Užkandžiai prie alaus

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Vas 2008, 12:10

pabandysiu ir as :wink: O kokiomis proporcijomis ka deti :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 01 Vas 2008, 12:26

Žinai, Tutsi, pas draugę aš valgiau tas lazdeles. Jinai sakė deda viską "iš akies" Taip dariau ir aš ir puikiai gavosi. Žodžiu, prieskonių negailėk, aš aitriosios paprikos net tryputuką įmaišiau. :!:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Vas 2008, 12:27

einu issiimsiu krabu is kameros ir sendien pat pameginsiu neatideliodama :wink: O kiausinio nereikia i tesla :?:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 01 Vas 2008, 12:34

Pardon, pamiršau apie kiaušą. Tikrai reikia...Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 01 Vas 2008, 12:36

o kiek ko deti? :roll:
tutsi, jei ka parasysi po to kiek ko dejai :P , nes as kai nugrybausiu... :evil:

Vartotojo avataras
Kristinuska
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1525
Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pliusai: 7
Miestas: Kaunas

Standartinė Kristinuska » 01 Vas 2008, 12:37

o tu negrybauk :lol: :P

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 01 Vas 2008, 12:40

neaiskink! Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Kristinuska
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1525
Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pliusai: 7
Miestas: Kaunas

Standartinė Kristinuska » 01 Vas 2008, 12:41

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Vas 2008, 12:46

Jacinta rašė:o kiek ko deti? :roll:
tutsi, jei ka parasysi po to kiek ko dejai :P , nes as kai nugrybausiu... :evil:
na jei netingesiu fotkinti,tai parodysiu ir jums kaip dariau :wink:

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 01 Vas 2008, 12:49

Lauksim... :wink:

Vartotojo avataras
Kristinuska
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1525
Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pliusai: 7
Miestas: Kaunas

Standartinė Kristinuska » 01 Vas 2008, 12:50

labai lauksim :D

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 01 Vas 2008, 13:08

Tutsi rašė:na jei netingesiu fotkinti,tai parodysiu ir jums kaip dariau :wink:
041 041 041

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 15 Kov 2008, 14:30

Sūrio lazdelės su kumpiu

200 ml miltų
½ a. š. druskos
1 a. š. sausų mielių
60 ml šilto vandens
50 ml šilto pieno
1 v. š. aliejaus
1,5 a. š. sauso raudonėlio
100 g virto kumpio
100 g fermentinio sūrio
¼ a. š. čili miltelių


Mieles išmaišyti piene su vandeniu, suberti persijotus miltus, druską, tešlą gerai išminkyti. Galiausiai supilti aliejų ir dar kartą gerai išminkyti. Tešlą kildinti šiltai ~ 40 min. (kol padvigubės).
Į tešlą suberti raudonėlį ir dar kartą išminkyti.
Kumpį smulkiai supjaustyti, sūrį smulkiai sutarkuoti. Suberti į tešlą kumpį, pusę sūrio, čili miltelius ir dar kartą gerai išminkyti.
Padalinti tešlą į 16 dalių, iš kiekvienos suformuoti ploną virvelę.
Išdėlioti paruoštas virveles ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pabarstyti likusiu sūriu ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 min

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 15 Kov 2008, 16:56

sitas jauciu labai skanus,taip ir traukia pabandyti :D

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 16 Kov 2008, 13:57

aha mane irgi traukia :)

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 16 Kov 2008, 15:32

Vėliau nuotrauką įdėsiu, kad pastūmėčiau gamint. ;)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Kov 2008, 16:24

aga, skaniai skaitosi :P
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Kov 2008, 19:41

Gaila kumpio neturiu, užsimaniau išbandyt šį receptą. Dar mielinės tešlos nuo picos liko. :roll:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Kov 2008, 14:20

Talija rašė:Vėliau nuotrauką įdėsiu, kad pastūmėčiau gamint. ;)
tai kur ta nuotrauka :roll:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 17 Kov 2008, 14:21

Turbut pamirso! :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Kov 2008, 14:47

TALIJA.eik pazadu tesėti :!: :!: :!: :!: :wink:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 17 Kov 2008, 14:48

Dėkui, kad priminėt, tikrai buvau pamiršusi. Beje, Nuotrauka ne mano. Paveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Kov 2008, 14:48

ahaaaaaaaaa,tikrai verta pabandyti :roll: :!:

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 17 Kov 2008, 14:49

Dar viena, kad taip nepyktumėt. :PPaveikslėlis

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bal 2008, 21:09

jau perkeliau :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 17 Bal 2008, 11:15

KUMPIO SUKTINUKAI SU SŪRIU:
200 gr. karšto rūkymo kumpio,
200 gr. ferm. sūrio,
majonezas,
2-3 dalelės česnako,
3-jų kiaušinių tryniai.
Priesnoniai pagal savo nuožiūrą.

Sūrį sutarkuoti, sudėti smulkintą česnaką, majonezą. Gerai išmaišyti. Turi būti tiršta. Kumpį supjaustyti plonai taip, kad galėtume ant jo dėti sūrio įdarą ir suvynioti. Suvyniotą suktinuką susmeigti sumuštinių smeigtuku. Suktinuko galus pamirkyti į majonezą, to po į labai smulkiai sutarkuotus ar kitaip susmulkintus kiaušinio trynius. Gaunasi labai gražūs suktinukai. Ypač tinka netikėtiems svečiams pavaišinti...

Šaltinis: http://www.good-cook.ru
Prikabinti failai
p00307.jpg
p00307.jpg (22.6 KiB) Peržiūrėta 8016 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Bal 2008, 12:17

teisingai sakoma,kad storejama ne nuo alaus,bet nuo uzkandziu prie jo :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 17 Bal 2008, 13:20

Aš alaus nemėgėja, bet tokius užkandžius tai labai myliu, jei jie skanūs... Aš stoju į tą eilutę, kur storokos renkasi....pavalgyt mėgstu :laugh: :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 17 Bal 2008, 13:38

as irgi ne is kuduju,bet nelabai puolu prie tokiu uzkandziu.......kartais :wink:

Vartotojo avataras
pyp
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4445
Užsiregistravo: 14 Rgp 2007, 15:41
Pliusai: 25
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė pyp » 23 Bal 2008, 12:56

Sūrūs sausainiai su sūriu

Tešlai:
1 stiklinė miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
60 g sviesto
1 kiaušinis
1 šaukštas šalto vandens
0,5 stiklinės čederio sūrio
1 šaukštelis susmulkinto laiškinio česnako
1 šaukštelis kapotų petražolių

Įdarui:
75 g grietinėlės sūrio
25 g sviesto
1 šaukštas susmulkinto laiškinio česnako
1 šaukštas kapotų petražolių
¾ stiklinės tarkuoto čederio sūrio
pipirų

Orkaitę įkaitinkite iki 210ºC temperatūros. Blėkas išklokite pergamentiniu popieriumi.
Į virtuvinį kombainą suberkite miltus, kepimo milteliais, sudėkite sukapotą sviestą ir maišykite kol masė pasidarys puri. Įmuškitę kiaušinį, sidėkite sūrį, įpilkite vandenį irmaišykite kol mišinys pasidarys vientisas. Išverskite ant miltais pabarstytos lenteles, suberkite prieskonius ir minkykite, kol tešla pasidarys tąsi.
Tešlą iškočiokite 2,5 sm storumo sluoksniu. Apvalia apie 5 cm skersmens formele išspauskite rutuliukus, sudėkite juos į pergamentiniu popieriumi išklotas blėkas ir kepkite apie 8 minutes.
Grietinėlės sūrį su sviestu sukite tol kol masė pasidarys puri ir tiršta. Suberkite žoleles, pipirus, sūrį. Išmaišykite. Įdaru aptepkite pusę sausainių, ant kurių uždėkite likusius sausainius.

Skelbti atsakymą