Žuvis

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Geg 2007, 19:09

tutsi rašė:Rūkytos lašišos ruliadas

.
va čia tai skanu Paveikslėlis
o kaip su darbu, daug :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Geg 2007, 19:22

Ramunė rašė:
tutsi rašė:Rūkytos lašišos ruliadas

.
va čia tai skanu Paveikslėlis
o kaip su darbu, daug :roll:
nemazai :merg2:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 11 Geg 2007, 21:27

tutsi rašė:Rūkytos lašišos ruliadas
Įdomus receptukas Paveikslėlis reiks išbandyt kada...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Geg 2007, 09:13

butinai isbandyk :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 18:05

Sūdyta lašišos filė

1 kg lašišos filė
1 v. š. cukraus
3-4 v. š. stambios druskos
2-3 dideli apelsinai


1. Lašišos filė nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti
2. Abi puses pabarstyti cukrumi
3. Puse druskos ištrinti vieną lašišos pusę (galima pabarstyti krapais). Tą patį padaryti su kita puse.
4. Nulupti apelsinus ir supjaustyti apskritimais.
5. Dėti apelsinus į stiklinio indo dugną. Ant viršaus dėti žuvį, ant viršaus vėl sudėti apelsinus, kad visiškai uždengtų filė (apelsinus galima šiek tiek paspausti, kad išsiskirtų sultys)
6. Uždengti dangčiu ar plėvele ir dėti maždaug 7 valandoms į šaldiklį. Tai priklauso nuo temperatūros šaldiklyje. Jeigu labai šalta, tai trumpesniam laikui, nes žuvis turi tik „sutvirtėti“, bet ne sušalti.
7. Išimti, nuvalyti druskos kristalus. Paragauti. Jeigu per sūru, šiek tiek nuplauti šaltu vandeniu ir nusausinti.
8. Supjaustyti visą plonomis riekutėmis, kol žuvis dar „kieta“. Tą dalį, kurios iškart nesuvalgysit, dėti ant pusės apelsinų ir uždengti likusiais apelsinai ir taip laikyti šaldytuve. Apelsinai bus nevalgomi, nes labai sūrūs.


Lašiša sūdyta su brendžiu

Lašišos filė ~1,2 kg

Marinatas
3 v. š. druskos
1 v. š. cukraus
2 v. š. brendžio
5 v. š. alyvų aliejaus
3 v. š. smulkiai sukapotų krapų

Lašišos filė nuplauti šaltu vandeniu ir nusausinti.
Sumaišyti visus marinato ingredientus ir ištrinti iš abiejų pusių žuvį. Dėti į indą, uždengti ir šaltai laikyti 24 valandas.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Geg 2007, 18:06

Sudyta lasisa

1 kg sviezios lasisos file
4 valg.saukstai druskos
4 valg.saukstai cukraus
truputis baltuju grustu (ne maltu)pipiru
kelios saujos svieziu krapu

Lasisa nusipirkus para palaikyti saldytuve. Perjauti gabala pusiau kad gautusi 2 mazesni gabaleliai. Apiberti druskos-cukraus-pipiru misiniu ir gerai itrinti. Tada gausiai berti krapu. Tuos 2 gabalelius suglausti vienas su kitu (suspausti), odelemis i virsu, mesa i vidu. Ikisti i politilenini maiseli ir 36 valandoms ikisti i saldytuva. Kas 12 va. Reiktu gabaliukus apversti.
Padazui:
3 valg.saukstai grudetuju garstyciu
1 arb.saukstelis astriuju garstyciu
1 valg.saukstas cukraus
1 arb.saukstelis acto
aliejaus
Sukti viska iki vientisos mases.
Patiekti lasisa su virtomis (nepjaustytomis) buvlemis, salotu lapais, garstyciu padazu ir citrinos skiltelemis. Laisa labai plonai supjaustyti ir padaryti “gelytes” (taip susukti lyg atrodytu rozytes)

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 15 Geg 2007, 09:15

Pagal Tutsi lašišos sūdymo receptą kartą aš bandžiau šviežią lašišą kepti folijoje gabalais. Ir prieš dedant į orkaitę truputuką "pakrapinau" brendžiu. Nu skonis buvo... Neišpasakytas :!: :!: Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Geg 2007, 09:50

lasisa ji ir afrikoje lasisa :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 22 Geg 2007, 15:21

Žuvies guliašas su kalendra

Jums prireiks :
4 asmenims

800 g kietos žuvies (menkės, jūrų ešerio) filė
Ryšelis ankstyvųjų svogūnėlių
2 dideli pomidorai
100 g agurkų
3 šaukštai aliejaus
Šaukštelis druskos
Maltų pipirų
3 šaukštai labai riebios grietinės
½ ryšelio kalendros lapelių

Veiksmai :
Plonais skrituliukais supjaustome ankstyvuosius svogūnėlius. Agurkus nulupame, išskobiame sėklas ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Pomidorus taip pat supjaustome gabaliukais. Įkaitinę aliejų, pakepiname svogūnus. Sluoksniais sudedame pomidorus, po to agurkus, žuvį. Pasūdome, įberiame pipirų. Neuždengę puodo pakaitiname pomidorus, kol šie pradės irti. Sudedame grietinę. Uždengę puodą, 8 min viską troškiname ant silpnos ugnies. Smulkiai supjaustome ir suberiame į žuvies troškinį kalendrą. Viską sumaišome.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Geg 2007, 19:58

Lašiša

Tešlai:

Kiaušinio baltymas, grietinėlės 100 g, druskos, prieskonių žuviai. Viską labai gerai išplakame. tada įdedame trynį, aliejaus ir miltų. Išmaišome. Tešla turi būti grietinės tirštumo.
Lašišą supjaustome gabalėliais, apšlakstome citrinos sultimis, prieskoniais. Mirkome į tešlą ir verdame kaip spurgas.
Garnyrui labai tinka vaisių salotos ir ryžiai.

Padažas:
Ištiepiname sviesto 100 g, įdedame daug smulkiai sukapotų krapų ir pakepiname. Tada įdedame grietinės ir druskytės.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Geg 2007, 10:47

man lasisa patinka :hubba:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 26 Geg 2007, 15:39

Tau , Tutsi, žiūriu patinka "taurieji" maisto produktai, o ne visokie šungrybiai šampinjonai :lol: ...pažystu tokį charakterį, mano vyras TIK už kokybiškus produktus.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Geg 2007, 10:16

o ka padarysi,jei valgyti,tai skaniai ir kokybiskai :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Bir 2007, 15:25

Išbandytas receptas, bet nukopintas iš htpp://www.naturele.net

Žuvis, kepta su daržovėmis porcija apie 250 kcal; viso 4 porcijos)

4 menkių filė, 4 kumpio juostelės, 4 šaukštai alyvų aliejaus, 3 raudonos saldžiosios paprikos, 3 raudonieji svogūnai, 2 baklažanai, 4 nedideli pomidorai, virtų bulvių, bazilikų, druskos, maltų juodųjų pipirų.

Kiekvieną menkių gabalėlį apvyniojame kumpiu ir sudedame į skardą. Užpilame dviem šaukštais alyvų aliejaus, pasūdome, pagardiname pipirais.
Paprikas išvalome ir supjaustome dideliais gabalėliais. Svogūnus nulupame ir supjaustome žiedais, baklažanus - dideliais gabalėliais.
Į antrą skardą sudedame paprikas, pomidorus ir baklažanus. Ant jų užpilame likusį aliejų. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių.
Likus 20 minučių iki daržovių kepimo pabaigos, pašauname į orkaitę skardą su menkių suktinukais. Iškepusius sudedame ant daržovių.
Tiekiame su bazilikų lapeliais ir virtomis bulvėmis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Bir 2007, 19:27

gal ir skanu zuvis su kumpiu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Bir 2007, 19:39

tutsi rašė:gal ir skanu zuvis su kumpiu :roll:
o man viskas, kas keista - patinka :wink: Silkė su šokoladu, žuvis su kumpiu :P O šaiaip tai kumpis priduoda labai jau pikantišką skonįPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Bir 2007, 19:44

tu atsargiau su tuo pikantiskumu,vel kas akmenimis apmetys :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Bir 2007, 19:59

tutsi rašė:tu atsargiau su tuo pikantiskumu,vel kas akmenimis apmetys :roll:
Nu jo :roll: , bet Lilinos šiandien nėr, gal neras pikantiškumoPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Bir 2007, 23:54

ras paskui atejus,akmenymis apmetyti niekada ne per velu :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2007, 08:06

tutsi rašė:ras paskui atejus,akmenymis apmetyti niekada ne per velu :laugh:
Ieškosiu skydoPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Bir 2007, 09:54

as tai ieskociau ne skydo,o kocelo Paveikslėlis kai mane puola,as dar smarkiau puolu :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2007, 11:08

tutsi rašė:as tai ieskociau ne skydo,o kocelo Paveikslėlis kai mane puola,as dar smarkiau puolu :laugh:
O aš visada laukiu tinkamo momento, kad skaudžiau krimstelėt iš pasalųPaveikslėlis Netikėtai, taip sakant Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Bir 2007, 13:10

SUPER bruozas :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2007, 13:21

tutsi rašė:SUPER bruozas :luks:
:aciu1: kažkodėl kitų jis nežaviPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Bir 2007, 13:46

mane zavi,turbut,kad artimas man bruozas Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Bir 2007, 16:02

tutsi rašė:mane zavi,turbut,kad artimas man bruozas Paveikslėlis
Gal užta,i akis išsikabinėjusios, pradėjom gerai sutartPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Bir 2007, 10:47

man taip visada iseina :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Bir 2007, 11:24

tutsi rašė:man taip visada iseina :oops:
Išsiaiškini kas- kur- prie ko- kada- kaip ir visai kas kitaPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Bir 2007, 14:40

Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 25 Bir 2007, 20:22

Ungurio šašlykas

500 g vidutinio dydžio ungurys.

Marinatui:
50 g sojos padažo,
1 didelės citrinos sultys,
2 skiltelės česnako,
10 g degtinės,
maltų juodųjų pipirų.

Garnyrui:
2 dideli obuoliai (obuolys),
virti ryžiai.

Padažui:
50 g vandens,
100 g sauso balto vyno,
1 šaukštelis medaus,
1 didelės citrinos sultys,
1 šaukštelis krakmolo.

Šviežias ungurys išskrodžiamas, filė su oda atskiriama nuo kaulų. File marinuojama apie 3 val.
Po to žuvis supjaustoma ir veriama ant iešmo, kepama grilyje apie 20 min.
Kol kepa šašlykas, gaminame padažą.
Užkaitiname vyną, įdedame medų, prieskonių, supilame citrinos sultis. Krakmolą sumaišome su vandeniu, įpilame į užkaitusį vyną ir užviriname.
Šašlykas skanus su virtais ryžiais ir obuoliais.
Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome šiaudeliais, dedame ant iškepusio šašlyko ir užpilame padažu.

Skelbti atsakymą