Užgavėnių patiekalai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Vas 2008, 11:02

Veršienos šaltiena su rūgštynių padažu

3 kg veršienos mėsos ir kaulų,
3 morkos, druskos, laurų lapų, pipirų.

Padažui:
šaldytų arba konservuotų rūgštynių,
1 šaukštas krienų, 2 šaukštai majonezo.
Salotų lapų, petražolių ir virtų morkų.

Iš kaulų, mėsos, morkų išvirkite šaltieną. Mėsą ir morkas sumalkite ir kartu su likusiu sultiniu supilkite į indelius. Laikykite šaltai, kol sustings. Lėkštę išklokite salotų lapais, ant jų išverskite šaltieną. Padažui rūgštynes sumalkite mėsmale. Sumaišykite su krienais ir majonezu. Padažą supilkite aplink šaltieną. Papuoškite virtomis morkomis ir petražolių šakelėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Vas 2008, 11:03


Sluoksniuota jautienos šaltiena


1 jaučio koja, 300 g jautienos,
2-3 litrai vandens, 2-3 šaukštai druskos,
3 skiltelės česnako, 3 laurų lapeliai,
10 žirnelių juodųjų pipirų, 1 svogūnas, 1 morka.

Jaučio koją gerai nuplikykite, sukapokite į 4 dalis ir mirkykite šaltame vandenyje apie 4 val.( dar geriau per naktį). Išmirkytus gabalus sudėkite į didelį puodą, užpilkite šaltu vandeniu. Užvirinkite, kruopščiai nugraibykite putas ir virkite ant mažos ugnies apie 6 val., kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulo. Likus valandai iki virimo pabaigos sudėkite jautieną, įberkite druskos, pipirų, įmeskite laurų lapelį, svogūną ir supjaustytą morką. Išvirusį sultinį perkoškite, morką, svogūną ir prieskonius išmeskite. Jaučio kojos mėsą atskirkite nuo kaulo ir smulkiai supjaustykite. Jautieną taip pat smulkiai supjaustykite. Į susmulkintą mėsą įpilkite truputį sultinio, įspauskite česnaką ir gerai išmaišykite. Šią masę sudėkite į indelius ir paviršių išlyginkite. Tada atsargiai, per šaukštą arba peilį, silpna srovele pilkite sultinį. Taip šaltiena bus dviejų sluoksnių – mėsos ir skaidraus sultinio. Jei norite ne sluoksniuotos, o vienalytės šaltienos, tai sultinį tiesiog sumaišykite su mėsa ir išpilstykite į indelius. Atšaldykite. Papuoškite žalumynais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Vas 2008, 11:03


Paukštienos šaltiena su obuoliais


1 antis, 3-4 obuoliai, 2 morkos,
1 šaukštelis kmynų, 2-3 lauro lapeliai,
1 svogūnas, pipirų, 1 šaukštas želatinos,
druskos, 2 l vandens, petražolių.

Antį išdarinėkite, supjaustykite gabaliukais, sudėkite į šaltą vandenį, užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies, nugraibydami putas. Išimtų anties kepenėlių nevirkite, o iškepkite ir patiekite atskirai. Prieš baigdami virti, sudėkite morkas, svogūną, pipirus, lauro lapelius, kmynus. Išvirusį sultinį perkoškite. Mėsą atskirkite nuo kaulų, morkas supjaustykite griežinėliais, supilkite ištirpintą želatiną, sudėkite nuluptus (be sėklalizdžių) ir skiltelėmis pjaustytus obuolius, užvirinkite ir supilstykite į nedidelius indelius arba vieną dubenį. Atšaldykite. Patiekdami išverskite į lėkštes, papuoškite žalumynais.

Vartotojo avataras
erneka
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2102
Užsiregistravo: 27 Vas 2007, 11:20
Pliusai: 229
Miestas: Šiauliai

Standartinė erneka » 03 Vas 2008, 12:45

Oho, padirbėjai, Ramune :luks:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Vas 2008, 13:21

Taigi prastovas atidirbinėju nuo pat rytoPaveikslėlis

Vartotojo avataras
vasara
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 463
Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
Pliusai: 7
Miestas: suvalkija

Standartinė vasara » 03 Vas 2008, 15:07

Tutsi rašė:labai skanu mieliniai blynai su dziovintais vaisiais,ypac kai vaisiu daug :P Tada vaikai neiseina is virtuves. :wink:
Na mielinę tešlą jau išmokėt gamintiPaveikslėlistai padėkit -parodykit kelią kur ieškoti mielinių blynų tešlos,juk užgavėnės jau čia pat.Reikės vaikams kažką į mokyklą nusinešti,jau tie čirviniai blynai nusibodoPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 03 Vas 2008, 18:29

palauk tutsi, kai ateis - parasys! :wink:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 03 Vas 2008, 20:01

vasara rašė: padėkit -parodykit kelią kur ieškoti mielinių blynų tešlos,juk užgavėnės jau čia pat.Reikės vaikams kažką į mokyklą nusinešti,jau tie čirviniai blynai nusibodoPaveikslėlis
Mielinius blynus su silke kepė Tutsi

forumas/viewtopic.php?t=7046

Tai principas bus aiškus.

Šiandien jau mielių nusipirkau, kepsiu antradienį mielinius su džiovintais vaisiais
:cook3: Jau užsiprašė chebra :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Vas 2008, 20:48

gerai,kai kolektyvas draugiskas,tai ir pagalbos greitai sulauki :wink: :P

Vartotojo avataras
vasara
Patyręs dalyvis
Patyręs dalyvis
Pranešimai: 463
Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
Pliusai: 7
Miestas: suvalkija

Standartinė vasara » 03 Vas 2008, 21:47

Nėra žodžių...kaip faina čia pas jus.Dėkui jums už "kelią"

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Vas 2008, 22:52

jei dar kas neaisku,klausk....kuo galesim tuo padesim :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 04 Vas 2008, 12:59

Ramunė, ačiū už info.
Šiandien virsiu šaltieną ;)
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Vas 2008, 13:00

o as košlienos ilgai nevirsiu,tik praeita savaite vyriau :wink:

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

mieliniai blynai su silke

Standartinė zivicib » 04 Vas 2008, 16:59

Tutsi,

Mane labai suintrigavo tavo blynu receptas - ryt butinai pabandysiu. Mazyliai silkes nevalgys, tai galvoju puse blynu su dziov vaisiais iskepti - o tesla ta pacia galima naudoti? gal i dvi dalis padalinsiu ir i viena daugiau cukraus ideti? Ka manai? siiap nesu didele mieliniu blynu kepimo eksperte :oops: O kiek tu mazdaug dedi miltu ir pieno...? aciu labai

:)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Vas 2008, 19:10

aisku,kad viena tesla uzsimaisyk ir padalink per puse.I viena dek silke,o vaikams vaisius i kita :wink: Del miltu,ziurint,kiek tau reikia teslos as dazniausiai seimynai darau is 13 saukstu miltu o pieno dapilu tiek,kad tesla butu grietines tirstumo.Cukraus dadeti i blynus su vaisiais tikrai nereikia,nes nuo vaisiu bus saldu :wink:

Vartotojo avataras
zivicib
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2041
Užsiregistravo: 16 Gru 2007, 13:48
Pliusai: 171
Miestas: Vilnius

Standartinė zivicib » 04 Vas 2008, 20:02

Tutsi rašė:aisku,kad viena tesla uzsimaisyk ir padalink per puse.I viena dek silke,o vaikams vaisius i kita :wink: Del miltu,ziurint,kiek tau reikia teslos as dazniausiai seimynai darau is 13 saukstu miltu o pieno dapilu tiek,kad tesla butu grietines tirstumo.Cukraus dadeti i blynus su vaisiais tikrai nereikia,nes nuo vaisiu bus saldu :wink:
Aciu tau labai, jau visko turiu teslai, ryt kepsiu blynus :)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Vas 2008, 20:04

sekmes kepant blynus :P

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 04 Vas 2008, 21:26

tikrai kolektyvas fantastiskas :wink: :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Vas 2008, 13:50

Užgavėnių šiupinys


Jums prireiks :

1 stiklinė pupų
1 stiklinė žirnių
1 stiklinė pupelių
1 stiklinė kruopų
6 bulvės
1kg kiaulienos
Druskos
Laurų lapų
Mėsos prieskonių

Pupas, pupeles, žirnius ir kruopas išmirkykite, mėsą supjaustykite gabaliukais. Viską sudėkite į didelį puodą, užpilkite 3l vandens ir virkite retkarčiais pamaišydami. Tada sudėkite stambiais gabalais supjaustytas bulves ir toliau virkite. Baigiant virti įberkite druskos bei prieskonių. Dar šiek tiek pavirkite, tuomet nusunkite vandenį, o šiupinį sukratykite.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Vas 2008, 13:56

Dzūkų Užgavėnių blynai

1 stiklinė grikių miltų, 1 stiklinė kvietinių miltų, 20 g mielių, 2-3 stiklinės pieno arba vandens, 2 kiaušinių tryniai, 50 g sviesto, cukraus, druskos.

Į kvietinius miltus įpilkite 1 stiklinę pašildyto pieno, sudėkite mieles, ištrintas su cukrumi, išmaišykite ir laikykite šiltai apie 1 val. Kai tešla pakils, supilkite likusį pieną, suberkite grikių miltus, sudėkite su druska išplaktus trynius, supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite ir tešlą vėl kildinkite apie 1 val. Kepkite gerai įkaitintuose riebaluose. Patiekite su ištirpintu sviestu, obuolių koše ar kita uogiene.

(delfi)

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 05 Vas 2008, 13:57

tutsi darbuojasi! :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Vas 2008, 13:58

Grikinukai su spirgučių padažu

2 stiklinės grikių kruopų, 1 kiaušinis, 0,5 stiklinės pieno, druskos, pipirų, 5 šaukštai miltų, aliejaus, 400 g rūkytos šoninės.

Išvirkite birią grikių košę. Į atvėsusią košę įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno ir įberkite druskos bei pipirų. Po truputį įmaišykite miltus. Iškepkite blynus. Šoninę supjaustykite kubeliais ir paspirginkite. Blynus užpilkite spirgučiais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Vas 2008, 13:59

Mieliniai ruginukai

500 g ruginių miltų,
0,5 l pieno,
40 g ištirpinto sviesto,
4 kiaušiniai,
30 g mielių,
cukraus, druskos.

Sumaišykite 250 g miltų, 1 stiklinę šilto pieno ir mieles, ištrintas su cukrumi. Laikykite šiltai apie 2-3 val. Likusiame piene ištirpinkite sviestą, įberkite druskos,cukraus, supilkite išplaktus trynius. Viską sumaišykite, suberkite likusius miltus ir užmaišę tešlą palikite ją kildinti šiltoje vietoje apie 1 val. Kai tešla iškils, ją dar kartą pamaišykite ir vėl leiskite pakilti. Prieš kepdami blynus atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus – blynai bus lengvi ir purūs.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Vas 2008, 14:01

Velnių blynai

2 kiaušiniai,
0,5 l pieno,
miltų,
druskos, cukraus,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
aliejaus.

Padažui:
5 kiaušiniai,
0,5 šaukštelio druskos.


Paruoškite grietinės tirštumo tešlą. Blynus kepkite negailėdami aliejaus. Padažui kiaušinius virkite 5 min., kad trynys liktų minkštas. Atvėsintus kiaušinius sumaigykite šakute, pasūdykite ir patiekite prie karštų blynų.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Vas 2008, 14:02

Smaližių Užgavėnės

2 bananai,
1 stiklinė miltų,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai kepimo miltelių,
truputis druskos,
0,75 stiklinės pieno,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai ištirpinto sviesto,
aliejaus,
uogienės arba sirupo.

1 bananą sumaigykite šakute, o kitą supjaustykite kubeliais. Kiaušinius išplakite su cukrumi, pienu bei sviestu ir sumaišykite su bananais. Tada suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišykite. Kepkite įkaitintame aliejuje. Patiekite su uogiene arba sirupu.

(www.delfi.lt)

Vartotojo avataras
sliekas
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 150
Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 10:14

Standartinė sliekas » 05 Vas 2008, 14:15

turi buti "užgavĖnių patiekalai" ,o ne "užgavIEnių patiekalai"

Vartotojo avataras
sliekas
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 150
Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 10:14

Standartinė sliekas » 05 Vas 2008, 14:15

temos pavadinime

Vartotojo avataras
angeliuke
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1931
Užsiregistravo: 15 Lap 2007, 18:10
Pliusai: 1
Miestas: Boston

Standartinė angeliuke » 05 Vas 2008, 14:18

Slieke, tu tikriausiai tiki kabinetis tesugebi... Geru zodziu is taves sunku sulaukt :evil:

Vartotojo avataras
Guci
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3479
Užsiregistravo: 02 Rgp 2007, 10:30
Pliusai: 272

Standartinė Guci » 05 Vas 2008, 14:20

sliekas rašė:turi buti "užgavĖnių patiekalai" ,o ne "užgavIEnių patiekalai"
Kad jau toks lituanistas esi, tai būti rašosi su Ū :P

Vartotojo avataras
Jacinta
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5310
Užsiregistravo: 26 Spa 2007, 12:10
Pliusai: 80
Miestas: Klaipėda

Standartinė Jacinta » 05 Vas 2008, 14:23

oras atsilo, sliekai is po zemiu pradejo lyst! :laugh:

Skelbti atsakymą