Uogienės, kompotai, sultys...
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Ačiū! Galvojau kažkaip neįprastai tas kompotas verdasitutsi rašė:as nuplaunu paprastai vynuoges,sudedu i stiklainius ir uzpilu sirupu isvirtu Tik reikia nepamazinti uogu ideti,nes spalva,jei jos melynos,bus negrazi.As dedu beveik pilna stiklaini uogu,tada skonis kompoto gaunasi,kaip parduotuveje buna vynuogiu gerymas tetra pakuose
Reiks įvertint vynuogių derlių ir pasigamint.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Rabarbarų uogienė su apelsinais
apie 1 kg rabarbarų lapkočių,
apie 1 kg cukraus,
apie 1 kg apelsinų,
1 arbatinis šaukštelis malto cinamono,
1 arbatinis šaukštelis malto imbiero arba tarkuotos imbiero šaknies ( pagal skonį ),
maltų gvazdikėlių
Rabarbarus nuplauti, nulupti, supjaustyti gabaliukais, dėti į keraminį indą ir sluoksniuoti su cukrumi. Uždengti ir laikyti per naktį šaldytuve.
Apelsinų odelę nutarkuoti ir atsidėti. Likusį baltą apelsinų sluoksnį nulupti, apelsinus supjaustyti gabaliukais ( sėklas, jeigu yra, išimti ).
Nuo rabarbarų nusunkti susidariusį sirupą, supilti į puodą ( tik ne aliumininį ), užvirti, sukrėsti rabarbarų gabaliukus, supjaustytus apelsinus, sumažinti ugnį ir virti maišant apie 10 – 15 min.
Tada suberti nutarkuotas apelsinų žieveles, cinamoną, imbierą ir dar pavirti apie 5 min.
Supilti į paruoštus indus, sandariai uždaryti. Laikyti šaltoje vietoje.
apie 1 kg rabarbarų lapkočių,
apie 1 kg cukraus,
apie 1 kg apelsinų,
1 arbatinis šaukštelis malto cinamono,
1 arbatinis šaukštelis malto imbiero arba tarkuotos imbiero šaknies ( pagal skonį ),
maltų gvazdikėlių
Rabarbarus nuplauti, nulupti, supjaustyti gabaliukais, dėti į keraminį indą ir sluoksniuoti su cukrumi. Uždengti ir laikyti per naktį šaldytuve.
Apelsinų odelę nutarkuoti ir atsidėti. Likusį baltą apelsinų sluoksnį nulupti, apelsinus supjaustyti gabaliukais ( sėklas, jeigu yra, išimti ).
Nuo rabarbarų nusunkti susidariusį sirupą, supilti į puodą ( tik ne aliumininį ), užvirti, sukrėsti rabarbarų gabaliukus, supjaustytus apelsinus, sumažinti ugnį ir virti maišant apie 10 – 15 min.
Tada suberti nutarkuotas apelsinų žieveles, cinamoną, imbierą ir dar pavirti apie 5 min.
Supilti į paruoštus indus, sandariai uždaryti. Laikyti šaltoje vietoje.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Braškių uogienė su levandomis
1 kg (2 litrai) braškių;
0,5 litro obuolių sidro;
1 kg „Dan Sukker“ uogienių cukraus;
1–2 valgomųjų šaukštų džiovintų levandų žiedų.
Braškes nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Braškes ir sidrą supilkite į puodą ir neuždengę virkite 5–6 min. Suberkite levandų žiedus ir uogienių cukrų, maišydami dar pavirkite 3–4min.
Nugraibykite putas ir išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.
1 kg (2 litrai) braškių;
0,5 litro obuolių sidro;
1 kg „Dan Sukker“ uogienių cukraus;
1–2 valgomųjų šaukštų džiovintų levandų žiedų.
Braškes nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Braškes ir sidrą supilkite į puodą ir neuždengę virkite 5–6 min. Suberkite levandų žiedus ir uogienių cukrų, maišydami dar pavirkite 3–4min.
Nugraibykite putas ir išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Slyvų džemas su migdolais
1–1,5 kg slyvų;
1 kg „Dan Sukker“ uogienių cukraus;
2 cinamono lazdelių;
4 žvaigždinių anyžių;
200 g. saldžiųjų migdolų.
Slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu, nuplaukite ir išimkite kauliukus. Slyvų puseles supjaustykite smulkiau. Karštu vandeniu nuplikykite migdolus ir nulupkite jų odelę. Slyvas ir prieskonius sudėkite į puodą ir maišydami virkite 10 min. Į slyvų masę suberkite uogienių cukrų bei migdolus ir pavirkite dar 2–3 min.
Nugraibykite putas ir išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.
1–1,5 kg slyvų;
1 kg „Dan Sukker“ uogienių cukraus;
2 cinamono lazdelių;
4 žvaigždinių anyžių;
200 g. saldžiųjų migdolų.
Slyvas nuplikykite verdančiu vandeniu, nuplaukite ir išimkite kauliukus. Slyvų puseles supjaustykite smulkiau. Karštu vandeniu nuplikykite migdolus ir nulupkite jų odelę. Slyvas ir prieskonius sudėkite į puodą ir maišydami virkite 10 min. Į slyvų masę suberkite uogienių cukrų bei migdolus ir pavirkite dar 2–3 min.
Nugraibykite putas ir išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Bruknių uogienė su konjaku
1 kg (2 litrai) bruknių;
400 ml vandens;
1 cinamono lazdelės;
1 kg „Dan Sukker“ uogienių cukraus;
100 ml konjako ar brendžio.
Uogas nuvalykite ir nuplaukite. Į puodą pripilkite vandens ir užvirkite. Suberkite uogas, įdėkite cinamono lazdelę, ir uždengtame puode masę virkite 5 min. Suberkite uogienių cukrų ir pavirkite 2 min. Konjaką supilkite puodą nukėlus nuo viryklės ir maišykite kol uogienė atšals, kitaip uogos sulips.
Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Spanguolių ir obuolių uogienė
1 kg spanguolių
300 g obuolių
1,3 kg cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
1,5 stiklinės vandens
Perrinktas ir nuplautas spanguoles 2-3 min. plikyti verdančiame vandenyje.
Iš cukraus ir vandens išvirti sirupą, užpilti ant išgriebtų iš vandens uogų ir iš lėto užvirti.Tuomet uogienę staigiai atvėsinti.Tokią operaciją kartoti 3 kartus.
Paskutinį kartą virti, kol sirupas pradės tirštėti.Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis ir 5-8 min. plikyti verdančiame vandenyje.
Išgriebus iš vandens, leisti vandeniui nuvarvėti ir tuomet obuolius sudėti į bebaigiančią virti spanguolių uogienę.Tuomet virti dar 15-20 min.
Baigianti virti suberti vanilinį cukrų.Karštą uogienę supilti į švarius stiklainius, paviršių uždengti spiritu suvilgytu pergamentinio popieriaus skridinėliu, uždengti plastmasiniais dangteliais ir laikyti vėsioje tamsioje vietoje.
1 kg spanguolių
300 g obuolių
1,3 kg cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
1,5 stiklinės vandens
Perrinktas ir nuplautas spanguoles 2-3 min. plikyti verdančiame vandenyje.
Iš cukraus ir vandens išvirti sirupą, užpilti ant išgriebtų iš vandens uogų ir iš lėto užvirti.Tuomet uogienę staigiai atvėsinti.Tokią operaciją kartoti 3 kartus.
Paskutinį kartą virti, kol sirupas pradės tirštėti.Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis ir 5-8 min. plikyti verdančiame vandenyje.
Išgriebus iš vandens, leisti vandeniui nuvarvėti ir tuomet obuolius sudėti į bebaigiančią virti spanguolių uogienę.Tuomet virti dar 15-20 min.
Baigianti virti suberti vanilinį cukrų.Karštą uogienę supilti į švarius stiklainius, paviršių uždengti spiritu suvilgytu pergamentinio popieriaus skridinėliu, uždengti plastmasiniais dangteliais ir laikyti vėsioje tamsioje vietoje.
- nieko_nemoku
- Dalyvis
- Pranešimai: 105
- Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
- Pliusai: 5
- Miestas: Alytus
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Tutsiuk, tu dabar iklak kavos.
O paskiau gal kaip tik prie brashkiu nusiraminsi...
Žiūrėk, visas pasaulis toks neteisingas, o štai braškės - tokios pačios sultingos, saldžios ir raudonos. Su braškėm į stiklainius keliauja vasara, tapūs lietuvškos saulės spinduliai, pirmi laukti lietūs ir meilė namiškiams, su kuria tas braškes sudedi. Už jokius pinigus kitu laiku negautum trijų kibirų šitų nuostabių braškių
O paskiau gal kaip tik prie brashkiu nusiraminsi...
Žiūrėk, visas pasaulis toks neteisingas, o štai braškės - tokios pačios sultingos, saldžios ir raudonos. Su braškėm į stiklainius keliauja vasara, tapūs lietuvškos saulės spinduliai, pirmi laukti lietūs ir meilė namiškiams, su kuria tas braškes sudedi. Už jokius pinigus kitu laiku negautum trijų kibirų šitų nuostabių braškių
- nieko_nemoku
- Dalyvis
- Pranešimai: 105
- Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
- Pliusai: 5
- Miestas: Alytus
la major taip graziai apie braskytes parasei kad iskart uzsimirso visas vargas kuri siandien patyriau su tom braskem prisidariau ir kompotu, ir uogienes prisiviriau, ir i saldikli trintu ir "cielu" prisidejau. o kur dar namo tvarkymas, darzu ravejimas, su mergaitem ir mieste pasivaiksciot spejom kartais stebiuosi is kur pas mane tiek jiegu bet tikriausiai mes visos moterys tokios vieninteles ir nepakartojamos . o kaip tau Tutsi sekesi su tais 3 kibirais braskiu?
- nieko_nemoku
- Dalyvis
- Pranešimai: 105
- Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
- Pliusai: 5
- Miestas: Alytus
Šiaip tai aš nelabai jau daug konservuoju žiemai, bet pas sesę sode labai jau daug užderėjo trešnių. Saldžios labai, valgyt labai skanios, tamsios tokios, kaip vyšnios. Gavau tokį įsakymą iš jos - atvažiuoji ir prisiskini kibiriuką. Nuvažiavom, prisiskynėm. O vakar tai vargo vakarienė buvo - kol iėmiau kauliukus, viriau uogienę. Pirmą kartą iš trešnių viriau - ji man kažkokia bekvapė, saldi, nors cukraus dėjau nedaug. Tai sugalvojau kaip skonį pataisyti - turėjau visą puslitrį stiklainį pernykščių serbentų sulčių - supyliau jas į trešnes, vėl užviriau, tai gavosi kiek rūgštesnė uogienė, ir mano nuomone, skanesnė. Gyveni mokaisi... Ar jums kada teko virti iš trešnių?
- nieko_nemoku
- Dalyvis
- Pranešimai: 105
- Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
- Pliusai: 5
- Miestas: Alytus
- nieko_nemoku
- Dalyvis
- Pranešimai: 105
- Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
- Pliusai: 5
- Miestas: Alytus
- nieko_nemoku
- Dalyvis
- Pranešimai: 105
- Užsiregistravo: 10 Geg 2008, 23:35
- Pliusai: 5
- Miestas: Alytus