Varškės pyragai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
labas. siandien nusprendziau kepti ligitos firmini varskes pyraga,ogi ziuriu nera parasyta kiek deti cukraus i tesla.....?!Ligita rašė:Mano firminis varškės pyragas, jau daug metų darau būtent šį pyragą:
Tesla: 5 kiaušiniai, 8 šaukštai miltų, 100g džemo, 2 šaukštai sviesto arba margarino ir džiūvėsėlių formai.
Varškės masė: pusė kilogramo varškės, 150 g cukraus, 50 g sviesto, 5 kiaušiniai, 4 šaukštai krakmolo (galima apseiti ir be jo), razinų, vanilinio cukraus.
Tryniai atskiriami ir ištrinami su cukrumi, supilami miltai, vanilinis cukrus ir išmaišoma. Į tešlą sudedami iki putų išplakti baltymai, viskas išmaišoma kepama. Iškepus (tačiau dar ne iki galo) aptepama marmeladu.
Varškė ištrinama su cukrumi, dedamas sviestas, tryniai, vanil.cukrus, krakmolas, razinos ir supilami išplakti baltymai. Masė saumaišoma ir sudedama ant dar ne visai iškepusio biskvito. Vėl dedama į orkaitę ir kepama, kol visiškai iškeps.
ar as akla
ir dar noriu paklaust ,ar si piraga kept tortineje formoje,ar jis turetu but didesnis ir kepamas skardoje?
Vyniotinis su varške: 0.5 kg miltų, 150g cukraus, 2 kiaušiniai, 0.25l pieno, 30g mielių, 30g tarkuotos apelsino žievelės, 30g razinų, truputis vanil. Cukraus. Įdarui: 250g varškės, 150g cukraus, 4 kiaušiniai, 100g sviesto, 100g razinų, truputis vani. Cukraus, tarkuotos citrinos žievelės. Paruošiama mielinė tešla. Varškė ištrinama su cukrumi, kol pasidaro vienalytė masė. Sudedami kiaušinių tryniai, suberiama tarkuota citrinos žievelė, vanil.cukrus ir supilamas ištirpintas sviestas. Pakilusi tešla iškočiojama 2 cm storio sluoksniu; jis aptepamas varškės mase, standžiai suvyniojamas, įdedamas į riebalais išteptą formą ir palaikomas, kol pakils. Paskui aptepamas kiaušinio baltymu ir kepamas karštoje orkaitėje 40-50min.