Įvairūs pyragai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Užrakinta
Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė daida » 10 Kov 2009, 16:46

Labai skaniai atrodo :) O ten dar uogienės yra ar kas ten per sluoksnis?

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė pyp » 10 Kov 2009, 16:47

eina teslos sluoksnis, ant teslos dedasi cukrus sumaisytas su cinamonu ir sokolado drozles, paskui vel teslos sluoksnis, o ant virsaus vel cukrus sumaisytas su cinamonu ir sokolado drozles. Viduje esantis sokoladas minkstas, o ant virsaus nuo cukraus uzsideda sokolado plutele...tikrai kepsiu dar karta :)

Chocolate Chip Sour Cream Cake

1 stick butter, at room temperature
1 1/2 cups sugar
3 eggs, separated
1 1/2 teaspoons vanilla extract
16 ounces sour cream
3 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
1 1/2 teaspoons baking soda

12 ounces chocolate chips
1/2 cup sugar
1 teaspoon cinnamon

Preheat oven to 350°F.

In a large bowl, cream butter and 1 1/2 cups sugar, then mix in the egg yolks and vanilla. Sift flour, baking soda and baking powder together into a separate bowl. Alternately add sour cream and then dry ingredients into butter mixture. Beat eggs whites until stiff, then fold into batter. Mix last 1/2 cup sugar and cinnamon together in a separate, small dish.

In a greased 9″x13″ pan, pour in half of the cake batter. Sprinkle the top with half of the cinnamon-sugar mixture and half of the chocolate chips. Pour remaining batter on top, sprinkling the top with the remaining cinnamon-sugar and chocolate chips.

Bake for 40 to 50 minutes, or until a tester comes out clean.

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė daida » 10 Kov 2009, 16:50

Tai čia šitas pyragas,kažkaip jį praleidau, nes neaktualu buvo :oops:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Forelle » 10 Kov 2009, 17:50

Ir kur dabar grietinės gauti? nes atrodo nerealiai skaniai

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Tutsi » 10 Kov 2009, 18:57

tikrai skaniai atrodo 8)

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Tina » 11 Kov 2009, 14:19

Keksas su grietinėlės likeriu

Sumaišyti 300 g miltų, 200 g cukraus ir žiupsnelį druskos. Ištirpinti 150 g šokolado, sumaišyti jį su 125 g aliejaus, 80 ml grietinėlės likerio ir 80 ml vandens. Šokolado masę išplakti su 7 tryniais. Suberti miltų mišinį, gerai išmaišyti . Sudėti išplaktus 7 baltymus ir atsargiai išmaišyti. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 min.
Atvėsusį apipilti glajumi. Glajui gerai išplakti 2 šaukštus grietinėlės likerio su 3 šaukštais tirpinto sviesto, 1 šaukštu tirpios kavos ir apie 300 g cukraus pudros.
Prikabinti failai
Keksassulikeriu.JPG
Keksassulikeriu.JPG (44.76 KiB) Peržiūrėta 4655 karus(ų)

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė pyp » 11 Kov 2009, 22:46

turetu buti labai skanus, itraukiu i savo receptu knyga :wink:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė pyp » 11 Kov 2009, 22:48

Forelle rašė:Ir kur dabar grietinės gauti? nes atrodo nerealiai skaniai
Jis pastovejes, sekancia diena dar skanesnis pasirodo ! Toks dregnas pasidaro :)

Vartotojo avataras
Tina
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 885
Užsiregistravo: 26 Kov 2007, 22:10
Pliusai: 123

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Tina » 11 Kov 2009, 22:50

pyp rašė:turetu buti labai skanus, itraukiu i savo receptu knyga :wink:
Nerealiai skanus :D Trapus, purus ir kvapnus :)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Forelle » 11 Kov 2009, 23:11

pyp rašė:
Forelle rašė:Ir kur dabar grietinės gauti? nes atrodo nerealiai skaniai
Jis pastovejes, sekancia diena dar skanesnis pasirodo ! Toks dregnas pasidaro :)
Kaip matau, negali negundyt :) visą dieną grafikus braižau, skaičiuoju, o mintyse tik pyragus kepu, o čia vėl pasakoja, koks nerealus pyragas, o dar Tina įdėjus tokį vilinatį, bet nei greitinės, nei likerio neturiu, tai toliau reikės braižyt

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė pyp » 23 Kov 2009, 20:15

Viename kalendoriuje radau visai idomu pyraga

Avižinių dribsnių pyragas

1,5 stiklinės avižinių dribsnių
2 stiklinės miltų
3/4 stiklinės rudojo cukraus
200 g sviesto
100 g lazdyno riešutų branduolių
150 g irisų
200 g varškės
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi
1 šaukštas citrinos sulčių
100 g šokolado

Miltus sumaišyti su avižiniais dribsniais, cukrumi, smulkintais riešutais ir smulkintais irisais. Ant šio mišinio stambia tarka užtakruoti atšaldyto sviesto ir užminkyti tešlą.Tešlą padalinti į dvi dalis. Pusę tešlos sudėti į skardą, išlyginti ir kepti 15 minučiu 170C karščio orkaitėje. Apkepusį lakštą ištraukti ir atvėsinti.
Varškę ištrinti su kondensuotu pienu ir citrinos sultimis. Varškės masę sukrėsti ant keptos tešlos ir uždengti likusios tešlos lakštu. kepti 170C karščio orkaitėje 30-40 minučių.
Atvėsusį pyragą apšlakstyti karšto vandens vonelėje ištirpintu šokoladu.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Forelle » 23 Kov 2009, 21:05

O kažkas tokio nekepė? labai jau girdėtas

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Živilė » 23 Kov 2009, 22:20

Net apsilaižiau... :D
Tokio tikrai negirdėjau, su irisais, varške, šokoladu... Dar turiu old-fashioned oats, kurie prašosi būti suvartojami... Žodžiu, gal pyragu užsiimti reikėtų? Bet norėtųsi ko nors lengvo (ne gaminimo prasme)... :roll:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Forelle » 23 Kov 2009, 22:32

Kiek turi tų avižinių dribsnių? Paieškočiau receptuko.

Aš suklydau dėl to pyrago, neseniai žiūrėjau vieną su irisais ir varške, tai vis nedavė man ramybės, kaip padaryti tuos irisus minkštesnius, nes ten reikia chips, tai ar užteks juos pakapot, bet paskui ar jie nesukietės, ar kaip nors su sviestu patirpinti ir tada taškelių pridėliojus gauti čipsų

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Živilė » 23 Kov 2009, 22:43

Kokią stiklinę, pusantros panašiai.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Forelle » 23 Kov 2009, 23:03

Nedaug turi, bet galiu pasiūlyti receptuką iš vaikiškos knygelės :) kaip ir sveikas, bet dar nebandytas (nors pasižiūrėjau, kad visko turiu, gal reiks ryt išbandyt)


Bananiniai avižų kvadratėliai

2 dideli bananai;
1/2 puodelio aliejaus;
1 a.š. vanilės;
2 puodeliai avižinių dribsnių;
3 š. maltų linų sėmenų arba kviečių gemalų;
1/4 puodelio rupių kvietinių miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1/2 puodleio smulkintų datulių;
žiupsnelis druskos.

Sutrintus bananus sumaišyti su aliejumi ir vanile. Sumaišyti sausus ingredientus, supilti bananų ir aliejaus mišinį, gerai išmaišyti ir sukrėsti į aliejumi išteptą kepimo formą. Kepti 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Supjaustyti kvadratėliais

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Forelle » 24 Kov 2009, 10:22

Vakar vakare išsikepiau šį pyragėlį. Aliejaus reikėjo žymiai mažiau, ne 3/4 puodelio, o užteko ir nepilnai 1/2. Nuotrakos bus vėliau

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Lilina » 24 Kov 2009, 13:29

Tas tavo receptukas ir mane sudomino :P
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Živilė
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1256
Užsiregistravo: 24 Rgs 2008, 19:07
Pliusai: 33
Miestas: Anykščiai

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Živilė » 24 Kov 2009, 15:53

Aha, mane irgi sudomino. Labai puikūs ingriedientai, kaip tik tokių turiu, išskyrus bananus. Dėkui, Forelle, atrodo, skaitai mano mintis :D

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Forelle » 24 Kov 2009, 18:07

Štai ir kvadratėliai :) vakar vakare nulėkiau ir iškepiau, labai greitas pyragėlis. Karštas neskanus (nors jau man labai jaučiasi avižų kartumas), o va šiandien ryte prei arbatos labai skaniai valgėsi. Vietoj datulių įdėjau razinų, vieną bananą labai smulkiai sutryniau, o kitą palikau dar su gabaliukais; linų sėmenis pamiršau įpilti, bet jos teoriškai turėjo labiau sutvirtinti masę, bet ir taip gavosi pakankamai tvirta. Aliejaus kiekį reikėtų reguliuoti pagal bananų dydį. Pirmą supilti trintus bananus į avižas, o tada žiūrėti koks drėgnumas ir aliejaus pilti.


Bananiniai avižų kvadratėliai

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Tutsi » 24 Kov 2009, 18:20

cia tik mano nuomone, bet man skanesni pyragai atrodo, kai ne is taip arti fotografuoti :oops: :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Lilina » 24 Kov 2009, 18:26

Tos musu blogosios babulės gimtadienis artėja. Padarysiu jai tortą ir šitų kvadratėlių , gal suminkšties :lol:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Forelle » 24 Kov 2009, 18:31

Tutsi rašė:cia tik mano nuomone, bet man skanesni pyragai atrodo, kai ne is taip arti fotografuoti :oops: :roll:
tada nesimato nei degėsių, nei kad nepavykęs ;) čia aišku juokais, bet kiekvienass turi savo skonį ir fotografavimo stilių

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Tutsi » 24 Kov 2009, 18:50

o kai is taip arti, tai man jis toks zalias atrodo :roll: Bet taip, kaip kas iprates :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Forelle » 24 Kov 2009, 19:18

Tai va iš arti ir reikia parodyti, kad paskui iškepęs kas nenusiviltų, jeigu tikėjosi kažko kito. Jis yra drėgnas nuo bananų, labai drėgnas, užtat žalias ir atrodo

Lilina rašė:Tos musu blogosios babulės gimtadienis artėja. Padarysiu jai tortą ir šitų kvadratėlių , gal suminkšties :lol:
Aš asmeniškai, gimtadieniui nedaryčiau, labai jau neišvaizdūs :roll:

Vartotojo avataras
aksele
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1305
Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
Pliusai: 5
Miestas: vln
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė aksele » 24 Kov 2009, 19:24

man tai nuotraukos is arti skanesnes :)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Lilina » 24 Kov 2009, 21:24

Forelle rašė:
Aš asmeniškai, gimtadieniui nedaryčiau, labai jau neišvaizdūs :roll:
Pasinaudosiu tavo patarimu :)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Forelle » 24 Kov 2009, 22:33

Lilina rašė:
Forelle rašė:
Aš asmeniškai, gimtadieniui nedaryčiau, labai jau neišvaizdūs :roll:
Pasinaudosiu tavo patarimu :)
Čia vaikų knygelėje jie pateikiami kaip pusryčių variantas, net ne pyragas. Tokie sveikuoliški pusryčiai - be cukraus, su grūdais, vaisiais. Aš geriau kokių sausainių ar bandelių prikepčiau

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Forelle » 25 Kov 2009, 12:03

Keksas

2 indeliai kondensuoto pieno su cukrumi;
2 kiaušiniai;
6 š. miltų;
6 š. krakmolo;
0,5 a.š. sodos.

Miltus sumaišyti su soda. Išplakti kiaušinį su ,5 indeliu pieno. Paskui nuolat maišant, į masę dėti po šaukštą pieno, miltų, krakmolo, įmušti antrąjį kiaušinį.
Formą patepti sviestu ar margarinu, pabarstyti džiūvėsėliais. Kepti 25 minutes vidutinio karštumo orkaitėje.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Re: Įvairūs pyragai

Standartinė Forelle » 25 Kov 2009, 12:04

Dviejų sluoksnių pyragas

1 sluoksniui:

1,5 stiklinės miltų;
3 kiaušiniai;
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi;
1 š. sviesto;
2 š. kakavos;
½ a.š. sodos.

2 sluoksniui:
500 g varškės;
200 g sviesto;
1 stiklinė cukraus.

Pirmam sluoksniui skirtus produktus sumaišyti. Tešla turi būti tirštesnė už grietinę. Kepti 15-2 minučių. Kol keps sviestą pašildyti, išsukti su cukrumi, sumaišyti su varške. Dėti ant iškepusio pagrindo ir išlyginti. Atvėsusį dėti į šaldytuvą, paslėgti.

Užrakinta