Voveruškos (grūzdai) iš tešlos

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Viltis

Voveruškos (grūzdai) iš tešlos

Standartinė Viltis » 30 Gru 2006, 19:00

Ieskau recepto:
zinau, kad pagrindinis receptas :
1 kiausinis,
1 saukstas miltu,
1 saukstas pieno.
specili forma - voveruskos, ar kita, ikaitinama aliejuje, ar taukuose, tesla pilama i forma, ir verdama karstuose taukuose.
Man nesigauna tos voveruskos trapios, kaip pries daugeli metu...
Ka as blogai darau?
Receptas ne tas?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 30 Gru 2006, 19:11

O jeigu pabandyt dėti 1 kiaušinį ir 1 trynį, o pieną pakeisti grietine arba grietinėle ( nes baltymas ir pienas kietina ). :?

Aš jau seniai jų nekepiau, bet man kažkur plevena, kad reikia ir tirpinto margarino arba sviesto :roll:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 31 Gru 2006, 00:53

Aš dar į tešlą pildavau spirito arba degtinės ir dėdavau papildomai trynį :idea:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 11 Vas 2007, 14:08

tesla turi buti skystoka,o sudetis lygiai tokia pati kaip ir lietiniams blynams.Jokio pieno,miltai,kiausinis ir vanduo. :roll:

Letunė

Re: Voveruškos (grūzdai) iš tešlos

Standartinė Letunė » 08 Kov 2007, 20:53

Viltis rašė:Ieskau recepto:
zinau, kad pagrindinis receptas :
1 kiausinis,
1 saukstas miltu,
1 saukstas pieno.
specili forma - voveruskos, ar kita, ikaitinama aliejuje, ar taukuose, tesla pilama i forma, ir verdama karstuose taukuose.
Man nesigauna tos voveruskos trapios, kaip pries daugeli metu...
Ka as blogai darau?
Receptas ne tas?
Iš knygos „Lietuvių valgiai“

Forminiai žagarėliai (gėlytės, voveruškos)

150g miltų, 3-4 kiaušiniai, 2st.grietinės, 100g cukraus pudros (apibarstymui), truputis druskos, riebalų virimui.

Kiaušiniai išplakami, supilama grietinė, sudedama druska bei miltai ir viskas šaukštu labai gerai išplakama. Tešla turi būti tokio tirštumo, kaip lietiniams.
Riebalai įkaitinami puode. Forminiams žagarėliams virti vartojamos įvairios formelės (žvaigždučių, gėlyčių, voveruškų pavidalo) ant ilgų kotelių. Formelės gerai įkaitinamos riebaluose, panardinamos į paruoštą tešlą ir skubiai leidžiamos į įkaitintus riebalus. Verdama, kol žagarėlis pats iš formelės iškris. Išgriebti žagarėliai atvėsinami ir pabarstomi cukraus pudra.

Noriu juos pati pabandyti ,bet bijau, kad nesigautų prisigėrę riebalų. Turbūt virsiu perpus sumaišius taukus su aliejum. Ir į tešlą pilsiu truputį degtinės
Gal kas kepėt pagal šį receptuką? Kaip gavosi?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2007, 21:20

Nesu saldumynų specė, bet taukuose nieko neverdu.Naudoju tik aliejų :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Kov 2007, 12:48

o be reikalo :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Kov 2007, 16:03

tutsi rašė:o be reikalo :merg2:
:hypno: Kas be reikalo :shock:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Kov 2007, 16:15

be reikalo visai nenaudoji tauku,net gydytojei ir tie pataria neatsisakyti visiskai tauku :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Kov 2007, 16:21

tutsi rašė:be reikalo visai nenaudoji tauku,net gydytojei ir tie pataria neatsisakyti visiskai tauku :roll:
Tik ne tokiu pavidalu 8) Užtenka taukų, kurių gauname, valgydami kiaulieną, lašinukusa. O kepimui - tikrai nerekomenduojama. :twisted:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 09 Kov 2007, 16:39

O aš jei verdu saldumynus taukuose, tai visada maišau pusiau su aliejumi :roll:
Ir į tešlą būtinai pilu alkoholio, o po to dar kepinius ant popierinių rankšluosčių nuvarvinu.
Kad neprisitrauktų taukų kepti reikia labai karštuose taukuose.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Kov 2007, 12:09

o as bulvynius blynus kepu ant tauku,nes mano brangiausias sako,kad ant aliejaus jie kazkokie netikri :laugh:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 10 Kov 2007, 13:19

Aš spurgas kepu, bet aliejuje...takuose tai tik spirgius kepu, kuri iš jų išsiskiria :P

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Kov 2007, 16:42

Lilina rašė:Aš spurgas kepu, bet aliejuje...takuose tai tik spirgius kepu, kuri iš jų išsiskiria :P
kaip tie spirgiukai skanu su duona ir svogūniuku arba česnaku. :hubba: Apsivalgymas būna kiekvieną katrą, kai tik darau :valg:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Kov 2007, 17:28

o man spirgiu gali ir nebuti :x

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Kov 2007, 18:31

tutsi rašė:o man spirgiu gali ir nebuti :x
O kugelis :?: Vėdarai :?: Cepelinai :?: Koldūnai :?: Žemaičiai :?: :hypno:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Kov 2007, 22:02

man su grietinyte skanu :hubba:

Svečias

Re: Voveruškos (grūzdai) iš tešlos

Standartinė Svečias » 12 Kov 2007, 22:26

Letunė rašė:
Viltis rašė:Ieskau recepto:
zinau, kad pagrindinis receptas :
1 kiausinis,
1 saukstas miltu,
1 saukstas pieno.
specili forma - voveruskos, ar kita, ikaitinama aliejuje, ar taukuose, tesla pilama i forma, ir verdama karstuose taukuose.
Man nesigauna tos voveruskos trapios, kaip pries daugeli metu...
Ka as blogai darau?
Receptas ne tas?
Iš knygos „Lietuvių valgiai“

Forminiai žagarėliai (gėlytės, voveruškos)

150g miltų, 3-4 kiaušiniai, 2st.grietinės, 100g cukraus pudros (apibarstymui), truputis druskos, riebalų virimui.

Kiaušiniai išplakami, supilama grietinė, sudedama druska bei miltai ir viskas šaukštu labai gerai išplakama. Tešla turi būti tokio tirštumo, kaip lietiniams.
Riebalai įkaitinami puode. Forminiams žagarėliams virti vartojamos įvairios formelės (žvaigždučių, gėlyčių, voveruškų pavidalo) ant ilgų kotelių. Formelės gerai įkaitinamos riebaluose, panardinamos į paruoštą tešlą ir skubiai leidžiamos į įkaitintus riebalus. Verdama, kol žagarėlis pats iš formelės iškris. Išgriebti žagarėliai atvėsinami ir pabarstomi cukraus pudra.

Noriu juos pati pabandyti ,bet bijau, kad nesigautų prisigėrę riebalų. Turbūt virsiu perpus sumaišius taukus su aliejum. Ir į tešlą pilsiu truputį degtinės
Gal kas kepėt pagal šį receptuką? Kaip gavosi?
aš pati išbandžiau šį receptą iš knygos -tai nusivylimas begalinis , gavosi prisigėrę riebalų ir nenukrito nuo formelės. niekam nepatariu rizikuoti.
O pagal Vilties receptą -netraškūs ir kažko jiems trūksta. Apskritai nusivylaiu kepiniais konditeriniais keptais riebaluose. Daugiau nebandysiu. :help:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Voveruškos (grūzdai) iš tešlos

Standartinė Lilina » 13 Kov 2007, 00:33

Anonymous rašė: aš pati išbandžiau šį receptą iš knygos -tai nusivylimas begalinis , gavosi prisigėrę riebalų ir nenukrito nuo formelės. niekam nepatariu rizikuoti.
O pagal Vilties receptą -netraškūs ir kažko jiems trūksta. Apskritai nusivylaiu kepiniais konditeriniais keptais riebaluose. Daugiau nebandysiu. :help:
Kad mano manymui jeigu gaminiai ne ploni, kaip blynai, o turi tūrio tai ir nebus traškus. Mano kambariokė atsimenu atveždavo nerealius žagarėlius jos močiutės darytus. Jie buvo žiauriai skanūs, bet ne traškus. Aš pati spurgas kepu, tai jos irgi netrąška, bet vyras ir svečiai suvalgo net nepastebeje kiek jų griebė. Turbūt gal ne taip įsivaizduoji kepinius keptus aliejuje.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Voveruškos (grūzdai) iš tešlos

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2007, 10:26

Lilina rašė:
Anonymous rašė: aš pati išbandžiau šį receptą iš knygos -tai nusivylimas begalinis , gavosi prisigėrę riebalų ir nenukrito nuo formelės. niekam nepatariu rizikuoti.
O pagal Vilties receptą -netraškūs ir kažko jiems trūksta. Apskritai nusivylaiu kepiniais konditeriniais keptais riebaluose. Daugiau nebandysiu. :help:
Kad mano manymui jeigu gaminiai ne ploni, kaip blynai, o turi tūrio tai ir nebus traškus. Mano kambariokė atsimenu atveždavo nerealius žagarėlius jos močiutės darytus. Jie buvo žiauriai skanūs, bet ne traškus. Aš pati spurgas kepu, tai jos irgi netrąška, bet vyras ir svečiai suvalgo net nepastebeje kiek jų griebė. Turbūt gal ne taip įsivaizduoji kepinius keptus aliejuje.
man atrodo,kad tik nuo recepto priklauso traskumas :?

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 14 Kov 2007, 09:17

Aš voveruškas ir gėlytes kažkada kepiau pagal šį receptą:
Lietiniai žagarėliai
6 tryniai
2 šaukštai cukraus
nepilna stiklinė miltų
25 g degtinės
vanilinio cukraus
4 šaukštai miltinio cukraus žagarėliams apibarstyti ir riebalų jiems virti

Tryniai ištrinami su cukrumi, suberiami miltai, supilama degtinė ir gerai išplakama. Tešla tirštoka. Voveruškų formą labai įkaitinama ir mirkoma į tešlą ir labai greitai nardinama į karštus riebalus.
Arba pagal šį receptą galima kepti kitaip :D Į pakaitintus riebalus tešla pilama šaukštu įvairiai iškraipant. Išverdami iš vienos, paskui iš kitos pusės. Ant išgriebtų žagarėlių užbarstoma miltinio cukraus.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Kov 2007, 10:59

o nei pieno nei vandens nereikia? :shock:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 14 Kov 2007, 16:59

Kartais jei kiaušinių tryniai maži ir tešla per kieta tada truputi įpilu, bet labai nedaug ir labai retai.
Šiaip man pagal jį visuomet gerai išeidavo, juk miltų nedaug vienai porcijai :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Kov 2007, 17:40

o kazin ar dar buna kur pirkti tu formeliu? Kazkaip nepatogu visa laika uosvienes skolintis :merg2:

Letunė

Standartinė Letunė » 27 Kov 2007, 15:23

Gėlyčių ar voveruškų formelę gali rasti gal tik turguje pas geležimi ir kitais sendaikčiais prekiaujančius vyrus. Kas iš to, kad aš ją turiu bet neturiu tinkamo recepto. Nemanau kad ir pagal Daidos pasiūlytą receptą jos gali gerai gautis, nors nebandžiau-tai prašau neįsižeisti, bet išbandžiau kitus -tai nieko doro neišėjo ir dėl to jau nelabai tikiu, kad gali gautis neprisigėrę riebalų ir traškios. gal kas dar galite pasiūlyti patikimą ir išbandytą receptą? :idea:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Kov 2007, 17:36

galiu savaitgali uosvenes paklausti :roll: ,bet tik savaitgali parasysiu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Kov 2007, 17:38

tutsi rašė:o kazin ar dar buna kur pirkti tu formeliu? Kazkaip nepatogu visa laika uosvienes skolintis :merg2:
:merg2: Noriu taikytis... :geles: :cook2:

Nežinau, kaip Panevėžyje, nes mažai pažįstu, bet Kauno Aleksoto turguje tikrai esu mačiusi. O gal ir tose ūkinėse ar netgi Senukuose galima būtų rasti :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Kov 2007, 17:41

jokiu cia tram pam pam :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Kov 2007, 17:43

tutsi rašė:jokiu cia tram pam pam :evil:
064 064 064

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Kov 2007, 19:30

:merg: 043 :merg:

Skelbti atsakymą