Įvairūs pyragai II
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Forelle, bet iš šitiek tešlos tiek ir tesigavo pyragėlių. Skonis nuostabus! Dar šiltoki buvo visai nieko, bet ryte atvėsę - pasaka, valgėme su sultiniu, tiesiog nuostabu!
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Matyt aš labai plonai kočiojau o man irgi šalti skanesni buvo
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
O aš nekočiojau, aš pirštais klojau į formeles. O kiek tau gavosi?.. Tik nesakyk, kad 10, daugiau 6 iš tokio kiekio negalėtų būti...
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
8 vnt. Keksiukų dydžio. Gal pas tave forma didesnė?
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Mano svarstyklės dažnai pievas rodo, gal daugiau visko ir būsiu įdėjus
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
manosios , tuščios būdamos, rodo 30 g, anksčiau atimdavau 30 g, bt dabar dedu kaip rodo - apstebėjau, kad taip geriausiai nutaikau proporcijas. tai gali būti, kad aš nedadėjau
Svarbiausia, Forelle, kad pyragėliai labai skanūs, aš netgi kaip šaltą užkandį ant šventinio stalo tokius drąsiai dėčiau ir pasididžiuodama svečiams siūlyčiau. Labai smagūs pyragėliai. Ir fetą pagaliau sunaudojau
Svarbiausia, Forelle, kad pyragėliai labai skanūs, aš netgi kaip šaltą užkandį ant šventinio stalo tokius drąsiai dėčiau ir pasididžiuodama svečiams siūlyčiau. Labai smagūs pyragėliai. Ir fetą pagaliau sunaudojau
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Šie pyragėliai ir buvo sukurti fetos sunaudojimui Dar vienas geras būdas - fetos sausainiukai. Super prie alaus Reiks receptą susirast, išsikept ir jums parodyt, o tai taip nė karto ir nepavyko nufotografuot
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Panašiai kaip čederio lazdelės, tik darau pinigėlius. Proporcijos tik kitos, reiks knygoje paieškoti, tik atsimint kurioje
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
jo, būtinai parodyk
O čia tavo kūrybos pyragėliai? mmm, tikrai geri, ir labai apgalvotas, išbaigtas receptas
O čia tavo kūrybos pyragėliai? mmm, tikrai geri, ir labai apgalvotas, išbaigtas receptas
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Tešla paimta kaip visada nesaldiems pyragams, o įdaras iš to, ką reikėjo sunaudoti Feta viską ir užbaigia, akcentas pagrindtinis, be jos nebūtų taip skanu. Čia mano tokia nuomonė
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Na, žinoma, tokiems dalykams reikia prieskonio. Manau, jeigu be fetos, tuomet reiktų sūdyti kiaušinio ir grietinės plakinį, dar kokio prieskonio sugalvot pomidorams. Bet su feta Mums tiko labai. Ypatingai su sultiniu
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Sultinių nemėgstu, tai nežinau tinka ar ne bet džiaugiuosi, kad patiko
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Na, kadangi mano mielas tebeligoniauja - aš aktyviai tebešeimininkauju. Šiandien pietums ir vakarienei padariau tokį patiekalą:
Vištienos ir cukinijos pyragas su sūreliu
Tešlos pagrindui:
100 g rupių kvietinių miltų
200 g kvietinių miltų
100 g sviesto
druskos
1 a. š. kepimo miltelių
truputis vandens
Įdarui:
cukinijų (turėjau 200 g)
vištienos (turėjau apie 250 g)
poro gabalėlio
prieskonių
Užpilui:
lydyto sūrelio su žolelėmis pakuotė (naudojau Philadelphia - 125 g)
tarkuoto sūrio
1 skiltelė česnako
poro gabalėlis
100 g grietinėlės
prieskoninių žolelių
Scviestą sukapojame su abiejų rūšių miltais, druska ir kepimo milteliais. Su 3-4 šaukštais vandens išminkome vientisą tešlą, kuria išklojame apvalią formą. Subadę šakute kepame 5 minutes 200 laipsnių orkaitėje. Ant ištraukto pagrindo dėliojame cukinijų gabaliukus (norint minkštesnių galima prieš tai pakepinti), pakepintą su porais ir vištienos prieskoniais smulkintą vištieną.
Sūrelį sumaišome su smulkintu poru bei česnakais, įmaišome grietinėlę, tarkuotą sūrį (apie 50 g). Gautą masę apskirstome ant pyrago viršaus. Užtauruojame dar šiek tiek sūro, pabarstome prieskoninėmis žolelėmis.
NB: pyragui ypatingo skanumo teikia lydytas sūrelis
Vištienos ir cukinijos pyragas su sūreliu
Tešlos pagrindui:
100 g rupių kvietinių miltų
200 g kvietinių miltų
100 g sviesto
druskos
1 a. š. kepimo miltelių
truputis vandens
Įdarui:
cukinijų (turėjau 200 g)
vištienos (turėjau apie 250 g)
poro gabalėlio
prieskonių
Užpilui:
lydyto sūrelio su žolelėmis pakuotė (naudojau Philadelphia - 125 g)
tarkuoto sūrio
1 skiltelė česnako
poro gabalėlis
100 g grietinėlės
prieskoninių žolelių
Scviestą sukapojame su abiejų rūšių miltais, druska ir kepimo milteliais. Su 3-4 šaukštais vandens išminkome vientisą tešlą, kuria išklojame apvalią formą. Subadę šakute kepame 5 minutes 200 laipsnių orkaitėje. Ant ištraukto pagrindo dėliojame cukinijų gabaliukus (norint minkštesnių galima prieš tai pakepinti), pakepintą su porais ir vištienos prieskoniais smulkintą vištieną.
Sūrelį sumaišome su smulkintu poru bei česnakais, įmaišome grietinėlę, tarkuotą sūrį (apie 50 g). Gautą masę apskirstome ant pyrago viršaus. Užtauruojame dar šiek tiek sūro, pabarstome prieskoninėmis žolelėmis.
NB: pyragui ypatingo skanumo teikia lydytas sūrelis
- Prikabinti failai
-
- pyragas.jpg (53.46 KiB) Peržiūrėta 6895 karus(ų)
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Įvairūs pyragai II
Nu brač, kokia šeimininkė pasidarei. Sunku patikėt kad anksčiau nuo maisto ruošos nosį vartei.
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
na, maisto ruoša namuose niekada nebuvo pateikiama kaip kūrybinis veiksmasLilina rašė:Nu brač, kokia šeimininkė pasidarei. Sunku patikėt kad anksčiau nuo maisto ruošos nosį vartei.
Dabar laukia žygdarbiai gimtadienio: 2 tortai, sumuštinukai, lavašai ir kiaulienos vėrinukai bus... Daugiau, manau, nieko nebesuspėsiu padaryti...
Re: Įvairūs pyragai II
LABAI KALĖDIŠKAS PYRAGAS
TEŠLAI
100 gsviesto;
50 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
150 g miltų;
ant galo šaukštelio kepimo miltelių.
Iš šių produktų užminkome minkštą tešlą, truputį tešlos paliekame patrupinti ant pyrago, o iš likusios išklojame formos dugną ir šonus.
VARŠKINĖ MASĖ
250 g rikotos (tiks ir paprasta varškė)
2 v.š. citrinos sulčių;
2 v.š. cukraus pudros;
1 kiaušinis;
20 g krakmolo;
1 pak. vanil. cukraus;
Viską gerai išsukame.
AGUONŲ MASĖ
125 ml. verdančio pieno;
40 g cukraus;
70 g maltų aguonų;
1 kiaušinis;
30 g džiuvėsėlių.
Maltas aguonas užpilame verdančiu pienu ir atvėsiname. Sudedame cukrų,kiaušinį ir džiuvėsėlius, gerai išsuakme.
Ant tešlos dedame ratais įdarus, pabarstome tešlos trupiniais ir kepame 45 min. 170 l temperatūroje.
TEŠLAI
100 gsviesto;
50 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
150 g miltų;
ant galo šaukštelio kepimo miltelių.
Iš šių produktų užminkome minkštą tešlą, truputį tešlos paliekame patrupinti ant pyrago, o iš likusios išklojame formos dugną ir šonus.
VARŠKINĖ MASĖ
250 g rikotos (tiks ir paprasta varškė)
2 v.š. citrinos sulčių;
2 v.š. cukraus pudros;
1 kiaušinis;
20 g krakmolo;
1 pak. vanil. cukraus;
Viską gerai išsukame.
AGUONŲ MASĖ
125 ml. verdančio pieno;
40 g cukraus;
70 g maltų aguonų;
1 kiaušinis;
30 g džiuvėsėlių.
Maltas aguonas užpilame verdančiu pienu ir atvėsiname. Sudedame cukrų,kiaušinį ir džiuvėsėlius, gerai išsuakme.
Ant tešlos dedame ratais įdarus, pabarstome tešlos trupiniais ir kepame 45 min. 170 l temperatūroje.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai II
labai kaip visada man tavo pyragai skaniai ir patraukliai atrodo Matyt skoniai panasus
Re: Įvairūs pyragai II
Ačiū Tutsi, tu kaip visada pagiri .
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai II
tai, kad man tavo pyragai visada prie dusios Tai ir pagiriu
Re: Įvairūs pyragai II
Ir aš prisidedu prie pagirų Gaila tik, kad ne visiems pas mane patinka aguonos, o dėl savęs vienos neprasikepsiu. O pyragas tai laaaaabai skaniai atrodo
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Įvairūs pyragai II
tikrai skaniai ziurisi,net seile nutyso is pacio ryto
Re: Įvairūs pyragai II
noooriuuu , nors maaažo gabaliuko
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
Labai gardžiai žiūrisi, kaip tik dabar prie arbatos tiktų
Reikai mums kooperuotis, pas mane irgi nieks nevalgo aguonųerikiux rašė:Gaila tik, kad ne visiems pas mane patinka aguonos, o dėl savęs vienos neprasikepsiu. O pyragas tai laaaaabai skaniai atrodo
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Įvairūs pyragai II
o pas mus labai visi jas megsta ir kuo didesniais kiekiais
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: Įvairūs pyragai II
pas mane visų rūsių saldumynai mėgstami, nespėju bandyti visko...
- Rubine
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 405
- Užsiregistravo: 05 Rgs 2007, 20:26
- Pliusai: 1
- Miestas: Panevezys
Re: Įvairūs pyragai II
Superinis pyragelis janrri,tavo pyragai vsi labai nuostabus
Re: Įvairūs pyragai II
Man tai tooooks labai tinka! Gali būti vien aguonos su tešlos lašeliais!erikiux rašė:Ir aš prisidedu prie pagirų Gaila tik, kad ne visiems pas mane patinka aguonos, o dėl savęs vienos neprasikepsiu. O pyragas tai laaaaabai skaniai atrodo
Erikiux,dėk aguonas tik į vieną pusį,į kitą kokios marmaliodės ir bus o.k.
Re: Įvairūs pyragai II
Ieškok,Forelle,nes man dar irgi fetos liko ,o šiam patirkala,kur la major darė,aš nežinau kuo cukinijas pakeist!Forelle rašė:Panašiai kaip čederio lazdelės, tik darau pinigėlius. Proporcijos tik kitos, reiks knygoje paieškoti, tik atsimint kurioje