Uogienės, kompotai, sultys...

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 03 Lie 2007, 09:54

Jo , pas mane kieme , auga liepa , tik žiedų neskinam , nes prie pat kelio stovi , tai dulkių ten daugiau , negu vaisto... :D Tačiau kvepia tikrai nuostabiai :D :D :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Lie 2007, 10:27

Lilina rašė:
Ramunė rašė:Mano irgi nebandytas, bet gal kuri bandėt

Aktinidijų kompotas
Turbūt atrodau neišprusėlė....kas tos aktinidijos? Jūros gėrybės kažkokios? :?:
:laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Lie 2007, 10:28

pasidalinkite patirtimi,kaip gaminate kriausiu kompotus ziemai :shock: As kelis kartus gaminau-nusaude :cry: Gaila darbo :evil:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 03 Lie 2007, 10:31

Ramunė rašė:Jau pradeda žydėti liepos. Kia išeinu gatvėn - dieviškas kvapasPaveikslėlis
parazitės, visas mašinas aptapšnoja savo medumi Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Lie 2007, 11:18

Lilina rašė:
Ramunė rašė:Jau pradeda žydėti liepos. Kia išeinu gatvėn - dieviškas kvapasPaveikslėlis
parazitės, visas mašinas aptapšnoja savo medumi Paveikslėlis
gerai,kai pas mus kieme nera liepu,nors masina apysvare kieme buna :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Lie 2007, 11:53

Aš kriaušes vakuoju, kaip ir obuolius ( tik ne alyvinius), Tpfu-tpfu-tpuuuuuuuuu, dar nenušaudė nė sykioPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Lie 2007, 12:08

Ramunė rašė:Aš kriaušes vakuoju, kaip ir obuolius ( tik ne alyvinius), Tpfu-tpfu-tpuuuuuuuuu, dar nenušaudė nė sykioPaveikslėlis
na obuoliai ir man nesaudo,o vat kriauses..... :cry:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 07 Lie 2007, 22:39

Koks turi būti santykis aviečių su cukrum, kad nesupelytų? pas mane buvo 800gr,uogu, tai užvariau 500gr cukraus....pakankamai kažin :?: :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Lie 2007, 23:09

Jei virsi tikrai gerai, o jei trintas nori - šaltai laikyk, viskas bus gerai :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 08:26

Bruknės su slyvomis

1 kg bruknių,
500 g slyvų ( be kauliuko),
apie 1 kg g cukraus.

Bruknes kaitinti be vandens, kol susproginės.
Sultis nukošti ir pasaldinti (stiklinei sulčių imama nuo 1/2 iki 1 stiklinės cukraus).
Nuplautas slyvas perpjauti pusiau, pašalinti kauliukus. Dėti į karštas bruknių sultis ir 10-12 min. palaikyti.
Išgriebus sumaišyti su bruknėmis, o bruknių sultis virti kol pradės tirštėti.
Tirštėjančias sultis sumaišyti su bruknėmis bei slyvomis, pavirti 5-7 min. ir karštas sukrėsti į stiklainius.
Kai vartojamos minkštesnės slyvos, virimo laiką galima sutrumpinti iki 3-4 min.
Iškaitinus uždaryti metaliniais dangteliais.

Labai tinka prie paukštienos ar liesos kiaulienos patiekalų.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 08:28

Kriaušių skiltelės sirupe

3 kg kriaušių,
4 kg cukraus,
3 stiklinės vandens,
3 šaukštai malto cinamono,
7-9 gvazdikėliai,
0,5 šaukštelio citrinų rūgšties .

Kriaušes nuplauname, nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Skilteles 2 min. pamerkiame į parūgštintą karštą vandenį.
Iš cukraus ir vandens išverdame sirupą. Į jį suberiame kriaušių skilteles. Verdame, kol skiltelės tampa skaidrios. Baigiant virti įmaišome prieskonius ir citrinų rūgštį.
Karštą uogienę supilame į iškaitintus stiklainius ir atvėsusią uždarome dezinfekuotais dangteliais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 08:30

Kriaušių kompotas

3 kg gražių, neprinokusių kriaušių,
1 kg cukraus,,
1/2 l acto
gvazdikėlių,
cinamono,

Kriaušes nulupti, supjaustyti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius.
Cukrų užpilti actu, dviem stiklinėm vandens, įdėti gvazdikėlių ir cinamono, užvirinti.
Marinatą ataušinti ir užpilti ant kriaušių, palaikyti maždaug 8 val.
Tada marinatą nupilti ir užvirinti.
Kriaušes sudėti į stiklainius, užpilti ataušintu marinatu, uždengti, pakaitinti 20-25 min.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 08:32

Slyvų uogienė su razinomis ir riešutais

3 kg slyvų ,
2 apelsinai,
2 citrinų sultys,
1 stiklinė razinų,
1 stiklinė susmulkintų riešutų,
1,2-1,5 kg cukraus.

Slyvas nuplauname, išimame kauliukus, stambiai supjaustome.
Apelsinus nuplauname, nulupame, supjaustome nedideliais gabalėliais. Smulkiai supjaustome vieno apelsino žievelę.
Į puodą sudedame visas uogienės dalis ir ant mažos ugnies nuolat maišydami išverdame.Supilame į paruoštus stiklainius ir uždarome.

Man labai tiko pyragiuko pertepimui. :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 08:36

Moliūgų uogienė su gervuogių sultimis

1 kg moliūgų,
1 kg cukraus,
1 stiklinė gervuogių sulčių,
1 citrinos sultys.

Moliūgą nuplauname, nulupame, išimame sėklas, supjaustome mažais kubeliais.
Kubelius užpilame cukrumi, įpilame 1/3 stiklinės vandens ir verdame, kol nugaruoja susidariusios sultys, kubeliai tampa permatomi.Tada supilame gervuogių sultis ir vėl verdame, kol uogienė pasidaro tiršta.
Supilame į stiklainius ir atvėsusią uždarome dangteliais.

Skonis nieko, pertepimamas, blynams tinka. Bet man pakako vieno bandymo... :twisted:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 08:41

Šitą kompotą ruošiuosi išbandyti jau gal 3-4 metus. :oops: Gal kuri būsit greitesnė už mane :roll:

Agrastų kompotas su erškėtrožių žiedlapiais

3 kg agrastų,
1 stiklinė erškėtrožių žiedlapių,
400-500 g cukraus,
1 l vandens.

Uogas subadyti arba užpilti atvėsintu vandens ir cukraus sirupu ir palaikyti 6-8 val.Gerai nuplautus žiedlapius kartu su paruoštais agrastais sudėti į stiklainius ir užpilti karštu sirupu.Pasterizuoti 85°C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min.
Vietoj erškėtrožių žiedlapių galima naudoti stipriau kvepiančių rožių žiedlapius, jeigu jos augo švarioje vietoje, toli nuo kelio ir nebuvo purkštos jokiomis cheminėmis medžiagomis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 08:48

Cukinijų, obuolių, svarainių uogienė

1 kg cukinijų,
1 kg obuolių,
5–6 svarainiai,
0,8 kg cukraus.

Cukinijas ir obuolius nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis. Paruoštus produktus užpilti cukrumi ir palaikyti 6–8 val. Tuomet užvirinti ir vėl palaikyti per naktį. Išsiskyrusias sultis nupilti ir virti, kol jų tūris sumažės trečdaliu. Karštas sultis supilti ant cukinijų ir obuolių masės. Palaikyti 3–4 val. ir virti, kol išgaruos beveik visas skystis. Karštą uogienę sudėti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Lie 2007, 11:56

o man labai skanu cukiniju uogiene su apelsinais,ypac prie paukstienos :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Lie 2007, 14:48

Ramunė rašė:Jei virsi tikrai gerai, o jei trintas nori - šaltai laikyk, viskas bus gerai :roll:
Įdėjau į šaldytuvą, bet ne į šaldymo kamerą :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Lie 2007, 14:54

Ar tu nori jas užšaldyti, kaip braškes žiemai, ar tu išsukai su cukrumi, kaip uogienę, bet nevirei? Jei pirmas variantas, dėk kameron, nes suges. O jei gerai ištirpinai cukrų, pasukai, supylei į stiklainiukus ir užsukai, gali laikyt šaldytuve arba net rūsyje. Aš j. serbentus trintus su cukrumi laikau rūsy, po 2 metus išstovi. :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Lie 2007, 15:44

tada dėsiu į šaldymo kamerą :(

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 13 Lie 2007, 21:45

merope87 rašė:PRIESKONINĖ JUODŲJŲ SERBENTŲ UOGIENĖ
Na Merope, padariau ta prieskonine uogienė...Skani, saldžiarugštė, prie kinišku patiekalų kaip tik....kažin kaip mano hebra namie ją valgys :roll: žiūrėsim.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Lie 2007, 22:34

pagaminciau ir as,tik,kad mano brangenybe purkstauja pries cinamona,net grietiniuociai jam nelabai patiko,nes i varske jo idejau :evil: Ai,bet as juos valgiau,o jis skareles su obuoliais :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 14 Lie 2007, 12:58

nei cinamono, nei gvazdikeliu man ten nesijaučia :roll: , Tas uogų skonis tiesiog nepermušamas, aš net nesupratau kam ten actas reikalingas, dabar gavosi grynai juodieji serbentai tik dar parūgštinti ir pasaldinti...negaliu pasakyti ar tinka prie mėsos...verčiau uogienė primena :x

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Lie 2007, 13:39

ai,tada visai neidomu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 09:38

Vynuogės rome

1 kg didelių saldžių vynuogių,
1 l romo,
1/2 kg cukraus pudros.

Vynuoges nuplauti, perrinkti, nuimti kotelius. Uogas sudėti į švarius stiklainius, sluoksnius pabarstyti cukraus pudra. Užpilti romu ir sandariai uždaryti. Laikyti tamsioje ir sausoje vietoje. Po dviejų mėnesių uogas galima vartoti desertams, kepiniams bei kitiems patiekalams papuošti .

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2007, 09:45

ko tik zmones neismasto :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 02 Rgs 2007, 09:51

Aš esu vynuoges ( raudonas) šaldžiusi į kokteiliukus, į šampaną, vyną. Ir gražu, ir skanu.
Reiks gimtadieniui padaryt. Nors - man alkoholio ni-ni paskutiniu metu, bet kuo čia chebrytė kalta :wink:

Vartotojo avataras
vitele
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 4578
Užsiregistravo: 20 Bal 2007, 15:16
Pliusai: 94
Miestas: Šiauliai

Standartinė vitele » 02 Rgs 2007, 10:18

Na pas mane vynuogė , baigia namą nugriauti , reiks vynelį daryt :D Kiekvienais metais darau , visko makteliu iš akies , ale skanus gaunasi :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 02 Rgs 2007, 10:59

man labai patinka naminiu vynuogiu kompotas,gerai,kad priminei,reiks draugu paklausti,gal ir siemet yra,tai reiketu pasidaryti ziemai :roll: :wink:

Vartotojo avataras
Mille
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1925
Užsiregistravo: 28 Rgp 2007, 23:06
Pliusai: 52
Miestas: Vilnius

Standartinė Mille » 02 Rgs 2007, 11:03

tutsi rašė:man labai patinka naminiu vynuogiu kompotas,gerai,kad priminei,reiks draugu paklausti,gal ir siemet yra,tai reiketu pasidaryti ziemai :roll: :wink:
O kaip jis gaminamas? Reiktų apskabyt anytos vynuogę :P

Skelbti atsakymą