Užkandžiai prie alaus

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 07 Sau 2008, 13:16

dar spesi pakeisti meniu! :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Sau 2008, 13:50

nea,kalmarai tai parduotuveje,o mesyte plovui jau suprieskoniuota :roll:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 07 Sau 2008, 13:53

tai gausi rytoj daryti tada... :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Sau 2008, 13:54

ka tik buvo slibingalvis pietu,uzsiminiau apie kalmarus,tai susirauke ir pasake,kad galesiu pati valgyti :evil:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 07 Sau 2008, 13:55

:lol:
tai nemegsta :?:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Sau 2008, 14:00

neeee,jis pas mane juros gerybemis nesizavi :evil:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 07 Sau 2008, 14:27

aisku, o bereikalo... :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Sau 2008, 14:35

ir as taip manau Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 29 Sau 2008, 09:44

Galvojau ar prie salotu det, ar cia. Dedu cia, jeigu ka, perkelsit ;)

Avokado užkandėlė

Jums reikės:

• 2 avokadų,
• kelių riekelių juostelėmis pjaustyto kumpio,
• 2 pomidorų,
• 2 raugintų agurkų,
• 2-3 skiltelių česnako,
• pusės citrinos,
• pipirų, druskos,
• majonezo (arba šlakelio alyvuogių aliejaus).

Gaminimas

Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Supjaustykite smulkiais kubeliais. Taip pat supjaustykite pomidorus ir agurkus.

Citriną supjaustykite griežinėliais, o šiuos – trikampėliais (pagal vidinį griežinėlių raštą).
Viską suberkite į dubenį, pabarstykite trintais česnakais, pipirais, druska.

Pagardinkite majonezu arba aliejumi ir išmaišykite. Patiekite salotinėje. Pasiūlykite baltos skrudintos duonos ir lengvo vyno.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 29 Sau 2008, 11:25

kodel man tos avokados nepatinka :oops:

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 29 Sau 2008, 11:32

man irgi... :roll:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 29 Sau 2008, 14:27

Aš irgi prie tų avokadų negerbėjų :roll:

Vartotojo avataras
Kristinuska
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1525
Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pliusai: 7
Miestas: Kaunas

Standartinė Kristinuska » 29 Sau 2008, 16:58

o be avokado negalima? :laugh:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 29 Sau 2008, 17:01

Aisku, kad galima. Tada liks TIK UŽKANDĖLĖ :laugh:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 31 Sau 2008, 12:53

Tortilijos krepšeliai su įdaru

Įdarui:
250-350 g smulkiai supjaustytų krevečių;
1/4 smulkiai supjausto raudono svogūno;
1or 2 susmulkinto čili pipiriuko;
pusė ar visos laimo sultys;
geras šlakelis alyvuogių aliejaus;
Druskos ir pipirų pagal skonį.

Viską gerai sumaišyti ir palikti marinuotis kelioms valandoms arba per naktį.

Puodeliams:
6-8 didelės tortilijos;
alyvuogių aliejaus apšlaksytmui;

įkaitinti orkaitę iki 180 C. tortilijas su sausainių formele išspausti apskritimus ir įkloti į keksiukų formeles, prieš tai jas aptepus aliejumi. Pakepti 5-6 min. atšaldyti ir įdėti įdaro.

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 31 Sau 2008, 12:53

KOkie fainučiai :luks:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 31 Sau 2008, 12:55

Kas krevečių nemėgsta, įdarą gali darytis kitokį.

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 31 Sau 2008, 12:56

:hubba:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 31 Sau 2008, 13:13

Kepti krevečių blyneliai

500 g išvalytų, supjaustytų krevečių;
2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;
4 smulkiai supjaustyti svogūnėliai;
1 a.š. džiovintos maltos čili miltelių;
Druskos ir pipirų pagal skonį;
50 ml šerio;
120 g miltų;
Aliejaus kepimui.

Visus ingredientus išmaišyti su trupučiu vandens, kad gautume greitinės tirštumo tešlą. Leisti pastovėti kelias valandas šaldytuve. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir šaukštu pilti tešlą, apkepti ir nusausinti ant vienkartinių rankšluosčių. Pabarstyti druska ir patiekti su citrinos skiltelėmis.
Privalomas bokalas šalto alaus :)

Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Kristinuska
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1525
Užsiregistravo: 16 Rgp 2007, 16:51
Pliusai: 7
Miestas: Kaunas

Standartinė Kristinuska » 31 Sau 2008, 13:35

va cia tai receptas :hubba: :hubba:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 31 Sau 2008, 14:05

:hubba:
super receptas :luks:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Sau 2008, 18:49

Duonytė

1 arb. šaukštelis sviesto
2 dideli svogūnai, supjaustyti pusžiedžiais
2 valg. šaukštai supjaustyto rozmarino
½ arb. šaukštelio druskos
½ arb. šaukštelio juodųjų pipirų
1 skiltelė česnako
2 arb. šaukšteliai cukraus
2 arb. šaukšteliai balzaminio acto
1 arb. šaukštelio vorčesterio padažo
¼ stiklinės kapotų džiovintų datulių
kamambero sūrio, supjaustyto kubeliais

Duoną paskrudinti. Keptuvėje ištirpinti sviestą, pakepinti svogūnus, rozmariną, druską, pipirus ir česnaką, kol svogūnai taps gintarinės spalvos. Suberti cukrų ir datules, pakepinti 2 minutes, įpilti actą ir padažą, išmaišyti ir nukaisti nuo ugnies. Duoną išdėlioti kepimo skardoje, sudėti sūrį ir svogūnų padažą. Kepti 160 °C maždaug 10 minučių.

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 31 Sau 2008, 21:48

NU IR DIRBI :shock: :P

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 31 Sau 2008, 22:09

Ne taip kaip mes čia šiukšlininkės :P
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Sau 2008, 22:13

duziki rašė:NU IR DIRBI :shock: :P
Šiandien nedaug, tik per 3 forumus varinėju :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Sau 2008, 23:16

svarbu geri rezultatai :wink:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 01 Vas 2008, 02:11

PRITARIU :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 01 Vas 2008, 09:32

KEPTOS KRABŲ LAZDELĖS SU LUKŠTENTOM SAULĖGRĄŽOM:
Miltai,
majonezas,
kiaušinis,
kečupas,
saulėgrąžos,
prieskoniai pagal savo nuožiūrą. Kadangi vartosim prie alaus, tai galima ir aštriau.
Viską gerai išmaišom, krabų lazdeles (daugiausia naudoju lašišines) pavolioju tame plakinyje ir kepu aliejuje. Skanaus :!: Paveikslėlis
Paskutinį kartą redagavo silsta 01 Vas 2008, 12:35, redaguota 1 kartą(us).

Talija
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2016
Užsiregistravo: 26 Rgp 2007, 18:57
Pliusai: 1

Standartinė Talija » 01 Vas 2008, 10:00

Skanumėlis. Paveikslėlis

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 01 Vas 2008, 10:01

Tai jau tikrai. Reiks pabandyt... :luks:

Skelbti atsakymą