Vegetariški patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
MORKŲ KOTLETAI
1,2 kg morkų
200ml pieno
90g manų kruopų
1 kiaušinio
50g kvietinių miltų
100g aliejaus
Nuvalytas, nuplautas morkas supjaustykite plonais šiaudeliais ir užpilkite nedideliu kiekiu karšto vandens (po 10 min virimo vandens turi nelikti). Supilkite pieną ir dar pavirkite. Kai morkos bus jau beveik išvirusios, plona srovele suberkite manų kruopas ir maišydami ant nedidelės ugnies maždaug 15 min dar virkite, po to nukaiskite ir ataušinkite. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Iš gautos masės formuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol kotletai gražiai pagels iš abiejų pusių. Patiekite su grietine, papuošus šviežiomis petražolėmis.
1,2 kg morkų
200ml pieno
90g manų kruopų
1 kiaušinio
50g kvietinių miltų
100g aliejaus
Nuvalytas, nuplautas morkas supjaustykite plonais šiaudeliais ir užpilkite nedideliu kiekiu karšto vandens (po 10 min virimo vandens turi nelikti). Supilkite pieną ir dar pavirkite. Kai morkos bus jau beveik išvirusios, plona srovele suberkite manų kruopas ir maišydami ant nedidelės ugnies maždaug 15 min dar virkite, po to nukaiskite ir ataušinkite. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Iš gautos masės formuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol kotletai gražiai pagels iš abiejų pusių. Patiekite su grietine, papuošus šviežiomis petražolėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Šis patiekalas gali būti priedu bulvėms ir vegetariškiems kotletams
250 g šparaginių pupelių,
200 g konservuotų žirnelių,
1 nedidelis žiedinis kopūstas,
300 g ropinio kopūsto, 300 g morkų,
daržovių sultinio,100 g sviesto,
žalių petražolių,druskos,pipirų.
Daržoves nuplauti. Šparagines pupeles nuvalyti ir supjaustyti 4 cm ilgio gabaliukais.Žirnelius nukošti.Žiedinį kopūstą nuvalyti, susmulkinti, nuplauti.
Ropinį kopūstą nulupti, morkas nuskusti ir supjaustyti kubeliais.Dideliame puode užvirinti vandenį su sultiniu bei druska ir įmesti į jį žiedinį kopūstą.
Po 15 min. suberti šparagines pupeles ir toliau virti 10-20 min.Po to nusunkti.
Ropinį kopūstą ir morkas ištroškinti su 2 šaukštais sviesto, paskaninti druska ir pipirais, išmaišyti su žiediniu kopūstu, šparaginėmis pupelėmis, žirneliais, sukapotomis petražolėmis ir likusiu sviestu.
250 g šparaginių pupelių,
200 g konservuotų žirnelių,
1 nedidelis žiedinis kopūstas,
300 g ropinio kopūsto, 300 g morkų,
daržovių sultinio,100 g sviesto,
žalių petražolių,druskos,pipirų.
Daržoves nuplauti. Šparagines pupeles nuvalyti ir supjaustyti 4 cm ilgio gabaliukais.Žirnelius nukošti.Žiedinį kopūstą nuvalyti, susmulkinti, nuplauti.
Ropinį kopūstą nulupti, morkas nuskusti ir supjaustyti kubeliais.Dideliame puode užvirinti vandenį su sultiniu bei druska ir įmesti į jį žiedinį kopūstą.
Po 15 min. suberti šparagines pupeles ir toliau virti 10-20 min.Po to nusunkti.
Ropinį kopūstą ir morkas ištroškinti su 2 šaukštais sviesto, paskaninti druska ir pipirais, išmaišyti su žiediniu kopūstu, šparaginėmis pupelėmis, žirneliais, sukapotomis petražolėmis ir likusiu sviestu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Dominyko pyragėliai
200 g miltų,
250 g liesos varškės,
50 g margarino.
Įdaras:
5 kiaušiniai,50 g pomidorų pastos,
krapų ,svogūnas ,pipirų ,druskos.
Miltus ir margariną išmaišyti, sudėti permaltą varškę, įberti druskos ir užminkyti tešlą.Ją iškočioti iki 3 mm storio, stikline išspausti skritulius.
4 kiaušinius kietai išvirti, atvėsinti, nulupti, supjaustyti, sudėti pomidoru pastą, smulkintus krapus, pakepintą svogūną. Gerai išmaišyti, įmušti žalią kiaušinį, įberti druskos, pipirų.Šį įdarą uždėti ant tešlos skritulių, kraštus kruopščiai sulipdyti.Dėti į gerai įkaitintą aliejų ir kepti iš abiejų pusių, kol pagels.
Patiekti su daržovėmis.
200 g miltų,
250 g liesos varškės,
50 g margarino.
Įdaras:
5 kiaušiniai,50 g pomidorų pastos,
krapų ,svogūnas ,pipirų ,druskos.
Miltus ir margariną išmaišyti, sudėti permaltą varškę, įberti druskos ir užminkyti tešlą.Ją iškočioti iki 3 mm storio, stikline išspausti skritulius.
4 kiaušinius kietai išvirti, atvėsinti, nulupti, supjaustyti, sudėti pomidoru pastą, smulkintus krapus, pakepintą svogūną. Gerai išmaišyti, įmušti žalią kiaušinį, įberti druskos, pipirų.Šį įdarą uždėti ant tešlos skritulių, kraštus kruopščiai sulipdyti.Dėti į gerai įkaitintą aliejų ir kepti iš abiejų pusių, kol pagels.
Patiekti su daržovėmis.
Re: UžkandžiaiSamosa
(Pyragėliai su daržovėmis)
Tai pats mėgiamiausias užkandis Indijoje.
4 puod. (400 g) miltų
1/2 arb. š. druskos
2 puod. (100 g) lydyto sviesto arba ghi
2/3 puodelio(150ml) šalto vandens
2-3 vidutinės bulvės
1/2 kalafioro, padalinto į žiedinėlius,
200 g šviežių žirnelių
4 šaukštai ghi arba aliejaus
1 arb. š. kmynų
1/2 arb. š. ožragės sėklų
1/2 arb. š. tarkuoto šviežio imbiero
1 arb. š. kurkumos
1/2 arb. š. maltos kalendros
1/4 arb. š. asafetidos
1/4arb. š. maltų gvazdikėlių
1/2 arb. š. malto cinamono
2 arb. š. druskos
1/4 arb. š. maltų juod.pipirų
ghi arba aliejus kepimui
Į dubenį suberkite baltus miltus ir druską, užpilkite juos tirpintu sviestu arba ghi. Pirštų galais įtrinkite sviestą arba ghi į miltus. Turi gautis stambių duonos trupinių konsistencijos mišinys. Po truputį pilkite vandenį ir užmaišykite tešlą. 5 minutes stipriai minkykite, kol tešla pasidarys vienalytė, minkšta ir nelips prie pirštų. Suvoliokite tešlą į vieną gumulą, apšlakstykite trupučiu vandens ir uždengę drėgnu audeklu padėkite į šalį.
Paruoškite įdarą. Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Kalafiorą sutarkuokite burokų trintuve arba supjaustykite mažais žiedynėliais. Žirnelius virkite, kol suminkštės, ir nupylę vandenį atidėkite.
Didelę keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies ir 2 šaukštuose ghi arba aliejaus pakepinkite kmynų bei ožragės sėklas. Kai jos ims tamsėti, suberkite tarkuotą imbierą bei maltus prieskonius ir dar kelias sekundes pakepinkite. Suberkite bulvių kubelius.
Maišydami keplite 3-4 minutes, po to sudėkite kalafiorus. Maišykite ir kepkite dar 3-4 min, įpilkite 2 šaukš. vandens, uždenkite ir troškinkite apie 15 min, kol daržovės suminkštės (žiūrėkite, kad neprisviltų). I mišinį sudėkite žirnelius, įberkite druskos bei juodųjų pipirų, po to masę paskleiskite ant švaraus paviršiaus, kad atvėstų. Per tą laiką iškočiokite tešlą.
Paviršių, ant kurio kočiosite, pabarstykite miltais. Padalinkite tešlą į 10 rutuliukų. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į 15 cm skersmens apskritą blyną. Perpjaukite kiekvieną blyną pusiau. Tiesųjį pusrutulio kraštą sudrėkinkite nuo centro iki vieno galo. Pusrutulį perlenkite, kad gautųsi piltuvėlis. Sausą kraštą stipriai prispauskite prie drėgno, kad gerai suliptų. Du trečdalius piltuvėlio pripildykite įdaro. Po to plyšį užspauskite ir sukdami užlankstykite klostelėmis.
Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite ghi arba aliejų. Iš karto kepkite po kelias samosas (dėkite į ghi arba aliejų vienu sluoksniu). Dažnai vartydami kepkite 6-8 min, kol abi pusės pasidarys rudai auksinės. Išimkite ir palikite nusivarvėti.
Gaminama: 75 min.
(Pyragėliai su daržovėmis)
Tai pats mėgiamiausias užkandis Indijoje.
4 puod. (400 g) miltų
1/2 arb. š. druskos
2 puod. (100 g) lydyto sviesto arba ghi
2/3 puodelio(150ml) šalto vandens
2-3 vidutinės bulvės
1/2 kalafioro, padalinto į žiedinėlius,
200 g šviežių žirnelių
4 šaukštai ghi arba aliejaus
1 arb. š. kmynų
1/2 arb. š. ožragės sėklų
1/2 arb. š. tarkuoto šviežio imbiero
1 arb. š. kurkumos
1/2 arb. š. maltos kalendros
1/4 arb. š. asafetidos
1/4arb. š. maltų gvazdikėlių
1/2 arb. š. malto cinamono
2 arb. š. druskos
1/4 arb. š. maltų juod.pipirų
ghi arba aliejus kepimui
Į dubenį suberkite baltus miltus ir druską, užpilkite juos tirpintu sviestu arba ghi. Pirštų galais įtrinkite sviestą arba ghi į miltus. Turi gautis stambių duonos trupinių konsistencijos mišinys. Po truputį pilkite vandenį ir užmaišykite tešlą. 5 minutes stipriai minkykite, kol tešla pasidarys vienalytė, minkšta ir nelips prie pirštų. Suvoliokite tešlą į vieną gumulą, apšlakstykite trupučiu vandens ir uždengę drėgnu audeklu padėkite į šalį.
Paruoškite įdarą. Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Kalafiorą sutarkuokite burokų trintuve arba supjaustykite mažais žiedynėliais. Žirnelius virkite, kol suminkštės, ir nupylę vandenį atidėkite.
Didelę keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies ir 2 šaukštuose ghi arba aliejaus pakepinkite kmynų bei ožragės sėklas. Kai jos ims tamsėti, suberkite tarkuotą imbierą bei maltus prieskonius ir dar kelias sekundes pakepinkite. Suberkite bulvių kubelius.
Maišydami keplite 3-4 minutes, po to sudėkite kalafiorus. Maišykite ir kepkite dar 3-4 min, įpilkite 2 šaukš. vandens, uždenkite ir troškinkite apie 15 min, kol daržovės suminkštės (žiūrėkite, kad neprisviltų). I mišinį sudėkite žirnelius, įberkite druskos bei juodųjų pipirų, po to masę paskleiskite ant švaraus paviršiaus, kad atvėstų. Per tą laiką iškočiokite tešlą.
Paviršių, ant kurio kočiosite, pabarstykite miltais. Padalinkite tešlą į 10 rutuliukų. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į 15 cm skersmens apskritą blyną. Perpjaukite kiekvieną blyną pusiau. Tiesųjį pusrutulio kraštą sudrėkinkite nuo centro iki vieno galo. Pusrutulį perlenkite, kad gautųsi piltuvėlis. Sausą kraštą stipriai prispauskite prie drėgno, kad gerai suliptų. Du trečdalius piltuvėlio pripildykite įdaro. Po to plyšį užspauskite ir sukdami užlankstykite klostelėmis.
Gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite ghi arba aliejų. Iš karto kepkite po kelias samosas (dėkite į ghi arba aliejų vienu sluoksniu). Dažnai vartydami kepkite 6-8 min, kol abi pusės pasidarys rudai auksinės. Išimkite ir palikite nusivarvėti.
Gaminama: 75 min.
Falafeliai
1 puodelis lęšių miltų;
1 puodelis avinžirnių miltų;
1/3 puodelio supjaustytų petražolių;
pagal skonį druskos, pipirų ir kitų prieskonių
Viską sudėti į dubenį. Gerai išmaišius, lėtai pilti vandenį ir toliau maišyti, kol gausis tiršta tešla. Iš gautos masės su rankom formuoti nedidelius blynelius ir kepti keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai apskrus. Pastaba: lęšių miltus nesunkiai gausite sumalę lęšius su paprasta kavos malimo mašinėle. Tuo tarpu avinžirniai daug kietesni, todėl jiems sumalti teks ieškoti galingesnio malūno.
1 puodelis lęšių miltų;
1 puodelis avinžirnių miltų;
1/3 puodelio supjaustytų petražolių;
pagal skonį druskos, pipirų ir kitų prieskonių
Viską sudėti į dubenį. Gerai išmaišius, lėtai pilti vandenį ir toliau maišyti, kol gausis tiršta tešla. Iš gautos masės su rankom formuoti nedidelius blynelius ir kepti keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai apskrus. Pastaba: lęšių miltus nesunkiai gausite sumalę lęšius su paprasta kavos malimo mašinėle. Tuo tarpu avinžirniai daug kietesni, todėl jiems sumalti teks ieškoti galingesnio malūno.
- Prikabinti failai
-
- DSCF8259-maz.jpg (31.53 KiB) Peržiūrėta 4842 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
O šitą samčio komisija praleis? Labai skanu, net dabar užsimaniau, tik grūdų neturiu.
Grūdų kotletai
kviečiai;
miltai;
vanduo;
druska,
prieskoniai,
aliejaus kepimui.
Kviečiai mirkomi visą parą (galima ir ilgiau), tuomet 15 minučių paverdami ir sumalami su mėsmale (naudojau smulkiausią tinklelį). Į masę įdedama keletas šaukštų miltų ir įpilama truputį vandens, kad gautųsi kieta tešla. Iš tešlos šlapiomis rankomis (nes labai limpa), formuojami rutuliukai, kurie suplojami ir dedami į įkaitintą aliejų keptuvėje. Kepti kol gražiai apskrus.
Grūdų kotletai
kviečiai;
miltai;
vanduo;
druska,
prieskoniai,
aliejaus kepimui.
Kviečiai mirkomi visą parą (galima ir ilgiau), tuomet 15 minučių paverdami ir sumalami su mėsmale (naudojau smulkiausią tinklelį). Į masę įdedama keletas šaukštų miltų ir įpilama truputį vandens, kad gautųsi kieta tešla. Iš tešlos šlapiomis rankomis (nes labai limpa), formuojami rutuliukai, kurie suplojami ir dedami į įkaitintą aliejų keptuvėje. Kepti kol gražiai apskrus.