Varškės pyragai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 06 Gru 2007, 19:03

:arrow:
Prikabinti failai
Goryachie_blyda_Page_106_Image_0001.JPG
Goryachie_blyda_Page_106_Image_0001.JPG (30.92 KiB) Peržiūrėta 4968 karus(ų)

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 06 Gru 2007, 23:02

skanumelis :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 07 Sau 2008, 14:29

Skanus, bet man su mascarpone daug skanesnis.

Varškės pyragas

4 kiaušiniai;
4 š. cukraus (tikrai daugiau reikėtų);
100 ml kvietinių miltų;
500 g varškės;
300 ml grietinės (turėjau 200 ml, tai tiek ir dėjau).

Kiaušinius suplakti su cukrumi iki putų. Įmaišyti miltus, pertrintą varškę, grietinę. Gerai išplakti.supilti tešlą į sviestu ateptą formelę ir kepti 1 val 175 laipsnių apatinėje orkaitės dalyje. Patiekti su uogiene arba šviežiomis uogomis.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Sau 2008, 14:34

o nepanasu i varskes apkepo skoni :roll:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 07 Sau 2008, 14:38

va cia tai skanu :luks:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 07 Sau 2008, 14:39

Žiūrint kas kokį apkepą kepa. Man truputį panašu, kaimynai valgė, jiems buvo labai skanu ir varškės apkepo net nepriminė. Bet čia panašus receptas kaip ir Ernekos sūrio pyrago, tik supaprastintas variantas. Tai manau ir skonis panašus.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Sau 2008, 14:54

tada labai skanu,butinai ismeginsiu :P

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 07 Sau 2008, 14:56

Receptas paimtas iš šios knygos:

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Sau 2008, 15:00

sita knyga turiu,tik visu receptu neimanoma suziureti :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 07 Sau 2008, 15:02

Aš varškės kilogramą turėjau, tai galvojau ką čia greito iškepus, tai perverčiau tą knygą ir nusprendžiau pabandyti. Šiandien lęšių sriubą pagal tos knygos receptą viriau. Skanu, tik reiktų daugiau vandens ar sultinio, nes vos ne košė

Vartotojo avataras
Ausruze
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1209
Užsiregistravo: 19 Rgs 2007, 12:02
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė Ausruze » 07 Sau 2008, 15:05

FORELLE,nu tavo pyragas tai LABAI gražiai atrodo :luks:
Iš tos knygos aš ir daug ką gaminu... :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 07 Sau 2008, 15:11

AŠ dar nedaug iš jos pabandžius, bet vartau, žiūriu, lapelius klijuoju kad darysiu tą ar aną, bet ir kiti receptai laukia. Įmesiu lęšių sriubos receptą prie kas kaip gaminama, jeigu foto bus išėję, nes labai jau tamsu pas mane ir fotikas truputį sugedo :( Reiks kaupt pinigėlius ant naujo, atgyveno vargšelis jau savo.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Sau 2008, 15:23

o as niekada lesiu nevalgiau :oops:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 07 Sau 2008, 15:24

as irgi prisidedu prie nevalgiusiuju... :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Sau 2008, 15:27

ai,mes dar spesim :P

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 07 Sau 2008, 15:29

Pabandykit, tikrai skanūs ir lengviau virškinami nei kiti ankštiniai.

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 07 Sau 2008, 15:29

aisku spesim :wink:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 07 Sau 2008, 16:03

as irgi i jusu gretas :oops:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 07 Sau 2008, 16:04

liuks! :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 07 Sau 2008, 16:29

Priimkit ir mane :D :D :D

Vartotojo avataras
Ausruze
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1209
Užsiregistravo: 19 Rgs 2007, 12:02
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė Ausruze » 07 Sau 2008, 16:30

Aš ir lęšių dar nesu ragavusi,vis gundausi gundausi jų nusipirkt,nes turiu keletą receptų su lęšiais,bet vis nenusiperku,nes neįsivaizduoju koks jų skonis :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 07 Sau 2008, 16:32

Tie patys ankštiniai kaip žirniai, tik daug švelnesnio skonio.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 07 Sau 2008, 19:30

Gal labiau pupeles primena :roll:
Aš dažnai lęšius tiesiog vietoj garnyro verdu, prie mėsos.
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 07 Sau 2008, 20:00

Gal ir pupeles. Šiaip daug kas priklauso nuo jų rūšies, šiandieniai, tai man skoniu į žirnelius panašūs buvo :) nors man dabar su skoniu ne kas, tai sunku komentuot

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 19 Sau 2008, 17:13

JUODAS PYRAGAS SU VARŠKE

Tešlai:
125 g sviesto
0,5 st. cukraus
1 kiaušinis
1 a.š. kepimo miltelių
1,5 st miltų
2 v.š. kakavos

Įdarui:
250 g varškės
1 kiaušinis
1/4 st. cukraus
1 v.š.krakmolo
Razinų, riešutų, cukatų, džiovintų vaisių pagal skonį.

Tešlai sviestą išlydyti, visus kitus produktus įmaišyti, gerai išminkyti tešlą ir padalinus į dvi dalis palaikyti šaldiklyje apie 1 val.
Įdarui trynį išsukti iki purumo su cukrumi, baltymą išplakti iki standžių putų, varškę pertrinti, įmaišyti krakmolą ir vaisius.
Vieną dalį tešlos sutarkuoti burokine tarka į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą skardą. Sukrėsti įdarą, ant jo užtarkuoti likusią tešlos dalį. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje 30-45 min.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 19 Sau 2008, 21:00

SKANUS TURETU BUTI :wink:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 05 Kov 2008, 20:44

Varškės pyragas

Tešlai:
200 gr. sviesto
1 šaukštelis sodos arba kepimo miltelių
8-10 šaukštai miltų
3 šaukštai cukraus

Varškės "tešlai"
2 pakeliai vaškės
3 kiaušinio tryniai
5 šaukštai cukraus
2 šaukštai manų kruopų
4 baltymai (išplakti iki putų)


Tešlos paruošimas:
sviestą sutarkuoti burokine tarka. Įdėti 1 kiaušinio trynį ir 3 šaukštus cukraus. gerai išmaišyti. Po to įdėti 8-10 šaukštus miltų ir sodą (arba kepimo miltelių). Viską išminkyti. tešlą padalinti į 2 dalis ir įdėti į šaldymo kamerą, kad tešla sustingtų (apie 2 val.).

Varškės "tešlai" visus jai reikalingus produktus sudėti į dubenį ir atsargiai išmaišyti.

Atšalusią tešlos masę išimame iš šaldikio ir į riebalais išteptą skardą burokine traka sutarkuoti vieną tešlos dalį. Po to ant jos išpilti visą varškės "tešlą", ir vėl sutarkuoti antrą atšaldytos tešlos dalį. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, apie 50 minučių.

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Standartinė justuke » 18 Kov 2008, 16:54

Trapus plokštainis su varške

Tešlai:
1 kiaušinis
5 šaukštai cukraus
100 g sviesto
10 šaukštų miltų
sodos
Įdarui:
2 pak. varškės
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus arba nutarkuotos citrinos žievelės.

Užminkyti tešlą. padalyti į dvi dalis, ir palikti šaltai.
Varškę ištrinti su tryniais, vanil. ir cukrumi.Baltymus išplakti atskirai, ir lengvai įmaišyti į varškę.
Vieną dalį tešlos sutarkuoti į blėtą burokine tarka, sudėti varškę, ir užtarkuoti kitą dalį.

Pries koki pusvalandi sitas pyragas islindo is orkaites. Labai skanus, net mama ir mociute kartojo :lol: dejau sauksteli vanilinio cukraus ir apelsinu esencijos i varske.
Prikabinti failai
027.JPG
027.JPG (25.41 KiB) Peržiūrėta 4746 karus(ų)
025.JPG
025.JPG (29.77 KiB) Peržiūrėta 4746 karus(ų)

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 18 Kov 2008, 16:58

Toki pyragiuką ir aš kepu. Kai mama pirmą kartą paragavo, tai kaip pati pasakė išsilydė prieš jį... :lol: :lol: :lol: :lol:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 18 Kov 2008, 17:33

nu atrodo tai super! :luks:

Skelbti atsakymą