Įvairios salotos
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Įvairios salotos
SALOTOS SU MENKES KEPENELEM
salotu
Panevezio file, galima ir kitos.
alyvuoges
poras
paprika
fetos suris
menkes kepeneles
majonezas
galima dar virto kiausinio
salotu
Panevezio file, galima ir kitos.
alyvuoges
poras
paprika
fetos suris
menkes kepeneles
majonezas
galima dar virto kiausinio
Paskutinį kartą redagavo Aguona*** 22 Sau 2007, 22:24, redaguota 1 kartą(us).
Sluoksniuotos salotos
1 sluoksnis virti tarkuoti burokėliai
2 sluoksnis tarkuotos kepintos morkos su svogūnu ir trupučiu prieskonių pagal skonį.
3 sluoksnis rauginti agurkai.
4 sluoksnis majonezas.
5 sluoksnis virtos pupelės.
Viršų pabarstau kapotomis petražolėmis.
Pagaminus šias salotas reikia keletą valandų ar per naktį palaikyti šaldytuve. Tuomet jos būna daug skanesnės. Neturint raugintų agurkų tinka ir marinuoti. Vietoj virtų pupelių kartais dedu koncervuotas.
1 sluoksnis virti tarkuoti burokėliai
2 sluoksnis tarkuotos kepintos morkos su svogūnu ir trupučiu prieskonių pagal skonį.
3 sluoksnis rauginti agurkai.
4 sluoksnis majonezas.
5 sluoksnis virtos pupelės.
Viršų pabarstau kapotomis petražolėmis.
Pagaminus šias salotas reikia keletą valandų ar per naktį palaikyti šaldytuve. Tuomet jos būna daug skanesnės. Neturint raugintų agurkų tinka ir marinuoti. Vietoj virtų pupelių kartais dedu koncervuotas.
Mišrainė, kuri gali ilgai stovėti ir tinka prie visko
Receptas:
1 kopūsto galva, 2-3 nevirti burokėliai, 1 didelė morka, 2 rūgštūs obuoliai (Bogatyr), kelios česnako skiltelės, 1 stiklinė aliejaus, 1 stiklinė acto (galite pakeisti citr. rūgšt.), 2 stiklinės vandens, keli žirneliai pipirų, 0,5 stiklinės cukraus, 1 valg. šaukšt. druskos.
Kopūstą smulkiai supjaustome, kitas daržoves ir obuolius sutarkuojame burokine tarka. Sumaišome ir sudedame į 3 l stiklainį. Marinatui - užviriname vandenį, supilame actą, druską, cukrų, aliejų, pipirus. Užpilame daržoves stiklainyje šiltu marinatu, atvėsiname ir į šaldytuvą. Valgyti po 3 dienų, kuo ilgiau stovi tuo skanesnė mišrainė.
Receptas:
1 kopūsto galva, 2-3 nevirti burokėliai, 1 didelė morka, 2 rūgštūs obuoliai (Bogatyr), kelios česnako skiltelės, 1 stiklinė aliejaus, 1 stiklinė acto (galite pakeisti citr. rūgšt.), 2 stiklinės vandens, keli žirneliai pipirų, 0,5 stiklinės cukraus, 1 valg. šaukšt. druskos.
Kopūstą smulkiai supjaustome, kitas daržoves ir obuolius sutarkuojame burokine tarka. Sumaišome ir sudedame į 3 l stiklainį. Marinatui - užviriname vandenį, supilame actą, druską, cukrų, aliejų, pipirus. Užpilame daržoves stiklainyje šiltu marinatu, atvėsiname ir į šaldytuvą. Valgyti po 3 dienų, kuo ilgiau stovi tuo skanesnė mišrainė.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Klaikiai mėgstu kalafiorus. Kažkada išmokau mišrainę, rekomenduoju :
Morką sutarkuoti, kalafiorą ( nevirtą) suskirstyti smulkiais žiedynais, pomidorą ir kiaušinį - kubeliais. Papriką ( tik ne žalią) taip pat supjaustom kubeliais. gardiname majonezu arba užpilu.
Galima įdėti ir žirnelių, bus vėl kitokia mišrainė.Tinka prie mėsos ir žuvies. O ir viena su riekele labai skanu.
Paragaukit
Morką sutarkuoti, kalafiorą ( nevirtą) suskirstyti smulkiais žiedynais, pomidorą ir kiaušinį - kubeliais. Papriką ( tik ne žalią) taip pat supjaustom kubeliais. gardiname majonezu arba užpilu.
Galima įdėti ir žirnelių, bus vėl kitokia mišrainė.Tinka prie mėsos ir žuvies. O ir viena su riekele labai skanu.
Paragaukit
receptai
Mano megiamiausios
Virti makaronai,virta vistienos krutinele,zalias agurkas ,zalia cukinija,konservuoti kukuruzai,raudona paprika,majonezas.
Susmulkinti,sumaisyti su majonezu,ideti prieskoniu.Derinti ivairiais kiekiais.
Egzotiskos
Rukyta vistos slaunele,kiviai,apelsinai,bananai,Kieki produkto derinti pagal skoni.Susmulkinti,ideti majonezo.
Virti makaronai,virta vistienos krutinele,zalias agurkas ,zalia cukinija,konservuoti kukuruzai,raudona paprika,majonezas.
Susmulkinti,sumaisyti su majonezu,ideti prieskoniu.Derinti ivairiais kiekiais.
Egzotiskos
Rukyta vistos slaunele,kiviai,apelsinai,bananai,Kieki produkto derinti pagal skoni.Susmulkinti,ideti majonezo.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Rūkyta šlaunelė arba likučiai nuo keptos vištos,
virtas kiaušinis,
virta morka,
virti ryžiai,
kukurūzai arba žirneliai ( pagal skonį),
agurkas ( tinka ir konservuotas, ir žalias).
Viską supjaustom, įberiam druskos, pipiriukų ir majonezo.
Kas mėgsta alyvuoges, čia labai tinka , bet tada nereikia dėti kukurūzų.
virtas kiaušinis,
virta morka,
virti ryžiai,
kukurūzai arba žirneliai ( pagal skonį),
agurkas ( tinka ir konservuotas, ir žalias).
Viską supjaustom, įberiam druskos, pipiriukų ir majonezo.
Kas mėgsta alyvuoges, čia labai tinka , bet tada nereikia dėti kukurūzų.
Re: receptai
AIRENE rašė:Mano megiamiausios
Virti makaronai,virta vistienos krutinele,zalias agurkas ,zalia cukinija,konservuoti kukuruzai,raudona paprika,majonezas.
Susmulkinti,sumaisyti su majonezu,ideti prieskoniu.Derinti ivairiais kiekiais.
Egzotiskos
Rukyta vistos slaunele,kiviai,apelsinai,bananai,Kieki produkto derinti pagal skoni.Susmulkinti,ideti majonezo.
Aš irgi darau su makaronais, bet vieną kartą padariau tokią mišrainę, tai niekas nesuprato, su kuo ji padaryta. Yra parduotuvėse pirkti tokie makaronai, atrodo kaip ryžiai. Va su šitais makaronais šitą mišrainę padariau, tai tie makaronai išvirti atrodo kaip agurkų sėklos
Tai ir vadinam :AGURKŲ SĖKLŲ MIŠRAINĖ. Draugės jau nukopijavo ir labai patenkintos
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
VIŠTIENOS SALOTOS SU VAISIAIS
Virta arba kepta vištiena,
apelsinas ( galima keisti kitu mėgstamu vaisiumi),
salierų stiebai,
salotų lapai ( gali būti ir kelių rūšių).
Užpilas :
Jogurtas, lašas alyvuogių aliejaus, prieskoniai salotoms.
Salotų lapus suplėšome ir padengiame lėkštę, ant jų dedame vaisiaus gabalėlius, justelėmis supjaustytus salierų stiebus. Ant viršaus - juostelėmis pjaustytą vištieną. Gardiname užpilu.
Virta arba kepta vištiena,
apelsinas ( galima keisti kitu mėgstamu vaisiumi),
salierų stiebai,
salotų lapai ( gali būti ir kelių rūšių).
Užpilas :
Jogurtas, lašas alyvuogių aliejaus, prieskoniai salotoms.
Salotų lapus suplėšome ir padengiame lėkštę, ant jų dedame vaisiaus gabalėlius, justelėmis supjaustytus salierų stiebus. Ant viršaus - juostelėmis pjaustytą vištieną. Gardiname užpilu.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
MAKARONŲ SALOTOS
Virtų makaronų ( margų kaspinėlių),
pomidoras,
agurkas,
saldžioji paprika,
salotų lapų,
karšto rūkymo kumpelis.
Užpilui :
aliejus, citrinos sultys, krapai, petražolės, druskytė.
Lėkštę išklojame salotomis. Ant jų dedame agurkų žiedelius, šiaudeliais pjaustytą papriką, pomidorų skilteles, makaronus, kumpio juosteles. Gardiname užpilu.
Manau, kad su Silstos aprašytais makaronai būtų irgi labai skanu.
Virtų makaronų ( margų kaspinėlių),
pomidoras,
agurkas,
saldžioji paprika,
salotų lapų,
karšto rūkymo kumpelis.
Užpilui :
aliejus, citrinos sultys, krapai, petražolės, druskytė.
Lėkštę išklojame salotomis. Ant jų dedame agurkų žiedelius, šiaudeliais pjaustytą papriką, pomidorų skilteles, makaronus, kumpio juosteles. Gardiname užpilu.
Manau, kad su Silstos aprašytais makaronai būtų irgi labai skanu.
Čia toks nubeždžionautas receptas salotų, dedamų sluoksniais:
KURTINIO LIZDAS: virta arba rūkyta vištienos krūtinėlė, 2-3 kiaušiniai, 200 gr. pievagrybių, 200 gr. sūris fermentinis, bulvių pakeptų ant aliejaus (panašiai kaip fri), svogūnas, majonezas, žalumynai, prieskoniai.
Pirmiausia ant didesnės lėkštės dedasi sluoksniais formuojant apvaliai: 1 sluoksnis-kepti pievagrybiai su svogūnais, 2- virtų kiaušinių baltymai tarkuoti, 3 sluoksnis – vištos krūtinėlę suplėšyti rankom plonais ilgais gabaliukais (siūlais), ir patepant majonezu dėti ant viršaus, 4 - bulves pakeptas sudėti ant vištienos, pabarstyti tarkuotu sūriu. Galima paaštrinti pipirais, druska, arba kokiais prieskoniais paukštienos. Gaunasi toks kaip kalnelis. O dabar iš likusios paukštienos ilgų raumenukų, keptų bulvių formuojam tokį kaip lizdą. Iš kiaušinio trynių, tarkuoto likusio ferm.sūrio, majonezo ir žalumynų prigaminam tokių mažų kiaušinukų (mažesnių kaip putpelės) ir padedam į tą lizdą. Puošiam žalumynais.
KURTINIO LIZDAS: virta arba rūkyta vištienos krūtinėlė, 2-3 kiaušiniai, 200 gr. pievagrybių, 200 gr. sūris fermentinis, bulvių pakeptų ant aliejaus (panašiai kaip fri), svogūnas, majonezas, žalumynai, prieskoniai.
Pirmiausia ant didesnės lėkštės dedasi sluoksniais formuojant apvaliai: 1 sluoksnis-kepti pievagrybiai su svogūnais, 2- virtų kiaušinių baltymai tarkuoti, 3 sluoksnis – vištos krūtinėlę suplėšyti rankom plonais ilgais gabaliukais (siūlais), ir patepant majonezu dėti ant viršaus, 4 - bulves pakeptas sudėti ant vištienos, pabarstyti tarkuotu sūriu. Galima paaštrinti pipirais, druska, arba kokiais prieskoniais paukštienos. Gaunasi toks kaip kalnelis. O dabar iš likusios paukštienos ilgų raumenukų, keptų bulvių formuojam tokį kaip lizdą. Iš kiaušinio trynių, tarkuoto likusio ferm.sūrio, majonezo ir žalumynų prigaminam tokių mažų kiaušinukų (mažesnių kaip putpelės) ir padedam į tą lizdą. Puošiam žalumynais.
Šeštadieni buvau svečiuose ir valgiau labai įdomias salotas.
Lėkštėje bu sluoksniais sudėta:
baltos duonos skrebučiai (svieste pakepti baltos duonos maži kubelai, patinis sluoksnis),
plonais šiaudeliais supjaustytas rūkytas kumpis (ant skrebučių),
viskas aptepta majonezu ir ant viršaus sudėti plonomis skiltelėmis supjaustyti pomidorai.
Buvo tikrai skanu
Lėkštėje bu sluoksniais sudėta:
baltos duonos skrebučiai (svieste pakepti baltos duonos maži kubelai, patinis sluoksnis),
plonais šiaudeliais supjaustytas rūkytas kumpis (ant skrebučių),
viskas aptepta majonezu ir ant viršaus sudėti plonomis skiltelėmis supjaustyti pomidorai.
Buvo tikrai skanu