Įvairios bandelės

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Kov 2008, 00:06

o man kaip tik datules slyksciai saldzios :roll: daugiau 2 nesuvalgau :oops:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 19 Kov 2008, 00:08

Nu va, skirtingu zmoniu, skirtingi skoniai! :roll: :P

Vartotojo avataras
lanna
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
Pliusai: 18
Miestas: Airija
Susisiekti:

Standartinė lanna » 19 Kov 2008, 14:28

o man tai visi dziovinti vaisiai skanus,tik gaila kad ismirko syrupe juos tai buna beskonio o ti vien cukrus,cia airijoje radau pirkt dziovintus abrikosus naturalius,tai super.

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 19 Kov 2008, 17:00

NA datulės ir man per saldžios , bet prieš kitus džiovintus vaisius nieko neturiu. :roll:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 21 Kov 2008, 17:49

Mielinės tešlos rageliai "Kifle"

500 g miltų
20 g šviežių mielių (7 g sausų)
250 ml pieno
100 ml pasukų (jogurto)
1 kiaušinis
25 ml aliejaus
1 v. š. cukraus
1 a. š. druskos
100 g sviesto
sezamo sėklų ar kmynų rageliams pabarstyti


Mieles ištrinti su 1 a. š. cukraus, 1 a. š. miltų ir šiek tiek šilto pieno. Šiltai palaikyti 10 – 15 min., kol susidarys kepurėlė.
Miltus persijoti į dubenį, sumaišyti su druska, padaryti duobutę, supilti mieles, o tada paeiliui sudėti visus likusius produktus, išskyrus sviestą (kaušinį išplakti ir pusę supilti į tešlą, o kitą pusę pasilikti bandelėms aptepti). Užminkyti minkštą tešką. Galiausiai įminkyti ištirpintą ir ataušintą sviestą. Gerai išminkyti. Jei reikia, dar įberti 1 – 2 v. š. miltų.
Pridengti tešlą ir šiltai kildinti 30 – 40 min. Pakilusią tešlą padalinti į 18 dalių. Iš kiekvienos dalies suformuoti pailgą paplotėlį ir jį susukti į ragelį. Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar pakildinti 15 min. Aptepti likusiu kiaušiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis ar kmynais.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai parus.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 23 Kov 2008, 17:22

bandutes gulbes
Prikabinti failai
gulbes.JPG
gulbes.JPG (44.18 KiB) Peržiūrėta 6068 karus(ų)

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 23 Kov 2008, 17:24

kaip graziai atrodo! :luks:

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 23 Kov 2008, 17:27

tikrai labai grazei atrodo, gaila butas tas gulbes valgyt :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 23 Kov 2008, 17:29

sinsan rašė:tikrai labai grazei atrodo, gaila butas tas gulbes valgyt :)
:D ką tik rašiau kad bulvių košės ančiukus būtų gaila valgyt

Vartotojo avataras
sinsan
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 7378
Užsiregistravo: 21 Lap 2007, 22:45
Pliusai: 924
Miestas: Alytus

Standartinė sinsan » 23 Kov 2008, 17:34

Forelle rašė:
sinsan rašė:tikrai labai grazei atrodo, gaila butas tas gulbes valgyt :)
:D ką tik rašiau kad bulvių košės ančiukus būtų gaila valgyt
panasei mes mastom :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Kov 2008, 10:11

Bandelės "Dobiliukai"


Mielinės tešlos bandelės

3,5-4 puodeliai miltų
2 pakeliai sausų mielių
0,25 puodelio cukraus
2 puodeliai vandens
2 šaukštai riebalų
1 šaukštelis druskos
2 puodeliai ruginių miltų





Dideliame dubenyje sumaišykite 2,75 puodelius miltų, mieles, cukrų ir druską. Vidutiniame inde pakaitinkite vandenį su riebalais, iki jie sušils ir riebalai beveik ištirps. Supilkite riebalų mišinį į miltus. Plakite mikseriu vidutiniu greičiu 30 sekundžių. Tada perjunkite į didžiausią greitį ir plakite 3 minutes. Mediniu šaukštu įmaišykite ruginius miltus ir likusius miltus.
Perkelkite tešlą ant miltais pabarstytos lentos. Minkykite tešlą pridėdami miltų, kad tešla būtų elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį. Padėkite jį į išteptą sviestu indą, apversdami vieną kartą, kad tešla pasidengtų riebalais. Uždenkite ir padėkite šiltai, kad pakiltų dvigubai (apie 1 valandą).
Išimkite tešlą ant miltais pabarstytos lentos. Padalinkite tešlą pusiau. Uždenkite ir atidėkite 10 minučių. Tuo tarpu ištepkite riebalais dvidešimt keturias formeles keksams.
Kiekvieną tešlos gabalą padalinkite į 36 dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite pailgą rutuliuką. Į kiekvieną kekso formelę sudėkite po 3 rutuliukus. Uždenkite ir padėkite šiltai, kad pakiltų dvigubai (apie 30 minučių).
Kepkite 200 C temperatūros orkaitėje 15-18 minučių arba iki auksinės spalvos. Jei norite, patepkite ištirpintu sviestu arba margarinu. Išimkite iš formelių. Atvėsinkite ant vielinio padėklo arba patiekite šiltas.


(Šaltinis: www.bhg.com)
Prikabinti failai
4.jpg
4.jpg (11.01 KiB) Peržiūrėta 6030 karus(ų)

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 31 Kov 2008, 10:11

Tutsi, darbuotis nuo pat ryto pradejai? :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Kov 2008, 10:13

Aguoniniai pyragėliai



6 saldūs varškės sūreliai
4 kiaušinių tryniai
0,5 šaukštelio sodos
400 g margarino
4 stiklinės miltų


Kremas:

4 kiaušinių baltymai
2 stiklinės cukraus
aguonos
cinamonas


Varškės sūrelius ištrinti su kiaušinių tryniais, sudėti sutarkuotą margariną, suberti miltus, sodą ir išminkyti tešlą.
Palaikyti 2 val. šaldytuve.
Baltymus gerai išplakti su cukrumi ir šia mase sutepti iškočiotus tešlos lakštus.
Iš šio tešlos kiekio turėtų gautis 3-4 lakštai. Pabarstyti aguonomis ir cinamonu.
Lakštus susukti, supjaustyti 2 cm storio riekelėmis ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje.


(Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite")
Prikabinti failai
5.jpg
5.jpg (22.71 KiB) Peržiūrėta 6026 karus(ų)

Vartotojo avataras
lanna
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 231
Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
Pliusai: 18
Miestas: Airija
Susisiekti:

Standartinė lanna » 31 Kov 2008, 20:58

grazus aguoniniai pyrageliai

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Kov 2008, 21:00

Skaniai atrodo, tikrai :lol: :lol: :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Bal 2008, 13:13

Kvapnios bandelės

2 stiklinės miltų,
10 g mielių
1 v š cukraus,
2-3 v š vanilinio cukraus
2 v š sviesto,
1/2 citrinos sulčių,
1 v š karštos arbatos,
Druskos žiupsnelis



Iš miltų, mielių, vandens, cukraus, druskos ir sviesto išminkome tešlą. Gerai išminkius, įmaišome citrinos sulčių ir dar kartą išminkome. Iš tešlos padarome bandeles, sudedame jas ant sviestu išteptos skardos, ištepame saldžia arbata, apibarstome vaniliniu cukrumi ir paliekame apie pusvalandį. Kepame orkaitėje apie 15 minučių.

info.lt
Prikabinti failai
20070309201322185.jpg
20070309201322185.jpg (14.68 KiB) Peržiūrėta 5967 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Bal 2008, 13:15

Angliškos pikniko bandelės (muffins)

360 g kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
2 valgomieji šaukštai cukraus
¼ arbatinio šaukštelio druskos
175 g smulkiai supjaustyto rūkyto kumpio
150 g kubeliais supjaustyto Feta tipo sūrio
35 g smulkiai supjaustytų porų
2 kiaušiniai
300 ml pieno
100 g ištirpinto margarino




Įkaitinkite orkaitę iki 200ŗ. Ištepkite sviestu specialią skardą angliškoms bandelėms kepti (12 bandelių) arba ant kepimo skardos sudėkite 12 formelių. Į dubenį sudėkite sausus ingredientus ir išmaišykite. Po to sudėkite kumpį, sūrį ir porus, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir sudėkite margariną. Gerai išmaišykite. Padarytą tešlą sudėkite į formeles. Kepkite viduryje orkaitės maždaug 20 min. Ar bandelė iškepusi, galima patikrinti įbedus į ją pagaliuką. Palaikykite bandeles 5 min. skardoje, prieš atvėsindami jas ant grotelių.
Prikabinti failai
20050425231603209.jpg
20050425231603209.jpg (20.51 KiB) Peržiūrėta 5963 karus(ų)

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 26 Bal 2008, 13:15

Mieliniai rageliai


300 ml šilto pieno
1 - 2 v. š. cukraus
1 - 1,5 a. š. druskos
1 v. š. sausų mielių
50 g labai minkšto sviesto
3,5 puodelio miltų

Aptepti
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos


Pieną, cukrų, mieles, sviestą ir miltus sudėti į didelį dubenį. Nedideliu greičiu mikseriu ar kombainu maišyti 3 minutes. Suberti druską ir maišyti dar 7 minutes. Padidinti greitį ir dar maišyti 5 min.
Dėti tešlą į miltais pabarstytą ar aliejumi pateptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti 1 val.
Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 3 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočioti 30 cm skersmens apskritimus, kuriuos padalinti į 8 trikampius. Pradedant platesniuoju kraštu kiekvieną trikampį suvynioti į ragelį ir ragelio galus šiek tiek sulenkti vidun, kad gautųsi pusmėnulis.
Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotas skardas, pridengti ir dar pakildinti, kol padvigubės. Kiaušinį išmaišyti su druska ir aptepti pakilusius ragelius.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai pagels.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Bal 2008, 13:16

Keptos bandelės


4 bandelės,
2 obuoliai,
100 g varškės,
šaukštas medaus,
100 g sviesto,
šaukštas pyrago džiūvėsėlių.


Bandelės perpjaunamos pusiau, išimamas minkštimas, patepamos sviestu. Obuoliai nulupami išimamas sėklynas, stambiai sutarkuojami, sumaišomi su ištrinta varške ir medumi.

Į paruoštas bandeles sudedamas įdaras, uždedama po gabalėlį sviesto, užbarstoma pyrago džiūvėsėlių, sudedama į riebalais išteptą keptuvę ir trumpai kepama orkaitėje.
Prikabinti failai
20050107083316550.jpg
20050107083316550.jpg (3.8 KiB) Peržiūrėta 5962 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Bal 2008, 13:21

Putlios bandelės

100 gr. mielių;
4 kiaušinių tryniai + 1 kiaušinio patepimui;
5 valg. šaukštai cukraus;
400 gr. išlydyto margarino arba sviesto;
truputis druskos;
300 ml šilto pieno;
3 stiklinės miltų;
uogų džemo (arba kopūstų įdaro, varškės).

(2-3 skardoms)

* Mieles sumaišyti su 2 valg. šaukštais cukraus ir pašildytu pienu. Palikti 15 minučių.
* Išlydyti margariną arba sviestą ir atvėsinti.
* Kiaušinių trynius išplakti su 3 valg. šaukštais cukraus, trupučiu druskos, supilti į kiaušinio ir cukraus plakinį, supilti išbrinkusias mieles, išmaišyti.
* Paeiliui dėti 3 stiklines miltų ir išminkyti iki vientisos masės. Gauname riebią tešlą, kuri nelimpa prie rankų.
* Imame tešlos po gabalėlį, rankomis padarome blynelį, per vidurį dedame įdaro, užlenkiame.
* Skardą pabarstome miltais, išdėliojame pyragėlius maždaug 2 cm atstumu vienas nuo kito (pakils tešla),
galime patepti kiaušinio plakiniu.
* Kepame karštoje orkaitėje apie 30 min.
Kopūstų įdaro paruošimas:
Šviežią mažą kopūstą susmulkinti. Griežinėliais supjaustyti ropinį svogūną arba porą. Į keptuvę įpilti aliejaus, sudėti kopūstą ir svogūną, pabarstyti “Vegeta”, apkepinti. Atvėsinti.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Geg 2008, 16:13

Bandelės su žalumynais
Mielinės tešlos bandelės

200 g rupių kvietinių miltų
50 g mielių
1 stiklinė pieno
50 g sviesto
1 kiaušinis
1 šaukštelis cukraus
50 g svogūnų laiškų
50 g žalių petražolių
1,5 šaukštelio druskos

Mieles, pieną ir cukrų išmaišyti dubenyje ir palikti šiltoje vietoje.
Kai raugas pakils, suberti miltus, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir supilti išlydytą sviestą.Tešlą minkyti tol, kol atšoks nuo dubens sienelių, po to palikti šiltoje vietoje.Kai tešla padvigubės, suberti sukapotus žalumynus ir išmaišyti juos su tešla.Suformuoti apvalias bandeles, sudėti ant pabarstytos miltais kepimo skardos ir palikti, kad pakiltų.Pašauti į vidutiniškai įkaitintą orkaitę ir kepti 25 min.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 09 Geg 2008, 10:58

Vakar pas draugę kepėm tokias bandeles. Gaila, kad fotiko neturėjom, o su mobiliu nesugalvojom nufotografuot. Tešla mielinė, pagal savo mėgstamą receptą + dešrelės. Patiko idėja.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 09 Geg 2008, 11:01

Labai gera idėja :luks:
Skaniai atrodo :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2008, 11:04

super :!:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 09 Geg 2008, 11:09

Vis kitaip atrodo negu įprastinės, net valgyt skaniau :D taip draugės vyras nusprendė

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2008, 11:17

sutinku :D

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Standartinė Tina » 09 Geg 2008, 14:19

Čia mano bandelės su kokosu: mielinę tešlą iškočioti, aptepti mase iš kokoso, cukraus, vanilinio cukraus ir vandens. Susukti, supjaustyti riekelėmis. Dėti į skardą, pakildinti, baigiant kepti bandeles dar aptepti ta pačia mase ir palaukti, kol apskrus.
Prikabinti failai
Bandeles su kokosu.JPG
Bandeles su kokosu.JPG (44.56 KiB) Peržiūrėta 5890 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Geg 2008, 14:55

man viskas kas su kokosu-super :D

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 09 Geg 2008, 15:17

Na ir skanumynų čia pridėjot :hubba: :hubba: :hubba:

Vartotojo avataras
Siesta
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 767
Užsiregistravo: 10 Vas 2008, 20:33
Pliusai: 79
Miestas: Vilnius

Standartinė Siesta » 18 Geg 2008, 14:06

pamačius lannos bandeles sukilo apetitasPaveikslėlis labai šauniai atrodo, kitą kartą darysiu tokias. o aš šiandien kepiau su varške:

Paveikslėlis

Skelbti atsakymą