ŽAGARĖLIAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŽAGARĖLIAI
Gal kas žino gerą žagarėlių tešlos receptelį?
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
5 tryniai,
1 šaukštas riebios tirštos grietinės,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštelis acto arba 1 šaukštelis spirito arba degtinės,
miltų,
aliejaus,
cukraus pudros.Kas mėgsta, cukraus pudrą galima sumaišyti su vaniliniu cukrumi.
Iš trynių, grietinės, cukraus, acto, spirito ir miltų užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešloje pradės darytis oro pūslelės. Palikti 2 - 4 valandoms šaldytuve.
1 šaukštas riebios tirštos grietinės,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštelis acto arba 1 šaukštelis spirito arba degtinės,
miltų,
aliejaus,
cukraus pudros.Kas mėgsta, cukraus pudrą galima sumaišyti su vaniliniu cukrumi.
Iš trynių, grietinės, cukraus, acto, spirito ir miltų užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešloje pradės darytis oro pūslelės. Palikti 2 - 4 valandoms šaldytuve.
ačiū RamuneRamunė rašė:5 tryniai,
1 šaukštas riebios tirštos grietinės,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštelis acto arba 1 šaukštelis spirito arba degtinės,
miltų,
aliejaus,
cukraus pudros.Kas mėgsta, cukraus pudrą galima sumaišyti su vaniliniu cukrumi.
Iš trynių, grietinės, cukraus, acto, spirito ir miltų užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešloje pradės darytis oro pūslelės. Palikti 2 - 4 valandoms šaldytuve.
5 tryniai,
1 šaukštas riebios tirštos grietinės,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštelis acto arba 1 šaukštelis spirito arba degtinės,
miltų,
aliejaus,
cukraus pudros.Kas mėgsta, cukraus pudrą galima sumaišyti su vaniliniu cukrumi.
Iš trynių, grietinės, cukraus, acto, spirito ir miltų užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešloje pradės darytis oro pūslelės. Palikti 2 - 4 valandoms šaldytuve. Beja,o kiek miltu reikia deti ir aliejiau???
1 šaukštas riebios tirštos grietinės,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštelis acto arba 1 šaukštelis spirito arba degtinės,
miltų,
aliejaus,
cukraus pudros.Kas mėgsta, cukraus pudrą galima sumaišyti su vaniliniu cukrumi.
Iš trynių, grietinės, cukraus, acto, spirito ir miltų užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešloje pradės darytis oro pūslelės. Palikti 2 - 4 valandoms šaldytuve. Beja,o kiek miltu reikia deti ir aliejiau???
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
O gal kas zino zagareliu recepta be grietines? Nes tokios neturiu.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
Aš žagarėlius kartais kepu iš mielinės tešlos.
Tešlai:
250g pieno
1 kiaušinis
3 šaukštai aliejaus
3 šaukštai cukraus
1 pakelis sausų mielių arba 30g normalių
0,5kg miltų
pabarstymui cukraus pudros
Užminkom ir pakildinam tešlą, po to iškočiojame ir padarome žagarėlius. Juos paliekame kad pakiltų. Pakilusius dedame į riebalus (būtinai taip kaip buvo, pakilusia puse į viršų)ir kepam . Skanaus.
Tešlai:
250g pieno
1 kiaušinis
3 šaukštai aliejaus
3 šaukštai cukraus
1 pakelis sausų mielių arba 30g normalių
0,5kg miltų
pabarstymui cukraus pudros
Užminkom ir pakildinam tešlą, po to iškočiojame ir padarome žagarėlius. Juos paliekame kad pakiltų. Pakilusius dedame į riebalus (būtinai taip kaip buvo, pakilusia puse į viršų)ir kepam . Skanaus.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kažkada žadėjaututsi rašė:o as tai labai noreciau tokiu zagareliu,kaip lipdo skruzdelynus.Tokie kur buna vos ne persisvieciantys.Bet man visada,kad ir kaip plonai beiskociociau,kol isverdu,issipucia
Ir tik dabar ištesiu
300g miltų,
50 g cukraus pudros,
2 kiaušiniai,
ketvirtadalis stiklinės vandens,
1 šaukštelis romo arba degtinės(spirito ).
Kadangi mamai negalima valgyti trynių, tai ji pakeitė originalą ir deda 3 baltymus. O sakė, kad šitie žagarėliai kažkodėl buvo vadinami "Rusiškais"
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
nezinau ar toks,bet tikrai geras recepciukas:
3 kiausiniai;
250 g.margarino;
0,5 a.s.sodos;
0,5 stiklines cukraus;
3-4 stiklines miltu (kad tesla butu kietoka);
1 indelis "rududu".
Is visu produktu uzminkiti tesla kietoka.Tada per mesmale permalti,kad gautusi ilgi "makaronai"(as naudoju pati stambiausia sieteli),sudeti juos i skardele ir iskepti.Kai atsals,smulkiai sulauzyti.Sumaisyti su "rududu",sudeti i forma,suspausti ir padeti i saldytuva,kad sustingtu.Skonis
3 kiausiniai;
250 g.margarino;
0,5 a.s.sodos;
0,5 stiklines cukraus;
3-4 stiklines miltu (kad tesla butu kietoka);
1 indelis "rududu".
Is visu produktu uzminkiti tesla kietoka.Tada per mesmale permalti,kad gautusi ilgi "makaronai"(as naudoju pati stambiausia sieteli),sudeti juos i skardele ir iskepti.Kai atsals,smulkiai sulauzyti.Sumaisyti su "rududu",sudeti i forma,suspausti ir padeti i saldytuva,kad sustingtu.Skonis