Užgavėnių patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Užgavėnių patiekalai

Standartinė Lilina » 06 Sau 2007, 21:38

Kalėdos ir Nauji metai jau nužygiavo. Siūlau skelbt savo idėjas apie užgavieniu patiekalus ;) Konkursas jiems paskelbtas, bet galim ir šiaip, kas jusu manymui netinka konkursui, bet papasakoti apie tai - būtina :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 06 Sau 2007, 21:46

:luks: 041

Vartotojo avataras
zita
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 08 Lap 2006, 18:40
Pliusai: 2
Miestas: Trakai

Standartinė zita » 06 Sau 2007, 23:04

kad kepant lietinius nerekeitų lašiniais tepti keptuvės ir nesviltų reikia į masę įpilti aliejaus pati taip darau ir kas svarbiausia apverst labai paprasta

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 07 Sau 2007, 01:23

O gal lašinius į lietinių tešlą reikėtų įdėti? ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Sau 2007, 10:34

Lilina rašė:O gal lašinius į lietinių tešlą reikėtų įdėti? ;)
Aha, geras :!: Iš karto su įdaru būtų :wink:

O aš niekados ir netepu lasiniais. Užtenka aliejaus lašeliuko. Be to naujos keptuvės ir be nieko gerai kepa 8)

Vartotojo avataras
zita
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 205
Užsiregistravo: 08 Lap 2006, 18:40
Pliusai: 2
Miestas: Trakai

Standartinė zita » 07 Sau 2007, 21:59

kad gerų keptuvių deficitas

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Sau 2007, 22:04

zita rašė:kad gerų keptuvių deficitas
Na, nepasakyčiau. :? Vyras mėgsta skaniai pavalgyti, tai ir aprūpina mane. :lol: Dabar jau gerą pusmetį naudoju TEFAL. Na, tikrai gera keptuvė, ypač blynams. Net va taip :cook3: galima kepti. O šiaip tai namuose reikia bent 3 keptuvių ( bent jau man).

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 08 Sau 2007, 01:42

Ramunė rašė:
zita rašė:kad gerų keptuvių deficitas
Na, nepasakyčiau. :? Vyras mėgsta skaniai pavalgyti, tai ir aprūpina mane. :lol: Dabar jau gerą pusmetį naudoju TEFAL. Na, tikrai gera keptuvė, ypač blynams. Net va taip :cook3: galima kepti. O šiaip tai namuose reikia bent 3 keptuvių ( bent jau man).
Man taip pat reikia kelių keptuvių :roll: Vienos keptuvės virtuvėje mažoka :?
Mes užgavėnėms dar žagarėlius ir spurgas verdam :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

receptai

Standartinė AIRENE » 12 Sau 2007, 14:52

Na ,ziurekit ,kokia grozybe radau :D Per uzgavenes visi kerta kaip krokodilai ,o cia ,,krokodilas su kazkokiu idaru(taip suprantu mesos).Na,aprasymo nebuvo,kas dedama .Bet pati ideja!O gal tik man taip atrodo???? va cia

http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=24 ... &start=120

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

receptai

Standartinė AIRENE » 12 Sau 2007, 14:56

Sorry,ne ta idejau. :oops: Cia tas krokodilas

http://www.eva.ru/albumpage/49553/1.htm

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: receptai

Standartinė Ramunė » 12 Sau 2007, 15:13

AIRENE rašė:Sorry,ne ta idejau. :oops: Cia tas krokodilas

http://www.eva.ru/albumpage/49553/1.htm
:luks: :aciu1: Reikia manyt, kad ir skanu turėtų būti :hubba:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 12 Sau 2007, 16:22

Dariau tokius krokodilus kažkada :roll:
Tai ten į vidų dėdavau supjaustytus obuolius su cukrumi ir cinamonu.
Būdavo toks obuolių pyragas :luks:

Kažkaip apie mėsos įdarą net nepagalvojau :oops:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

receptai

Standartinė AIRENE » 12 Sau 2007, 16:44

Parasysiu savo recepta,o idesiu svetima nuotrauka :oops:
BLYNU PYRAGAS
Idarui-virtos maltos mesos su prieskoniais.,
lietiniu blynu 4-6.,fermentinio surio.
Iskepti lietinius,paruosti idara.deti blyna,aptepti idaru ,vel blyna ir t.t..Virsutini aptarkuoti suriu ir -i orkaite-aplydyti.
Mes tai su grietine valgome,bet galima ir kitakokiu padaziuku.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

receptai

Standartinė AIRENE » 12 Sau 2007, 17:33

wa
Prikabinti failai
0-1-blintort.jpg
0-1-blintort.jpg (15.34 KiB) Peržiūrėta 6895 karus(ų)

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 13 Sau 2007, 01:01

Kažkokie čia lietiniai blynai labai stori :roll:
Pas mane jie būna labai ploni :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Sau 2007, 10:13

Čia tikriausiai pagerintos tešlos ( su pienu, kiaušiniais,,,) :?

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

receptai

Standartinė AIRENE » 13 Sau 2007, 13:03

.Paveiksliukas svetimas :roll: Mano blynai irgi ploni buna.Bet vaizdas panasus gaunasi ,sluoksniai,blynai,tik mazesnis ir man dailesnis. O cia paveiksliukas is rusiskos svetaines juk rasiau,o ten pagal ta recepta-
i kiekviena sluoksni su mesa dar svogunu,padazo,surio.I mesos ta farsa dedamas plaktas kiausinis.Matyt ir issipucia :D .

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Sau 2007, 15:59

Manau, dažnai lieka nuo pietų bulvių košės. Siūlau pasigaminti

BULVIŲ SPURGAS SU GRYBAIS

Bulvių košė,
kiaušinis,
miltai,
šaukštas krakmolo,
grybai ( pievagrybiai, gali būti ir marinuoti, sūdyti grybai ),
svogūnas.

Grybus labai smulkiai supjaustyti ir pakepinti su svogūnu.
Į bulvių tešlą įmušti kiaušinį, įberti druskos, miltų, krakmolo, suversti kepintus grybus. Viską kruopščiai išmaišyti ir formuoti nedideles spurgas.
Verdame aliejuje. Aš dažniausiai verdu fritiūrinėje.

O kai yra noras pasiterlioti, grybus ne į tešlą dedu, bet dedu kaip įdarą į kiekvieną spurgą. Irgi labai skanu.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

receptai

Standartinė AIRENE » 13 Sau 2007, 16:52

jau idejau nuoroda i naujienas .Bet gal cia dazniau uzsukat.paziurekit
www.videojug.com. Ir toliau FOOd

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Re: receptai

Standartinė Ramunė » 13 Sau 2007, 17:11

AIRENE rašė:jau idejau nuoroda i naujienas .Bet gal cia dazniau uzsukat.paziurekit
www.videojug.com. Ir toliau FOOd
:aciu1: Aš ir darbe pasinaudosiu šia nuoroda :!: :geles:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Sau 2007, 19:11

MORKŲ BLYNELIAI

Morkų,
varškės,
kefyro arba rūgpienio,
kiaušinio,
cukraus, druskos,
miltų.

Morkas smulkiai sutarkuoti, varškę ištrinti su cukrumi. Sudėti morkas, įmušti kiaušinį, druskos, supilti kefyrą, sudėti miltus ir išmaišyti. Kepti norimo dydžio blynelius. Prie jų, kaip ir prie visų blynų, tinkas viskas.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Re: receptai

Standartinė Lilina » 14 Sau 2007, 21:09

AIRENE rašė:...... O cia paveiksliukas is rusiskos svetaines juk rasiau,o ten pagal ta recepta-
i kiekviena sluoksni su mesa dar svogunu,padazo,surio.I mesos ta farsa dedamas plaktas kiausinis.Matyt ir issipucia :D .
Rusijoje mėgsta, kad kuo storesni blynai būtų :D Mielinius, tai jie sugalvojo ;) Aš neatsimenu ar ten daro toki dalyka kaip lietiniai su kokiu nors įdarų :roll:

Svečias

Standartinė Svečias » 14 Sau 2007, 21:34

daida rašė:Dariau tokius krokodilus kažkada :roll:
Tai ten į vidų dėdavau supjaustytus obuolius su cukrumi ir cinamonu.
Būdavo toks obuolių pyragas :luks:

Kažkaip apie mėsos įdarą net nepagalvojau :oops:
butu skanu :oops:Šypsenėlės





Rodyti daugiau šypsenėlių labai skanu :lol:

:twisted: :roll:

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 14 Sau 2007, 22:20

Anonymous rašė:
daida rašė:Dariau tokius krokodilus kažkada :roll:
Tai ten į vidų dėdavau supjaustytus obuolius su cukrumi ir cinamonu.
Būdavo toks obuolių pyragas :luks:

Kažkaip apie mėsos įdarą net nepagalvojau :oops:
butu skanu :oops:Šypsenėlės

Rodyti daugiau šypsenėlių labai skanu :lol:

:twisted: :roll:
Ir prie ko čia šypsenėlės :?:
Nesupratau :roll:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 15 Sau 2007, 11:21

Eisiu krokodilą daryt...siaubingai skaniai atrodo :P

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 15 Sau 2007, 12:50

Geras, pažiūrėjau tą www.videjug.... :) Tai vedėja iš "Jedim doma", kur rodo per NTV iš ten receptus ima :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 15 Sau 2007, 15:50

Lilina rašė:Eisiu krokodilą daryt...siaubingai skaniai atrodo :P
Aš savaitgalį dariau mix'ą : krokodilą iš Airenės įdarą iš Daidos. Ačiū, mergaitės :aciu1: Toks saldus krokodilaitis gavosi... Nunešiau ir darban prie kavos : nu jau gyrė, net raudau iš laimės :oops: :lol:

Vartotojo avataras
Andron
Site Admin
Pranešimai: 1175
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė Andron » 15 Sau 2007, 16:04

Lilina rašė:Geras, pažiūrėjau tą www.videjug.... :) Tai vedėja iš "Jedim doma", kur rodo per NTV iš ten receptus ima :lol:
Nieko nuostabaus... :cry:
Teko paskaityti rūsiškus kulinarinius forumus. Viena dalyvė išsiuntė kitos dalyvės receptą į konkursą ir laimėjo 100 USD restorane pavalgyti. Visi žino, kad receptas vogtas, bet viskas tvarkoj :twisted: Toks jau rūsų mentalitetas :roll:
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 17 Sau 2007, 18:19

BULVINIAI BLYNAI

Radau receptą, pabandžiau :cook3: . Patiko. :luks: Siūlau ir jums, ypač toms, kurių vyrai be mėsos - nei trečdalio dienos :lol: .

Bulvės, miltai, mineralinis vanduo,
pienas, kiaušinis, rūkytos dešros ar kumpio,
pora skiltelių česnakiuko, pipirų,
druskos, petražolių, aliejaus.

Bulves nuskutame ir sutarkuojame. Nukošiame. Suberiame miltus, įpilame pieno, sudedame juostelėmis pjaustytą dešrą arba kumpį,kiaušinį, prieskonius. Kepame aliejuje.
Galima valgyti su salotomis, su troškintais raugintais kopūstais. Galima ir su grietine ar dažiniu.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 17 Sau 2007, 20:32

Čia jau panašus receptas kaip mano vyro diedukas daro. Aš kai bulvinius blynus darau, tai jokiu miltu nededu, ir buvau juos viena karta sutarkavus su burokine tarka ir jam baisiai patiko. Dabar daro panašia tešlą kaip tu, Ramunė, aprašiai, tik kumpio nededa ir kepa ir vis aiškina, kad pagal marčios receptą daro :lol: Sakau, gal jums dar kartą padaryt kad prisimintumėt ;)

Skelbti atsakymą