VAFLIAI!!!
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vaflinis tortas su kondensuotu pienu, aguonomis ir razinomis
200 g kondensuoto pieno, 1 stiklinė aguonų, 1 stiklinė razinų, 100 g cukraus, pakelis vaflių lakštų.
Nuplautos aguonos nuplikomos verdančiu vandeniu ir paliekamos vandenyje dar 10 min. (Vandens kiekis – tik aguonoms apsemti.) Razinos nuplaunamos. Aguonos ir razinos permalamos mėsmale tankiu sieteliu. Į kondensuotą pieną supilamas cukrus ir pakaitinama ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps. Tada dedamos maltos aguonos ir razinos. Masė atvėsinama ir ja tepami vaflių lakštai. Vaflinis tortas papuošiamas kondensuotu pienu ir aguonomis.
200 g kondensuoto pieno, 1 stiklinė aguonų, 1 stiklinė razinų, 100 g cukraus, pakelis vaflių lakštų.
Nuplautos aguonos nuplikomos verdančiu vandeniu ir paliekamos vandenyje dar 10 min. (Vandens kiekis – tik aguonoms apsemti.) Razinos nuplaunamos. Aguonos ir razinos permalamos mėsmale tankiu sieteliu. Į kondensuotą pieną supilamas cukrus ir pakaitinama ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps. Tada dedamos maltos aguonos ir razinos. Masė atvėsinama ir ja tepami vaflių lakštai. Vaflinis tortas papuošiamas kondensuotu pienu ir aguonomis.
- Prikabinti failai
-
- 1109854183.jpg (17.01 KiB) Peržiūrėta 5310 karus(ų)
Vaflinis tortas su kondensuotu pienu ir kokosais
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi, 1 kiaušinio trynys, 2 šaukštai želatinos, 2 šaukštai kokoso drožlių, 2 šaukštai brendžio, pakelis vaflių lakštų.
Į kondesuotą pieną įpilamas išplaktas kiaušinio trynys ir viskas pakaitinama ant silpnos ugnies intensyviai maišant. Po to supilama išbrinkinta, ištirpinta ir perkošta želatina, pamaišoma ir pilamos kokoso drožlės, brendis. Masė paliekama atvėsti. Kai kremas pradeda tirštėti, jis tepamas ant vaflių lakštų, papuošiama kondensuotu pienu, kakava ir kokoso drožlėmis.
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi, 1 kiaušinio trynys, 2 šaukštai želatinos, 2 šaukštai kokoso drožlių, 2 šaukštai brendžio, pakelis vaflių lakštų.
Į kondesuotą pieną įpilamas išplaktas kiaušinio trynys ir viskas pakaitinama ant silpnos ugnies intensyviai maišant. Po to supilama išbrinkinta, ištirpinta ir perkošta želatina, pamaišoma ir pilamos kokoso drožlės, brendis. Masė paliekama atvėsti. Kai kremas pradeda tirštėti, jis tepamas ant vaflių lakštų, papuošiama kondensuotu pienu, kakava ir kokoso drožlėmis.
- Prikabinti failai
-
- 1109854196.jpg (13.85 KiB) Peržiūrėta 5308 karus(ų)
Vaflinis tortas perteptas sviestiniu kremas kondensuoto pieno kremu
200 g sviesto, 100 g kondensuoto pieno, 150 g cukraus pudros, 5 g vanilinio cukraus, 1 valg. šaukštas brendžio, vaflių lakštų pakelis.
Sviestą supjaustome gabaliukais ir lėtai plakame mikseriu, kol jis įgauna purumo ir šviesesnį atspalvį. Tada pilama cukraus pudra ir vanilinis cukrus, ir masė vėl plakama, kol pasidarys vientisa. Pilamas kondensuotas pienas ir vėl viskas plakama iki vientisos masės. Kremas aromatizuojamas brendžiu ir tepamas ant vaflių lakštų. Papuošiama kondensuotu pienu ir lydytu šokoladu.
200 g sviesto, 100 g kondensuoto pieno, 150 g cukraus pudros, 5 g vanilinio cukraus, 1 valg. šaukštas brendžio, vaflių lakštų pakelis.
Sviestą supjaustome gabaliukais ir lėtai plakame mikseriu, kol jis įgauna purumo ir šviesesnį atspalvį. Tada pilama cukraus pudra ir vanilinis cukrus, ir masė vėl plakama, kol pasidarys vientisa. Pilamas kondensuotas pienas ir vėl viskas plakama iki vientisos masės. Kremas aromatizuojamas brendžiu ir tepamas ant vaflių lakštų. Papuošiama kondensuotu pienu ir lydytu šokoladu.
- Prikabinti failai
-
- 1109854213.jpg (14.79 KiB) Peržiūrėta 5307 karus(ų)
Vaflinis tortas perteptas sviestiniu kondensuoto pieno kremu su marmeladu ar tiršta uogiene
250 g sviesto, 300 g marmelado arba tirštos uogienės, 100 g kondensuoto pieno be cukraus, 150 g miltinio cukraus, 20 g kakavos, 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus, vienos citrinos tarkuota žievelė, vaflių lakštų pakelis.
Sviestą išsukti ir dalimis berti cukrų. Kai cukrus ištirps svieste, pilti kondensuotą pieną, kakavą ir masę vėl sukti iki vientisos konsistencijos. Citrinos žievelė sutarkuojama bulvine tarka. Vėl viską gerai išsukus, po kelis šaukštus dedamas marmeladas ar uogienė ir vėl sukama iki vientisos konsistencijos. Baigiant įdedamas vanilinis cukrus ir tepama ant vaflių lakštų. Papuošiama kondensuotu pienu.
250 g sviesto, 300 g marmelado arba tirštos uogienės, 100 g kondensuoto pieno be cukraus, 150 g miltinio cukraus, 20 g kakavos, 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus, vienos citrinos tarkuota žievelė, vaflių lakštų pakelis.
Sviestą išsukti ir dalimis berti cukrų. Kai cukrus ištirps svieste, pilti kondensuotą pieną, kakavą ir masę vėl sukti iki vientisos konsistencijos. Citrinos žievelė sutarkuojama bulvine tarka. Vėl viską gerai išsukus, po kelis šaukštus dedamas marmeladas ar uogienė ir vėl sukama iki vientisos konsistencijos. Baigiant įdedamas vanilinis cukrus ir tepama ant vaflių lakštų. Papuošiama kondensuotu pienu.
- Prikabinti failai
-
- 1109854222.jpg (16.97 KiB) Peržiūrėta 5306 karus(ų)
Vaflinis riešutinis kremas
150 g riešutų (gali būti lazdyno, migdolo, žemės), 1 indelis sutirštinto pieno (su kava, kakava ar be priedų) su cukrumi, 200 g sviesto, vaflių lakštų pakelis.
Riešutai pakepinami ir susmulkinami. Sviestas išsukamas mediniu šaukštu arba mikseriu, į jį po truputį pilamas sutirštintas pienas. Masė sukama, kol tampa vienalytė. Supilami paruošti riešutai, viskas gerai išmaišoma ir tepama ant vaflių lakštų. Papuošiama lydytu šokoladu ir riešutais.
Va šitą aš jau išbandžiau
http://www.vilniausduona.lt/index.php?id=630 čia daugiau receptų
150 g riešutų (gali būti lazdyno, migdolo, žemės), 1 indelis sutirštinto pieno (su kava, kakava ar be priedų) su cukrumi, 200 g sviesto, vaflių lakštų pakelis.
Riešutai pakepinami ir susmulkinami. Sviestas išsukamas mediniu šaukštu arba mikseriu, į jį po truputį pilamas sutirštintas pienas. Masė sukama, kol tampa vienalytė. Supilami paruošti riešutai, viskas gerai išmaišoma ir tepama ant vaflių lakštų. Papuošiama lydytu šokoladu ir riešutais.
Va šitą aš jau išbandžiau
http://www.vilniausduona.lt/index.php?id=630 čia daugiau receptų
- Prikabinti failai
-
- 1109854237.jpg (16.02 KiB) Peržiūrėta 5305 karus(ų)