite marinatu, pagamintu iš vyno, citrinos sulčių, aliejaus ir žuvies pagardų. Marinuokit apie 3 val. Galima ir ilgiau.
Grybus pamerkite į vandenį. Nukošus, supjaustykite plonomis juostelėmis, įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną, sutrintą česnaką, krapus ir truputį vyno. Viską kepkite apie 15 minučių.
Iškeptą žuvį įdėkite į lėkštę ir papuoškite grybais. Patiekite su virtais brokoliais ir morkomis. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 17:50

Radau tokių įdomių receptų su man dar negirdėtomis žuvimis. :oops: Gal pas mus jų ir nėra pirkti, bet idėjomis pasinaudoti galima, ar ne :roll:

Pietinės salilotės pietinių subtropinių vandenų žuvys, priklausančios gelminių menkių šeimai. Jos gyvena tik netoli Pietų Amerikos krantų: Čilės, Argentinos vandenyse, taip pat Magelano sąsiauryje ir aplink Folklando salas.
Šios žuvys veisiasi labai giliai - iki kilometro. Sekliausia vieta, kurioje pagauta saliločių, - net 235 metrai po vandeniu. Jos užauga maždaug iki pusės metro ilgio. Įdomu tai, kad patelės paprastai būna didesnės už patinus. Patiekalai iš saliločių būdingi Pietų Amerikos virtuvei - sotūs, maistingi ir labai skanūs.

Pietinės salilotės su grietine

1 kg žuvų filė,
1 citrinos sultys,200 ml grietinės,
3-5 arbatiniai šaukšteliai kukurūzų krakmolo,
pagal skonį druskos,šaukštelis baltųjų pipirų,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio.

Žuvų filė nuplaukite ir nusausinkite švariu rankšluosčiu. Įdėję į indą apšlakstykite citrinų sultimis. Palaikykite apie 10-15 minučių, tada nupilkite sulčių perteklių. Žuvis pagardinkite druska ir pipirais. Krakmolą išmaišykite su grietine ir ta mase ištepkite brotolas. Apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite karštoje orkaitėje 35 minutes.

Salilotės su pievagrybiais

1 kg saliločių,
300 g šviežių pievagrybių,
plonais žiedais pjaustytas svogūnas,
3 virtos morkos, pjaustytos šiaudeliais,
100 ml sauso baltojo vyno,
druskos, pipirų,prieskoninių žolelių,
muskato riešuto, imbierų,citrinos sulčių.

Žuvis šiek tiek pamarinuokite su druska, pipirais ir citrinos sultimis. Skardoje aplink išdėliokite stambiai supjaustytus grybus, morkas ir svogūnus. Aplaistykite baltuoju vynu ir citrinos sultimis. Kepkite apie pusvalandį ir vis pašlakstykite kepimo sultimis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 17:51

Pudingas su bulvėmis

800 g saliločių filė,
3 svogūnai,750 g bulvių,
100 g marinuotų svogūnėlių,
100 g žaliųjų alyvuogių,
180 ml majonezo,180 ml grietinės,
3 arbatiniai šaukšteliai želatinos,
100 ml baltojo vyno,100 g kaparėlių,
muskato riešutų,druskos ir pipirų.

Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Išvirusias nulupkite, o paskui sutrinkite. Susmulkintas žuvis ir svogūnus išvirkite ant garų, nusausinkite ir atsargiai sumaišykite su bulvėmis. Sudėkite susmulkintus kaparėlius, alyvuoges ir marinuotus svogūnėlius. Pagardinkite muskato riešutais, druska, pipirais. Įmaišyti grietinės ir majonezo.
Želatiną ištirpdykite baltajame vyne, užkaitinkite ir atsargiai maišydami supilkite į pudingą. Suvilgykite gilios kepimo formos kraštus ir visą masę sudėkite į ją. Palaukite, kol sustings. Prieš patiekdami išimkite pudingą iš formos ir papuoškite žalumynais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 17:52

Salilotės su žolelėmis

2 didelės dalys brotolų filė,
2 lauro lapai,didelis prinokęs pomidoras,
2 česnako skiltelės,svogūnas,
2 paprikos - žalioji ir raudonoji,
čiobrelių ir rozmarinų, raudonėlių ir petražolių,
druskos ir pipirų, alyvuogių aliejaus.

Ant aliuminio folijos lakšto, gausiai ištepto alyvuogių aliejumi, dėkite gabalą brotolos filė. Antrą - ant kito lakšto, taip pat ištepto aliejumi. Sumaišykite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnako skilteles su žolelėmis. Mišiniu gerai įtrinkite filė gabalus. Ant jų sudėkite nuluptą ir dideliais šiaudeliais supjaustytą pomidorą, paprikas. Foliją suvyniokite ir užlenkite kraštus. Kepkite karštoje orkaitėje apie 20 minučių. Išėmę patiekite įvyniotą į foliją.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Lie 2007, 18:35

net googlej neradau tokios zuvies :shock:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Lie 2007, 18:56

kas čia per žuvis?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Lie 2007, 20:05

Lilina rašė:kas čia per žuvis?
niekas nezino :roll: :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 21:26

Ir man googlė neduoda nieko :evil: Bet čia iš delfio nukopinta. Ryt paieškosiu kokios info apie jas.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 21:51

Va ką radau, tik ne salitotą, o brotolą

http://www.harengus.com/especies/brotola.php

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 09 Lie 2007, 09:31

Primena rusišką žuvies pavadinimą "gorbuša" , bet čia matomai kita žuvis, nes tavo nuorodoj parodyta kad prie Argentinos veisėsi.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Lie 2007, 09:47

Prie pirmų receptėlių palikau trumpą aprašymą šių žuvų. Tik įdomu, ar jų yra pas mus pirkti? Paveikslėlis Ko gero, ne; jokio aprašymo lietuvių kalba neradau, tik angliškai ar ispaniškai ( ko gero :roll: ) :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Lie 2007, 10:16

na kolektyvas,mars pas mane zuvienes valgyti :roll: kokia gavosi zuviene-ausis nusigrausit Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Lie 2007, 10:20

Gerai, varau Paveikslėlis

O tu nuotraukytes dėk, ilgai nelaukus. 064 Nes žuvienės dar niekas nesiūlė valgyt virtualiai. Vien pyragai ir mėsytė. :lol:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 09 Lie 2007, 10:23

Aš irgi prisijungiu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Lie 2007, 10:28

Ei, bet su tuo priemoniu greičiau nukaksi, palikit ir manPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Lie 2007, 10:52

Ramunė rašė:Gerai, varau Paveikslėlis

O tu nuotraukytes dėk, ilgai nelaukus. 064 Nes žuvienės dar niekas nesiūlė valgyt virtualiai. Vien pyragai ir mėsytė. :lol:
gerai,kokia viena imesiu :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 09 Lie 2007, 11:28

Ramunė rašė:Ei, bet su tuo priemoniu greičiau nukaksi, palikit ir manPaveikslėlis
he he he...pagalvosiu Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Lie 2007, 11:39

Lilina rašė:
Ramunė rašė:Ei, bet su tuo priemoniu greičiau nukaksi, palikit ir manPaveikslėlis
he he he...pagalvosiu Paveikslėlis
visoms uzteks :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 10:16

Upėtakis drebučiuose

4 upėtakiai,
400 g prieskoninių daržovių (be kopūstų),
3/4 stiklinės balto sauso vyno,
8 šaukšteliai želatinos, 1/2 šaukšto citrinos sulčių ,
kvapniųjų pipirų, cukraus, lauro lapų, druskos, arčiųjų pipirų.

Želatiną pamirkyti nedideliame šalto vandens kiekyje.
Upėtakius išdoroti, nuplauti, pašlakstyti citrinos sultimis. Kiekvieną suvynioti ir susegti.Iš nuluptų ir šiaudeliais supjaustytų prieskoninių daržovių, panaudojus prieskonius, išvirti 2 stiklines nuoviro.Suvyniotas žuvis sudėti į nukoštą verdantį nuovirą.Virti apie 30 min., baigiant supilti vyną ir želatiną, užvirinti.Griebtuvu išimti žuvies gabalus, sudėti į salotinę arba dubenėlius, apdėti morkos, saliero ir petražolės gabalėliais, užpilti želatinos tirpalu.Palikti, kol sustings.
Patiekiant papuošti petražolių lapeliais ir citrinos griežinėliais.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (21.18 KiB) Peržiūrėta 3849 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lie 2007, 10:28

jau sitokio patiekalo mano seimyna tikrai nevalgis :evil: Jiems jei zuvis virta,ligonines maistas :twisted:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 12 Lie 2007, 10:31

Kiekvienas išsidirbinėja kaip gali :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 10:32

tutsi rašė:jau sitokio patiekalo mano seimyna tikrai nevalgis :evil: Jiems jei zuvis virta,ligonines maistas :twisted:
O tai ką, ligonionėse dažnai gulinėja :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Lie 2007, 10:32

Lilina rašė:Kiekvienas išsidirbinėja kaip gali :roll:
Ir jei tik gali :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Lie 2007, 10:34

Ramunė rašė:
tutsi rašė:jau sitokio patiekalo mano seimyna tikrai nevalgis :evil: Jiems jei zuvis virta,ligonines maistas :twisted:
O tai ką, ligonionėse dažnai gulinėja :lol:
visai nera guleje,taip isivaizduoja :evil:

Skelbti atsakymą