Užgavėnių patiekalai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Veršienos šaltiena su rūgštynių padažu
3 kg veršienos mėsos ir kaulų,
3 morkos, druskos, laurų lapų, pipirų.
Padažui:
šaldytų arba konservuotų rūgštynių,
1 šaukštas krienų, 2 šaukštai majonezo.
Salotų lapų, petražolių ir virtų morkų.
Iš kaulų, mėsos, morkų išvirkite šaltieną. Mėsą ir morkas sumalkite ir kartu su likusiu sultiniu supilkite į indelius. Laikykite šaltai, kol sustings. Lėkštę išklokite salotų lapais, ant jų išverskite šaltieną. Padažui rūgštynes sumalkite mėsmale. Sumaišykite su krienais ir majonezu. Padažą supilkite aplink šaltieną. Papuoškite virtomis morkomis ir petražolių šakelėmis.
3 kg veršienos mėsos ir kaulų,
3 morkos, druskos, laurų lapų, pipirų.
Padažui:
šaldytų arba konservuotų rūgštynių,
1 šaukštas krienų, 2 šaukštai majonezo.
Salotų lapų, petražolių ir virtų morkų.
Iš kaulų, mėsos, morkų išvirkite šaltieną. Mėsą ir morkas sumalkite ir kartu su likusiu sultiniu supilkite į indelius. Laikykite šaltai, kol sustings. Lėkštę išklokite salotų lapais, ant jų išverskite šaltieną. Padažui rūgštynes sumalkite mėsmale. Sumaišykite su krienais ir majonezu. Padažą supilkite aplink šaltieną. Papuoškite virtomis morkomis ir petražolių šakelėmis.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Sluoksniuota jautienos šaltiena
1 jaučio koja, 300 g jautienos,
2-3 litrai vandens, 2-3 šaukštai druskos,
3 skiltelės česnako, 3 laurų lapeliai,
10 žirnelių juodųjų pipirų, 1 svogūnas, 1 morka.
Jaučio koją gerai nuplikykite, sukapokite į 4 dalis ir mirkykite šaltame vandenyje apie 4 val.( dar geriau per naktį). Išmirkytus gabalus sudėkite į didelį puodą, užpilkite šaltu vandeniu. Užvirinkite, kruopščiai nugraibykite putas ir virkite ant mažos ugnies apie 6 val., kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulo. Likus valandai iki virimo pabaigos sudėkite jautieną, įberkite druskos, pipirų, įmeskite laurų lapelį, svogūną ir supjaustytą morką. Išvirusį sultinį perkoškite, morką, svogūną ir prieskonius išmeskite. Jaučio kojos mėsą atskirkite nuo kaulo ir smulkiai supjaustykite. Jautieną taip pat smulkiai supjaustykite. Į susmulkintą mėsą įpilkite truputį sultinio, įspauskite česnaką ir gerai išmaišykite. Šią masę sudėkite į indelius ir paviršių išlyginkite. Tada atsargiai, per šaukštą arba peilį, silpna srovele pilkite sultinį. Taip šaltiena bus dviejų sluoksnių – mėsos ir skaidraus sultinio. Jei norite ne sluoksniuotos, o vienalytės šaltienos, tai sultinį tiesiog sumaišykite su mėsa ir išpilstykite į indelius. Atšaldykite. Papuoškite žalumynais.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Paukštienos šaltiena su obuoliais
1 antis, 3-4 obuoliai, 2 morkos,
1 šaukštelis kmynų, 2-3 lauro lapeliai,
1 svogūnas, pipirų, 1 šaukštas želatinos,
druskos, 2 l vandens, petražolių.
Antį išdarinėkite, supjaustykite gabaliukais, sudėkite į šaltą vandenį, užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies, nugraibydami putas. Išimtų anties kepenėlių nevirkite, o iškepkite ir patiekite atskirai. Prieš baigdami virti, sudėkite morkas, svogūną, pipirus, lauro lapelius, kmynus. Išvirusį sultinį perkoškite. Mėsą atskirkite nuo kaulų, morkas supjaustykite griežinėliais, supilkite ištirpintą želatiną, sudėkite nuluptus (be sėklalizdžių) ir skiltelėmis pjaustytus obuolius, užvirinkite ir supilstykite į nedidelius indelius arba vieną dubenį. Atšaldykite. Patiekdami išverskite į lėkštes, papuoškite žalumynais.
- vasara
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 463
- Užsiregistravo: 25 Spa 2007, 12:29
- Pliusai: 7
- Miestas: suvalkija
Na mielinę tešlą jau išmokėt gamintitai padėkit -parodykit kelią kur ieškoti mielinių blynų tešlos,juk užgavėnės jau čia pat.Reikės vaikams kažką į mokyklą nusinešti,jau tie čirviniai blynai nusibodoTutsi rašė:labai skanu mieliniai blynai su dziovintais vaisiais,ypac kai vaisiu daug Tada vaikai neiseina is virtuves.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Mielinius blynus su silke kepė Tutsi
forumas/viewtopic.php?t=7046
Tai principas bus aiškus.
Šiandien jau mielių nusipirkau, kepsiu antradienį mielinius su džiovintais vaisiais
Jau užsiprašė chebra
mieliniai blynai su silke
Tutsi,
Mane labai suintrigavo tavo blynu receptas - ryt butinai pabandysiu. Mazyliai silkes nevalgys, tai galvoju puse blynu su dziov vaisiais iskepti - o tesla ta pacia galima naudoti? gal i dvi dalis padalinsiu ir i viena daugiau cukraus ideti? Ka manai? siiap nesu didele mieliniu blynu kepimo eksperte O kiek tu mazdaug dedi miltu ir pieno...? aciu labai
Mane labai suintrigavo tavo blynu receptas - ryt butinai pabandysiu. Mazyliai silkes nevalgys, tai galvoju puse blynu su dziov vaisiais iskepti - o tesla ta pacia galima naudoti? gal i dvi dalis padalinsiu ir i viena daugiau cukraus ideti? Ka manai? siiap nesu didele mieliniu blynu kepimo eksperte O kiek tu mazdaug dedi miltu ir pieno...? aciu labai
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
aisku,kad viena tesla uzsimaisyk ir padalink per puse.I viena dek silke,o vaikams vaisius i kita Del miltu,ziurint,kiek tau reikia teslos as dazniausiai seimynai darau is 13 saukstu miltu o pieno dapilu tiek,kad tesla butu grietines tirstumo.Cukraus dadeti i blynus su vaisiais tikrai nereikia,nes nuo vaisiu bus saldu
Aciu tau labai, jau visko turiu teslai, ryt kepsiu blynusTutsi rašė:aisku,kad viena tesla uzsimaisyk ir padalink per puse.I viena dek silke,o vaikams vaisius i kita Del miltu,ziurint,kiek tau reikia teslos as dazniausiai seimynai darau is 13 saukstu miltu o pieno dapilu tiek,kad tesla butu grietines tirstumo.Cukraus dadeti i blynus su vaisiais tikrai nereikia,nes nuo vaisiu bus saldu
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Užgavėnių šiupinys
Jums prireiks :
1 stiklinė pupų
1 stiklinė žirnių
1 stiklinė pupelių
1 stiklinė kruopų
6 bulvės
1kg kiaulienos
Druskos
Laurų lapų
Mėsos prieskonių
Pupas, pupeles, žirnius ir kruopas išmirkykite, mėsą supjaustykite gabaliukais. Viską sudėkite į didelį puodą, užpilkite 3l vandens ir virkite retkarčiais pamaišydami. Tada sudėkite stambiais gabalais supjaustytas bulves ir toliau virkite. Baigiant virti įberkite druskos bei prieskonių. Dar šiek tiek pavirkite, tuomet nusunkite vandenį, o šiupinį sukratykite.
Jums prireiks :
1 stiklinė pupų
1 stiklinė žirnių
1 stiklinė pupelių
1 stiklinė kruopų
6 bulvės
1kg kiaulienos
Druskos
Laurų lapų
Mėsos prieskonių
Pupas, pupeles, žirnius ir kruopas išmirkykite, mėsą supjaustykite gabaliukais. Viską sudėkite į didelį puodą, užpilkite 3l vandens ir virkite retkarčiais pamaišydami. Tada sudėkite stambiais gabalais supjaustytas bulves ir toliau virkite. Baigiant virti įberkite druskos bei prieskonių. Dar šiek tiek pavirkite, tuomet nusunkite vandenį, o šiupinį sukratykite.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Dzūkų Užgavėnių blynai
1 stiklinė grikių miltų, 1 stiklinė kvietinių miltų, 20 g mielių, 2-3 stiklinės pieno arba vandens, 2 kiaušinių tryniai, 50 g sviesto, cukraus, druskos.
Į kvietinius miltus įpilkite 1 stiklinę pašildyto pieno, sudėkite mieles, ištrintas su cukrumi, išmaišykite ir laikykite šiltai apie 1 val. Kai tešla pakils, supilkite likusį pieną, suberkite grikių miltus, sudėkite su druska išplaktus trynius, supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite ir tešlą vėl kildinkite apie 1 val. Kepkite gerai įkaitintuose riebaluose. Patiekite su ištirpintu sviestu, obuolių koše ar kita uogiene.
(delfi)
1 stiklinė grikių miltų, 1 stiklinė kvietinių miltų, 20 g mielių, 2-3 stiklinės pieno arba vandens, 2 kiaušinių tryniai, 50 g sviesto, cukraus, druskos.
Į kvietinius miltus įpilkite 1 stiklinę pašildyto pieno, sudėkite mieles, ištrintas su cukrumi, išmaišykite ir laikykite šiltai apie 1 val. Kai tešla pakils, supilkite likusį pieną, suberkite grikių miltus, sudėkite su druska išplaktus trynius, supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite ir tešlą vėl kildinkite apie 1 val. Kepkite gerai įkaitintuose riebaluose. Patiekite su ištirpintu sviestu, obuolių koše ar kita uogiene.
(delfi)
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Grikinukai su spirgučių padažu
2 stiklinės grikių kruopų, 1 kiaušinis, 0,5 stiklinės pieno, druskos, pipirų, 5 šaukštai miltų, aliejaus, 400 g rūkytos šoninės.
Išvirkite birią grikių košę. Į atvėsusią košę įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno ir įberkite druskos bei pipirų. Po truputį įmaišykite miltus. Iškepkite blynus. Šoninę supjaustykite kubeliais ir paspirginkite. Blynus užpilkite spirgučiais.
2 stiklinės grikių kruopų, 1 kiaušinis, 0,5 stiklinės pieno, druskos, pipirų, 5 šaukštai miltų, aliejaus, 400 g rūkytos šoninės.
Išvirkite birią grikių košę. Į atvėsusią košę įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno ir įberkite druskos bei pipirų. Po truputį įmaišykite miltus. Iškepkite blynus. Šoninę supjaustykite kubeliais ir paspirginkite. Blynus užpilkite spirgučiais.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Mieliniai ruginukai
500 g ruginių miltų,
0,5 l pieno,
40 g ištirpinto sviesto,
4 kiaušiniai,
30 g mielių,
cukraus, druskos.
Sumaišykite 250 g miltų, 1 stiklinę šilto pieno ir mieles, ištrintas su cukrumi. Laikykite šiltai apie 2-3 val. Likusiame piene ištirpinkite sviestą, įberkite druskos,cukraus, supilkite išplaktus trynius. Viską sumaišykite, suberkite likusius miltus ir užmaišę tešlą palikite ją kildinti šiltoje vietoje apie 1 val. Kai tešla iškils, ją dar kartą pamaišykite ir vėl leiskite pakilti. Prieš kepdami blynus atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus – blynai bus lengvi ir purūs.
500 g ruginių miltų,
0,5 l pieno,
40 g ištirpinto sviesto,
4 kiaušiniai,
30 g mielių,
cukraus, druskos.
Sumaišykite 250 g miltų, 1 stiklinę šilto pieno ir mieles, ištrintas su cukrumi. Laikykite šiltai apie 2-3 val. Likusiame piene ištirpinkite sviestą, įberkite druskos,cukraus, supilkite išplaktus trynius. Viską sumaišykite, suberkite likusius miltus ir užmaišę tešlą palikite ją kildinti šiltoje vietoje apie 1 val. Kai tešla iškils, ją dar kartą pamaišykite ir vėl leiskite pakilti. Prieš kepdami blynus atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus – blynai bus lengvi ir purūs.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Velnių blynai
2 kiaušiniai,
0,5 l pieno,
miltų,
druskos, cukraus,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
aliejaus.
Padažui:
5 kiaušiniai,
0,5 šaukštelio druskos.
Paruoškite grietinės tirštumo tešlą. Blynus kepkite negailėdami aliejaus. Padažui kiaušinius virkite 5 min., kad trynys liktų minkštas. Atvėsintus kiaušinius sumaigykite šakute, pasūdykite ir patiekite prie karštų blynų.
2 kiaušiniai,
0,5 l pieno,
miltų,
druskos, cukraus,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
aliejaus.
Padažui:
5 kiaušiniai,
0,5 šaukštelio druskos.
Paruoškite grietinės tirštumo tešlą. Blynus kepkite negailėdami aliejaus. Padažui kiaušinius virkite 5 min., kad trynys liktų minkštas. Atvėsintus kiaušinius sumaigykite šakute, pasūdykite ir patiekite prie karštų blynų.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Smaližių Užgavėnės
2 bananai,
1 stiklinė miltų,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai kepimo miltelių,
truputis druskos,
0,75 stiklinės pieno,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai ištirpinto sviesto,
aliejaus,
uogienės arba sirupo.
1 bananą sumaigykite šakute, o kitą supjaustykite kubeliais. Kiaušinius išplakite su cukrumi, pienu bei sviestu ir sumaišykite su bananais. Tada suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišykite. Kepkite įkaitintame aliejuje. Patiekite su uogiene arba sirupu.
(www.delfi.lt)
2 bananai,
1 stiklinė miltų,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai kepimo miltelių,
truputis druskos,
0,75 stiklinės pieno,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai ištirpinto sviesto,
aliejaus,
uogienės arba sirupo.
1 bananą sumaigykite šakute, o kitą supjaustykite kubeliais. Kiaušinius išplakite su cukrumi, pienu bei sviestu ir sumaišykite su bananais. Tada suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišykite. Kepkite įkaitintame aliejuje. Patiekite su uogiene arba sirupu.
(www.delfi.lt)