Vegetariški patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 31 Gru 2007, 15:09

as irgi :oops: :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 24 Sau 2008, 10:04

Kepti pievagrybiai su žirneliais

Jums reikės:

10-12 didesnių pievagrybių,

50 g sviesto,

2-3 česnakų skiltelės,

2 šaukštai susmulkintų žalių petražolių lapelių,

maltų juodųjų pipirų,

druskos,

200 g šaldytų žirnelių,

aliejaus.

Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.

Pievagrybius nuvalyti, nuplauti, kotelius atskirti nuo kepuraičių ir smulkiai sukapoti.

Pievagrybių kepurėles sudėti į aliejumi pašlakstytą kepimo indą.

Dubenėlyje mediniu šaukštu išsukti truputį pašildytą sviestą, sudėti sukapotus pievagrybių kotelius, česnakų skilteles, susmulkintas petražoles, įberti maltų juodųjų pipirų, druskos ir gerai išmaišyti.

Žirnelius dėti į pievagrybių kepurėles, ant viršaus uždėti pagardinto sviesto.

Kepimo indą su paruoštomis pievagrybių kepurėlėmis uždengti kepimo folija ir kepti orkaitėje apie 15-20 min., kol pievagrybių kepurėlės suminkštėja.

Iškeptus pievagrybius tiekti karštus tame pačiame inde, kuriame kepė.

Skanaus!

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Sau 2008, 10:49

sitas ne man :oops:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 24 Sau 2008, 10:50

Tutsi rašė:sitas ne man :oops:
ne tau vienai! :wink: :oops:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 24 Sau 2008, 12:25

Ajūs ir ne vegetarės :wink: Tutsi tai žinau , kad pievagrybių nemėgsta , kas Jacintukui ne taip ? :wink:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 24 Sau 2008, 12:34

As grybu nevalgau, man jie kaip snargliai... :oops: :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 24 Sau 2008, 12:35

Aaaaa dabar žinosim :wink:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 24 Sau 2008, 12:38

Pries zuvi ir grybus esu priesiskai nusiteikus, nebent laaaabai isskirtiniu atveju! :roll:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 24 Sau 2008, 12:41

O tai zuvis kuo bloga? :shock:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 26 Sau 2008, 02:10

nu ir isranki tu jacinta :shock:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 12 Vas 2008, 17:35

Jacinta rašė:As grybu nevalgau, man jie kaip snargliai... :oops: :roll:

Gal todėl tie grybai kaip snargliai, kad senus renki. O jei mažiukus užsūdai arba savose sultyse uždarai stiklainiukuose jaunus grybukus - pasaka... Valgyčiau ir neatsivalgyčiau. Šeštadienį turėjom svečių, tai kai prie kepsnio pridėjau sveikų (nepjaustytų) grybų po porą (tie grybukai mažiuko piršto dydžio), tai čiut akys neiškrito kai kam iš savo vietos... Valgė ir čepsėjo... :shock:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 12 Vas 2008, 18:08

silsta rašė:Gal todėl tie grybai kaip snargliai, kad senus renki. O jei mažiukus užsūdai arba savose sultyse uždarai stiklainiukuose jaunus grybukus - pasaka... Valgyčiau ir neatsivalgyčiau. Šeštadienį turėjom svečių, tai kai prie kepsnio pridėjau sveikų (nepjaustytų) grybų po porą (tie grybukai mažiuko piršto dydžio), tai čiut akys neiškrito kai kam iš savo vietos... Valgė ir čepsėjo... :shock:
nu kad neee... :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 12 Vas 2008, 18:23

oi Silsta kaip man tokie grybukai patinka , net seilė nutįso ... :hubba:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 12 Vas 2008, 19:35

MAN IRGI TIK PAMIRSAU KAD JU VALGIAU :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 13 Vas 2008, 08:54

Va, va Vitele, eisim kartu į mišką, kartu rinksim, kartu paruošim žiemai....Būtų gerai, labai mėgstu grybauti :!:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 13 Vas 2008, 09:18

As irgi megstu, bet erkiu bijau :|

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Vas 2008, 09:45

nera ko bijoti,jei likimo bus skirta,tai tu ja gali pasigauti ir mieste vaiksciodama po zolyte :!:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 13 Vas 2008, 09:48

Na bet vis tikimybe mazesne :roll: Kai jau ne vienas ir mano pazistamu Laimo liga pasigavo nuo to brudo, tai kazkaip privengiu as misku :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 13 Vas 2008, 09:51

Pasigavo ir pas mus vienas , ale kas bjauriausia , mieste , eidamas į darbą... :roll: Mama , vienkiemį gyvena , aplink vien miškas ir žolės , per krūvą metų tik dvi įsisiurbė , ir tos pačios gerybinės. Žinotum žmogus kur krisi , pagalvę pasikištum... :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Vas 2008, 09:53

tai apie ka as ir sneku :merg2:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 13 Vas 2008, 09:53

Na taip, bet stengiuosi vengt to, ko galima isvengt ar bent jau pasisaugot.
Ai, prisiklausau va visokiu tokiu istoriju, tai ir bijau paskui :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 13 Vas 2008, 09:56

Pražilsi , Guciuk be laiko , tokių istorijų besiklausydama :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Vas 2008, 10:07

pritariu :P

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 13 Vas 2008, 10:08

Vis tiek bijau :oops:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Kov 2008, 19:07

Įdaryti pomidorai

2 kg vidutinio dydžio pomidorų, 1 pakelis varškės, 3 gabalėliai česnako, žiupsnelis druskos ir žalumynų (petražolių arba krapų), 1 valg. šaukštas grietinės.

Česnaką aštriu peiliu susmulkinkite. Prieskonius ir grietinę sudėkite į varškę ir išmaišykite. Pomidorų viršutinę dalį nupjaukite ir visą minkštimą išimkite. Paruoštą varškę sudėkite į pomidorus ir juos papuoškite

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 24 Bal 2008, 19:44

Šparaginių pupelių užkandis

1 kg šparaginių pupelių
200 g sviesto
200 g grietinės
100 g pomidorų padažo
5 riekelės džiūvėsėlių
druska,pipirai
Šparagines pupeles nuplauname ir apverdame pasūdytame vandenyje. Kai jos šiek tiek atvėsta, ankštis supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepame su sviestu. Sudedame pomidorų padažą, grietinę ir sutarkuotus džiūvėsėlius.
Šparagines pupeles patiekiame karštas.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Bal 2008, 17:53

Rupių miltų duonos paštetas

1/2 kepalėlio rupių miltų duonos
250 g pievagrybių
3 svogūnai
3 skiltelės česnako
4-6 šaukštai aliejaus
2 šaukštai kukurūzų arba grikių miltų
1 šaukštelis čiobrelių
1 šaukštelis rozmarino
1 šaukštelis baziliko
druskos,pipirų
Duoną supjaustyti ir pamirkyti vandenyje.Nuplautus pievagrybius supjaustyti ir patroškinti 2 šaukštuose aliejaus.Svogūnus supjaustyti, patroškinti 2 šaukštuose aliejaus ir kartu su likusiais produktais sumalti mėsmale.Masę pagardinti pagal skonį (jeigu bus per sausa, įpilti 1-2 šaukštus aliejaus).
Kruopščiai išmaišyti ir sudėti į aliejumi išteptą formelę.Kepti orkaitėje 40-50 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Geg 2008, 13:20

Kamamberas su paprika ir riešutais
Grilyje keptas sūris

ritinėlis kamambero sūrio (minkštas fermentinis sūris su pelėsių ūgliais)
2 šaukštai sukapotų graikiškų riešutų
1 šaukštelis maltos aštrios paprikos
aliejaus grotelėms ištepti
Labai atšaldytą sūrį perpjauti į 2 lygius ritinėlius.Apatinį ritinėlį pabarstyti paprika ir riešutais, pridengti viršutiniu, lengvai suslėgti.Kepti ant gerai aliejumi išteptų grilio grotelių, kepant vieną kartą apversti, panaudojus tam plačią mentelę.Patiekti su bandele arba trapiais, nesaldžiais pyragaičiais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Geg 2008, 09:32

Morkų maltiniai su džiovintais abrikosais

1 kg morkų, 100 g grietinėlės,
2 šaukštai manų kruopų, 2-3 kiaušiniai,
200 g džiovintų abrikosų, 2 šaukštai cukraus,
1/2 stiklinės maltų džiūvėsėlių, druskos.
Morkas stambiai sutarkuokite. Sudėkite į puodą, užpilkite grietinėle ir pamaišydamos troškinkite. Supilkite manų kruopas ir dar 10 minučių troškinkite ant nekaitrios ugnies. Atvėsinkite. Įmuškite trynius, supjaustytus išmirkytus abrikosus, įberkite druskos ir cukraus. Gerai išmaišykite. Formuokite maltinukus, pavoliokite kiaušinių baltymuose ir džiūvėsėliuose, iš abiejų pusių kepkite karštame aliejuje. Tiekite su grietine.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Geg 2008, 16:55

Žiediniai kopūstai su fermentiniu sūriu ir riešutų padažu

1 žiedinis kopūstas
100 g fermentinio sūrio
truputis salotų lapų
petražolės
Padažui:
200 g majonezo
50 g graikinių riešutų
2 šaukštai baltojo vyno
pipirai
Žiedinį kopūstą padaliname į nedideles kekeles ir 10 minučių palaikome pasūdytame vandenyje. Po to 10 min. verdame kitame (irgi pasūdytame) vandenyje.
Padažui susmulkiname graikinius riešutus bei petražoles ir suberiame juos į majonezą. Supilame vyną, pabarstome druska bei pipirais ir gerai išmaišome.
Žiedinius kopūstus patiekiame salotų lapais išklotoje lėkštėje, apibarstytus fermentinio sūrio gabaliukais ir užpiltus padažu.
Šį patiekalą galime valgyti ir šiltą. Tuomet prieš patiekdami jį pašildome mikrobangų krosnelėje.
Tokiu atveju į lėkštę nereikia dėti salotų.

Skelbti atsakymą