ŽAGARĖLIAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

ŽAGARĖLIAI

Standartinė Hazel » 17 Vas 2007, 18:09

Gal kas žino gerą žagarėlių tešlos receptelį? ;) :help:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Vas 2007, 19:49

5 tryniai,
1 šaukštas riebios tirštos grietinės,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštelis acto arba 1 šaukštelis spirito arba degtinės,
miltų,
aliejaus,
cukraus pudros.Kas mėgsta, cukraus pudrą galima sumaišyti su vaniliniu cukrumi.

Iš trynių, grietinės, cukraus, acto, spirito ir miltų užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešloje pradės darytis oro pūslelės. Palikti 2 - 4 valandoms šaldytuve.

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 18 Vas 2007, 11:03

Ramunė rašė:5 tryniai,
1 šaukštas riebios tirštos grietinės,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštelis acto arba 1 šaukštelis spirito arba degtinės,
miltų,
aliejaus,
cukraus pudros.Kas mėgsta, cukraus pudrą galima sumaišyti su vaniliniu cukrumi.

Iš trynių, grietinės, cukraus, acto, spirito ir miltų užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešloje pradės darytis oro pūslelės. Palikti 2 - 4 valandoms šaldytuve.
ačiū Ramune :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Vas 2007, 13:20

o as tai labai noreciau tokiu zagareliu,kaip lipdo skruzdelynus.Tokie kur buna vos ne persisvieciantys.Bet man visada,kad ir kaip plonai beiskociociau,kol isverdu,issipucia :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Vas 2007, 13:42

tutsi rašė:o as tai labai noreciau tokiu zagareliu,kaip lipdo skruzdelynus.Tokie kur buna vos ne persisvieciantys.Bet man visada,kad ir kaip plonai beiskociociau,kol isverdu,issipucia :merg2:
O jei be kepimo miltelių :?:

Beje, aš iš tokių lipinu skruzdėlyną. Žinok, didesnis atrodo :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Vas 2007, 13:52

as ir nededu kepimo milteliu :shock:,tik kiausinius ir miltus :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Vas 2007, 13:56

tutsi rašė:as ir nededu kepimo milteliu :shock:,tik kiausinius ir miltus :merg2:
Aš irgi nededu, bet pučiasi, velniokai :?

Reiks mamos paklausti, ji tokius plonus vis išsikepa užgavienėms. :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 18 Vas 2007, 14:00

butinai paklausk 041 041 041

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 18 Vas 2007, 14:19

Ramunė rašė:
tutsi rašė:as ir nededu kepimo milteliu :shock:,tik kiausinius ir miltus :merg2:
Aš irgi nededu, bet pučiasi, velniokai :?

Reiks mamos paklausti, ji tokius plonus vis išsikepa užgavienėms. :twisted:
Ramune, gera minti davei :cook1: :luks: reikes uzgavenems ne blynus kepti. o skuzdelyna is zagareliu ;) aciu uz ideja

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Vas 2007, 14:21

:bis: Malonu, kad pamačijau :lol:

yvageta

Standartinė yvageta » 25 Vas 2007, 23:08

5 tryniai,
1 šaukštas riebios tirštos grietinės,
1 šaukštas cukraus,
1 šaukštelis acto arba 1 šaukštelis spirito arba degtinės,
miltų,
aliejaus,
cukraus pudros.Kas mėgsta, cukraus pudrą galima sumaišyti su vaniliniu cukrumi.

Iš trynių, grietinės, cukraus, acto, spirito ir miltų užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešloje pradės darytis oro pūslelės. Palikti 2 - 4 valandoms šaldytuve. Beja,o kiek miltu reikia deti ir aliejiau??? :?

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 26 Vas 2007, 00:00

O gal kas zino zagareliu recepta be grietines? Nes tokios neturiu.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Vas 2007, 09:09

as tai kepu zagarelius is miltu ir kiausiniu...labai liuks gaunasi. :hubba:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 26 Vas 2007, 20:39

tik is kiausiniu ir miltu???? :oops: :shock:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Vas 2007, 09:42

taip.Vienam kiausiniui imu tris saukstus miltu.Ir jie gaunasi tokie trapus trapus.Ir skruzdelyna is tokiu zagareliu darau.Tik jei tu nori tokiu storu kaimisku zagareliu,as abejoju ar be grietines pavyks juos padaryti.

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 28 Vas 2007, 15:58

Aš žagarėlius kartais kepu iš mielinės tešlos.

Tešlai:
250g pieno
1 kiaušinis
3 šaukštai aliejaus
3 šaukštai cukraus
1 pakelis sausų mielių arba 30g normalių
0,5kg miltų

pabarstymui cukraus pudros

Užminkom ir pakildinam tešlą, po to iškočiojame ir padarome žagarėlius. Juos paliekame kad pakiltų. Pakilusius dedame į riebalus (būtinai taip kaip buvo, pakilusia puse į viršų)ir kepam :cook3: . Skanaus. :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Kov 2007, 13:11

o kas bus jei padesi atvirksciai :shock: ?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Kov 2007, 13:47

Nieko blogo. Tikrai BUUUMPT namie nebus :lol:

Vartotojo avataras
janrri
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2805
Užsiregistravo: 17 Sau 2007, 12:51
Pliusai: 389

Standartinė janrri » 07 Kov 2007, 15:51

tutsi rašė:o kas bus jei padesi atvirksciai :shock: ?

Sako, kad kepdamos mažiau iškyla.Va kur paslaptis, o jūs bumt,bumt :laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Kov 2007, 16:18

kas per bumpt :shock: :shock: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Kov 2007, 17:40

tutsi rašė:o as tai labai noreciau tokiu zagareliu,kaip lipdo skruzdelynus.Tokie kur buna vos ne persisvieciantys.Bet man visada,kad ir kaip plonai beiskociociau,kol isverdu,issipucia :merg2:
Kažkada žadėjau :oops: :oops: :oops:
Ir tik dabar ištesiu 8)

300g miltų,
50 g cukraus pudros,
2 kiaušiniai,
ketvirtadalis stiklinės vandens,
1 šaukštelis romo arba degtinės(spirito ).

Kadangi mamai negalima valgyti trynių, tai ji pakeitė originalą ir deda 3 baltymus. O sakė, kad šitie žagarėliai kažkodėl buvo vadinami "Rusiškais" :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Kov 2007, 18:43

:aciu1: :geles:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Kov 2007, 18:06

Bandei, saldumynų mėgėja virt :?

Svečias

Standartinė Svečias » 20 Kov 2007, 18:14

o kaip padaryti tokį trupiniuotą skruzdėlyną? Na nemoku nupasakoti, bet kad ne lakštai būtų, o tokie trupinėliai :merg2:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 20 Kov 2007, 18:16

Anonymous rašė:o kaip padaryti tokį trupiniuotą skruzdėlyną? Na nemoku nupasakoti, bet kad ne lakštai būtų, o tokie trupinėliai :merg2:
mhm... :roll: jau 2 kartą šiandien esu svečiais :?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Kov 2007, 20:11

Šiaip tai aš jį esu mačius ir ragavusi. Skanus, bet man iš žagarėlių labiau patinka.Bet čia tik mano nuomonė :? O kepa gal šakočio principu, sukant :roll:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 20 Kov 2007, 20:42

Ramunė rašė:Šiaip tai aš jį esu mačius ir ragavusi. Skanus, bet man iš žagarėlių labiau patinka.Bet čia tik mano nuomonė :? O kepa gal šakočio principu, sukant :roll:
Reikės man daugiau pasidomėti, nes tas tradicinis variantas jau pabodęs :?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Kov 2007, 10:16

nezinau ar toks,bet tikrai geras recepciukas:

3 kiausiniai;
250 g.margarino;
0,5 a.s.sodos;
0,5 stiklines cukraus;
3-4 stiklines miltu (kad tesla butu kietoka);
1 indelis "rududu".
Is visu produktu uzminkiti tesla kietoka.Tada per mesmale permalti,kad gautusi ilgi "makaronai"(as naudoju pati stambiausia sieteli),sudeti juos i skardele ir iskepti.Kai atsals,smulkiai sulauzyti.Sumaisyti su "rududu",sudeti i forma,suspausti ir padeti i saldytuva,kad sustingtu.Skonis :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Kov 2007, 10:19

Čia turėtų būt visai nieko pyragėlis. :lol:
Mano mama kažkada darydavo iš paprastos kietai užminkytos tešlos mažius kukuliukus ir virdavo aliejuje. O paskui - kaip tinginį. :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Kov 2007, 10:57

tai cia principas panasus,tik,kad mazesni trupinukai :wink:

Skelbti atsakymą