Vegetariški patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgs 2007, 11:07

man tai ir tokie ir tokie skanu,o kadangi mes ne vegetarai,tai kartais gerai paivairinti maista :wink:

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 27 Rgs 2007, 13:52

Forelle rašė:O šitą samčio komisija praleis? Labai skanu, net dabar užsimaniau, tik grūdų neturiu.

Grūdų kotletai

kviečiai;
miltai;
vanduo;
druska,
prieskoniai,
aliejaus kepimui.

Kviečiai mirkomi visą parą (galima ir ilgiau), tuomet 15 minučių paverdami ir sumalami su mėsmale (naudojau smulkiausią tinklelį). Į masę įdedama keletas šaukštų miltų ir įpilama truputį vandens, kad gautųsi kieta tešla. Iš tešlos šlapiomis rankomis (nes labai limpa), formuojami rutuliukai, kurie suplojami ir dedami į įkaitintą aliejų keptuvėje. Kepti kol gražiai apskrus.

Paveikslėlis
Aš darau taip: į išvirtus ir sumaltus kviečius dedu kiaušinį, virtų grustų bulvių ir prieskonių. Kepu aliejuje. Skonis super Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 27 Rgs 2007, 14:06

Tikiu, kad skanu, nes kaimynė taip daro :luks: tik ji mėgsta kiek perkepint :)
Mano receptas paimtas iš grynų vegetarų, kurie net kiaušinių nenaudoja :shock: Bet kai paragavau, tai net nustebau, kad tokie purūs ir skanūs gavosi, vyrui kai pirmą kartą daviau paragaut, nelabai suprato ką valgo ir paklausė iš kokio čia faršo. Paskui liepė kitą kartą daugiau mėsos prieskonių jam pridėti, tai kai iškepu suvalgo keletą, bet paksui lekia mėsos ieškot :)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 27 Rgs 2007, 14:19

Vis gi šaltas pas mus klimatas. Sunku buti čia vegetarų. Mėsa energijos duoda. Kai karšta vasara, aš ir pati mėsos valgyt nenoriu. O kai vėsu, be mėsos - sunkoka.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 27 Rgs 2007, 14:33

Sunku sunku būti vegetaru, ypač kai pagalvoji jeigu neturi nei sodo, nei daržo, viską pirk. Man skanu vegetariški patiekalai, bet aš juos dažniausiai pasidarau vakarienei, ar tarp valgymų, kai norisi kažko lengvesnio ir tai jie greitai dingsta, po valandelės vėl valgyti norisi.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgs 2007, 14:57

skrandzio neapgausi,nebent trumpam :wink: :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2007, 16:32

Nežinau, tur būt man metas atėjo be mėsos gyvent: jau kokie 2 metai jos gali visai nebūt. nemirštu, valgau, kai reikia, bet namuose apsieinu be jos visiškai lengvai. O va, be daržovių ir vaisių, be silkutės - chana būtų :twisted:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 27 Rgs 2007, 16:35

o as kazkaip padariau isvada, kad ir pati mesaede esu :roll:
Uzvalgau ka nors lengvo, tai pati kaip slibinas lendu i saldytuva mesos ieskot :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgs 2007, 16:37

na isvis be mesos,as negaleciau :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2007, 16:48

Aų anksčiau irgi negalėjau, o dabar - net nesinori, nors gaminu du sykius per dieną. Vien jau paragavimo per daug būna kartais :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 28 Rgs 2007, 13:27

Man buna dienų, kad norisi pasidaryti patiekalų be mėsos, bet tai tik 1 dieną...tada žuvį valgom.

svogunas
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 86
Užsiregistravo: 21 Rgs 2007, 17:59

Standartinė svogunas » 28 Rgs 2007, 15:18

o man buna taip,kad uzsinoriu ne mesos ir iskepu koki varskes apkepa ar makaronus su darzovem gaminam,bet po kokio pusvalandzio einu sumustiniu daryt su mesyte :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Rgs 2007, 16:00

tai ir pas mane tas pats,uzsipraso bulvyniu blynu...pavalgo...po valandos,eina saldytuvo revizuoti :evil: :!:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 28 Rgs 2007, 16:37

Na, po bulvinių blynų tikrai mėsos nereikia, čia ir taip sunkūs patiekalas :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Rgs 2007, 16:49

bet be mesos.......mano seimynai to neirodysi :evil:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 28 Rgs 2007, 18:31

VEGETARIŠKI BULVIŲ PAPLOTĖLIAI

6-8 bulvės
morka
salieras
pastarnokas
0,5 stiklinės ryžių
3 kiaušiniai
3 šaukštai miltų
2-3 šaukštai sviesto
3-4 šaukštai grietinės, majonezo arba pomidorų tyrės
maltų pipirų

Bulves virkite su lupenomis, ataušinę nulupkite, rupiai sutarkuokite. Morką ir salierą išvirkite sūdytame vandenyje, supjaustykite smulkiais gabaliukais arba taip pat rrupiai sutarkuokite. Visas daržoves sumaišykite, berkite virtus ryžius, smulkiai pjaustytus petražolių lapelius, pipirų, įmuškite 2 kiaušinius ir iš šios tešlos lipdykite paplotėlius. Apvelkite juos kiaušinio plakiniu ir miltais, iš abiejų pusių kepkite svieste. Valgykite apipiltus grietine, majonezu ar pomidorų tyre. Majonezą galima skaninti grūsta česnako skiltele arba marinuotu agurku. Pomidorų tyrę galima skaninti maltais kmynais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Rgs 2007, 19:58

Lilina rašė:Na, po bulvinių blynų tikrai mėsos nereikia, čia ir taip sunkūs patiekalas :)
Ęia tavo nuomonė, mano irgi tokia pati, bet vyras turi kardinaliai priešingą nyuomionė : nėr mėsos, nėr ko valgyt :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Rgs 2007, 19:59

vaaaaaaaa,ir vyrai vienodi :shock: :shock: :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Rgs 2007, 20:00

Mūsų, matyt, vienoj eilioj buvo, kai rinkomės...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 28 Rgs 2007, 20:02

aga,toj pacioj lentynoj :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Rgs 2007, 20:05

043 043 043

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 28 Rgs 2007, 20:23

O jus turbut eilej viena uz kitos stovejot 043

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 29 Rgs 2007, 12:41

tai kaip kitaip :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Rgs 2007, 12:55

na greiciausiai :roll:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 04 Spa 2007, 13:37

Topinambų paplokštainiai

600g topinambų
1 šaukštelis druskos
1 l vandens
1/2 raudonos saldžiosios paprikos
100g kvietinių kruopų
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštas maltos saldžiosios paprikos
2 kiaušiniai
5 šaukštai aliejaus

Topinambai nuplaunami, nulupami ir supjaustomi griežinėliais. Užvirinamas pasūdytas vanduo. Topinambai verdami maždaug 20min, kol suminkštėja. Saldžioji paprika nuplaunama, išimamos sėklos, paskui labai smulkiai supjaustoma. Kvietinės kruopos suberiamos į dubenį ir sumaišomos su druska, malta ir susmulkinta gabalėliais saldžiąja paprika. Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Tryniai įmaišomi į kvietines kruopas su priedais. Topinambai gerai nuvarvinami, smulkiai supjaustomi ir taip pat įmaišomi į tešlą. Kiaušinio baltymai gerai išplakami ir atsargiai įmaišomi į tešlą. Keptuvėje įkaitinamas aliejus. Įkrečiama po šaukštą tešlos ir išplojami paplokštainiai. Jie gražiai apskrudinami iš abiejų pusių. Tinka prie briūselinių kopūstų patiekalų.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 29 Gru 2007, 18:38

Kas tie topinambai? :oops: :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Gru 2007, 18:50

Tai panašus į saulėgrąžą, tik mažesniais žiedais ir lapais, augalas. Jo tėvynė – Šiaurės Amerika, į Europą pateko 17 amžiuje. Amerikoje jų būdavo auginama ne mažiau, negu tikrųjų bulvių. Topinambai auga visur – smėlynuose, paunksnėje ir atokaitoje, ir sode jiems nereikia ypatingai gerų sąlygų. Mėgsta būti kaupiami. Pagal maistingumą topinambai lygiaverčiai bulvėms, turi inulino, natrio ir geležies, juos labai mėgsta naminiai gyvuliai (karvės, ožkos, kiaulės, triušiai), - ėda ne tik pačias bulves, bet ir lapus.

Žieminės bulvės sodinamos pagal schemą 70x70 cm, 10-12 cm gylyje. Sodinant gumbų geriau nepjaustyti (galima parinkti mažesnius), nes bus silpnesni stiebai. Sakoma, kad topinambų derlius didesnis, kai jie sodinami rudenį. Augalai užauga net iki 4m aukščio, mėgsta saulėtą vietą, bet šiaip yra labai nereiklūs, nėra labai jautrūs sausroms, nebijo ir permirkusios dirvos. Suprantama, geriau prižiūrimi duoda geresnį derlių, bet ar sodininkas mėgėjas gali suspėti viską gerai prižiūrėti, kai yra svarbesnių daržovių, kurios reikalauja nuolatinės priežiūros?

Mes topinambų niekada netręšiame, auga jie ne vienus metus sodo užkampyje ir yra labai derlingi. Iš vieno krūmo galima prikasti net 2 kibirus bulvių. Auga jie iki spalio-lapkričio mėnesio.

Rudenį, kai nudžiūva lapai, nupjaunu kotus. Kasu dažniausiai pavasarį. Rudenį sode ir šiaip gausu visokiausių daržovių, o anksti pavasarį išsikasu sultingas ir saldžias bulves. Bulvės, būdamos per žiemą dirvoje, nepraranda savo maistingųjų vertybių. Jos puikiai žiemoja dirvoje, o iškastos laikosi blogai, nes plona odelė lengvai pažeidžiama. Todėl išsikasti reikia tiek, kiek ruošiamasi suvalgyti ir nepavėluoti, nes kai sudygsta, valgyti netinka. Kai kas sako, kad topinambai tarsi piktžolė, juos sunku išnaikinti. Netyčia atradau labai lengvą būdą: vasarą reikia išskinti visus žiedus, ir pavasarį nerasite nei vienos bulvės.

Topinambus paprastai valgome žalius, tarkuojame į salotas. Skanu pataisyti su pjaustytais svogūnais ar porais (jei yra palikta iš rudens dirvoje) ir aliejumi, o dar geriau su majonezu. Tokias salotas galima valgyti su karštomis bulvėmis. Kai kas valgo topinambus keptus ar virtus.

Topinambus sveika valgyti sergantiems diabetu: valgomi žali, po 2-3 bulves tris kartus per dieną, 10 min. prieš valgį. Pastebėta, kad ši daržovė ne tik sumažina cukraus kiekį kraujyje, bet ir teigiamai veikia regėjimą.

Nors tai naudinga daržovė, bet iki šiol ji netapo populiari. Ji derlinga ir nekaprizinga, bet daugelį atbaido jos nedailūs gumbai ir tai, kad nepatogu valyti, prapjauti gumbai mėlynuoja. Bet kaip puiku anksti pavasarį, kai tik nutirpsta sniegas, valgyti sultingas salotas. Manau, vien dėlto topinambams verta skirti nedidelį kampelį savo sode.

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 29 Gru 2007, 19:02

aaa..bulvės. :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Gru 2007, 00:33

aga,tik ziemines :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 31 Gru 2007, 12:47

Tiesa pasakius daug esu apie jas girdėjusi, mačiusi, bet nesu ragavusi :oops:

Skelbti atsakymą