ŽAGARĖLIAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
SKRUZDĖLYNAS
9 tryniai,
9 šaukštai vandens,
9 - 11 šaukštų miltų,
truputis druskos,
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė medaus,
5 - 6 gvazdikėliai,
aliejaus virimui.
1. Trynius sumaišyti su vandeniu, įberti druskos ir maišant dėti miltus. Miltų dėti tiek, kad minkant tešla neliptų prie rankų.
2. Tešlą iškočioti labai plonai, supjaustyti rombais ( kaip žagarėliams, tik neįpjauti viduryje ) ir išvirti.
3. Į dubenėlį sudėti medų, cukrų ir pamažu kaitinti, kol ištirps. Tada sudėti gvazdikėlius ir virti 8 - 10 min.
4. Lėkštėje eilėmis dėti " lapelius ", juos sulaistyti medaus ir cukraus sirupu, vėl dėti " lapelius" ir t.t.
5. Dar šiek tiek pakaitinus cukrų su medumi ir jį atvėsinus, galima kepsnį apipinti cukraus ir medaus siūlais.
9 tryniai,
9 šaukštai vandens,
9 - 11 šaukštų miltų,
truputis druskos,
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė medaus,
5 - 6 gvazdikėliai,
aliejaus virimui.
1. Trynius sumaišyti su vandeniu, įberti druskos ir maišant dėti miltus. Miltų dėti tiek, kad minkant tešla neliptų prie rankų.
2. Tešlą iškočioti labai plonai, supjaustyti rombais ( kaip žagarėliams, tik neįpjauti viduryje ) ir išvirti.
3. Į dubenėlį sudėti medų, cukrų ir pamažu kaitinti, kol ištirps. Tada sudėti gvazdikėlius ir virti 8 - 10 min.
4. Lėkštėje eilėmis dėti " lapelius ", juos sulaistyti medaus ir cukraus sirupu, vėl dėti " lapelius" ir t.t.
5. Dar šiek tiek pakaitinus cukrų su medumi ir jį atvėsinus, galima kepsnį apipinti cukraus ir medaus siūlais.
- Prikabinti failai
-
- HPIM0167.jpg (47.56 KiB) Peržiūrėta 3904 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žagarėliai
Šiandien Gustavas darė, kol neužmiršau, parašysiu.
4 kiaušiniai,
indelis saldaus kondensuoto pieno,
1 šaukštelis sodos ir truputis acto jai nugesinti,
miltų, kad būtų galima tešlą kočioti.
Kiaušinius išplakti, supilti pieną, suberti nugesintą sodą ir dar gerai paplakti. Tada pridėti miltų ir užminkyti tešlą. Iškočioti ir formuoti žagarėlius. Virti įprastai, pabarstyti cukraus pudra.
Atrodė labai skaniai
Šiandien Gustavas darė, kol neužmiršau, parašysiu.
4 kiaušiniai,
indelis saldaus kondensuoto pieno,
1 šaukštelis sodos ir truputis acto jai nugesinti,
miltų, kad būtų galima tešlą kočioti.
Kiaušinius išplakti, supilti pieną, suberti nugesintą sodą ir dar gerai paplakti. Tada pridėti miltų ir užminkyti tešlą. Iškočioti ir formuoti žagarėlius. Virti įprastai, pabarstyti cukraus pudra.
Atrodė labai skaniai
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Jau buvau davusi šią nuorodą kitoj temoj, bet gali apsilankyt http://vaikams.lrt.lt/gustavas/news.php?strid=10471
LABAI PAPRASTI ŽAGARĖLIAI SU ĮDARU
0,5l kefyro
0,5 stiklinės cukraus
0,5 šaukštelius sodos
miltų tiek, kad tešla būtų kočiojama
uogienės įdarui (geriau tirštesnės)
aliejaus
Iš nurodytų produktų suminkyti tešlą ir 2val. palaikyti šaltai, iškočioti, supjaustyti kvadratais. Į kvadrato vidurį dėti uogienės, perlenkti ir užspausti šakute. Kepti aliejuje.
0,5l kefyro
0,5 stiklinės cukraus
0,5 šaukštelius sodos
miltų tiek, kad tešla būtų kočiojama
uogienės įdarui (geriau tirštesnės)
aliejaus
Iš nurodytų produktų suminkyti tešlą ir 2val. palaikyti šaltai, iškočioti, supjaustyti kvadratais. Į kvadrato vidurį dėti uogienės, perlenkti ir užspausti šakute. Kepti aliejuje.