Varškės pyragai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Skanus, bet man su mascarpone daug skanesnis.
Varškės pyragas
4 kiaušiniai;
4 š. cukraus (tikrai daugiau reikėtų);
100 ml kvietinių miltų;
500 g varškės;
300 ml grietinės (turėjau 200 ml, tai tiek ir dėjau).
Kiaušinius suplakti su cukrumi iki putų. Įmaišyti miltus, pertrintą varškę, grietinę. Gerai išplakti.supilti tešlą į sviestu ateptą formelę ir kepti 1 val 175 laipsnių apatinėje orkaitės dalyje. Patiekti su uogiene arba šviežiomis uogomis.
Varškės pyragas
4 kiaušiniai;
4 š. cukraus (tikrai daugiau reikėtų);
100 ml kvietinių miltų;
500 g varškės;
300 ml grietinės (turėjau 200 ml, tai tiek ir dėjau).
Kiaušinius suplakti su cukrumi iki putų. Įmaišyti miltus, pertrintą varškę, grietinę. Gerai išplakti.supilti tešlą į sviestu ateptą formelę ir kepti 1 val 175 laipsnių apatinėje orkaitės dalyje. Patiekti su uogiene arba šviežiomis uogomis.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
AŠ dar nedaug iš jos pabandžius, bet vartau, žiūriu, lapelius klijuoju kad darysiu tą ar aną, bet ir kiti receptai laukia. Įmesiu lęšių sriubos receptą prie kas kaip gaminama, jeigu foto bus išėję, nes labai jau tamsu pas mane ir fotikas truputį sugedo Reiks kaupt pinigėlius ant naujo, atgyveno vargšelis jau savo.
JUODAS PYRAGAS SU VARŠKE
Tešlai:
125 g sviesto
0,5 st. cukraus
1 kiaušinis
1 a.š. kepimo miltelių
1,5 st miltų
2 v.š. kakavos
Įdarui:
250 g varškės
1 kiaušinis
1/4 st. cukraus
1 v.š.krakmolo
Razinų, riešutų, cukatų, džiovintų vaisių pagal skonį.
Tešlai sviestą išlydyti, visus kitus produktus įmaišyti, gerai išminkyti tešlą ir padalinus į dvi dalis palaikyti šaldiklyje apie 1 val.
Įdarui trynį išsukti iki purumo su cukrumi, baltymą išplakti iki standžių putų, varškę pertrinti, įmaišyti krakmolą ir vaisius.
Vieną dalį tešlos sutarkuoti burokine tarka į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą skardą. Sukrėsti įdarą, ant jo užtarkuoti likusią tešlos dalį. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje 30-45 min.
Tešlai:
125 g sviesto
0,5 st. cukraus
1 kiaušinis
1 a.š. kepimo miltelių
1,5 st miltų
2 v.š. kakavos
Įdarui:
250 g varškės
1 kiaušinis
1/4 st. cukraus
1 v.š.krakmolo
Razinų, riešutų, cukatų, džiovintų vaisių pagal skonį.
Tešlai sviestą išlydyti, visus kitus produktus įmaišyti, gerai išminkyti tešlą ir padalinus į dvi dalis palaikyti šaldiklyje apie 1 val.
Įdarui trynį išsukti iki purumo su cukrumi, baltymą išplakti iki standžių putų, varškę pertrinti, įmaišyti krakmolą ir vaisius.
Vieną dalį tešlos sutarkuoti burokine tarka į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą skardą. Sukrėsti įdarą, ant jo užtarkuoti likusią tešlos dalį. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje 30-45 min.
Varškės pyragas
Tešlai:
200 gr. sviesto
1 šaukštelis sodos arba kepimo miltelių
8-10 šaukštai miltų
3 šaukštai cukraus
Varškės "tešlai"
2 pakeliai vaškės
3 kiaušinio tryniai
5 šaukštai cukraus
2 šaukštai manų kruopų
4 baltymai (išplakti iki putų)
Tešlos paruošimas:
sviestą sutarkuoti burokine tarka. Įdėti 1 kiaušinio trynį ir 3 šaukštus cukraus. gerai išmaišyti. Po to įdėti 8-10 šaukštus miltų ir sodą (arba kepimo miltelių). Viską išminkyti. tešlą padalinti į 2 dalis ir įdėti į šaldymo kamerą, kad tešla sustingtų (apie 2 val.).
Varškės "tešlai" visus jai reikalingus produktus sudėti į dubenį ir atsargiai išmaišyti.
Atšalusią tešlos masę išimame iš šaldikio ir į riebalais išteptą skardą burokine traka sutarkuoti vieną tešlos dalį. Po to ant jos išpilti visą varškės "tešlą", ir vėl sutarkuoti antrą atšaldytos tešlos dalį. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, apie 50 minučių.
Tešlai:
200 gr. sviesto
1 šaukštelis sodos arba kepimo miltelių
8-10 šaukštai miltų
3 šaukštai cukraus
Varškės "tešlai"
2 pakeliai vaškės
3 kiaušinio tryniai
5 šaukštai cukraus
2 šaukštai manų kruopų
4 baltymai (išplakti iki putų)
Tešlos paruošimas:
sviestą sutarkuoti burokine tarka. Įdėti 1 kiaušinio trynį ir 3 šaukštus cukraus. gerai išmaišyti. Po to įdėti 8-10 šaukštus miltų ir sodą (arba kepimo miltelių). Viską išminkyti. tešlą padalinti į 2 dalis ir įdėti į šaldymo kamerą, kad tešla sustingtų (apie 2 val.).
Varškės "tešlai" visus jai reikalingus produktus sudėti į dubenį ir atsargiai išmaišyti.
Atšalusią tešlos masę išimame iš šaldikio ir į riebalais išteptą skardą burokine traka sutarkuoti vieną tešlos dalį. Po to ant jos išpilti visą varškės "tešlą", ir vėl sutarkuoti antrą atšaldytos tešlos dalį. Kepti 180 laipsnių orkaitėje, apie 50 minučių.
Trapus plokštainis su varške
Tešlai:
1 kiaušinis
5 šaukštai cukraus
100 g sviesto
10 šaukštų miltų
sodos
Įdarui:
2 pak. varškės
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus arba nutarkuotos citrinos žievelės.
Užminkyti tešlą. padalyti į dvi dalis, ir palikti šaltai.
Varškę ištrinti su tryniais, vanil. ir cukrumi.Baltymus išplakti atskirai, ir lengvai įmaišyti į varškę.
Vieną dalį tešlos sutarkuoti į blėtą burokine tarka, sudėti varškę, ir užtarkuoti kitą dalį.
Pries koki pusvalandi sitas pyragas islindo is orkaites. Labai skanus, net mama ir mociute kartojo dejau sauksteli vanilinio cukraus ir apelsinu esencijos i varske.
Tešlai:
1 kiaušinis
5 šaukštai cukraus
100 g sviesto
10 šaukštų miltų
sodos
Įdarui:
2 pak. varškės
3 kiaušiniai
5 šaukštai cukraus
vanilinio cukraus arba nutarkuotos citrinos žievelės.
Užminkyti tešlą. padalyti į dvi dalis, ir palikti šaltai.
Varškę ištrinti su tryniais, vanil. ir cukrumi.Baltymus išplakti atskirai, ir lengvai įmaišyti į varškę.
Vieną dalį tešlos sutarkuoti į blėtą burokine tarka, sudėti varškę, ir užtarkuoti kitą dalį.
Pries koki pusvalandi sitas pyragas islindo is orkaites. Labai skanus, net mama ir mociute kartojo dejau sauksteli vanilinio cukraus ir apelsinu esencijos i varske.
- Prikabinti failai
-
- 027.JPG (25.41 KiB) Peržiūrėta 4746 karus(ų)
-
- 025.JPG (29.77 KiB) Peržiūrėta 4746 karus(ų)