Vegetariški patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Kepti pievagrybiai su žirneliais
Jums reikės:
10-12 didesnių pievagrybių,
50 g sviesto,
2-3 česnakų skiltelės,
2 šaukštai susmulkintų žalių petražolių lapelių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
200 g šaldytų žirnelių,
aliejaus.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, kotelius atskirti nuo kepuraičių ir smulkiai sukapoti.
Pievagrybių kepurėles sudėti į aliejumi pašlakstytą kepimo indą.
Dubenėlyje mediniu šaukštu išsukti truputį pašildytą sviestą, sudėti sukapotus pievagrybių kotelius, česnakų skilteles, susmulkintas petražoles, įberti maltų juodųjų pipirų, druskos ir gerai išmaišyti.
Žirnelius dėti į pievagrybių kepurėles, ant viršaus uždėti pagardinto sviesto.
Kepimo indą su paruoštomis pievagrybių kepurėlėmis uždengti kepimo folija ir kepti orkaitėje apie 15-20 min., kol pievagrybių kepurėlės suminkštėja.
Iškeptus pievagrybius tiekti karštus tame pačiame inde, kuriame kepė.
Skanaus!
Jums reikės:
10-12 didesnių pievagrybių,
50 g sviesto,
2-3 česnakų skiltelės,
2 šaukštai susmulkintų žalių petražolių lapelių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
200 g šaldytų žirnelių,
aliejaus.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, kotelius atskirti nuo kepuraičių ir smulkiai sukapoti.
Pievagrybių kepurėles sudėti į aliejumi pašlakstytą kepimo indą.
Dubenėlyje mediniu šaukštu išsukti truputį pašildytą sviestą, sudėti sukapotus pievagrybių kotelius, česnakų skilteles, susmulkintas petražoles, įberti maltų juodųjų pipirų, druskos ir gerai išmaišyti.
Žirnelius dėti į pievagrybių kepurėles, ant viršaus uždėti pagardinto sviesto.
Kepimo indą su paruoštomis pievagrybių kepurėlėmis uždengti kepimo folija ir kepti orkaitėje apie 15-20 min., kol pievagrybių kepurėlės suminkštėja.
Iškeptus pievagrybius tiekti karštus tame pačiame inde, kuriame kepė.
Skanaus!
Jacinta rašė:As grybu nevalgau, man jie kaip snargliai...
Gal todėl tie grybai kaip snargliai, kad senus renki. O jei mažiukus užsūdai arba savose sultyse uždarai stiklainiukuose jaunus grybukus - pasaka... Valgyčiau ir neatsivalgyčiau. Šeštadienį turėjom svečių, tai kai prie kepsnio pridėjau sveikų (nepjaustytų) grybų po porą (tie grybukai mažiuko piršto dydžio), tai čiut akys neiškrito kai kam iš savo vietos... Valgė ir čepsėjo...
nu kad neee...silsta rašė:Gal todėl tie grybai kaip snargliai, kad senus renki. O jei mažiukus užsūdai arba savose sultyse uždarai stiklainiukuose jaunus grybukus - pasaka... Valgyčiau ir neatsivalgyčiau. Šeštadienį turėjom svečių, tai kai prie kepsnio pridėjau sveikų (nepjaustytų) grybų po porą (tie grybukai mažiuko piršto dydžio), tai čiut akys neiškrito kai kam iš savo vietos... Valgė ir čepsėjo...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Įdaryti pomidorai
2 kg vidutinio dydžio pomidorų, 1 pakelis varškės, 3 gabalėliai česnako, žiupsnelis druskos ir žalumynų (petražolių arba krapų), 1 valg. šaukštas grietinės.
Česnaką aštriu peiliu susmulkinkite. Prieskonius ir grietinę sudėkite į varškę ir išmaišykite. Pomidorų viršutinę dalį nupjaukite ir visą minkštimą išimkite. Paruoštą varškę sudėkite į pomidorus ir juos papuoškite
2 kg vidutinio dydžio pomidorų, 1 pakelis varškės, 3 gabalėliai česnako, žiupsnelis druskos ir žalumynų (petražolių arba krapų), 1 valg. šaukštas grietinės.
Česnaką aštriu peiliu susmulkinkite. Prieskonius ir grietinę sudėkite į varškę ir išmaišykite. Pomidorų viršutinę dalį nupjaukite ir visą minkštimą išimkite. Paruoštą varškę sudėkite į pomidorus ir juos papuoškite
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šparaginių pupelių užkandis
1 kg šparaginių pupelių
200 g sviesto
200 g grietinės
100 g pomidorų padažo
5 riekelės džiūvėsėlių
druska,pipirai
Šparagines pupeles nuplauname ir apverdame pasūdytame vandenyje. Kai jos šiek tiek atvėsta, ankštis supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepame su sviestu. Sudedame pomidorų padažą, grietinę ir sutarkuotus džiūvėsėlius.
Šparagines pupeles patiekiame karštas.
1 kg šparaginių pupelių
200 g sviesto
200 g grietinės
100 g pomidorų padažo
5 riekelės džiūvėsėlių
druska,pipirai
Šparagines pupeles nuplauname ir apverdame pasūdytame vandenyje. Kai jos šiek tiek atvėsta, ankštis supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepame su sviestu. Sudedame pomidorų padažą, grietinę ir sutarkuotus džiūvėsėlius.
Šparagines pupeles patiekiame karštas.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Rupių miltų duonos paštetas
1/2 kepalėlio rupių miltų duonos
250 g pievagrybių
3 svogūnai
3 skiltelės česnako
4-6 šaukštai aliejaus
2 šaukštai kukurūzų arba grikių miltų
1 šaukštelis čiobrelių
1 šaukštelis rozmarino
1 šaukštelis baziliko
druskos,pipirų
Duoną supjaustyti ir pamirkyti vandenyje.Nuplautus pievagrybius supjaustyti ir patroškinti 2 šaukštuose aliejaus.Svogūnus supjaustyti, patroškinti 2 šaukštuose aliejaus ir kartu su likusiais produktais sumalti mėsmale.Masę pagardinti pagal skonį (jeigu bus per sausa, įpilti 1-2 šaukštus aliejaus).
Kruopščiai išmaišyti ir sudėti į aliejumi išteptą formelę.Kepti orkaitėje 40-50 min.
1/2 kepalėlio rupių miltų duonos
250 g pievagrybių
3 svogūnai
3 skiltelės česnako
4-6 šaukštai aliejaus
2 šaukštai kukurūzų arba grikių miltų
1 šaukštelis čiobrelių
1 šaukštelis rozmarino
1 šaukštelis baziliko
druskos,pipirų
Duoną supjaustyti ir pamirkyti vandenyje.Nuplautus pievagrybius supjaustyti ir patroškinti 2 šaukštuose aliejaus.Svogūnus supjaustyti, patroškinti 2 šaukštuose aliejaus ir kartu su likusiais produktais sumalti mėsmale.Masę pagardinti pagal skonį (jeigu bus per sausa, įpilti 1-2 šaukštus aliejaus).
Kruopščiai išmaišyti ir sudėti į aliejumi išteptą formelę.Kepti orkaitėje 40-50 min.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kamamberas su paprika ir riešutais
Grilyje keptas sūris
ritinėlis kamambero sūrio (minkštas fermentinis sūris su pelėsių ūgliais)
2 šaukštai sukapotų graikiškų riešutų
1 šaukštelis maltos aštrios paprikos
aliejaus grotelėms ištepti
Labai atšaldytą sūrį perpjauti į 2 lygius ritinėlius.Apatinį ritinėlį pabarstyti paprika ir riešutais, pridengti viršutiniu, lengvai suslėgti.Kepti ant gerai aliejumi išteptų grilio grotelių, kepant vieną kartą apversti, panaudojus tam plačią mentelę.Patiekti su bandele arba trapiais, nesaldžiais pyragaičiais.
Grilyje keptas sūris
ritinėlis kamambero sūrio (minkštas fermentinis sūris su pelėsių ūgliais)
2 šaukštai sukapotų graikiškų riešutų
1 šaukštelis maltos aštrios paprikos
aliejaus grotelėms ištepti
Labai atšaldytą sūrį perpjauti į 2 lygius ritinėlius.Apatinį ritinėlį pabarstyti paprika ir riešutais, pridengti viršutiniu, lengvai suslėgti.Kepti ant gerai aliejumi išteptų grilio grotelių, kepant vieną kartą apversti, panaudojus tam plačią mentelę.Patiekti su bandele arba trapiais, nesaldžiais pyragaičiais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Morkų maltiniai su džiovintais abrikosais
1 kg morkų, 100 g grietinėlės,
2 šaukštai manų kruopų, 2-3 kiaušiniai,
200 g džiovintų abrikosų, 2 šaukštai cukraus,
1/2 stiklinės maltų džiūvėsėlių, druskos.
Morkas stambiai sutarkuokite. Sudėkite į puodą, užpilkite grietinėle ir pamaišydamos troškinkite. Supilkite manų kruopas ir dar 10 minučių troškinkite ant nekaitrios ugnies. Atvėsinkite. Įmuškite trynius, supjaustytus išmirkytus abrikosus, įberkite druskos ir cukraus. Gerai išmaišykite. Formuokite maltinukus, pavoliokite kiaušinių baltymuose ir džiūvėsėliuose, iš abiejų pusių kepkite karštame aliejuje. Tiekite su grietine.
1 kg morkų, 100 g grietinėlės,
2 šaukštai manų kruopų, 2-3 kiaušiniai,
200 g džiovintų abrikosų, 2 šaukštai cukraus,
1/2 stiklinės maltų džiūvėsėlių, druskos.
Morkas stambiai sutarkuokite. Sudėkite į puodą, užpilkite grietinėle ir pamaišydamos troškinkite. Supilkite manų kruopas ir dar 10 minučių troškinkite ant nekaitrios ugnies. Atvėsinkite. Įmuškite trynius, supjaustytus išmirkytus abrikosus, įberkite druskos ir cukraus. Gerai išmaišykite. Formuokite maltinukus, pavoliokite kiaušinių baltymuose ir džiūvėsėliuose, iš abiejų pusių kepkite karštame aliejuje. Tiekite su grietine.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žiediniai kopūstai su fermentiniu sūriu ir riešutų padažu
1 žiedinis kopūstas
100 g fermentinio sūrio
truputis salotų lapų
petražolės
Padažui:
200 g majonezo
50 g graikinių riešutų
2 šaukštai baltojo vyno
pipirai
Žiedinį kopūstą padaliname į nedideles kekeles ir 10 minučių palaikome pasūdytame vandenyje. Po to 10 min. verdame kitame (irgi pasūdytame) vandenyje.
Padažui susmulkiname graikinius riešutus bei petražoles ir suberiame juos į majonezą. Supilame vyną, pabarstome druska bei pipirais ir gerai išmaišome.
Žiedinius kopūstus patiekiame salotų lapais išklotoje lėkštėje, apibarstytus fermentinio sūrio gabaliukais ir užpiltus padažu.
Šį patiekalą galime valgyti ir šiltą. Tuomet prieš patiekdami jį pašildome mikrobangų krosnelėje.
Tokiu atveju į lėkštę nereikia dėti salotų.
1 žiedinis kopūstas
100 g fermentinio sūrio
truputis salotų lapų
petražolės
Padažui:
200 g majonezo
50 g graikinių riešutų
2 šaukštai baltojo vyno
pipirai
Žiedinį kopūstą padaliname į nedideles kekeles ir 10 minučių palaikome pasūdytame vandenyje. Po to 10 min. verdame kitame (irgi pasūdytame) vandenyje.
Padažui susmulkiname graikinius riešutus bei petražoles ir suberiame juos į majonezą. Supilame vyną, pabarstome druska bei pipirais ir gerai išmaišome.
Žiedinius kopūstus patiekiame salotų lapais išklotoje lėkštėje, apibarstytus fermentinio sūrio gabaliukais ir užpiltus padažu.
Šį patiekalą galime valgyti ir šiltą. Tuomet prieš patiekdami jį pašildome mikrobangų krosnelėje.
Tokiu atveju į lėkštę nereikia dėti salotų.