Įvairios salotos
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Šiandien dienos DELFI receptas
Salotos su paprikomis, avokadais ir greipfrutais
Salotos - tai sveikos mitybos pagrindas. Jos nėra kaloringos, tačiau turtingos vitaminų. Po pietų suvalgius kelias greipfruto skilteles, "sudegs" beveik pusė gautų kalorijų. Avokadai mažina kraujo klampumą, jo krešėjimą, tinka širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikai, o paprikose gausu kalio, geležies, magnio bei fosforo. Pasigaminkite salotas iš šių gėrybių!
Pagaminimui reikės:
2 raudonieji greipfrutai
Avokadas
1,5 citrinos sulčių
2 gabalėliai poro
Pusė raudonosios paprikos
2 šaukštai aliejaus
Garbanotų petražolių šaknelės
Cukraus, maltų pipirų, druskos
Gaminimas:
Avokadą nulupti, perpjauti per pusę, išimti kauliukus. Minkštimą supjaustyti kubeliais. Apšlakstyti pusės citrinos sultimis iš karto, nes kitaip pajuos. Greipfrutus perpjauti per pusę, šaukšteliu išskobti minkštimą, išspaustas sultis supilti į atskirą indelį. Pašalinti baltas pertvarėles. Porus ir paprikas supjaustyti plonomis juostelėmis.
Visus komponentus suaišyti atskirame indelyje. Pagardinti cukrumi, pipirais, pasūdyti, apšakstyti citrinų sultimis, sumaišytomis su aliejumi
Salotos su paprikomis, avokadais ir greipfrutais
Salotos - tai sveikos mitybos pagrindas. Jos nėra kaloringos, tačiau turtingos vitaminų. Po pietų suvalgius kelias greipfruto skilteles, "sudegs" beveik pusė gautų kalorijų. Avokadai mažina kraujo klampumą, jo krešėjimą, tinka širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikai, o paprikose gausu kalio, geležies, magnio bei fosforo. Pasigaminkite salotas iš šių gėrybių!
Pagaminimui reikės:
2 raudonieji greipfrutai
Avokadas
1,5 citrinos sulčių
2 gabalėliai poro
Pusė raudonosios paprikos
2 šaukštai aliejaus
Garbanotų petražolių šaknelės
Cukraus, maltų pipirų, druskos
Gaminimas:
Avokadą nulupti, perpjauti per pusę, išimti kauliukus. Minkštimą supjaustyti kubeliais. Apšlakstyti pusės citrinos sultimis iš karto, nes kitaip pajuos. Greipfrutus perpjauti per pusę, šaukšteliu išskobti minkštimą, išspaustas sultis supilti į atskirą indelį. Pašalinti baltas pertvarėles. Porus ir paprikas supjaustyti plonomis juostelėmis.
Visus komponentus suaišyti atskirame indelyje. Pagardinti cukrumi, pipirais, pasūdyti, apšakstyti citrinų sultimis, sumaišytomis su aliejumi
- Prikabinti failai
-
- phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg (5.79 KiB) Peržiūrėta 5382 karus(ų)
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
taigi parašiau kad iš Delfio
http://eli.mama.lt/straipsnis/salotos_s ... eipfrutais
http://eli.mama.lt/straipsnis/salotos_s ... eipfrutais
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kviečių mišrainė
1 stiklinė išmirkytų ir išvirtų kviečių
4 virtos bulvės
4 virtos morkos
2 rūkytos jūros lydekos
1/2 vidutinio dydžio poro
1 šaukštas krienų
3 šaukštai majonezo
Papuošimui:
fermentinio sūrio su pelėsiais
petražolių lapelių
morkų kubelių
Nulupame jūros lydekų odą ir išimame kaulus.Filė smulkiai supjaustome.
Morką ir bulves nulupame ir supjaustome kubeliais.
Porą supjaustome griežinėliais.
Viską suberiame į dubenį, užpilame krienų bei majonezo mišiniu ir išmaišome. Salotas sudedame į užkandines lėkštutes, papuošiame fermentinio sūrio skiltelėmis, petražolių lapeliais ir virtų morkų kubeliais.
1 stiklinė išmirkytų ir išvirtų kviečių
4 virtos bulvės
4 virtos morkos
2 rūkytos jūros lydekos
1/2 vidutinio dydžio poro
1 šaukštas krienų
3 šaukštai majonezo
Papuošimui:
fermentinio sūrio su pelėsiais
petražolių lapelių
morkų kubelių
Nulupame jūros lydekų odą ir išimame kaulus.Filė smulkiai supjaustome.
Morką ir bulves nulupame ir supjaustome kubeliais.
Porą supjaustome griežinėliais.
Viską suberiame į dubenį, užpilame krienų bei majonezo mišiniu ir išmaišome. Salotas sudedame į užkandines lėkštutes, papuošiame fermentinio sūrio skiltelėmis, petražolių lapeliais ir virtų morkų kubeliais.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Vaisiai su jogurtu yra klastingas dalykas. Nedėkite jokių citrusinių ir jokių vaisių su karčia odele (arba nulupkite odelę) - jogurtas labai greit įgaus kartaus skonio nuo slyvų ar apelsinų. Tinka bananai, nulupti kiviai, obuoliai... Bet netgi su kokias vynuoges nepatariu derinti su jogurtu... Jų odelė gali būti gana karti ir suteikti savo skonį jogurtui... Valgant tuoj pat po paruošimo - jokių problemų nekils, bet jeigu praeis kad ir pusvalandis - jau negerai...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Grybų salotos pagal V.Čereškienę
Reikės:
žalių salotų lapų (salotų lapų gali būti ir kelių rūšių),
rukolos lapų,
poros nedidelių pomidorų,
vidutinio dydžio avokado,
šitake grybų,
trupučio druskos,
šiek tiek aliejaus.
Salotų lapus ir rukolą reikia suplėšyti, o pomidorus ir avokadą supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais. Viską sudėti į dubenį.
Po to aliejuje apkepti šitake grybus. Jie kepami labai paprastai - pirma uždengtoje keptuvėje (apie tris minutes) reikia apkepti vieną grybų pusę, o po to apversti ir tiek pat laiko apkepti kitą pusę, nepamirštant jų šiek tiek padruskinti.
Iškeptus grybus su visomis sultimis juos sudėkite į dubenį su supjaustytomis daržovėmis.
Reikės:
žalių salotų lapų (salotų lapų gali būti ir kelių rūšių),
rukolos lapų,
poros nedidelių pomidorų,
vidutinio dydžio avokado,
šitake grybų,
trupučio druskos,
šiek tiek aliejaus.
Salotų lapus ir rukolą reikia suplėšyti, o pomidorus ir avokadą supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais. Viską sudėti į dubenį.
Po to aliejuje apkepti šitake grybus. Jie kepami labai paprastai - pirma uždengtoje keptuvėje (apie tris minutes) reikia apkepti vieną grybų pusę, o po to apversti ir tiek pat laiko apkepti kitą pusę, nepamirštant jų šiek tiek padruskinti.
Iškeptus grybus su visomis sultimis juos sudėkite į dubenį su supjaustytomis daržovėmis.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairios salotos
Keptų burokėlių salotos su ožkos sūriu
3 vidutiniai burokėliai;
1 š. balzaminio acto;
½ š. alyvuogių aliejaus;
1 sutrinta česnako skiltelė;
60-70 g smulkinto ožkos sūrio;
2 š. kedro riešutų branduolių (tinka ir smulkinti graikiški riešutai);
šviežių smulkintų petražolių
juodųjų pipirų;
druskos.
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių, burokėlius nuplauti ir kiekvieną įvynioti į foliją. Kepti burokėlius kol suminkštės apie 1-1,5 val. Iškeptus atvėsinti, nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
Padažui sumaišyti aliejų, actą, smulkintą česnaką, druską, pipirus ir palikti, kad įsigertų prieskonių. Prieš laistant juo burokėlius, česnako gabalėlius išimti.
Smulkintus burokėlius apšlakstyti padažu, pabarstyti smulkintu sūriu, riešutais ir petražolių lapeliais.
3 vidutiniai burokėliai;
1 š. balzaminio acto;
½ š. alyvuogių aliejaus;
1 sutrinta česnako skiltelė;
60-70 g smulkinto ožkos sūrio;
2 š. kedro riešutų branduolių (tinka ir smulkinti graikiški riešutai);
šviežių smulkintų petražolių
juodųjų pipirų;
druskos.
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių, burokėlius nuplauti ir kiekvieną įvynioti į foliją. Kepti burokėlius kol suminkštės apie 1-1,5 val. Iškeptus atvėsinti, nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
Padažui sumaišyti aliejų, actą, smulkintą česnaką, druską, pipirus ir palikti, kad įsigertų prieskonių. Prieš laistant juo burokėlius, česnako gabalėlius išimti.
Smulkintus burokėlius apšlakstyti padažu, pabarstyti smulkintu sūriu, riešutais ir petražolių lapeliais.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairios salotos
Kodėl? Nepatinka? Galima keisti ir Mozarella
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairios salotos
Savotiškas jo skonis, bet aš kai įpratus, tai patinka, tik brangokas jis.
Re: Įvairios salotos
Kažkada labai seniai Ramunė buvo pasiūliusi tokias salotas, tai aš jas vakar prisiminiau ir pasidariau. Nu skanu, labai.
Nevirta morka - sutarkuoti,
kalafioras (nevirtas) - suskirstyti smulkiais žiedynais,
pomidoras - kubeliais,
kiaušinis (virtas) - kubeliais,
Papriką (tik ne žalią) taip pat supjaustom kubeliais.
Prieskoniai pagal jūsų norą.
Gardiname majonezu arba užpilu.
Nevirta morka - sutarkuoti,
kalafioras (nevirtas) - suskirstyti smulkiais žiedynais,
pomidoras - kubeliais,
kiaušinis (virtas) - kubeliais,
Papriką (tik ne žalią) taip pat supjaustom kubeliais.
Prieskoniai pagal jūsų norą.
Gardiname majonezu arba užpilu.
Re: Įvairios salotos
Tutsi, ožkos sūris ir man neeeeeeeee. Bet va pakaunėje (Neveronyse) žinau šeimą, kuri parduoda dvi ožkas. Ten ir to sūrio esu ragavusi, ir ožkos pieno. Labai sveikas produktas, ot būtų salotoms sūriukoTutsi rašė:viskas super, tik ne su ozkos suriu
Re: Įvairios salotos
Rudens receptas: Gardžios salotos
Bet kokios spalvos (tiks ir įprastos) salotų gūželė arba panašus kiekis salotų lapų,
300 g žuvies filė,
po 12–14 raudonų ar mėlynų vynuogių,
mažas ryšulėlis salierų ar petražolių lapų,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai obuolių acto,
1 kupinas šaukštas išlukštentų saulėgrąžų,
pusės citrinos sultys,
druskos, žiupsnelis cukraus ar skysto medaus, juodų maltų pipirų.
Stambiai supjaustyti salotų lapus, smulkiai – salierus ar petražoles, o virtą su prieskoniais žuvies filė – gabaliukais. Viską sudėti į indą, sudėti vynuoges, pagal skonį pridėti druskos ir pipirų, atsargiai sumaišyti.
Į alyvuogių aliejų išspausti pusės citrinos sultis, įpilti obuolių acto, paskaninti cukrumi ar medumi, atidžiai išmaišyti ir užpilti ant salotų. Palikti pusvalandžiui. Prieš paduodant į stalą, salotų viršų pabarstyti saulėgrąžomis (galima moliūgų sėklomis).
Bet kokios spalvos (tiks ir įprastos) salotų gūželė arba panašus kiekis salotų lapų,
300 g žuvies filė,
po 12–14 raudonų ar mėlynų vynuogių,
mažas ryšulėlis salierų ar petražolių lapų,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai obuolių acto,
1 kupinas šaukštas išlukštentų saulėgrąžų,
pusės citrinos sultys,
druskos, žiupsnelis cukraus ar skysto medaus, juodų maltų pipirų.
Stambiai supjaustyti salotų lapus, smulkiai – salierus ar petražoles, o virtą su prieskoniais žuvies filė – gabaliukais. Viską sudėti į indą, sudėti vynuoges, pagal skonį pridėti druskos ir pipirų, atsargiai sumaišyti.
Į alyvuogių aliejų išspausti pusės citrinos sultis, įpilti obuolių acto, paskaninti cukrumi ar medumi, atidžiai išmaišyti ir užpilti ant salotų. Palikti pusvalandžiui. Prieš paduodant į stalą, salotų viršų pabarstyti saulėgrąžomis (galima moliūgų sėklomis).
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairios salotos
Salotos su apelsinais ir ridikėliais
6 dideli apelsinai;
1 š. skysto medaus;
1/2 a.š. cinamono;
500 g salotų (galima pamaišyti);
1/2 p. smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno;
1 p. griežinėliais pjaustytų ridikėlių;
3 š. alyvuogių aliejaus;
1 p. pakepintų graikiškų riešutų;
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Išpjaustyti apselsinus segmentais, išimti sėklas, pašalinti baltąjį sluoksnį. Sudėti į indą, apšlakstyti medumi, cinamonu, uždengti ir palikti valandai kambario temperatūroje.
Lėkštėje išdėlioti suplėšytus salotų lapus, ridikėlius, svogūnus, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska, pipirais, viską pamaišyti. Prieš tiekiant uždėti apelsinų skilteles, užpilti susidariusiomis sultimis. Apibarstyti pakepintais graikiškais riešutais.
6 dideli apelsinai;
1 š. skysto medaus;
1/2 a.š. cinamono;
500 g salotų (galima pamaišyti);
1/2 p. smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno;
1 p. griežinėliais pjaustytų ridikėlių;
3 š. alyvuogių aliejaus;
1 p. pakepintų graikiškų riešutų;
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Išpjaustyti apselsinus segmentais, išimti sėklas, pašalinti baltąjį sluoksnį. Sudėti į indą, apšlakstyti medumi, cinamonu, uždengti ir palikti valandai kambario temperatūroje.
Lėkštėje išdėlioti suplėšytus salotų lapus, ridikėlius, svogūnus, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska, pipirais, viską pamaišyti. Prieš tiekiant uždėti apelsinų skilteles, užpilti susidariusiomis sultimis. Apibarstyti pakepintais graikiškais riešutais.
Re: Įvairios salotos
niam niam
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Įvairios salotos
Ka tik šias salotas tavo bloge apžiūrėjau
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairios salotos
Aš vis vėluoju su receptais bet salotos geros, buvo kaip tik proga sunaudoti apelsinus