Įvairios salotos
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Lašišos salotos su putpelių kiaušiniais
100 g sūdytos lašišos
4 virti putpelių kiaušiniai
Nedidelis obuolys
1 nemažas pomidoras
0,5 poro baltos dalies
200 g virtų ryžių
60 g majonezo
50 g grietinėlės
2 šaukšteliai raudonųjų ikrų
šviežių krapų
druskos, pipirų
Visusu produktus susmulkiname ir sumaišome su virtais ryžiais ir padažu.
Sias salotas radau zurnale "Gurmano gidas". Produktu kiekius sugalvojau pati savo nuoziura, nes zurnale tai nepateikta...jei darysit sias salotas i tai atkreipkit demesi ir jei reikia pasikoreguokit savp nuoziura. Seip manau cia labai neblogas dalykas turetu gautis, kadanors pati isbandysiu
100 g sūdytos lašišos
4 virti putpelių kiaušiniai
Nedidelis obuolys
1 nemažas pomidoras
0,5 poro baltos dalies
200 g virtų ryžių
60 g majonezo
50 g grietinėlės
2 šaukšteliai raudonųjų ikrų
šviežių krapų
druskos, pipirų
Visusu produktus susmulkiname ir sumaišome su virtais ryžiais ir padažu.
Sias salotas radau zurnale "Gurmano gidas". Produktu kiekius sugalvojau pati savo nuoziura, nes zurnale tai nepateikta...jei darysit sias salotas i tai atkreipkit demesi ir jei reikia pasikoreguokit savp nuoziura. Seip manau cia labai neblogas dalykas turetu gautis, kadanors pati isbandysiu
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vynuogių ir melionų salotos su sūriu
200 g žaliųjų vynuogių,
200 g raudonųjų vynuogių,
400 g meliono,
300 g Edamo sūrio,
30 g kedro riešutų,
2 džiovintų figų,
1 – 2 arbat. šaukštelio garstyčių,
1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų,
2 šaukštų citrinos sulčių,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
druskos pagal skonį,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus.
Vynuoges nuplaukite, supjaustykite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Melioną perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, nupjaukite žievę. Meliono minkštimą ir sūrį supjaustykite juostelėmis.
Išgliaudytus riešutus apkepinkite keptuvėje be riebalų. Džiovintas figas perpjaukite pusiau, šaukšteliu išimkite minkštimą ir lengvai sutrinkite. Sumaišykite su garstyčiomis, svogūnų laiškais, citrinos sultimis, druska, juodaisiais pipirais ir aliejumi.
Viską išmaišykite su paruoštu padažu ir palikite 10 min. pastovėti.
200 g žaliųjų vynuogių,
200 g raudonųjų vynuogių,
400 g meliono,
300 g Edamo sūrio,
30 g kedro riešutų,
2 džiovintų figų,
1 – 2 arbat. šaukštelio garstyčių,
1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų,
2 šaukštų citrinos sulčių,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
druskos pagal skonį,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus.
Vynuoges nuplaukite, supjaustykite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Melioną perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, nupjaukite žievę. Meliono minkštimą ir sūrį supjaustykite juostelėmis.
Išgliaudytus riešutus apkepinkite keptuvėje be riebalų. Džiovintas figas perpjaukite pusiau, šaukšteliu išimkite minkštimą ir lengvai sutrinkite. Sumaišykite su garstyčiomis, svogūnų laiškais, citrinos sultimis, druska, juodaisiais pipirais ir aliejumi.
Viską išmaišykite su paruoštu padažu ir palikite 10 min. pastovėti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Agurkų ir burokėlių salotos
1 nedidelis agurkas,
vidutinio dydžio virtas burokėlis,
Padažui:
100 g jogurto be priedų, 1 šaukštas aliejaus,
1 šaukštas citrinų sulčių, 1 skiltelė česnako,
truputis pipirų ir druskos, truputis poro.
Burokėlį supjaustykite figūriniu peiliu, agurką — griežinėliais. Padažui kuo smulkiau susmulkinkite česnaką ir sudėkite į jogurtą. Išmaišykite, supilkite citrinų sultis, aliejų, paskaninkite druska bei pipirais, išmaišykite. Padažą užpilkite ant lėkštėje sudėtų burokėlių, papuoškite susmulkintu poru. Prieš valgydami sumaišykite.
1 nedidelis agurkas,
vidutinio dydžio virtas burokėlis,
Padažui:
100 g jogurto be priedų, 1 šaukštas aliejaus,
1 šaukštas citrinų sulčių, 1 skiltelė česnako,
truputis pipirų ir druskos, truputis poro.
Burokėlį supjaustykite figūriniu peiliu, agurką — griežinėliais. Padažui kuo smulkiau susmulkinkite česnaką ir sudėkite į jogurtą. Išmaišykite, supilkite citrinų sultis, aliejų, paskaninkite druska bei pipirais, išmaišykite. Padažą užpilkite ant lėkštėje sudėtų burokėlių, papuoškite susmulkintu poru. Prieš valgydami sumaišykite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vasariškos kopūstų ir agurkų salotos
500 g kopūstų, 300 g agurkų,
grietinės, krapų,
petražolių arba kvapiojo baziliko lapelių.
Kopūstus smulkiai supjaustykite (kietas gūžes galima stambiai sutarkuoti). Agurkus nulupkite ir taip pat, kaip kopūstus susmulkinkite. Sumaišykite, pasūdykite, užpilkite grietine ir užbarstykite žalumynais.
500 g kopūstų, 300 g agurkų,
grietinės, krapų,
petražolių arba kvapiojo baziliko lapelių.
Kopūstus smulkiai supjaustykite (kietas gūžes galima stambiai sutarkuoti). Agurkus nulupkite ir taip pat, kaip kopūstus susmulkinkite. Sumaišykite, pasūdykite, užpilkite grietine ir užbarstykite žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Pomidorų salotos su brinza ir paprika
5 – 6 vnt. pomidorų,
1 saldžiosios paprikos,
100 g brinzos sūrio,
žalumynų - pagal skonį,
citrinos sulčių.
Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, pipirą – šiaudeliais, brinzą - kubeliais. Viską sumaišykite, apšlakstykite šaukšteliu citrinos sulčių ir papuoškite bet kokiais žalumynais.
5 – 6 vnt. pomidorų,
1 saldžiosios paprikos,
100 g brinzos sūrio,
žalumynų - pagal skonį,
citrinos sulčių.
Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, pipirą – šiaudeliais, brinzą - kubeliais. Viską sumaišykite, apšlakstykite šaukšteliu citrinos sulčių ir papuoškite bet kokiais žalumynais.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Batoną pamiršau Būtų skanu su juo. Į majoneso ir grietinės mišinį dar pridėjau žiupsnėlį salotų prieskoniųRamunė rašė:Šparaginių pupelių mišrainė
400-500 g jaunų šparaginių pupelių,
1 indelis konservuotų kukurūzų,
2-3 dideli pomidorai,
3 stiklinės aliejuje pakepintų batono kubelių.
Padažui:
5 šaukštai majonezo, 5 šaukštai grietinėlės,
truputis druskos ir cukraus.
Šparagines pupeles nuplaukite, apvirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite stačiakampiais gabalėliais. Šparagines pupeles sumaišykite su kukurūzais ir sudėkite į įdubusią lėkštę viduryje padarydami duobutę. Kraštus papuošiame pomidorų ketvirčiais ir batono kubeliais. Stiklinėje suplakame padažui skirtus produktus. Padažą supilame į paruoštą įdubimą.
- Prikabinti failai
-
- salotos.JPG (36.76 KiB) Peržiūrėta 4353 karus(ų)
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Agurkų ir kriaušių salotos
1 agurko,
4 kriaušių,
1 citrinos,
1 šaukšto razinų,
2 šaukštų lazdyno riešutų (gliaudytų) ,
cukraus – pagal skonį.
Agurką ir kriaušes nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite smulkiais kubeliais, užpilkite citrinos sultimis ir sumaišykite su razinomis, riešutais ir cukrumi. Galima patiekti desertui.
1 agurko,
4 kriaušių,
1 citrinos,
1 šaukšto razinų,
2 šaukštų lazdyno riešutų (gliaudytų) ,
cukraus – pagal skonį.
Agurką ir kriaušes nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite smulkiais kubeliais, užpilkite citrinos sultimis ir sumaišykite su razinomis, riešutais ir cukrumi. Galima patiekti desertui.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Apelsinų – pankolio salotos
2 apelsinai, 100 g pankolio, 2 raudonieji svogūnai, 1 šaukštas alyvuogių aliejaus, 1 šaukštas citrinos sulčių, pipirų, druskos, česnako, 1 šaukštas pjaustytų petražolių lapelių.
Aštriu peiliu nupjauti apelsinų viršutinę ir apatinę dalis, tada lėkštėje apipjauti ir šonus, kartu su baltąja žievės dalimi. Sultis surinkti marinatui. Apelsinus supjaustyti plonomis riekelėmis ir dėti į salotinę. Raudonuosius svogūnus supjaustyti žiedeliais, dėti į salotinę. Pankolį kartu su lapkočiu perpjauti išilgai pusiau, pjaustyti plonomis riekelėmis ir dėti į salotinę, sumaišyti. Alyvą sumaišyti su apelsinų ir citrinų sultimis, paskaninti perspaustu česnaku, druska, pipirais, į jį sudėti ir smulkiai pjaustytus petražolių lapelius, viską užpilti ant salotų ir atsargiai pamaišyti ar tik pakelti.
Šios salotos tinka kaip priedas prie keptos mėsos, paukštienos, kepenėlių
2 apelsinai, 100 g pankolio, 2 raudonieji svogūnai, 1 šaukštas alyvuogių aliejaus, 1 šaukštas citrinos sulčių, pipirų, druskos, česnako, 1 šaukštas pjaustytų petražolių lapelių.
Aštriu peiliu nupjauti apelsinų viršutinę ir apatinę dalis, tada lėkštėje apipjauti ir šonus, kartu su baltąja žievės dalimi. Sultis surinkti marinatui. Apelsinus supjaustyti plonomis riekelėmis ir dėti į salotinę. Raudonuosius svogūnus supjaustyti žiedeliais, dėti į salotinę. Pankolį kartu su lapkočiu perpjauti išilgai pusiau, pjaustyti plonomis riekelėmis ir dėti į salotinę, sumaišyti. Alyvą sumaišyti su apelsinų ir citrinų sultimis, paskaninti perspaustu česnaku, druska, pipirais, į jį sudėti ir smulkiai pjaustytus petražolių lapelius, viską užpilti ant salotų ir atsargiai pamaišyti ar tik pakelti.
Šios salotos tinka kaip priedas prie keptos mėsos, paukštienos, kepenėlių
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sūrio lazdelės su daržovėmis
Salotoms: po 300 g baltojo ridiko ir morkų, 2 rūgštūs obuoliai, 2 šaukštai grietinės, druskos, ½ šaukšto susmulkintų petražolių, druskos.
Lazdelėms: 100 g kieto fermentinio sūrio, 150 g miltų, druskos, pipirų, 50 ml pieno ir riebalų kepti.
Salotoms stambiai sutarkuoti ridiką, o morkas ir obuolius supjaustyti šiaudeliais ar kubeliais. Produktus sumaišyti su petražolėmis, prieskoniais ir grietine.
Lazdelėms sutarkuotą sūrį suminkyti su miltais, prieskoniais bei pienu. Tešlą brinkinti 30 min. uždengtą, paskui plonai iškočioti ir supjaustyti juostelėmis, kurias galima virti įkaitintuose riebaluose ar kepti 200 oC orkaitėje. Lazdeles patiekti su salotomis.
Salotoms: po 300 g baltojo ridiko ir morkų, 2 rūgštūs obuoliai, 2 šaukštai grietinės, druskos, ½ šaukšto susmulkintų petražolių, druskos.
Lazdelėms: 100 g kieto fermentinio sūrio, 150 g miltų, druskos, pipirų, 50 ml pieno ir riebalų kepti.
Salotoms stambiai sutarkuoti ridiką, o morkas ir obuolius supjaustyti šiaudeliais ar kubeliais. Produktus sumaišyti su petražolėmis, prieskoniais ir grietine.
Lazdelėms sutarkuotą sūrį suminkyti su miltais, prieskoniais bei pienu. Tešlą brinkinti 30 min. uždengtą, paskui plonai iškočioti ir supjaustyti juostelėmis, kurias galima virti įkaitintuose riebaluose ar kepti 200 oC orkaitėje. Lazdeles patiekti su salotomis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salierų salotos su vištiena
½ saliero šaknies, apelsino, morkos, 200 g virtos vištienos ar kumpio, 2 kiaušinių, 3–4 salotų lapų, ½ citrinos sulčių, cukraus, druskos, maltos saldžiosios paprikos, pipirų, šaukšto aliejaus.
Mėsą susmulkinti ir pakepinti įkaitintame aliejuje. Jai apskrudus, įmušti kiaušinius ir iškepti birią kiaušinienę, pagardinti druska, pipirais. Salierą, morką sutarkuoti šiaudeliais ir sumaišyti su susmulkintomis apelsinų skiltelėmis be odelės, pagardinti citrinos sultimis, cukrumi, saldžiąja paprika. Salotinę iškloti salotų lapais, sudėti daržoves, ant jų suberti ataušusią kiaušinienę ir apšlakstyti likusiu nuo daržovių padažu. Patiekti su batono skrebučiais.
½ saliero šaknies, apelsino, morkos, 200 g virtos vištienos ar kumpio, 2 kiaušinių, 3–4 salotų lapų, ½ citrinos sulčių, cukraus, druskos, maltos saldžiosios paprikos, pipirų, šaukšto aliejaus.
Mėsą susmulkinti ir pakepinti įkaitintame aliejuje. Jai apskrudus, įmušti kiaušinius ir iškepti birią kiaušinienę, pagardinti druska, pipirais. Salierą, morką sutarkuoti šiaudeliais ir sumaišyti su susmulkintomis apelsinų skiltelėmis be odelės, pagardinti citrinos sultimis, cukrumi, saldžiąja paprika. Salotinę iškloti salotų lapais, sudėti daržoves, ant jų suberti ataušusią kiaušinienę ir apšlakstyti likusiu nuo daržovių padažu. Patiekti su batono skrebučiais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Silkės ir bulvių salotos
500 g šparaginių pupelių,
700 g bulvių,
6 silkės filė (po 60 g),
100 g kumpio,
125 ml mėsos sultinio,
½ citrinos nutarkuota žievelė ir sultys,
šaukštelis garstyčių,
4 šaukštai aliejaus,
pipirų, druskos.
Bulves supjaustyti kubeliais, pupeles perpjauti į tris dalis. Bulves užpilti šaltu pasūdytu vandeniu ir virti 5 min., sudėti šparagines pupeles ir dar virti 10 min., paskui vandenį nupilti.
Į sultinį įmaišyti citrinos sultis ir žievelę, garstyčias, pagardinti druska, pipirais, sudėti bulves, pupeles, susmulkintus svogūnus, juostelėmis supjaustytas silkes, pagardinti prieskoniais, aliejumi. Salotas apiberti paskrudintomis kumpio juostelėmis.
500 g šparaginių pupelių,
700 g bulvių,
6 silkės filė (po 60 g),
100 g kumpio,
125 ml mėsos sultinio,
½ citrinos nutarkuota žievelė ir sultys,
šaukštelis garstyčių,
4 šaukštai aliejaus,
pipirų, druskos.
Bulves supjaustyti kubeliais, pupeles perpjauti į tris dalis. Bulves užpilti šaltu pasūdytu vandeniu ir virti 5 min., sudėti šparagines pupeles ir dar virti 10 min., paskui vandenį nupilti.
Į sultinį įmaišyti citrinos sultis ir žievelę, garstyčias, pagardinti druska, pipirais, sudėti bulves, pupeles, susmulkintus svogūnus, juostelėmis supjaustytas silkes, pagardinti prieskoniais, aliejumi. Salotas apiberti paskrudintomis kumpio juostelėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Vasaros salotos
Indelis kukurūzų, bulgariškų pipirų,
žirnelių, pomidorų, agurkų, i
ndelis konservuotų pievagrybių,
svogūnų, virtos dešros,
krabų lazdelių, svogūnų laiškų,
alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių arba acto,
druskos, maltų pipirų.
Pipirus, pomidorus, agurkus, svogūnų laiškus, dešrą, lazdeles, grybus susmulkinkite, sudėkite kukurūzus, žirnelius, pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis arba actu, įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Leiskite truputį pastovėti ir tiekite.
Indelis kukurūzų, bulgariškų pipirų,
žirnelių, pomidorų, agurkų, i
ndelis konservuotų pievagrybių,
svogūnų, virtos dešros,
krabų lazdelių, svogūnų laiškų,
alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių arba acto,
druskos, maltų pipirų.
Pipirus, pomidorus, agurkus, svogūnų laiškus, dešrą, lazdeles, grybus susmulkinkite, sudėkite kukurūzus, žirnelius, pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis arba actu, įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Leiskite truputį pastovėti ir tiekite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salotos „Saliutas“
500 g pomidorų, 500 g saldžiųjų paprikų,
30 g česnakų, gabaliukas salierų šaknų,
žiupsnelis cukraus, žiupsnelis druskos,
šaukštas acto.
Daržoves supjaustykite, skaninkite druska, cukrumi, pilkite actą ir 3-4 valandas pamarinuokite kambario temperatūroje, tuomet kelias valandas dar palaikykite šaldytuve.
500 g pomidorų, 500 g saldžiųjų paprikų,
30 g česnakų, gabaliukas salierų šaknų,
žiupsnelis cukraus, žiupsnelis druskos,
šaukštas acto.
Daržoves supjaustykite, skaninkite druska, cukrumi, pilkite actą ir 3-4 valandas pamarinuokite kambario temperatūroje, tuomet kelias valandas dar palaikykite šaldytuve.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salotos „Kaprizas“
Jautienos arba dešros,
svogūnų, pomidorų, agurkų,
sojų padažo, druskos, maltų pipirų, petražolių,
aliejaus kepti.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, pakepkite su aliejumi, išgriebkite ir nuvarvinkite.
Jautieną arba dešrą supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite aliejuje, kol susidarys aukso spalvos plutelė.
Pakepintą mėsą sumaišykite su pakepintais svogūnais, skiltelėmis pjaustytais pomidorais ir agurkais, skaninkite druska, pipirais, įpilkite sojų padažo, pagal skonį užberkite kapotų petražolių. Viską išmaišykite ir tiekite.
Jautienos arba dešros,
svogūnų, pomidorų, agurkų,
sojų padažo, druskos, maltų pipirų, petražolių,
aliejaus kepti.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, pakepkite su aliejumi, išgriebkite ir nuvarvinkite.
Jautieną arba dešrą supjaustykite šiaudeliais ir pakepinkite aliejuje, kol susidarys aukso spalvos plutelė.
Pakepintą mėsą sumaišykite su pakepintais svogūnais, skiltelėmis pjaustytais pomidorais ir agurkais, skaninkite druska, pipirais, įpilkite sojų padažo, pagal skonį užberkite kapotų petražolių. Viską išmaišykite ir tiekite.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Salotos „Vištienos skanėstas“
Vištienos filė,
džiovintų slyvų, džiovintų abrikosų,
kedrų riešutėlių arba sūdytų žemės riešutų,
apelsinų, majonezo, druskos.
Vištieną išvirkite arba apkepinkite ir, jei reikia, supjaustykite mažais gabalėliais. Apelsinus taip pat susmulkinkite nedideliais gabalėliais, o džiovintas slyvas ir abrikosus - šiaudeliais. Suberkite riešutus. Viską užpilkite majonezu, pabarstykite druska ir išmaišykite. Jei mėgstate aštriau, įberkite pipirų.
Vištienos filė,
džiovintų slyvų, džiovintų abrikosų,
kedrų riešutėlių arba sūdytų žemės riešutų,
apelsinų, majonezo, druskos.
Vištieną išvirkite arba apkepinkite ir, jei reikia, supjaustykite mažais gabalėliais. Apelsinus taip pat susmulkinkite nedideliais gabalėliais, o džiovintas slyvas ir abrikosus - šiaudeliais. Suberkite riešutus. Viską užpilkite majonezu, pabarstykite druska ir išmaišykite. Jei mėgstate aštriau, įberkite pipirų.