Užgavėnių patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Užgavėnių patiekalai
Kalėdos ir Nauji metai jau nužygiavo. Siūlau skelbt savo idėjas apie užgavieniu patiekalus Konkursas jiems paskelbtas, bet galim ir šiaip, kas jusu manymui netinka konkursui, bet papasakoti apie tai - būtina
Man taip pat reikia kelių keptuvių Vienos keptuvės virtuvėje mažokaRamunė rašė:Na, nepasakyčiau. Vyras mėgsta skaniai pavalgyti, tai ir aprūpina mane. Dabar jau gerą pusmetį naudoju TEFAL. Na, tikrai gera keptuvė, ypač blynams. Net va taip galima kepti. O šiaip tai namuose reikia bent 3 keptuvių ( bent jau man).zita rašė:kad gerų keptuvių deficitas
Mes užgavėnėms dar žagarėlius ir spurgas verdam
receptai
Na ,ziurekit ,kokia grozybe radau Per uzgavenes visi kerta kaip krokodilai ,o cia ,,krokodilas su kazkokiu idaru(taip suprantu mesos).Na,aprasymo nebuvo,kas dedama .Bet pati ideja!O gal tik man taip atrodo???? va cia
http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=24 ... &start=120
http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=24 ... &start=120
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: receptai
Reikia manyt, kad ir skanu turėtų būti
receptai
Parasysiu savo recepta,o idesiu svetima nuotrauka
BLYNU PYRAGAS
Idarui-virtos maltos mesos su prieskoniais.,
lietiniu blynu 4-6.,fermentinio surio.
Iskepti lietinius,paruosti idara.deti blyna,aptepti idaru ,vel blyna ir t.t..Virsutini aptarkuoti suriu ir -i orkaite-aplydyti.
Mes tai su grietine valgome,bet galima ir kitakokiu padaziuku.
BLYNU PYRAGAS
Idarui-virtos maltos mesos su prieskoniais.,
lietiniu blynu 4-6.,fermentinio surio.
Iskepti lietinius,paruosti idara.deti blyna,aptepti idaru ,vel blyna ir t.t..Virsutini aptarkuoti suriu ir -i orkaite-aplydyti.
Mes tai su grietine valgome,bet galima ir kitakokiu padaziuku.
receptai
.Paveiksliukas svetimas Mano blynai irgi ploni buna.Bet vaizdas panasus gaunasi ,sluoksniai,blynai,tik mazesnis ir man dailesnis. O cia paveiksliukas is rusiskos svetaines juk rasiau,o ten pagal ta recepta-
i kiekviena sluoksni su mesa dar svogunu,padazo,surio.I mesos ta farsa dedamas plaktas kiausinis.Matyt ir issipucia .
i kiekviena sluoksni su mesa dar svogunu,padazo,surio.I mesos ta farsa dedamas plaktas kiausinis.Matyt ir issipucia .
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Manau, dažnai lieka nuo pietų bulvių košės. Siūlau pasigaminti
BULVIŲ SPURGAS SU GRYBAIS
Bulvių košė,
kiaušinis,
miltai,
šaukštas krakmolo,
grybai ( pievagrybiai, gali būti ir marinuoti, sūdyti grybai ),
svogūnas.
Grybus labai smulkiai supjaustyti ir pakepinti su svogūnu.
Į bulvių tešlą įmušti kiaušinį, įberti druskos, miltų, krakmolo, suversti kepintus grybus. Viską kruopščiai išmaišyti ir formuoti nedideles spurgas.
Verdame aliejuje. Aš dažniausiai verdu fritiūrinėje.
O kai yra noras pasiterlioti, grybus ne į tešlą dedu, bet dedu kaip įdarą į kiekvieną spurgą. Irgi labai skanu.
BULVIŲ SPURGAS SU GRYBAIS
Bulvių košė,
kiaušinis,
miltai,
šaukštas krakmolo,
grybai ( pievagrybiai, gali būti ir marinuoti, sūdyti grybai ),
svogūnas.
Grybus labai smulkiai supjaustyti ir pakepinti su svogūnu.
Į bulvių tešlą įmušti kiaušinį, įberti druskos, miltų, krakmolo, suversti kepintus grybus. Viską kruopščiai išmaišyti ir formuoti nedideles spurgas.
Verdame aliejuje. Aš dažniausiai verdu fritiūrinėje.
O kai yra noras pasiterlioti, grybus ne į tešlą dedu, bet dedu kaip įdarą į kiekvieną spurgą. Irgi labai skanu.
receptai
jau idejau nuoroda i naujienas .Bet gal cia dazniau uzsukat.paziurekit
www.videojug.com. Ir toliau FOOd
www.videojug.com. Ir toliau FOOd
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: receptai
Aš ir darbe pasinaudosiu šia nuorodaAIRENE rašė:jau idejau nuoroda i naujienas .Bet gal cia dazniau uzsukat.paziurekit
www.videojug.com. Ir toliau FOOd
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
MORKŲ BLYNELIAI
Morkų,
varškės,
kefyro arba rūgpienio,
kiaušinio,
cukraus, druskos,
miltų.
Morkas smulkiai sutarkuoti, varškę ištrinti su cukrumi. Sudėti morkas, įmušti kiaušinį, druskos, supilti kefyrą, sudėti miltus ir išmaišyti. Kepti norimo dydžio blynelius. Prie jų, kaip ir prie visų blynų, tinkas viskas.
Morkų,
varškės,
kefyro arba rūgpienio,
kiaušinio,
cukraus, druskos,
miltų.
Morkas smulkiai sutarkuoti, varškę ištrinti su cukrumi. Sudėti morkas, įmušti kiaušinį, druskos, supilti kefyrą, sudėti miltus ir išmaišyti. Kepti norimo dydžio blynelius. Prie jų, kaip ir prie visų blynų, tinkas viskas.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Re: receptai
Rusijoje mėgsta, kad kuo storesni blynai būtų Mielinius, tai jie sugalvojo Aš neatsimenu ar ten daro toki dalyka kaip lietiniai su kokiu nors įdarųAIRENE rašė:...... O cia paveiksliukas is rusiskos svetaines juk rasiau,o ten pagal ta recepta-
i kiekviena sluoksni su mesa dar svogunu,padazo,surio.I mesos ta farsa dedamas plaktas kiausinis.Matyt ir issipucia .
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Ir prie ko čia šypsenėlėsAnonymous rašė:butu skanu Šypsenėlėsdaida rašė:Dariau tokius krokodilus kažkada
Tai ten į vidų dėdavau supjaustytus obuolius su cukrumi ir cinamonu.
Būdavo toks obuolių pyragas
Kažkaip apie mėsos įdarą net nepagalvojau
Rodyti daugiau šypsenėlių labai skanu
Nesupratau
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Geras, pažiūrėjau tą www.videjug.... Tai vedėja iš "Jedim doma", kur rodo per NTV iš ten receptus ima
- Andron
- Site Admin
- Pranešimai: 1175
- Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 13:18
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
Nieko nuostabaus...Lilina rašė:Geras, pažiūrėjau tą www.videjug.... Tai vedėja iš "Jedim doma", kur rodo per NTV iš ten receptus ima
Teko paskaityti rūsiškus kulinarinius forumus. Viena dalyvė išsiuntė kitos dalyvės receptą į konkursą ir laimėjo 100 USD restorane pavalgyti. Visi žino, kad receptas vogtas, bet viskas tvarkoj Toks jau rūsų mentalitetas
Firminiai skyreliai laukia firminių naujienų!
Kolkas NEMOKAMAI !
Kolkas NEMOKAMAI !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
BULVINIAI BLYNAI
Radau receptą, pabandžiau . Patiko. Siūlau ir jums, ypač toms, kurių vyrai be mėsos - nei trečdalio dienos .
Bulvės, miltai, mineralinis vanduo,
pienas, kiaušinis, rūkytos dešros ar kumpio,
pora skiltelių česnakiuko, pipirų,
druskos, petražolių, aliejaus.
Bulves nuskutame ir sutarkuojame. Nukošiame. Suberiame miltus, įpilame pieno, sudedame juostelėmis pjaustytą dešrą arba kumpį,kiaušinį, prieskonius. Kepame aliejuje.
Galima valgyti su salotomis, su troškintais raugintais kopūstais. Galima ir su grietine ar dažiniu.
Radau receptą, pabandžiau . Patiko. Siūlau ir jums, ypač toms, kurių vyrai be mėsos - nei trečdalio dienos .
Bulvės, miltai, mineralinis vanduo,
pienas, kiaušinis, rūkytos dešros ar kumpio,
pora skiltelių česnakiuko, pipirų,
druskos, petražolių, aliejaus.
Bulves nuskutame ir sutarkuojame. Nukošiame. Suberiame miltus, įpilame pieno, sudedame juostelėmis pjaustytą dešrą arba kumpį,kiaušinį, prieskonius. Kepame aliejuje.
Galima valgyti su salotomis, su troškintais raugintais kopūstais. Galima ir su grietine ar dažiniu.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Čia jau panašus receptas kaip mano vyro diedukas daro. Aš kai bulvinius blynus darau, tai jokiu miltu nededu, ir buvau juos viena karta sutarkavus su burokine tarka ir jam baisiai patiko. Dabar daro panašia tešlą kaip tu, Ramunė, aprašiai, tik kumpio nededa ir kepa ir vis aiškina, kad pagal marčios receptą daro Sakau, gal jums dar kartą padaryt kad prisimintumėt