iš anytos slyvų parsivežėm, iš mamos varškės, tai va naikinam
Varškės pyragas su slyvomis
Tešlai:
200 g miltų,
120 g sviesto,
2 kiaušinių tryniai,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
100 g cukraus,
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės,
2 šaukštai grietinės.
Įdarui:
600 g slyvų,
350 g varškės,
2 kiaušiniai,
1 šaukštas krakmolo,
1 šaukštelis cinamono,
50 g sviesto,
100 g cukraus,
2 šaukštai abrikosų uogienės (nebūtinai).
Pirmiausiai pasiruoškite tešlą: sviesta išsukite su tryniais, nuolat maišant sudėkite grietinę, citrinos žievelę, cukrų ir galaisuiai dalimis sudėkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą. Ten palaikykite 30 min.
Slyvas nuplaukite ir išimkite kauliukus. Trečdalį slyvų supjaustykite skiltelėmis.
Tešlą iškočiokite ir padėkite į kepimo formą, taip, kad iš šonu pasidaryti aukšti krašteliai. Dugną subadykite šakute. Sudėkite tą trečdalį supjaustytų skiltelėmis slyvų, išlyginkite ir ant viršaus sudėkite trečdalį slyvų supjaustytų puselėmis.
Išplakite baltymus. Varškę išsukite su kiaušinio tryniais, suberkite cukrų, cinamoną ir ištirpintą sviestą. Įmaišykite išplaktus baltymus. Varškės masę sudėkite ant slyvų ir išlyginkite. Ant viršaus sudėkite likusiu slyvu puseles. Patepkite puseles skysta uogiene.
Kepkite įkaitintoje iki 180oC orkaitėje apie 1 val. Prieš patiekian pabarstykite cukraus pudra.