Vegetariški patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vegetariški patiekalai
RYŽIŲ KUKULIAI SU SŪRIU IR MORKOMIS:
Reikės: 2 pakelių virtų ryžių, 200g fermentinio olandiško tarkuoto sūrio, 2 šaukštų pomidorų padažo arba ketčupo, 2 virtų ir smulkiai pjaustytų šiaudeliais morkų, baziliko, pakepinto svogūno galvutė (smulkinta), 2 mažų kiaušinių arba didelis 1, prieskonių,skirtų maltai mėsai, puse česnako skiltelės (smulkinta) džiuvėsėlių. Į dar pakankamai šiltus ryžius dedame sūrį, morkas ir svogūną, prieskonius ir česnaką. Viską išmaišome, nuo ryžiu šilumos padidėja sukibimas, nes sūris šiek tiek lydosi, tada dedame ketčupą. palaukiame kol prasvėsta masė, vėliau dedame kiaušinius ir išmaišome, formuojame kukulius, apvoliojame džiuvesiuose ir metame į įkaitintą aliejų. Kepame, kol auksine spalva paruduoja, skanaus!! tinka patiekti su trškintais kopūstais arba salotomis!!
Reikės: 2 pakelių virtų ryžių, 200g fermentinio olandiško tarkuoto sūrio, 2 šaukštų pomidorų padažo arba ketčupo, 2 virtų ir smulkiai pjaustytų šiaudeliais morkų, baziliko, pakepinto svogūno galvutė (smulkinta), 2 mažų kiaušinių arba didelis 1, prieskonių,skirtų maltai mėsai, puse česnako skiltelės (smulkinta) džiuvėsėlių. Į dar pakankamai šiltus ryžius dedame sūrį, morkas ir svogūną, prieskonius ir česnaką. Viską išmaišome, nuo ryžiu šilumos padidėja sukibimas, nes sūris šiek tiek lydosi, tada dedame ketčupą. palaukiame kol prasvėsta masė, vėliau dedame kiaušinius ir išmaišome, formuojame kukulius, apvoliojame džiuvesiuose ir metame į įkaitintą aliejų. Kepame, kol auksine spalva paruduoja, skanaus!! tinka patiekti su trškintais kopūstais arba salotomis!!
VEGETARIŠKAS APKEPAS:
1/2 batono, 1-2 morkų, 1/2 paprikos, 200 g cukinijos, 4 kiaušinių, 3 šaukštų sviesto, 1 stiklinės pieno, saujos saulėgrąžų ar moliūgų sėklų, kmynų, pipirų, "Vegetos", imbiero. Daržoves supjaustyti, pakepinti svieste, įdėti prieskonių ir atvėsinti. Batono kraštus nupjaustyti. Batoną supjaustyti kubeliais ir išmirkyti piene. Į indą, kur keps apkepas sudėti batono masę, sumaišytą su daržovėmis. Kiaušinius išplakti su prieskoniais ir supilti ant daržovių, pabarstyti saulėgrąžom, uždengti folija ir kepti orkaitėje apie 40 min. Baigiant kepti foliją nuimti, kad apkepas apskrustų. Galima valgyti su pomidorų padažu.
1/2 batono, 1-2 morkų, 1/2 paprikos, 200 g cukinijos, 4 kiaušinių, 3 šaukštų sviesto, 1 stiklinės pieno, saujos saulėgrąžų ar moliūgų sėklų, kmynų, pipirų, "Vegetos", imbiero. Daržoves supjaustyti, pakepinti svieste, įdėti prieskonių ir atvėsinti. Batono kraštus nupjaustyti. Batoną supjaustyti kubeliais ir išmirkyti piene. Į indą, kur keps apkepas sudėti batono masę, sumaišytą su daržovėmis. Kiaušinius išplakti su prieskoniais ir supilti ant daržovių, pabarstyti saulėgrąžom, uždengti folija ir kepti orkaitėje apie 40 min. Baigiant kepti foliją nuimti, kad apkepas apskrustų. Galima valgyti su pomidorų padažu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Dra pridėkim daržoves 9 be mėsos, pieno produktus - ir visas sąrašiuks[/img]http://www.susisleben.de/assets/images/katze046.gif
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Atviras pyragas su keptais pomidorais
Tešlai:
350 g miltų,
100 g labai šalto sviesto,
1 trynys,100 g grietinės,
Žiupsnelis druskos,
Pusė šaukštelio kepimo miltelių,
Pomidorų įdarui:
Apie 500 g nedidelių pomidorų,
2 skiltelės česnako,
1 arb. šaukštelis džiovintų bazilikų,
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus,
Druskos, juodųjų pipirų.
Baklažanų įdarui:
2 vidutinio dydžio baklažanai,
2 skiltelės česnako,
1/2 arb. šaukštelio paprikos,
3 dideli kiaušiniai,
Druskos, juodųjų pipirų.
Pomidorų įdarui pomidorus supjaustyti puselėmis, sumaišyti su česnakais, bazilikais, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais. Dėti į iki 140 °C įkaitintą orkaitę ir kepti maždaug valandą.
Baklažanų įdarui baklažanus kepti orkaitėje apie 45 minutes. Ataušinti, nulupti. Baklažanų minkštimą, česnaką, papriką, kiaušinius, druską ir pipirus suplakti plaktuvu.
Tešlai sviestą sukapoti su miltais ir kepimo milteliais, grietinę išmaišyti su tryniu ir druska. Viską greitai suminkyti, suformuoti rutulį ir palaikyti šaldytuve.Tešlą iškočioti, iškloti ja formą (24 cm), subadyti šakute ir apkepti 180 °C temperatūroje apie 10 - 15 minučių, kol pagels. Išimti iš orkaitės, supilti baklažanų įdarą, ant viršaus išdėlioti pomidorų puseles. Kepti dar 25 – 30 minčių 180 °C temperatūroje.
Tešlai:
350 g miltų,
100 g labai šalto sviesto,
1 trynys,100 g grietinės,
Žiupsnelis druskos,
Pusė šaukštelio kepimo miltelių,
Pomidorų įdarui:
Apie 500 g nedidelių pomidorų,
2 skiltelės česnako,
1 arb. šaukštelis džiovintų bazilikų,
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus,
Druskos, juodųjų pipirų.
Baklažanų įdarui:
2 vidutinio dydžio baklažanai,
2 skiltelės česnako,
1/2 arb. šaukštelio paprikos,
3 dideli kiaušiniai,
Druskos, juodųjų pipirų.
Pomidorų įdarui pomidorus supjaustyti puselėmis, sumaišyti su česnakais, bazilikais, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais. Dėti į iki 140 °C įkaitintą orkaitę ir kepti maždaug valandą.
Baklažanų įdarui baklažanus kepti orkaitėje apie 45 minutes. Ataušinti, nulupti. Baklažanų minkštimą, česnaką, papriką, kiaušinius, druską ir pipirus suplakti plaktuvu.
Tešlai sviestą sukapoti su miltais ir kepimo milteliais, grietinę išmaišyti su tryniu ir druska. Viską greitai suminkyti, suformuoti rutulį ir palaikyti šaldytuve.Tešlą iškočioti, iškloti ja formą (24 cm), subadyti šakute ir apkepti 180 °C temperatūroje apie 10 - 15 minučių, kol pagels. Išimti iš orkaitės, supilti baklažanų įdarą, ant viršaus išdėlioti pomidorų puseles. Kepti dar 25 – 30 minčių 180 °C temperatūroje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vegeratiškas čili su lęšiais ir avinžirniais
250 g lęšių,200 g konservuotų avinžirnių
2 skardinės po 400 g nuluptų pomidorų savo sultyse,
1 vidutinio dydžio svogūnas,
10 cm ilgio poro gabaliukas,
3 česnako skiltelės,1 paprika,
2 stiklinės vandens arba daržovių nuoviro,
1 nubrauktas šaukštelis aitriosios paprikos,
1 nubrauktas šaukštelis druskos,
Po šaukštelį džiovinto raudonėlio, mairūno, baziliko,
1 valg. šaukštas cukraus,šaukštas aliejaus daržovių kepimui.
Svogūną ir papriką supjaustyti kubeliais, porą supjaustyti plonais griežinėliais, susmulkinti česnaką. Daržoves šiek tiek apkepinti. Pomidorus susmulkinti. Į puodą dėti apkeptas daržoves, pilti pomidorus su sultimis, vandenį arba daržovių nuovirą, berti lęšius, avinžirnius, cukrų. Virti apie valandą. Suberti prieskonius ir dar patroškinti apie pusvalandį. Jeigu reikės, dar truputį įpilti vandens. Patiekti galima su trupučiu grietinės.
250 g lęšių,200 g konservuotų avinžirnių
2 skardinės po 400 g nuluptų pomidorų savo sultyse,
1 vidutinio dydžio svogūnas,
10 cm ilgio poro gabaliukas,
3 česnako skiltelės,1 paprika,
2 stiklinės vandens arba daržovių nuoviro,
1 nubrauktas šaukštelis aitriosios paprikos,
1 nubrauktas šaukštelis druskos,
Po šaukštelį džiovinto raudonėlio, mairūno, baziliko,
1 valg. šaukštas cukraus,šaukštas aliejaus daržovių kepimui.
Svogūną ir papriką supjaustyti kubeliais, porą supjaustyti plonais griežinėliais, susmulkinti česnaką. Daržoves šiek tiek apkepinti. Pomidorus susmulkinti. Į puodą dėti apkeptas daržoves, pilti pomidorus su sultimis, vandenį arba daržovių nuovirą, berti lęšius, avinžirnius, cukrų. Virti apie valandą. Suberti prieskonius ir dar patroškinti apie pusvalandį. Jeigu reikės, dar truputį įpilti vandens. Patiekti galima su trupučiu grietinės.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vegetariškas troškinys
1 pok. šaldytų pavasarinių arba rudeninių daržovių ,
1 morka, 1 svogūnas ,krapų ,
0.25 ml vandens,
1 valg. šaukštas krakmolo ,
1 valg. šaukštai aliejaus.
Morką sutarkuojame burokine trintuve ir
apkepame aliejuje. Baigiant kepti sudedame susmulkintą svogūną ir apkepame. 5 minutes apverdame daržoves ir trumpai pakepame su morkomis ir svogūnais. Sumaišome trakmolą su vandeniu ir maišydami užviriname su daržovėmis. Sudedame smulkintus krapus ir vegetą.
1 pok. šaldytų pavasarinių arba rudeninių daržovių ,
1 morka, 1 svogūnas ,krapų ,
0.25 ml vandens,
1 valg. šaukštas krakmolo ,
1 valg. šaukštai aliejaus.
Morką sutarkuojame burokine trintuve ir
apkepame aliejuje. Baigiant kepti sudedame susmulkintą svogūną ir apkepame. 5 minutes apverdame daržoves ir trumpai pakepame su morkomis ir svogūnais. Sumaišome trakmolą su vandeniu ir maišydami užviriname su daržovėmis. Sudedame smulkintus krapus ir vegetą.
Vegetariški balandėliai. Didelis garbanotas kopūstas, arbatinis šaukštelis kmynų sėklų, 15 gramų sviesto ar alyvuogių aliejaus, 75 g virtų ryžių, 2 valgomieji šaukštai razinų, 200g virtų pupelių, druskos, pipirų, 500g pomidorų padažo. Nuo kopūsto galvos nuimkite didelius lapus (aš ėmiau šešis, nes dariau ne tik sau, bet ir vyrui bei dukrai), juos apvirkite, kad suminkštėtų. Supjaustykite ketvirtadalį kopūsto galvos. Aliejuje ar svieste kepinkite pjaustytą kopūstą su kmynų sėklomis. Tada suberkite ryžius, virtas pupeles ir razinas. Pagardinkite druska ir pipirais. Ant kiekvieno kopūsto lapo dėkite ryžių mišinio. Suvyniokite lapus, sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą, apipilkite pomidorų padažu ir kepkite.
Čia nukopijavau receptą, kurį buvau prie dietų įdėjusi.
Čia nukopijavau receptą, kurį buvau prie dietų įdėjusi.