Įvairios salotos

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Užrakinta
Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Spa 2008, 11:30

Šiandien dienos DELFI receptas

Salotos su paprikomis, avokadais ir greipfrutais
Salotos - tai sveikos mitybos pagrindas. Jos nėra kaloringos, tačiau turtingos vitaminų. Po pietų suvalgius kelias greipfruto skilteles, "sudegs" beveik pusė gautų kalorijų. Avokadai mažina kraujo klampumą, jo krešėjimą, tinka širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikai, o paprikose gausu kalio, geležies, magnio bei fosforo. Pasigaminkite salotas iš šių gėrybių!

Pagaminimui reikės:

2 raudonieji greipfrutai
Avokadas
1,5 citrinos sulčių
2 gabalėliai poro
Pusė raudonosios paprikos
2 šaukštai aliejaus
Garbanotų petražolių šaknelės
Cukraus, maltų pipirų, druskos

Gaminimas:

Avokadą nulupti, perpjauti per pusę, išimti kauliukus. Minkštimą supjaustyti kubeliais. Apšlakstyti pusės citrinos sultimis iš karto, nes kitaip pajuos. Greipfrutus perpjauti per pusę, šaukšteliu išskobti minkštimą, išspaustas sultis supilti į atskirą indelį. Pašalinti baltas pertvarėles. Porus ir paprikas supjaustyti plonomis juostelėmis.
Visus komponentus suaišyti atskirame indelyje. Pagardinti cukrumi, pipirais, pasūdyti, apšakstyti citrinų sultimis, sumaišytomis su aliejumi
Prikabinti failai
phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg
phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg (5.79 KiB) Peržiūrėta 5381 karus(ų)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Spa 2008, 11:32

o kodel man neduoda nuotraukos ideti?
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Spa 2008, 11:44

o is kur emei nuotrauka ir sita recepta :?:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Spa 2008, 12:17

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Spa 2008, 12:47

neradau, todel ir paklausiau :roll: Jau idejau tavo nuotrauka :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Spa 2008, 13:26

o kodėl man nesideda? Ar čia patapo tik moderatoriu priveligija? :(
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Spa 2008, 13:47

nezinau zinok kaip cia yra, man leidzia ideti :merg2:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Spa 2008, 13:53

reikės Daidai vaju pakelti :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Spa 2008, 13:58

kelk :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Spa 2008, 17:50

Kviečių mišrainė

1 stiklinė išmirkytų ir išvirtų kviečių
4 virtos bulvės
4 virtos morkos
2 rūkytos jūros lydekos
1/2 vidutinio dydžio poro
1 šaukštas krienų
3 šaukštai majonezo
Papuošimui:
fermentinio sūrio su pelėsiais
petražolių lapelių
morkų kubelių
Nulupame jūros lydekų odą ir išimame kaulus.Filė smulkiai supjaustome.
Morką ir bulves nulupame ir supjaustome kubeliais.
Porą supjaustome griežinėliais.
Viską suberiame į dubenį, užpilame krienų bei majonezo mišiniu ir išmaišome. Salotas sudedame į užkandines lėkštutes, papuošiame fermentinio sūrio skiltelėmis, petražolių lapeliais ir virtų morkų kubeliais.

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 14 Spa 2008, 14:12

Daržovių salotos su mocarela ir graikiniais riešutais

Agurkai, pomidorai, paprika, mocarela, alyvuogės, graikiniai riešutai, prieskoniai ir aliejus pagal skonį, actas arba marinatas.
Prikabinti failai
Graikiskossalotos.JPG
Graikiskossalotos.JPG (44.35 KiB) Peržiūrėta 5338 karus(ų)

Vartotojo avataras
ieva114
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 333
Užsiregistravo: 30 Kov 2008, 15:18
Pliusai: 7
Miestas: Klaipeda

Standartinė ieva114 » 15 Spa 2008, 16:57

Na neradau kur kitur ideti tai dedu cia(vistiek bent jau pas mus sakom vaisiu salotos)

Reikės:
Kivio, 2bananų, 2obuolių, 2 kriaušių, na ir kokiu dar norit vaisiu, jogurto

Tada viska supjaustiti pakankamai smulkiai ir užpilti su jogurtu na ir skanaus !

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Spa 2008, 17:01

labai skaniai atrodo, bet nuotraukos truputi galetu buti mazesnes :wink:

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 15 Spa 2008, 22:56

Vaisiai su jogurtu yra klastingas dalykas. Nedėkite jokių citrusinių ir jokių vaisių su karčia odele (arba nulupkite odelę) - jogurtas labai greit įgaus kartaus skonio nuo slyvų ar apelsinų. Tinka bananai, nulupti kiviai, obuoliai... Bet netgi su kokias vynuoges nepatariu derinti su jogurtu... Jų odelė gali būti gana karti ir suteikti savo skonį jogurtui... Valgant tuoj pat po paruošimo - jokių problemų nekils, bet jeigu praeis kad ir pusvalandis - jau negerai...

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Spa 2008, 10:14

iš patirties sakai? ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 16 Spa 2008, 10:55

nugi kas cia reiskia tokiam seimininkiu-profesionaliu forume dalyvaujant paciai tokia patapti :D

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 16 Spa 2008, 18:26

aisku, kad is patirties. Slyvos su odelal ir apelsinai viska sugadino :(

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Spa 2008, 16:50

Grybų salotos pagal V.Čereškienę

Reikės:
žalių salotų lapų (salotų lapų gali būti ir kelių rūšių),
rukolos lapų,
poros nedidelių pomidorų,
vidutinio dydžio avokado,
šitake grybų,
trupučio druskos,
šiek tiek aliejaus.
Salotų lapus ir rukolą reikia suplėšyti, o pomidorus ir avokadą supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais. Viską sudėti į dubenį.
Po to aliejuje apkepti šitake grybus. Jie kepami labai paprastai - pirma uždengtoje keptuvėje (apie tris minutes) reikia apkepti vieną grybų pusę, o po to apversti ir tiek pat laiko apkepti kitą pusę, nepamirštant jų šiek tiek padruskinti.
Iškeptus grybus su visomis sultimis juos sudėkite į dubenį su supjaustytomis daržovėmis.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairios salotos

Standartinė Forelle » 19 Spa 2008, 14:50

Keptų burokėlių salotos su ožkos sūriu


3 vidutiniai burokėliai;
1 š. balzaminio acto;
½ š. alyvuogių aliejaus;
1 sutrinta česnako skiltelė;
60-70 g smulkinto ožkos sūrio;
2 š. kedro riešutų branduolių (tinka ir smulkinti graikiški riešutai);
šviežių smulkintų petražolių
juodųjų pipirų;
druskos.

Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių, burokėlius nuplauti ir kiekvieną įvynioti į foliją. Kepti burokėlius kol suminkštės apie 1-1,5 val. Iškeptus atvėsinti, nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
Padažui sumaišyti aliejų, actą, smulkintą česnaką, druską, pipirus ir palikti, kad įsigertų prieskonių. Prieš laistant juo burokėlius, česnako gabalėlius išimti.
Smulkintus burokėlius apšlakstyti padažu, pabarstyti smulkintu sūriu, riešutais ir petražolių lapeliais.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Įvairios salotos

Standartinė Tutsi » 19 Spa 2008, 15:32

viskas super, tik ne su ozkos suriu :oops:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairios salotos

Standartinė Forelle » 19 Spa 2008, 15:36

Kodėl? Nepatinka? Galima keisti ir Mozarella

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Įvairios salotos

Standartinė Tutsi » 19 Spa 2008, 15:42

esu ragavusi, bet kazkaip nevilioja jis manes :oops:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairios salotos

Standartinė Forelle » 19 Spa 2008, 15:57

Savotiškas jo skonis, bet aš kai įpratus, tai patinka, tik brangokas jis.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Re: Įvairios salotos

Standartinė silsta » 21 Spa 2008, 11:56

Kažkada labai seniai Ramunė buvo pasiūliusi tokias salotas, tai aš jas vakar prisiminiau ir pasidariau. Nu skanu, labai.

Nevirta morka - sutarkuoti,
kalafioras (nevirtas) - suskirstyti smulkiais žiedynais,
pomidoras - kubeliais,
kiaušinis (virtas) - kubeliais,
Papriką (tik ne žalią) taip pat supjaustom kubeliais.
Prieskoniai pagal jūsų norą.
Gardiname majonezu arba užpilu.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Re: Įvairios salotos

Standartinė silsta » 21 Spa 2008, 14:19

Tutsi rašė:viskas super, tik ne su ozkos suriu :oops:
Tutsi, ožkos sūris ir man neeeeeeeee. Bet va pakaunėje (Neveronyse) žinau šeimą, kuri parduoda dvi ožkas. Ten ir to sūrio esu ragavusi, ir ožkos pieno. Labai sveikas produktas, ot būtų salotoms sūriuko 043

Vartotojo avataras
justuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1524
Užsiregistravo: 08 Sau 2008, 23:06
Pliusai: 56

Re: Įvairios salotos

Standartinė justuke » 06 Lap 2008, 15:00

Rudens receptas: Gardžios salotos

Bet kokios spalvos (tiks ir įprastos) salotų gūželė arba panašus kiekis salotų lapų,
300 g žuvies filė,
po 12–14 raudonų ar mėlynų vynuogių,
mažas ryšulėlis salierų ar petražolių lapų,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai obuolių acto,
1 kupinas šaukštas išlukštentų saulėgrąžų,
pusės citrinos sultys,
druskos, žiupsnelis cukraus ar skysto medaus, juodų maltų pipirų.

Stambiai supjaustyti salotų lapus, smulkiai – salierus ar petražoles, o virtą su prieskoniais žuvies filė – gabaliukais. Viską sudėti į indą, sudėti vynuoges, pagal skonį pridėti druskos ir pipirų, atsargiai sumaišyti.

Į alyvuogių aliejų išspausti pusės citrinos sultis, įpilti obuolių acto, paskaninti cukrumi ar medumi, atidžiai išmaišyti ir užpilti ant salotų. Palikti pusvalandžiui. Prieš paduodant į stalą, salotų viršų pabarstyti saulėgrąžomis (galima moliūgų sėklomis).

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairios salotos

Standartinė Forelle » 13 Geg 2009, 18:25

Salotos su apelsinais ir ridikėliais

6 dideli apelsinai;
1 š. skysto medaus;
1/2 a.š. cinamono;
500 g salotų (galima pamaišyti);
1/2 p. smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno;
1 p. griežinėliais pjaustytų ridikėlių;
3 š. alyvuogių aliejaus;
1 p. pakepintų graikiškų riešutų;
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Išpjaustyti apselsinus segmentais, išimti sėklas, pašalinti baltąjį sluoksnį. Sudėti į indą, apšlakstyti medumi, cinamonu, uždengti ir palikti valandai kambario temperatūroje.
Lėkštėje išdėlioti suplėšytus salotų lapus, ridikėlius, svogūnus, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska, pipirais, viską pamaišyti. Prieš tiekiant uždėti apelsinų skilteles, užpilti susidariusiomis sultimis. Apibarstyti pakepintais graikiškais riešutais.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: Įvairios salotos

Standartinė Tina » 13 Geg 2009, 18:26

niam niam

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Įvairios salotos

Standartinė Lilina » 13 Geg 2009, 18:31

Ka tik šias salotas tavo bloge apžiūrėjau ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairios salotos

Standartinė Forelle » 13 Geg 2009, 18:33

Aš vis vėluoju su receptais :oops: bet salotos geros, buvo kaip tik proga sunaudoti apelsinus

Užrakinta