Užkandžiai prie alaus
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Užkandžiai prie alaus
Čia karštas patiekalas. Bet gražiai pateikė Griš anyta - paklausiu.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Užkandžiai prie alaus
tai ir sakau, kad cia bus suktinukai... tikrai paprasta ir grazu
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: Užkandžiai prie alaus
Paklausiau, sako nepamena ką ten darė Kotletukai matyt kažkokie, suktinukai. Tik gal pats papuošimo principas idomus.
- Dora
- Gurmanas
- Pranešimai: 1266
- Užsiregistravo: 08 Rgs 2009, 08:52
- Pliusai: 10
- Miestas: Kupiskis - Kaunas
Re: Užkandžiai prie alaus
noreciau situ su vynu,nes alaus nemegstu
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Užkandžiai prie alaus
Jau seniai turiu šitą receptuką, bet vis pamišdavau įdėti. Man jis labai patinka, nes mėgstu ir alyvuoges, ir sūrį.
Taigi:
Marinuotas sūris ir alyvuogės
350 g kieto fermentinio sūrio
350-370 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų
2 mažos raudonųjų aitriųjų pipirų ankštys
8 čiobrelio šakelės
Marinatui:
200 ml kokybiško aliejaus (naudojau alyvuogių)
40 ml balto balzamo acto (naudojau baltojo vyno actą)
1 šaukštas medaus
50 ml citrinos sulčių
1 tarkuota geltona citrinos žievelė
žiupsnelis druskos (pagal skonį)
Supjaustykite sūrį, alyvuoges nusunkite ir praskalaukite švariu vandeniu. Praverkite aitriųjų pipirų ankštis ir išvalykite sėklytes; ankštis supjaustykite. Į stiklainį dėkite pramaišiui sūrio kubelius, alyvuoges, tarp jų prikaišiokite aitriųjų pipirų gabaliukų ir čiobrelio šakelių. Marinato komponentus gerai suplakite ir supilkite į stiklainį. Prieš patiekdami bent parą palaikykite šaldytuve.
Šaltinis: "Mano namų" kolekcija: Gardžios dovanos
Taigi:
Marinuotas sūris ir alyvuogės
350 g kieto fermentinio sūrio
350-370 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų
2 mažos raudonųjų aitriųjų pipirų ankštys
8 čiobrelio šakelės
Marinatui:
200 ml kokybiško aliejaus (naudojau alyvuogių)
40 ml balto balzamo acto (naudojau baltojo vyno actą)
1 šaukštas medaus
50 ml citrinos sulčių
1 tarkuota geltona citrinos žievelė
žiupsnelis druskos (pagal skonį)
Supjaustykite sūrį, alyvuoges nusunkite ir praskalaukite švariu vandeniu. Praverkite aitriųjų pipirų ankštis ir išvalykite sėklytes; ankštis supjaustykite. Į stiklainį dėkite pramaišiui sūrio kubelius, alyvuoges, tarp jų prikaišiokite aitriųjų pipirų gabaliukų ir čiobrelio šakelių. Marinato komponentus gerai suplakite ir supilkite į stiklainį. Prieš patiekdami bent parą palaikykite šaldytuve.
Šaltinis: "Mano namų" kolekcija: Gardžios dovanos
- Cukinija
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 465
- Užsiregistravo: 26 Lap 2007, 22:21
- Pliusai: 27
- Miestas: Vilnius
Re: Užkandžiai prie alaus
Dėkui, Pyp.
- pyp
- Virtuozas
- Pranešimai: 4445
- Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
- Pliusai: 25
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: Užkandžiai prie alaus
Maniškis sakė, kad tobulas
Karštas monstras
6 riekelės forminės duonos
Sviesto riekelėms aptepti
1 šaukštas majonezo
1 šaukštas pomidorų pastos
6 parūkytos dešrelės
1 šaukštelis sviesto
1 šaukštelis pomidorų pastos
šlakas balzamiko acto glazūros (galima keisti balzamiko actu)
druskos
aitriosios paprikos
6 riekelės fermentinio sūrio
3 šaukšteliai aštrių garstyčių
Įkaitinkite sausą keptuvę, dėkite forminės duonos riekels ir paskrudinkite iš vienos pusės. Ant paskrudusios pusės užtepkite plonai sviesto. Ant nepaskrudintos pusės 3 riekeles aptepkite majonezu, 3 – pomidorų pasta.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, dėkite dešreles ir trumpai apkepkite, baigiant kept sudėkite pomidorų pastos, balzamiko acto, druskos ir aitriosios paprikos mišinį. Dar pakepinkite minutę.
Ant pomidorų pasta apteptų riekelių pusių dėkite po griežinėlį sūrio, ant viršaus po 2 dešreles, ant dešrelių vėl po griežinėlį sūrio ir užvoškite likusiomis riekelėmis majonezu pateptomis riekelėmis (apskrudusi pusė turi žiūrėti į viršų).
Sumuštinius dėkite į 200C įkaitintą orkaitę ir kepkite kol sūris pradės burbuliuoti. Ištraukę sumuštinius palaikykite 2 minutes, kad truputį atvėstų. Tada uždėkite ant kiekvieno po šaukštelį garstyčių.
Prieš valgant garsyčias išsilyginkite peiliu po visą riekelės paviršių.
Karštas monstras
6 riekelės forminės duonos
Sviesto riekelėms aptepti
1 šaukštas majonezo
1 šaukštas pomidorų pastos
6 parūkytos dešrelės
1 šaukštelis sviesto
1 šaukštelis pomidorų pastos
šlakas balzamiko acto glazūros (galima keisti balzamiko actu)
druskos
aitriosios paprikos
6 riekelės fermentinio sūrio
3 šaukšteliai aštrių garstyčių
Įkaitinkite sausą keptuvę, dėkite forminės duonos riekels ir paskrudinkite iš vienos pusės. Ant paskrudusios pusės užtepkite plonai sviesto. Ant nepaskrudintos pusės 3 riekeles aptepkite majonezu, 3 – pomidorų pasta.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, dėkite dešreles ir trumpai apkepkite, baigiant kept sudėkite pomidorų pastos, balzamiko acto, druskos ir aitriosios paprikos mišinį. Dar pakepinkite minutę.
Ant pomidorų pasta apteptų riekelių pusių dėkite po griežinėlį sūrio, ant viršaus po 2 dešreles, ant dešrelių vėl po griežinėlį sūrio ir užvoškite likusiomis riekelėmis majonezu pateptomis riekelėmis (apskrudusi pusė turi žiūrėti į viršų).
Sumuštinius dėkite į 200C įkaitintą orkaitę ir kepkite kol sūris pradės burbuliuoti. Ištraukę sumuštinius palaikykite 2 minutes, kad truputį atvėstų. Tada uždėkite ant kiekvieno po šaukštelį garstyčių.
Prieš valgant garsyčias išsilyginkite peiliu po visą riekelės paviršių.
- Prikabinti failai
-
- IMG_0469.JPG (72.12 KiB) Peržiūrėta 9163 karus(ų)
Re: Užkandžiai prie alaus
Super mėgstu tokius dalykėlius
Re: Užkandžiai prie alaus
Nebutinai tai tinka prie alaus,bet irgi ideja...
Tepamas surio tortas
3 ind.Philadelfia su zolelem
Virto kumpio(supjaustyti kubeliais)
Tarkuoto "Gouda"surio
1 smulkiai pjaustytas poras
Visas sudedamasias dalis sumaisom ,apspaudziam i aliejum patepta dubeni,isverciam ir papuosiam pagal fantazija.Skanu ant duonos,kepsnio,vietoj misraines ar uzkandele prie zaliuju salotu ir t.t.
Nuotraukose-triguba porcija,nes dariau draugei gimtadieniui,tad didelei kompanijai!
Tepamas surio tortas
3 ind.Philadelfia su zolelem
Virto kumpio(supjaustyti kubeliais)
Tarkuoto "Gouda"surio
1 smulkiai pjaustytas poras
Visas sudedamasias dalis sumaisom ,apspaudziam i aliejum patepta dubeni,isverciam ir papuosiam pagal fantazija.Skanu ant duonos,kepsnio,vietoj misraines ar uzkandele prie zaliuju salotu ir t.t.
Nuotraukose-triguba porcija,nes dariau draugei gimtadieniui,tad didelei kompanijai!
- Prikabinti failai
-
- abc2122dfeba.jpg (43.96 KiB) Peržiūrėta 9144 karus(ų)
-
- 19401b603231.jpg (46.39 KiB) Peržiūrėta 9144 karus(ų)
Re: Užkandžiai prie alaus
va maniskiui cia ir butu tobula, jam pusryciam tokie dalykeliai didziausias geris
Re: Užkandžiai prie alaus
nicole, o taviskis tepamo surio tortas tik be poru, butu man pats tas, jau kaip man filadelfija tepamas suris patinka
Re: Užkandžiai prie alaus
Isipjaustyk cesnako ar sv.laisku-cia toks receptas,kad gali variuot iki ka saldytuve randi(aisku surio turet butins)
- aksele
- Gurmanas
- Pranešimai: 1305
- Užsiregistravo: 19 Lap 2007, 21:15
- Pliusai: 5
- Miestas: vln
- Susisiekti:
Re: Užkandžiai prie alaus
kaip graziai atrodo tortukas,geras uzkandis
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Užkandžiai prie alaus
o man, nors ir nemegstu svogunu, porai cia tikrai tinka
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Užkandžiai prie alaus
bandeles su rukyta lasisa prie alaus
- Prikabinti failai
-
- DSC01081.JPG (108.67 KiB) Peržiūrėta 8839 karus(ų)
Re: Užkandžiai prie alaus
Ir ko aš čia atėjau- aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Re: Užkandžiai prie alaus
kokios grazutes bandeles man tokios ir prie buljono tiktu. o kokia tesla cia naudojei?
Re: Užkandžiai prie alaus
Noooooooooooooooooooooooriu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dar nieks negirdi????????????????
- raska77
- Fanatas
- Pranešimai: 566
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 19:11
- Pliusai: 40
- Miestas: Raseiniai-Newry
Re: Užkandžiai prie alaus
Tutsi o cia lasisu nugareles?Ar gerai iziuriu,ar ne?
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Užkandžiai prie alaus
cia tokios juosteles buna lasisos..... Be jokiu kaulu ir odos. Bent pas mus jos buna tik firmineje pardeje
- raska77
- Fanatas
- Pranešimai: 566
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 19:11
- Pliusai: 40
- Miestas: Raseiniai-Newry
Re: Užkandžiai prie alaus
Tutsi rašė:cia tokios juosteles buna lasisos..... Be jokiu kaulu ir odos. Bent pas mus jos buna tik firmineje pardeje
jo jo,jos nugareles vadinas tos juosteles,mano Emiliukas daznai perkasi,labai jam patinka
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Užkandžiai prie alaus
nea, jos vadinasi- salto rukymo lasisu rudoji mesa
- raska77
- Fanatas
- Pranešimai: 566
- Užsiregistravo: 04 Geg 2011, 19:11
- Pliusai: 40
- Miestas: Raseiniai-Newry
Re: Užkandžiai prie alaus
argi ne taspats tikrai matosi kad ten ne fileTutsi rašė:nea, jos vadinasi- salto rukymo lasisu rudoji mesa