butinai ismeginsiu sokoladini su varske!Forelle rašė: Živizib, išbandyk ir šokoladinį varinatą, vis kitaip. Tik uogienės įdaras jau man atrodo nelabai tinka
Varškės pyragai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Re: Varškės pyragai
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Varškės pyragai
Tikrai skanu, variacijų galima juk įvairių prigalvoti, aš panaudojau tą ką turėjau namie. O migdolų aromatas maniškiui nelabai patinka, tai visur vanilę pilu. Persikų indelis seniai mėtėsi ir nervino, tai juos sudėjau, pridėjo gaivumo, bet galima ir su kitais konservuotais vaisiais ar be jųsliekas rašė:tikriausiai labai skanu,nes panasu kepu daznai,tik be persiku ir i varske lasinu migdolu esencijos.na,o isvaizda - ideali.super
Re: Varškės pyragai
superinis pyragas, tokie mano silpnybė
- Rubine
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 405
- Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
- Pliusai: 1
- Miestas: Panevezys
Re: Varškės pyragai
Tikrai pyragėlis vertas grieko ir tie persikai labai gundančiai atrodo
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Varškės pyragai
nežinau kur dėti, nepamenu kurioje vietoje paemiau receptą, bet išbandžiau ir ji ir Forelles formeles
Varškės keksas su šokolado gabaliukais
Šokolada naudojau balta
Varškės keksas su šokolado gabaliukais
Šokolada naudojau balta
- Prikabinti failai
-
- DSCF4523.JPG (67.07 KiB) Peržiūrėta 7011 karus(ų)
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Varškės pyragai
A jo, šitas snaiges labai skaniai valgėm Dargi ir tešlą maišyt padėjau
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Varškės pyragai
taip, taip
Re: Varškės pyragai
skaniai atrodo, pyraga koki suvalgyciau, o tai nuo silkiu ir zuvu gerklej stoja
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Varškės pyragai
Man atvirkščiai į saldumynus jau negaliu žiūrėt, bet kepti tai norisizivicib rašė:skaniai atrodo, pyraga koki suvalgyciau, o tai nuo silkiu ir zuvu gerklej stoja
Re: Varškės pyragai
Aš šiais metais nei žuvų, nei saldumynų nepersivalgiau, labai viskas kultūringa. Niekur nevažinėjom, namie prasėdėjom, tai nebuvo kam privaišinti... Tiesa, saldumynų norėtųsi pasikepti, bet nėra entuziastų (t.y. valgytojų). Užtat Naujiesiems planuoju kai ką, jeigu pavyks, pasigirsiu ir čia
Re: Varškės pyragai
Išbandžiau šitą pyragą - labai skanus ir sotus.Forelle rašė:Šiandieninis kepinys. Tešlai panaudojau zivicib trupininio pyrago receptą.
Pyragas su varške ir persikais
Pagrindas:
400 g miltų;
200 g sviesto;
100 g cukraus;
2 dideli kiaušinių tryniai;
2 š. grietinės;
4 š. kakavos miltelių;
Žiupsnelis druskos;
Įdarui:
1 skardinė konservuotų persikų puselių;
500 g varškės;
100 g cukraus;
3 tryniai;
100 ml grietinės;
Keli lašai vanilės esencijos ar vanilinio cukraus pakelis.
Pagrindui skirtus miltus, cukrų, kakavos miltelius ir druską išmaišyti. Įtarkuoti šaltą sviestą ir peiliu kapoti, kol neliks sausų miltų. Sudėti grietinę, trynius ir tešlą išminkyti. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Įdarui skirtus produktus (išskyrus persikus), sumaišyti iki vientisos masės.
Kepimo formą iškloti 2/3 tešlos, padarant ir aukštus kraštus, įpilti truputį varškės masės, sudėti persikus ir užpilti likusia varške. Užtarkuoti tešla. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Atšaldyti.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Varškės pyragai
Kad man dabar kas gabalėlį prie arbatos... o jis tikrai sotus, daug nesuvalgysi
Re: Varškės pyragai
Pasiūlyčiau, bet jau nebeturiu... Šįryt vos spėjau paskutinį gabaliuką nufotkint.
Re: Varškės pyragai
Išbandžiau receptą iš knygos "500 pyragų ir pyragaičių"
Saldus varškės pyragas
6 porcijoms reikės:
240g miltų
115g miltinio cukraus
1/2 šaukštelio druskos
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 citrinos žievelių
115g sviesto, supjaustyto gabalėliais
2 paplaktų didelių kiaušinių
Įdarui:
485g varškės
1 šaukšto kukurūzų miltų
1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos
2 paplaktų didelių kiaušinių
115g cukraus
1 citrinos žievelių
Įkaitinkite orkaitę iki 175C. Tešlą gaminkite dideliame dubenyje, sumaišydami miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir citrinos žieveles. Pirštais įtrinkite sviestą į miltų mišinį, kol mišinys taps rupus. Supilkite kiaušinius ir išmaišykite, kol susiformuos dideli trupiniai. Minkykite ant pamiltuoto paviršiaus apie minutę, kol tešla taps vientisa. Padalinkite tešlą į 2 diskus, kad vienas būtų truputį didesnis už kitą. Mažesnį diską suvyniokite į plastmasinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą. Didesnį diską įspauskite į 23cm skersmens pyrago formos su grioveliais apačią ir sieneles.
Įdarą gaminkite į didelį dubenį suberdami varškę, kukurūzų miltus ir vanilę. Išplakite elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu, kol gausis vientisa masė. Supilkite kiaušinius, cukrų ir citrinos žieveles. Gerai išplakite. Šaukštu sudėkite įdarą ant tešlos ir mentele išlyginkite paviršių. Ant pamiltuoto paviršiaus iškočiokite mažesnį tešlos diską, suformuodami 23cm skersmens apskritimą. Uždėkite apskritimą ant įdaro, sutvarkykite iškišimus kraštuose ir viršuje padarykite 4 įpjovas. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje apie valandą, arba kol tešla iškils ir gražiai pagels.
Tešla gana kaprizinga pasirodė, labai miltų trūko, todėl labai lipni. Siūlau išminkius tešlą, įdėti kokioms 10min į šaldiklį, kad ji truputį apšaltų ir lengviau su ja dirbti būtų. O šiaip pyragas gavosi kvapnus ir skanus.
Saldus varškės pyragas
6 porcijoms reikės:
240g miltų
115g miltinio cukraus
1/2 šaukštelio druskos
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 citrinos žievelių
115g sviesto, supjaustyto gabalėliais
2 paplaktų didelių kiaušinių
Įdarui:
485g varškės
1 šaukšto kukurūzų miltų
1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos
2 paplaktų didelių kiaušinių
115g cukraus
1 citrinos žievelių
Įkaitinkite orkaitę iki 175C. Tešlą gaminkite dideliame dubenyje, sumaišydami miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir citrinos žieveles. Pirštais įtrinkite sviestą į miltų mišinį, kol mišinys taps rupus. Supilkite kiaušinius ir išmaišykite, kol susiformuos dideli trupiniai. Minkykite ant pamiltuoto paviršiaus apie minutę, kol tešla taps vientisa. Padalinkite tešlą į 2 diskus, kad vienas būtų truputį didesnis už kitą. Mažesnį diską suvyniokite į plastmasinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą. Didesnį diską įspauskite į 23cm skersmens pyrago formos su grioveliais apačią ir sieneles.
Įdarą gaminkite į didelį dubenį suberdami varškę, kukurūzų miltus ir vanilę. Išplakite elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu, kol gausis vientisa masė. Supilkite kiaušinius, cukrų ir citrinos žieveles. Gerai išplakite. Šaukštu sudėkite įdarą ant tešlos ir mentele išlyginkite paviršių. Ant pamiltuoto paviršiaus iškočiokite mažesnį tešlos diską, suformuodami 23cm skersmens apskritimą. Uždėkite apskritimą ant įdaro, sutvarkykite iškišimus kraštuose ir viršuje padarykite 4 įpjovas. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynoje apie valandą, arba kol tešla iškils ir gražiai pagels.
Tešla gana kaprizinga pasirodė, labai miltų trūko, todėl labai lipni. Siūlau išminkius tešlą, įdėti kokioms 10min į šaldiklį, kad ji truputį apšaltų ir lengviau su ja dirbti būtų. O šiaip pyragas gavosi kvapnus ir skanus.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Varškės pyragai
Visi varškės pyragai skanūs, o jeigu dar su kaimiška varške, tai iš vis pasaka
Re: Varškės pyragai
noreciau tokio pyraga, bet kad nera kam valgyt, dar is lietuvos visokiu baranku ir gaideliu turim.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Varškės pyragai
Pas mane irgi nėra kam valgyti o pati tiek nesudoročiau
Re: Varškės pyragai
as is tos knygos bandziau keleta patiekalu - bet su vertimu ten kebloka, tikrai klaidu privelta nes nei viena bandyta tesla gerai nepavyko, teko tobulinti. siaip zinant koki sava pagrindo recepta pasinaudoti idejomis tikrai galima.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Varškės pyragai
Sriubų knygą iš tos serijos tai labai giria. Mačiau šitų knygučių ir angliškai, sakau, gal labiau apsmokėtų
Re: Varškės pyragai
Aha, varškė pavadinta grūdėtosios varškės sūris Na, nemanau, kad čia grūdėta varškė tiktų... Ir paveiksliukas ne toks. Na, esu girdėjus, kad anglų kalboje nėra žodžio varškė, tai jie verčia kaip sūris, nes tik sūrio sąvoka ir yra. Iš tos knygelės dar bandžiau tuos itališkus pyragėlius (calzone), tai visai ir nieko, viskas gerai.zivicib rašė:as is tos knygos bandziau keleta patiekalu - bet su vertimu ten kebloka, tikrai klaidu privelta nes nei viena bandyta tesla gerai nepavyko, teko tobulinti. siaip zinant koki sava pagrindo recepta pasinaudoti idejomis tikrai galima.
Re: Varškės pyragai
Tau su anglų jokių problemų, tai tikrai patarčiau pirkti originalią, nes visais laikais su vertimu visokių dalykų pasitaikoForelle rašė:Sriubų knygą iš tos serijos tai labai giria. Mačiau šitų knygučių ir angliškai, sakau, gal labiau apsmokėtų
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Varškės pyragai
Čia pastebėjau yra "kukurūzų miltai", man atrodo turėtų būti krakmolas, nes dažniausiai kepiniuose "corn flour" reiškia krakmolą
Re: Varškės pyragai
na, aš turiu ir to, ir to. dėjau kukurūzų miltus, nors panašu, kad bus taip, kaip sako Forelle.
Re: Varškės pyragai
as irgi jei pirkciau tai tik originala. is pradziu labai dziaugiausi sita knyga, o dabar nebe
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Varškės pyragai
Bet originalas brangesnis su siuntimu viena knyga 53 lt kainuoja
Re: Varškės pyragai
oooooo, man pavyko ją gauti už 17lt iš vienos moteriškės Šiaip aš ja džiaugiuosi, nes iš esmės viskas gerai, išbandžiau porą receptų ir viskas gan normaliai. Patarimai labai pravertė kai kurie, bet 53lt ji nevertaForelle rašė:Bet originalas brangesnis su siuntimu viena knyga 53 lt kainuoja
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Varškės pyragai
Varškės pyragas su razinomis
300 g margarino
3 kiausiniai
300 g varskes
150-200 g cukraus
3 stikl. kvietiniu miltu
200g razinu
1 arbat.saukstelis vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Margarina, varske ir cukru issukite, sudekite kiausiniu trynius. Sumaisykite ir suberkite miltus, vanilini cukru, razinas, supilkite vandenyje istirpinta soda. Sudekitei splaktus kiausiniu baltymus. Viska gerai sumaisykite, dekite i riebalais istepta skarda ir kepkite apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
300 g margarino
3 kiausiniai
300 g varskes
150-200 g cukraus
3 stikl. kvietiniu miltu
200g razinu
1 arbat.saukstelis vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Margarina, varske ir cukru issukite, sudekite kiausiniu trynius. Sumaisykite ir suberkite miltus, vanilini cukru, razinas, supilkite vandenyje istirpinta soda. Sudekitei splaktus kiausiniu baltymus. Viska gerai sumaisykite, dekite i riebalais istepta skarda ir kepkite apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Varškės pyragai
Ruošiausi daryt trupiniuotį, bet... Išėjo kitoks, ir dar paskubėjau išimt iš formos
Pyragas su varške ir juodųjų serbentų uogiene
Reikės :
tešlai:
2 kiaušinių + trynio,
150 g sviesto,
pusės stiklinės geros grietinės,
vanilinio cukraus,
cukraus,
miltų.
varškės sluoksniui:
Varškės apie 300 g,
cukraus, vanilinio cukraus,
citrinos žievelės, citrinos sulčių,
2 šaukštai grietinės,
šaukšto miltų.
Pyragas su varške ir juodųjų serbentų uogiene
Reikės :
tešlai:
2 kiaušinių + trynio,
150 g sviesto,
pusės stiklinės geros grietinės,
vanilinio cukraus,
cukraus,
miltų.
varškės sluoksniui:
Varškės apie 300 g,
cukraus, vanilinio cukraus,
citrinos žievelės, citrinos sulčių,
2 šaukštai grietinės,
šaukšto miltų.