Įvairios salotos

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Užrakinta
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Lie 2008, 22:33

neteko ragauti tokių, bet bus išmėginta :wink:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 30 Lie 2008, 11:08

Lašišos salotos su putpelių kiaušiniais

100 g sūdytos lašišos
4 virti putpelių kiaušiniai
Nedidelis obuolys
1 nemažas pomidoras
0,5 poro baltos dalies
200 g virtų ryžių

60 g majonezo
50 g grietinėlės
2 šaukšteliai raudonųjų ikrų
šviežių krapų
druskos, pipirų

Visusu produktus susmulkiname ir sumaišome su virtais ryžiais ir padažu.


Sias salotas radau zurnale "Gurmano gidas". Produktu kiekius sugalvojau pati savo nuoziura, nes zurnale tai nepateikta...jei darysit sias salotas i tai atkreipkit demesi ir jei reikia pasikoreguokit savp nuoziura. Seip manau cia labai neblogas dalykas turetu gautis, kadanors pati isbandysiu :)

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 30 Lie 2008, 11:15

Aš vakar skanių prikirtau - virti brokoliai, krabų lazdelės, avokadas ir majonezas. Tokių ir pirkt yra indeliuose, tik be avokado.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 01 Rgp 2008, 16:26

Vynuogių ir melionų salotos su sūriu

200 g žaliųjų vynuogių,
200 g raudonųjų vynuogių,
400 g meliono,
300 g Edamo sūrio,
30 g kedro riešutų,
2 džiovintų figų,
1 – 2 arbat. šaukštelio garstyčių,
1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų,
2 šaukštų citrinos sulčių,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
druskos pagal skonį,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus.
Vynuoges nuplaukite, supjaustykite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Melioną perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, nupjaukite žievę. Meliono minkštimą ir sūrį supjaustykite juostelėmis.
Išgliaudytus riešutus apkepinkite keptuvėje be riebalų. Džiovintas figas perpjaukite pusiau, šaukšteliu išimkite minkštimą ir lengvai sutrinkite. Sumaišykite su garstyčiomis, svogūnų laiškais, citrinos sultimis, druska, juodaisiais pipirais ir aliejumi.
Viską išmaišykite su paruoštu padažu ir palikite 10 min. pastovėti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgp 2008, 14:50

Šios dienos pietūs:
Reikės :
Virtų makaronų,
virtų kiaušinių,
agurkų pusgriežinėlių,
slaierų stiebelių smulkintų,
paprikos kubelių,
pomidorų pusžiedžių,
nugarinės,
Vilniaus ypatingojo majonezo.
Viską sluoksniuojame vis palaistant majonezu.


Paveikslėlis

beje, mano lėkštė truputuką kitokia - be mėsos :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 02 Rgp 2008, 15:52

Lengva ir skanu, o aš tai jautienos pritroškinau ir garuose virtų daržovių paruošiau.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Rgp 2008, 08:53

Agurkų ir burokėlių salotos

1 nedidelis agurkas,
vidutinio dydžio virtas burokėlis,
Padažui:
100 g jogurto be priedų, 1 šaukštas aliejaus,
1 šaukštas citrinų sulčių, 1 skiltelė česnako,
truputis pipirų ir druskos, truputis poro.
Burokėlį supjaustykite figūriniu peiliu, agurką — griežinėliais. Padažui kuo smulkiau susmulkinkite česnaką ir sudėkite į jogurtą. Išmaišykite, supilkite citrinų sultis, aliejų, paskaninkite druska bei pipirais, išmaišykite. Padažą užpilkite ant lėkštėje sudėtų burokėlių, papuoškite susmulkintu poru. Prieš valgydami sumaišykite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Rgp 2008, 08:54

Vasariškos kopūstų ir agurkų salotos

500 g kopūstų, 300 g agurkų,
grietinės, krapų,
petražolių arba kvapiojo baziliko lapelių.
Kopūstus smulkiai supjaustykite (kietas gūžes galima stambiai sutarkuoti). Agurkus nulupkite ir taip pat, kaip kopūstus susmulkinkite. Sumaišykite, pasūdykite, užpilkite grietine ir užbarstykite žalumynais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Rgp 2008, 12:03

Pomidorų salotos su brinza ir paprika


5 – 6 vnt. pomidorų,
1 saldžiosios paprikos,
100 g brinzos sūrio,
žalumynų - pagal skonį,
citrinos sulčių.
Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, pipirą – šiaudeliais, brinzą - kubeliais. Viską sumaišykite, apšlakstykite šaukšteliu citrinos sulčių ir papuoškite bet kokiais žalumynais.

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 12 Rgp 2008, 22:09

Ramunė rašė:Šparaginių pupelių mišrainė

400-500 g jaunų šparaginių pupelių,
1 indelis konservuotų kukurūzų,
2-3 dideli pomidorai,
3 stiklinės aliejuje pakepintų batono kubelių.
Padažui:
5 šaukštai majonezo, 5 šaukštai grietinėlės,
truputis druskos ir cukraus.
Šparagines pupeles nuplaukite, apvirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite stačiakampiais gabalėliais. Šparagines pupeles sumaišykite su kukurūzais ir sudėkite į įdubusią lėkštę viduryje padarydami duobutę. Kraštus papuošiame pomidorų ketvirčiais ir batono kubeliais. Stiklinėje suplakame padažui skirtus produktus. Padažą supilame į paruoštą įdubimą.
Batoną pamiršau :oops: Būtų skanu su juo. Į majoneso ir grietinės mišinį dar pridėjau žiupsnėlį salotų prieskonių :)
Prikabinti failai
salotos.JPG
salotos.JPG (36.76 KiB) Peržiūrėta 4353 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 12 Rgp 2008, 22:14

Na ir pateikimas Paveikslėlis
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 12 Rgp 2008, 22:21

Pomidoriukų aštuntadaliai čia :oops: Po to labai skanu valgyt iš tos pačios lėkštės - kabini pomidoriuko gabalą ir sločikių - kaip tik kąsnis :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 12 Rgp 2008, 22:24

grazuuuuuuu :D

Vartotojo avataras
la major
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1905
Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
Pliusai: 43
Miestas: Vilnius/Mažeikiai
Susisiekti:

Standartinė la major » 12 Rgp 2008, 22:27

:aciu1:
asiu :oops:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 13 Rgp 2008, 09:34

nu va, la major, baigiam is taves seimininke padaryti :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Rgp 2008, 10:17

aga,musu liūne pagyvenusi ir ji pažaliuos :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Rgp 2008, 12:38

Net seilės ištryško ant klaviatūros, kaip atrodo fantastiškai :hubba: :hubba: :hubba: 060

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 13 Rgp 2008, 17:02

tu, sesutė, man dabar Mažeikiuose turėsi salotos padaryt :P
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 28 Rgp 2008, 08:28

Agurkų ir kriaušių salotos

1 agurko,
4 kriaušių,
1 citrinos,
1 šaukšto razinų,
2 šaukštų lazdyno riešutų (gliaudytų) ,
cukraus – pagal skonį.
Agurką ir kriaušes nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite smulkiais kubeliais, užpilkite citrinos sultimis ir sumaišykite su razinomis, riešutais ir cukrumi. Galima patiekti desertui.

Vartotojo avataras
Cukinija
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 465
Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
Pliusai: 27
Miestas: Vilnius

Standartinė Cukinija » 28 Rgp 2008, 12:04

merope87 rašė:Aš vakar skanių prikirtau - virti brokoliai, krabų lazdelės, avokadas ir majonezas. Tokių ir pirkt yra indeliuose, tik be avokado.
Koks įdomus derinys :!:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Rgs 2008, 06:38

Apelsinų – pankolio salotos

2 apelsinai, 100 g pankolio, 2 raudonieji svogūnai, 1 šaukštas alyvuogių aliejaus, 1 šaukštas citrinos sulčių, pipirų, druskos, česnako, 1 šaukštas pjaustytų petražolių lapelių.

Aštriu peiliu nupjauti apelsinų viršutinę ir apatinę dalis, tada lėkštėje apipjauti ir šonus, kartu su baltąja žievės dalimi. Sultis surinkti marinatui. Apelsinus supjaustyti plonomis riekelėmis ir dėti į salotinę. Raudonuosius svogūnus supjaustyti žiedeliais, dėti į salotinę. Pankolį kartu su lapkočiu perpjauti išilgai pusiau, pjaustyti plonomis riekelėmis ir dėti į salotinę, sumaišyti. Alyvą sumaišyti su apelsinų ir citrinų sultimis, paskaninti perspaustu česnaku, druska, pipirais, į jį sudėti ir smulkiai pjaustytus petražolių lapelius, viską užpilti ant salotų ir atsargiai pamaišyti ar tik pakelti.

Šios salotos tinka kaip priedas prie keptos mėsos, paukštienos, kepenėlių

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Rgs 2008, 19:02

Sūrio lazdelės su daržovėmis

Salotoms: po 300 g baltojo ridiko ir morkų, 2 rūgštūs obuoliai, 2 šaukštai grietinės, druskos, ½ šaukšto susmulkintų petražolių, druskos.

Lazdelėms: 100 g kieto fermentinio sūrio, 150 g miltų, druskos, pipirų, 50 ml pieno ir riebalų kepti.

Salotoms stambiai sutarkuoti ridiką, o morkas ir obuolius supjaustyti šiaudeliais ar kubeliais. Produktus sumaišyti su petražolėmis, prieskoniais ir grietine.
Lazdelėms sutarkuotą sūrį suminkyti su miltais, prieskoniais bei pienu. Tešlą brinkinti 30 min. uždengtą, paskui plonai iškočioti ir supjaustyti juostelėmis, kurias galima virti įkaitintuose riebaluose ar kepti 200 oC orkaitėje. Lazdeles patiekti su salotomis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 12 Rgs 2008, 06:39

Salierų salotos su vištiena

½ saliero šaknies, apelsino, morkos, 200 g virtos vištienos ar kumpio, 2 kiaušinių, 3–4 salotų lapų, ½ citrinos sulčių, cukraus, druskos, maltos saldžiosios paprikos, pipirų, šaukšto aliejaus.

Mėsą susmulkinti ir pakepinti įkaitintame aliejuje. Jai apskrudus, įmušti kiaušinius ir iškepti birią kiaušinienę, pagardinti druska, pipirais. Salierą, morką sutarkuoti šiaudeliais ir sumaišyti su susmulkintomis apelsinų skiltelėmis be odelės, pagardinti citrinos sultimis, cukrumi, saldžiąja paprika. Salotinę iškloti salotų lapais, sudėti daržoves, ant jų suberti ataušusią kiaušinienę ir apšlakstyti likusiu nuo daržovių padažu. Patiekti su batono skrebučiais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Rgs 2008, 07:17

Silkės ir bulvių salotos

500 g šparaginių pupelių,
700 g bulvių,
6 silkės filė (po 60 g),
100 g kumpio,
125 ml mėsos sultinio,
½ citrinos nutarkuota žievelė ir sultys,
šaukštelis garstyčių,
4 šaukštai aliejaus,
pipirų, druskos.
Bulves supjaustyti kubeliais, pupeles perpjauti į tris dalis. Bulves užpilti šaltu pasūdytu vandeniu ir virti 5 min., sudėti šparagines pupeles ir dar virti 10 min., paskui vandenį nupilti.
Į sultinį įmaišyti citrinos sultis ir žievelę, garstyčias, pagardinti druska, pipirais, sudėti bulves, pupeles, susmulkintus svogūnus, juostelėmis supjaustytas silkes, pagardinti prieskoniais, aliejumi. Salotas apiberti paskrudintomis kumpio juostelėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2008, 08:14

Vasaros salotos

Indelis kukurūzų, bulgariškų pipirų,
žirnelių, pomidorų, agurkų, i
ndelis konservuotų pievagrybių,
svogūnų, virtos dešros,
krabų lazdelių, svogūnų laiškų,
alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių arba acto,
druskos, maltų pipirų.
Pipirus, pomidorus, agurkus, svogūnų laiškus, dešrą, lazdeles, grybus susmulkinkite, sudėkite kukurūzus, žirnelius, pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis arba actu, įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Leiskite truputį pastovėti ir tiekite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2008, 08:14

Salotos „Saliutas“

500 g pomidorų, 500 g saldžiųjų paprikų,
30 g česnakų, gabaliukas salierų šaknų,
žiupsnelis cukraus, žiupsnelis druskos,
šaukštas acto.
Daržoves supjaustykite, skaninkite druska, cukrumi, pilkite actą ir 3-4 valandas pamarinuokite kambario temperatūroje, tuomet kelias valandas dar palaikykite šaldytuve.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2008, 08:16

Salotos „Kaprizas“

Jautienos arba dešros,
svogūnų, pomidorų, agurkų,
sojų padažo, druskos, maltų pipirų, petražolių,
aliejaus kepti.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, pakepkite su aliejumi, išgriebkite ir nuvarvinkite.
Jautieną arba dešrą supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite aliejuje, kol susidarys aukso spalvos plutelė.
Pakepintą mėsą sumaišykite su pakepintais svogūnais, skiltelėmis pjaustytais pomidorais ir agurkais, skaninkite druska, pipirais, įpilkite sojų padažo, pagal skonį užberkite kapotų petražolių. Viską išmaišykite ir tiekite.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 27 Rgs 2008, 08:17

Salotos „Vištienos skanėstas“

Vištienos filė,
džiovintų slyvų, džiovintų abrikosų,
kedrų riešutėlių arba sūdytų žemės riešutų,
apelsinų, majonezo, druskos.
Vištieną išvirkite arba apkepinkite ir, jei reikia, supjaustykite mažais gabalėliais. Apelsinus taip pat susmulkinkite nedideliais gabalėliais, o džiovintas slyvas ir abrikosus - šiaudeliais. Suberkite riešutus. Viską užpilkite majonezu, pabarstykite druska ir išmaišykite. Jei mėgstate aštriau, įberkite pipirų.

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 03 Spa 2008, 14:27

Kodėl man Receptuose neduoda pridėti bylos? Išvis nėra tos eilutės. Ar visom taip?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Spa 2008, 15:13

pas mane tai yra :roll:
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (37.88 KiB) Peržiūrėta 4167 karus(ų)

Užrakinta