Užkandžiai prie alaus
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Galvojau ar prie salotu det, ar cia. Dedu cia, jeigu ka, perkelsit
Avokado užkandėlė
Jums reikės:
• 2 avokadų,
• kelių riekelių juostelėmis pjaustyto kumpio,
• 2 pomidorų,
• 2 raugintų agurkų,
• 2-3 skiltelių česnako,
• pusės citrinos,
• pipirų, druskos,
• majonezo (arba šlakelio alyvuogių aliejaus).
Gaminimas
Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Supjaustykite smulkiais kubeliais. Taip pat supjaustykite pomidorus ir agurkus.
Citriną supjaustykite griežinėliais, o šiuos – trikampėliais (pagal vidinį griežinėlių raštą).
Viską suberkite į dubenį, pabarstykite trintais česnakais, pipirais, druska.
Pagardinkite majonezu arba aliejumi ir išmaišykite. Patiekite salotinėje. Pasiūlykite baltos skrudintos duonos ir lengvo vyno.
Avokado užkandėlė
Jums reikės:
• 2 avokadų,
• kelių riekelių juostelėmis pjaustyto kumpio,
• 2 pomidorų,
• 2 raugintų agurkų,
• 2-3 skiltelių česnako,
• pusės citrinos,
• pipirų, druskos,
• majonezo (arba šlakelio alyvuogių aliejaus).
Gaminimas
Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Supjaustykite smulkiais kubeliais. Taip pat supjaustykite pomidorus ir agurkus.
Citriną supjaustykite griežinėliais, o šiuos – trikampėliais (pagal vidinį griežinėlių raštą).
Viską suberkite į dubenį, pabarstykite trintais česnakais, pipirais, druska.
Pagardinkite majonezu arba aliejumi ir išmaišykite. Patiekite salotinėje. Pasiūlykite baltos skrudintos duonos ir lengvo vyno.
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Tortilijos krepšeliai su įdaru
Įdarui:
250-350 g smulkiai supjaustytų krevečių;
1/4 smulkiai supjausto raudono svogūno;
1or 2 susmulkinto čili pipiriuko;
pusė ar visos laimo sultys;
geras šlakelis alyvuogių aliejaus;
Druskos ir pipirų pagal skonį.
Viską gerai sumaišyti ir palikti marinuotis kelioms valandoms arba per naktį.
Puodeliams:
6-8 didelės tortilijos;
alyvuogių aliejaus apšlaksytmui;
įkaitinti orkaitę iki 180 C. tortilijas su sausainių formele išspausti apskritimus ir įkloti į keksiukų formeles, prieš tai jas aptepus aliejumi. Pakepti 5-6 min. atšaldyti ir įdėti įdaro.
Įdarui:
250-350 g smulkiai supjaustytų krevečių;
1/4 smulkiai supjausto raudono svogūno;
1or 2 susmulkinto čili pipiriuko;
pusė ar visos laimo sultys;
geras šlakelis alyvuogių aliejaus;
Druskos ir pipirų pagal skonį.
Viską gerai sumaišyti ir palikti marinuotis kelioms valandoms arba per naktį.
Puodeliams:
6-8 didelės tortilijos;
alyvuogių aliejaus apšlaksytmui;
įkaitinti orkaitę iki 180 C. tortilijas su sausainių formele išspausti apskritimus ir įkloti į keksiukų formeles, prieš tai jas aptepus aliejumi. Pakepti 5-6 min. atšaldyti ir įdėti įdaro.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Kepti krevečių blyneliai
500 g išvalytų, supjaustytų krevečių;
2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;
4 smulkiai supjaustyti svogūnėliai;
1 a.š. džiovintos maltos čili miltelių;
Druskos ir pipirų pagal skonį;
50 ml šerio;
120 g miltų;
Aliejaus kepimui.
Visus ingredientus išmaišyti su trupučiu vandens, kad gautume greitinės tirštumo tešlą. Leisti pastovėti kelias valandas šaldytuve. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir šaukštu pilti tešlą, apkepti ir nusausinti ant vienkartinių rankšluosčių. Pabarstyti druska ir patiekti su citrinos skiltelėmis.
Privalomas bokalas šalto alaus
500 g išvalytų, supjaustytų krevečių;
2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;
4 smulkiai supjaustyti svogūnėliai;
1 a.š. džiovintos maltos čili miltelių;
Druskos ir pipirų pagal skonį;
50 ml šerio;
120 g miltų;
Aliejaus kepimui.
Visus ingredientus išmaišyti su trupučiu vandens, kad gautume greitinės tirštumo tešlą. Leisti pastovėti kelias valandas šaldytuve. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir šaukštu pilti tešlą, apkepti ir nusausinti ant vienkartinių rankšluosčių. Pabarstyti druska ir patiekti su citrinos skiltelėmis.
Privalomas bokalas šalto alaus
- Kristinuska
- Gurmanas
- Pranešimai: 1525
- Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
- Pliusai: 7
- Miestas: Kaunas
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Duonytė
1 arb. šaukštelis sviesto
2 dideli svogūnai, supjaustyti pusžiedžiais
2 valg. šaukštai supjaustyto rozmarino
½ arb. šaukštelio druskos
½ arb. šaukštelio juodųjų pipirų
1 skiltelė česnako
2 arb. šaukšteliai cukraus
2 arb. šaukšteliai balzaminio acto
1 arb. šaukštelio vorčesterio padažo
¼ stiklinės kapotų džiovintų datulių
kamambero sūrio, supjaustyto kubeliais
Duoną paskrudinti. Keptuvėje ištirpinti sviestą, pakepinti svogūnus, rozmariną, druską, pipirus ir česnaką, kol svogūnai taps gintarinės spalvos. Suberti cukrų ir datules, pakepinti 2 minutes, įpilti actą ir padažą, išmaišyti ir nukaisti nuo ugnies. Duoną išdėlioti kepimo skardoje, sudėti sūrį ir svogūnų padažą. Kepti 160 °C maždaug 10 minučių.
1 arb. šaukštelis sviesto
2 dideli svogūnai, supjaustyti pusžiedžiais
2 valg. šaukštai supjaustyto rozmarino
½ arb. šaukštelio druskos
½ arb. šaukštelio juodųjų pipirų
1 skiltelė česnako
2 arb. šaukšteliai cukraus
2 arb. šaukšteliai balzaminio acto
1 arb. šaukštelio vorčesterio padažo
¼ stiklinės kapotų džiovintų datulių
kamambero sūrio, supjaustyto kubeliais
Duoną paskrudinti. Keptuvėje ištirpinti sviestą, pakepinti svogūnus, rozmariną, druską, pipirus ir česnaką, kol svogūnai taps gintarinės spalvos. Suberti cukrų ir datules, pakepinti 2 minutes, įpilti actą ir padažą, išmaišyti ir nukaisti nuo ugnies. Duoną išdėlioti kepimo skardoje, sudėti sūrį ir svogūnų padažą. Kepti 160 °C maždaug 10 minučių.
KEPTOS KRABŲ LAZDELĖS SU LUKŠTENTOM SAULĖGRĄŽOM:
Miltai,
majonezas,
kiaušinis,
kečupas,
saulėgrąžos,
prieskoniai pagal savo nuožiūrą. Kadangi vartosim prie alaus, tai galima ir aštriau.
Viską gerai išmaišom, krabų lazdeles (daugiausia naudoju lašišines) pavolioju tame plakinyje ir kepu aliejuje. Skanaus
Miltai,
majonezas,
kiaušinis,
kečupas,
saulėgrąžos,
prieskoniai pagal savo nuožiūrą. Kadangi vartosim prie alaus, tai galima ir aštriau.
Viską gerai išmaišom, krabų lazdeles (daugiausia naudoju lašišines) pavolioju tame plakinyje ir kepu aliejuje. Skanaus
Paskutinį kartą redagavo silsta 01 Vas 2008, 12:35, redaguota 1 kartą(us).