Vegetariški patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 13:36

tai,kai pradedi mastyti,ne tik smegenai,bet ir visi kepenai dirba :laugh:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 03 Rgs 2007, 15:30

Tai sumąstęs kol pagamini , visi galai į darbą įkinkyti būna :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Rgs 2007, 16:36

nu jooooo,tiksliai pastebeta :luks:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 08 Rgs 2007, 15:54

MORKŲ KOTLETAI

1,2 kg morkų
200ml pieno
90g manų kruopų
1 kiaušinio
50g kvietinių miltų
100g aliejaus

Nuvalytas, nuplautas morkas supjaustykite plonais šiaudeliais ir užpilkite nedideliu kiekiu karšto vandens (po 10 min virimo vandens turi nelikti). Supilkite pieną ir dar pavirkite. Kai morkos bus jau beveik išvirusios, plona srovele suberkite manų kruopas ir maišydami ant nedidelės ugnies maždaug 15 min dar virkite, po to nukaiskite ir ataušinkite. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Iš gautos masės formuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol kotletai gražiai pagels iš abiejų pusių. Patiekite su grietine, papuošus šviežiomis petražolėmis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Rgs 2007, 20:32

sitas,bus ismegintas :aciu1:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgs 2007, 08:45

Šis patiekalas gali būti priedu bulvėms ir vegetariškiems kotletams

250 g šparaginių pupelių,
200 g konservuotų žirnelių,
1 nedidelis žiedinis kopūstas,
300 g ropinio kopūsto, 300 g morkų,
daržovių sultinio,100 g sviesto,
žalių petražolių,druskos,pipirų.

Daržoves nuplauti. Šparagines pupeles nuvalyti ir supjaustyti 4 cm ilgio gabaliukais.Žirnelius nukošti.Žiedinį kopūstą nuvalyti, susmulkinti, nuplauti.
Ropinį kopūstą nulupti, morkas nuskusti ir supjaustyti kubeliais.Dideliame puode užvirinti vandenį su sultiniu bei druska ir įmesti į jį žiedinį kopūstą.
Po 15 min. suberti šparagines pupeles ir toliau virti 10-20 min.Po to nusunkti.
Ropinį kopūstą ir morkas ištroškinti su 2 šaukštais sviesto, paskaninti druska ir pipirais, išmaišyti su žiediniu kopūstu, šparaginėmis pupelėmis, žirneliais, sukapotomis petražolėmis ir likusiu sviestu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgs 2007, 08:46

Dominyko pyragėliai

200 g miltų,
250 g liesos varškės,
50 g margarino.

Įdaras:
5 kiaušiniai,50 g pomidorų pastos,
krapų ,svogūnas ,pipirų ,druskos.

Miltus ir margariną išmaišyti, sudėti permaltą varškę, įberti druskos ir užminkyti tešlą.Ją iškočioti iki 3 mm storio, stikline išspausti skritulius.
4 kiaušinius kietai išvirti, atvėsinti, nulupti, supjaustyti, sudėti pomidoru pastą, smulkintus krapus, pakepintą svogūną. Gerai išmaišyti, įmušti žalią kiaušinį, įberti druskos, pipirų.Šį įdarą uždėti ant tešlos skritulių, kraštus kruopščiai sulipdyti.Dėti į gerai įkaitintą aliejų ir kepti iš abiejų pusių, kol pagels.
Patiekti su daržovėmis.

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 23 Rgs 2007, 09:55

Šitie Dominyko pyragėliai labai skanūs turėtų būti !!! :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Rgs 2007, 10:57

Man - labaui patinka, tik namuose visi mėsėdžiai, tai nedažnai gaminu :roll:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 23 Rgs 2007, 11:18

Ramunė rašė:Man - labaui patinka, tik namuose visi mėsėdžiai, tai nedažnai gaminu :roll:
Ir išbandžius esi !! Reiks ir man :aciu1:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 24 Rgs 2007, 09:00

Re: UžkandžiaiSamosa
(Pyragėliai su daržovėmis)
Tai pats mėgiamiausias užkandis Indijoje.
4 puod. (400 g) miltų
1/2 arb. š. druskos
2 puod. (100 g) lydyto sviesto arba ghi
2/3 puodelio(150ml) šalto vandens
2-3 vidutinės bulvės
1/2 kalafioro, padalinto į žiedinėlius,
200 g šviežių žirnelių
4 šaukštai ghi arba aliejaus
1 arb. š. kmynų

1/2 arb. š. ožragės sėklų
1/2 arb. š. tarkuoto šviežio imbiero
1 arb. š. kurkumos
1/2 arb. š. maltos kalendros

1/4 arb. š. asafetidos
1/4arb. š. maltų gvazdikėlių
1/2 arb. š. malto cinamono
2 arb. š. druskos
1/4 arb. š. maltų juod.pipirų
ghi arba aliejus kepimui

Į dubenį suberkite baltus miltus ir druską, užpilkite juos tirpintu sviestu arba ghi. Pirštų galais įtrinkite sviestą arba ghi į miltus. Turi gautis stambių duonos trupinių konsistencijos mišinys. Po truputį pilkite vandenį ir užmaišykite tešlą. 5 minutes stipriai minkykite, kol tešla pasidarys vienalytė, minkšta ir nelips prie pirštų. Suvoliokite tešlą į vieną gumulą, apšlakstykite trupučiu vandens ir uždengę drėgnu audeklu padėkite į šalį.
Paruoškite įdarą. Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Kalafiorą sutarkuokite burokų trintuve arba supjaustykite mažais žiedynėliais. Žirnelius virkite, kol suminkštės, ir nupylę vandenį atidėkite.
Didelę keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies ir 2 šaukštuose ghi arba aliejaus pakepinkite kmynų bei ožragės sėklas. Kai jos ims tamsėti, suberkite tarkuotą imbierą bei maltus prieskonius ir dar kelias sekundes pakepinkite. Suberkite bulvių kubelius.
Maišydami keplite 3-4 minutes, po to sudėkite kalafiorus. Maišykite ir kepkite dar 3-4 min, įpilkite 2 šaukš. vandens, uždenkite ir troškinkite apie 15 min, kol daržovės suminkštės (žiūrėkite, kad neprisviltų). I mišinį sudėkite žirnelius, įberkite druskos bei juodųjų pipirų, po to masę paskleiskite ant švaraus paviršiaus, kad atvėstų. Per tą laiką iškočiokite tešlą.
Paviršių, ant kurio kočiosite, pabarstykite miltais. Padalinkite tešlą į 10 rutuliukų. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į 15 cm skersmens apskritą blyną. Perpjaukite kiekvieną blyną pusiau. Tiesųjį pusrutulio kraštą sudrėkinkite nuo centro iki vieno galo. Pusrutulį perlenkite, kad gautųsi piltuvėlis. Sausą kraštą stipriai prispauskite prie drėgno, kad gerai suliptų. Du trečdalius piltuvėlio pripildykite įdaro. Po to plyšį užspauskite ir sukdami užlankstykite klostelėmis.
Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite ghi arba aliejų. Iš karto kepkite po kelias samosas (dėkite į ghi arba aliejų vienu sluoksniu). Dažnai vartydami kepkite 6-8 min, kol abi pusės pasidarys rudai auksinės. Išimkite ir palikite nusivarvėti.
Gaminama: 75 min.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 24 Rgs 2007, 09:40

Samosai man skaniausi su obuoliais. Bet pati vis tingiu pasidaryti, nors dar obuolių likę.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 24 Rgs 2007, 09:43

Man tai jie visokie skanūs :wink: Bet aš vis patingiu jų pasidaryt :oops: turiu draugę vegetarę , tai ir pasilepinu kartas nuo karto :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Rgs 2007, 10:17

o pas mane nera vegetaru,visi tik normalus :merg2:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 24 Rgs 2007, 14:11

Pas mane gimunėlėj visokio plauko rasi , ir normalių , ir nevisai , ir prie meno ir dar su visokiais pakrypimais :laugh:

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 24 Rgs 2007, 14:14

Tutsi rašė:o pas mane nera vegetaru,visi tik normalus :merg2:
mums mėsėdžiams vegetarai atrodo nenormalūs, o jiems mes nenormalūs :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 24 Rgs 2007, 15:46

visokiu yra,visokiu ir reikia :wink: :!:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 26 Rgs 2007, 19:34

Falafeliai
1 puodelis lęšių miltų;
1 puodelis avinžirnių miltų;
1/3 puodelio supjaustytų petražolių;
pagal skonį druskos, pipirų ir kitų prieskonių

Viską sudėti į dubenį. Gerai išmaišius, lėtai pilti vandenį ir toliau maišyti, kol gausis tiršta tešla. Iš gautos masės su rankom formuoti nedidelius blynelius ir kepti keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai apskrus. Pastaba: lęšių miltus nesunkiai gausite sumalę lęšius su paprasta kavos malimo mašinėle. Tuo tarpu avinžirniai daug kietesni, todėl jiems sumalti teks ieškoti galingesnio malūno.
Prikabinti failai
DSCF8259-maz.jpg
DSCF8259-maz.jpg (31.53 KiB) Peržiūrėta 4842 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Rgs 2007, 22:20

na sito,tai nemeginsiu :merg2:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 27 Rgs 2007, 08:58

Atrodo tai neblogai, tik va sudeti paskaicius kazkaip ir man nesinori... :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgs 2007, 09:16

na man tik atrodo neblogai :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 27 Rgs 2007, 09:48

Nuotraukoj atrodo, kad būtų paniruoti arba taip virti pasmulkinti ir suformuotos bandelės. Lęšiai patinka, iš žirnių miltų tešlą irgie esu darius daržovėsm, bet šitas derinys man irgi nelabai

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgs 2007, 09:50

na va,vel kolektyvas nusprende :roll: :!:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 27 Rgs 2007, 09:57

Kaip ir visada :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgs 2007, 09:58

nubalsuota ir atmesta :laugh:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 27 Rgs 2007, 10:06

Neptraleido samčio komisija :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgs 2007, 10:21

nepaperkama :laugh:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 27 Rgs 2007, 10:36

O šitą samčio komisija praleis? Labai skanu, net dabar užsimaniau, tik grūdų neturiu.

Grūdų kotletai

kviečiai;
miltai;
vanduo;
druska,
prieskoniai,
aliejaus kepimui.

Kviečiai mirkomi visą parą (galima ir ilgiau), tuomet 15 minučių paverdami ir sumalami su mėsmale (naudojau smulkiausią tinklelį). Į masę įdedama keletas šaukštų miltų ir įpilama truputį vandens, kad gautųsi kieta tešla. Iš tešlos šlapiomis rankomis (nes labai limpa), formuojami rutuliukai, kurie suplojami ir dedami į įkaitintą aliejų keptuvėje. Kepti kol gražiai apskrus.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 27 Rgs 2007, 10:58

situos ir as labai megstu,tik,kai darau,idedu truputi farso :luks:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 27 Rgs 2007, 10:59

Tuomet jau ne vegetariškas patiekalas gaunasi :) Aš niekada nededu, nors kas valgė, galvojo, kad su faršu

Skelbti atsakymą