Įvairūs pyragai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Kaip gražiai atrodo
Re: Įvairūs pyragai
Ačiukas.
Labai patiko man jis, rytoj pakartosiu su mėlynėmis.
Labai patiko man jis, rytoj pakartosiu su mėlynėmis.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai
o as turiu tik zemuogiu ir avieciu, reikes pameginti
Re: Įvairūs pyragai
Atrodo tikrai labai gražiai
Re: Įvairūs pyragai
Pyragas su obuoliais ir chalva
225 g margarino ar sviesto išsukti su 1/2 st. cukraus, įmušti 2 kiaušinius ir gerai išplakti. Įmaišyti 2 st. miltų, suminkyti ir įvyniojus į plėvelę porą valandų palaikyti šaldytuve. Nulupti ir supjaustyti 700 g obuolių. Puse tešlos iškloti formą, dėti pusę obuolių, užtrupinti 100 g riešutų chalvos. Tada sudėti likusius obuolius ir vėl užtrupinti 100 g chalvos. Užkloti likusia tešla. Aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu. Kepti apie 50 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
225 g margarino ar sviesto išsukti su 1/2 st. cukraus, įmušti 2 kiaušinius ir gerai išplakti. Įmaišyti 2 st. miltų, suminkyti ir įvyniojus į plėvelę porą valandų palaikyti šaldytuve. Nulupti ir supjaustyti 700 g obuolių. Puse tešlos iškloti formą, dėti pusę obuolių, užtrupinti 100 g riešutų chalvos. Tada sudėti likusius obuolius ir vėl užtrupinti 100 g chalvos. Užkloti likusia tešla. Aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu. Kepti apie 50 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
- Prikabinti failai
-
- Pyragassuchalva.JPG (35.35 KiB) Peržiūrėta 5461 karus(ų)
Re: Įvairūs pyragai
va čia, tai jaučiu skanumėlis bus išmėginta
Re: Įvairūs pyragai
Labai gražiai atrodo, įdomi idėja su ta chalva
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Įvairūs pyragai
Mačiau šitą receptą viename žurnale, tai labai panorau išbandyti. O ar skanu buvo? Chalva ne per daug saldumo suteikė?
Re: Įvairūs pyragai
Kažkokia nesaldi chalva pasitaikė, tai tikrai ne per saldu buvo. Geriausiai pagal skonį jos dėti
Re: Įvairūs pyragai
Keksiukai su morkomis ir ananasais
Sumaišyti 1 stiklinę smulkiai sutarkuotų morkų, 3-4 smulkiai supjaustytus konservuoto ananaso griežinėlius, 100 g sviesto ir 3 suplaktus kiaušinius. Į šitą masę sudėti 200 g cukraus, 1 arb. š. kepimo miltelių, 1,5 arb. š. cinamono, 350 g miltų. Gerai išmaišyti. Sudėti į formeles ir kepti apie 20 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
Sumaišyti 1 stiklinę smulkiai sutarkuotų morkų, 3-4 smulkiai supjaustytus konservuoto ananaso griežinėlius, 100 g sviesto ir 3 suplaktus kiaušinius. Į šitą masę sudėti 200 g cukraus, 1 arb. š. kepimo miltelių, 1,5 arb. š. cinamono, 350 g miltų. Gerai išmaišyti. Sudėti į formeles ir kepti apie 20 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje.
- Prikabinti failai
-
- Morkukeksiukai.JPG (39.82 KiB) Peržiūrėta 5309 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Čia labai panašūs į janri keptą pyragą
Re: Įvairūs pyragai
Egzotiškas tinginys
reikalingi produktai pagal norimą kiekį, as dariau is tiek masės:
500 g. paprastų sausainių;
300 g. pipirinių sausainių;
1 indelis kondensuoto;
150 g. sviesto;
2 šaukštai kakavos;
0,5 stiklinės pieno;
1 šaukštelis cinamono;
ant peilio galo čili miltelių;
1/3 šaukštelio baltųjų arba juodųju maltų pipirų;
Puode ištirpinam sviestą su kondensuotu pienu, ipilam paprasto pieno, dedame kakavą, čili, pipirus, cinamona ir viską išmaišę užverdame. dedame sausainius (nelaužytus), išmaišome ir dedame į krepšeli. suplojame arba paslegiame ir dedame porai valandų į šaldytuvą.
reikalingi produktai pagal norimą kiekį, as dariau is tiek masės:
500 g. paprastų sausainių;
300 g. pipirinių sausainių;
1 indelis kondensuoto;
150 g. sviesto;
2 šaukštai kakavos;
0,5 stiklinės pieno;
1 šaukštelis cinamono;
ant peilio galo čili miltelių;
1/3 šaukštelio baltųjų arba juodųju maltų pipirų;
Puode ištirpinam sviestą su kondensuotu pienu, ipilam paprasto pieno, dedame kakavą, čili, pipirus, cinamona ir viską išmaišę užverdame. dedame sausainius (nelaužytus), išmaišome ir dedame į krepšeli. suplojame arba paslegiame ir dedame porai valandų į šaldytuvą.
- Prikabinti failai
-
- cia pipiriniai sausaineliai
- HPIM2272.JPG (74.29 KiB) Peržiūrėta 5161 karus(ų)
-
- HPIM2275.JPG (86.55 KiB) Peržiūrėta 5161 karus(ų)
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Vaizdas labai gražus, o kaip skonis? Šokoladas su čili tinka, bet kondensuotas pienas su čili - man per daug egzotiška
Re: Įvairūs pyragai
dar tokius bokstelius dariau is sausainiu ir tinginio kremo. sutepiau ir palikau pastengti.
- Prikabinti failai
-
- HPIM2273.JPG (65.97 KiB) Peržiūrėta 5151 karus(ų)
-
- HPIM2274.JPG (51.18 KiB) Peržiūrėta 5151 karus(ų)
Re: Įvairūs pyragai
skonis labai geras, is pradziu ir maniskis kreivai ziurejo: atseit, kam tie pipirai, cilius, pagadinsiu skoni........ bet gavosi labai skaniai.Forelle rašė:Vaizdas labai gražus, o kaip skonis? Šokoladas su čili tinka, bet kondensuotas pienas su čili - man per daug egzotiška
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Nežinau ar išbandysiu tinginį su čili, nelabai bus kas valgo užtat dabar paruošiau braškinių pyragėlių uždėjau glaistą, liko tik sustengt, papuošiu ir valgysim.
Re: Įvairūs pyragai
siuo metu noreciau braskiniu pyrageliu grysiu is darbo, eisiu pyrago varskinio kept
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Tai ten ir varškiniai ir braškiniai ir nekepti
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai
Gali, dar net neprapjauta. Laukiu kol baigs virti bulvės ir eisim pietaut, o tada jau pyragėlių eilė bus
Re: Įvairūs pyragai
labai idomu koks is tikro ats tinginio skonis
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai
Tortas "Orbita"
( receptas 10kg. torto)
Reikes (biskvitui):
miltu 515 g.;
cukraus 618 g.;
kiausiniu 663 g.;
kiausiniu tryniu 919 g.;
krakmolo 310 g.;
sviesto 465 g.;
apelsinu dzemo 79 g.
Kremui:
cukraus 1056 g. ;
kiausiniu tryniu 1049 g. ;
apelsinu dzemo 199 g. ;
zelatinos 127 g.;
konjako 390 g.;
grietineles 35% 2388 g.;
citrinos rugsties 14 g.;
valgomu dazu 2g.;
vandens 279 g.
Dar reikes:
marmelado 1300 g.;
sokolado 900 g.
Gamyba:
Riebus biskvitas.Kiausiniai ir kiausiniu tryniai pasildomi su cukrumi iki 50-60 laipsniu ir plakami 30-40 min., kol atvesta ir ju turis padideja 3-5 kartus.Isplakti kiausiniai permaisomi su issijotais miltais, krakmolu, po to maisant pilamas istirpintas sviestas su apelsinu dzemu ir viskas gerai ismaisoma.Paruosta tesla ispilstoma i popieriumi isklotas apvalias tortu formas ir kepama 180 laipsniu temperaturoje 30-35 min.
Kremas. Kiausiniu tryniai su cukrumi pasildomi iki 50 laipsniu, kad istirptu cukraus kristaleliai, ir plakami, kol turis padideja 2-3 kartus.Nepertraukiant plakimo, sudedamas apelsinu dzemas, supilama vandenyje isbrinkinta ir istirpinta zelatina, citrinos rugstis,konjakas.
Atskirai plakama atsaldyta grietinele.Kai ji pasidaro puri, i ja palaipsniui supilamatik ka paruosta tryniu mase.Kad kremas butu ryskesnes spalvos, i ji ipilami keli lasai geltonu valgomuju dazu.
Torto formavimas ir ruosimas. Du biskvito lakstai, kuriu storis 1,2-1,3 cm., sutepami marmeladu.Virsus taip pat aptepamas marmeladu, o sonai apliejami sokoladu.Kai sokoladas sustingsta, biskvitas apjuosiamas popieriumi taip, kad apgaubtų sokoladu glazuruotas vietas, ir dedamas i saldytuva, kad sustingtu kremas.Tada isimamas is formos ir jo virsus papuosiamas ornamentu is sokolado.
( receptas 10kg. torto)
Reikes (biskvitui):
miltu 515 g.;
cukraus 618 g.;
kiausiniu 663 g.;
kiausiniu tryniu 919 g.;
krakmolo 310 g.;
sviesto 465 g.;
apelsinu dzemo 79 g.
Kremui:
cukraus 1056 g. ;
kiausiniu tryniu 1049 g. ;
apelsinu dzemo 199 g. ;
zelatinos 127 g.;
konjako 390 g.;
grietineles 35% 2388 g.;
citrinos rugsties 14 g.;
valgomu dazu 2g.;
vandens 279 g.
Dar reikes:
marmelado 1300 g.;
sokolado 900 g.
Gamyba:
Riebus biskvitas.Kiausiniai ir kiausiniu tryniai pasildomi su cukrumi iki 50-60 laipsniu ir plakami 30-40 min., kol atvesta ir ju turis padideja 3-5 kartus.Isplakti kiausiniai permaisomi su issijotais miltais, krakmolu, po to maisant pilamas istirpintas sviestas su apelsinu dzemu ir viskas gerai ismaisoma.Paruosta tesla ispilstoma i popieriumi isklotas apvalias tortu formas ir kepama 180 laipsniu temperaturoje 30-35 min.
Kremas. Kiausiniu tryniai su cukrumi pasildomi iki 50 laipsniu, kad istirptu cukraus kristaleliai, ir plakami, kol turis padideja 2-3 kartus.Nepertraukiant plakimo, sudedamas apelsinu dzemas, supilama vandenyje isbrinkinta ir istirpinta zelatina, citrinos rugstis,konjakas.
Atskirai plakama atsaldyta grietinele.Kai ji pasidaro puri, i ja palaipsniui supilamatik ka paruosta tryniu mase.Kad kremas butu ryskesnes spalvos, i ji ipilami keli lasai geltonu valgomuju dazu.
Torto formavimas ir ruosimas. Du biskvito lakstai, kuriu storis 1,2-1,3 cm., sutepami marmeladu.Virsus taip pat aptepamas marmeladu, o sonai apliejami sokoladu.Kai sokoladas sustingsta, biskvitas apjuosiamas popieriumi taip, kad apgaubtų sokoladu glazuruotas vietas, ir dedamas i saldytuva, kad sustingtu kremas.Tada isimamas is formos ir jo virsus papuosiamas ornamentu is sokolado.
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Įvairūs pyragai
10 kg
Tutsi, gal esi gaminusi iš tokio kiekio?
Tutsi, gal esi gaminusi iš tokio kiekio?
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai
tu nejuokauk , paprasciausiai jau nebeskaiciavau o nurasiau is knygos, o toje knygoje viskas pramoniniam naudojimui.Ta prasme konditerijos cechams recepturos paruostos, o ten po truputi nekepa
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai
prasom , o tai ede sazine jau, kad pazado netesiu Dabar jau ramu