TUNAS

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

TUNAS

Standartinė zuikaite » 02 Bal 2007, 23:26

Cia tesiant pokalbi apie tuna, sugalvojau nauja tema sukurti. Taip paprasciau bus rasti recepteliu su sia skania zuvyte Paveikslėlis

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 02 Bal 2007, 23:27

Tuno skanumėliai

Konservuotas nesmulkintas tunas savo sultyse,.
Pomidorai,
Fermentinis sūris,
Šaldytos bemielės tešlos lapeliai,

Šaldytos tešlos lapelius paliekame 15 min. kad atšiltų. Supjaustome pomidorą griežinėliais. Sūrį supjaustome lapeliais (kaip sumuštiniams). Atšilus tešlos lapeliams juos iškočiojam. Tuomet ant vienos pusės paskleidžiam pasmulkintus tunų gabaliukus, ant viršaus kelis griežinėlius pomidorų ir sūrio lapelius. Tuomet tešlą perlenkiame, kad susidarytų trikampėlis. Sudedame pyragėlius ant aliejumi pateptos skardos ir kepame orkaitėje apie 20 min.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 02 Bal 2007, 23:32

Tunas su lengvu pipirų majonezu

Paruošimo laikas: 10 min., 4 porcijos

600-700 g šviežio ar šaldyto tuno , supjaustyto 2,5 cm storio gabalais (4 gabalai)
1 mažas svogūnas, supjaustytas
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai alyvų aliejaus
1/2 šaukštelio citrininių pipirų
1/4 puodelio majonezo
1/4 puodelio neriebios grietinėlės
1-2 raudonų ar žalių jalapeno pipirų, be sėklų ir supjaustytų (Čili pipirai)
2 šaukštai pieno
1/2 šaukštelio sutarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelis citrinų sulčių
1/8 šaukštelio druskos
1/8 šaukštelio pipirų

Jei naudojate šaldytą žuvį, atšildykite. Nuplaukite žuvį; nusausinkite. Marinatui sumaišykite svogūną, 1 šaukštą citrinų sulčių, aliejų ir citrininius pipirus. Gerai išmaišykite. Sudėkite žuvį į negilią lėkštę. Užpilkite marinatą ant žuvies; apverskite kelis kartus, kad žuvis pasidengtų marinatu. Uždenkite; marinuokite kambario temperatūroje 30 minučių, retkarčiais žuvį apversdami.
Nusausinkite žuvį, nupildami marinatą. Kepkite žuvį grilyje vidutinėje temperatūroje 8-12 minučių arba kol žuvis lengvai šakute dalinasi į gabalėlius, apversdami vieną kartą.
Kol žuvis kepa, nedideliame dubenyje sumaišykite majonezą, grietinėlę, jalapeno pipirus, pieną, citrinos žievelę, 1 šaukštelį citrinos sulčių, druską ir pipirus. Uždenkite; padėkite į šaldytuvą, kol mišinio prireiks.
Patiekite žuvį ant salotų lapų. Šaukštu uždėkite majonezo mišinį ant žuvies.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 02 Bal 2007, 23:35

Tuno kepsneliai su pupelėmis

Patiekalui paruošti reikės:

4 vidutinio dydžio tuno gabalėlių
druskos
juodųjų pipirų
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
šaukštelio garstyčių miltelių
vidutinio dydžio citrinos
žaliosios citrinos
800 g konservuotų baltųjų pupelių
raudonojo svogūno
2 šaukštų smulkintų petražolių

Paruošimo būdas:

1. Tuną pabarstyti druska, pipirais, apšlakstyti aliejumi ir palikti šaltai. Iškepti keptuvėje.
2. Citrinas perpjauti ir išspausti sultis. Išmaišyti su likusiu aliejumi ir garstyčių milteliais.
3. Pupeles nuvarvinti ir ant silpnos ugnies pašildyti keptuvėje. Supilti citrinų sultis ir dar pakaitinti.
4. Ant karštų pupelių sudėti tuno kepsnelius, uždėti griežiniais pjaustytą svogūną ir pabarstyti petražolėmis.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 02 Bal 2007, 23:36

Pati nei vieno nebandziau daryti, bet gal kam patiks ir tiks ir pasigamins kuria diena :roll:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 02 Bal 2007, 23:37

Tuno kepsneliai

Patiekalui paruošti reikės:

500 g tuno
100 ml citrinų sulčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 skiltelių česnako
2 šaukštelių raudonėlių
šaukšto tarkuotų citrinos žievelių
druskos, juodųjų pipirų

Paruošimo būdas:

Tuną supjaustyti kepsneliais. Citrinų sultis, aliejų, raudonėlius, kapotą česnaką, citrinos žieveles, druską ir pipirus išmaišyti.

Paruoštu marinatu užpilti į didelį indą sudėtus žuvies kepsnelius ir uždengus dėti į šaldytuvą 30–40 min. Žuvį porą kartų apversti.

Kepsnelius sudėti į folija ištiestą kepimo indą, užpilti marinatu, užlankstyti kraštus ir kepti iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 20 min.

Iškepusius žuvies gabaliukus išimti į lėkštes. Patiekti su šviežiais pomidorais ir virtais makaronais, užpiltais aštriu padažu.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 02 Bal 2007, 23:41

Dar radau...

Salotos su tunu

Ryziai,
biuselio kopustas,
paprika,
pomidorai,
svogunai arba porai,
majonezas,
tunas.

Taip suprantu, kad darzoves supjaustyti ir viska sumaisyti. Turetu buti skanu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Bal 2007, 08:08

zuikaite rašė:Dar radau...

Salotos su tunu

biuselio kopustas,
O ir šitas žalias? Man jo skonis ( žalio ) trupučiuką įtartinas. :?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 03 Bal 2007, 14:00

Pas mane tik auga ir auga failas su dar nepagamintai receptais :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Bal 2007, 14:46

o man tunas labai skanu su svoguniuku :merg2: ir mokslo didelio nereikia :valg:

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 03 Bal 2007, 19:36

zuikaite rašė:Tuno skanumėliai
Šituos dariau kažkada :luks: (čia žurnalinis receptas, kiek atsimenu).

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 25 Bal 2007, 15:19

labai skanu tunas su zirneliais ir kumpiu bei majonezu ant keptos duonos :wink:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 31 Geg 2007, 17:29

ITALIŠKOS TUNO SALOTOS

250g tuno aliejuje
250g ryžių
200g virtos kalakutienos krūtinėlės
100g fermentinio sūrio
1 apelsinas
4 šaukštai žaliųjų žirnelių
1 šaukštelis pomidorų padažo
alyvuogių aliejaus
maltų juodųjų pipirų
druskos

Kalakutienos krūtinėlė, tunas, sūris ir apelsinas supjaustomi smulkiais gabalėliais. Viską dedame į salotinę, užpilame aliejumi, pomidoru padažu, pabarstome druska, pipirais.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 31 Geg 2007, 19:57

pirma karta girdziu,kad kalakutiena su tunu derinyje :hypno: reikes pameginti :wink:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 31 Geg 2007, 20:15

Kai nurašinėjau dar galvoju išbrauksiu tą kalakutieną :oops: bet pagailėjau :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2007, 20:22

O kam :roll: kaip Tutsi sako, nepabandysi - nesužinosi :P reikia pasidaryt kontrolinę porciją paragavimui - ir bus aiškuPaveikslėlis

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 31 Geg 2007, 20:29

Na man atrodo, kad pjaunasi jų skoniai..tas pats kas valgyti pavyzdžiui jautieną su kiauliena :?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Geg 2007, 20:35

merope87 rašė:Na man atrodo, kad pjaunasi jų skoniai..tas pats kas valgyti pavyzdžiui jautieną su kiauliena :?
Tas pats, kaip silkę su šokoladu, ar ne :wink: o , patikėk manimi, labai skanuPaveikslėlis ( yra kas kaip gamina, pasižiūrėk). Dabar tai jau mano firminis patiekaliukas šventėms Paveikslėlis O iš pradžių buvo va taipPaveikslėlis
Gal ir čia tas pat :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 08:32

merope87 rašė:Kai nurašinėjau dar galvoju išbrauksiu tą kalakutieną :oops: bet pagailėjau :wink:
nieko nereikia isbraukti 018 ,isbraukti gales,kam skonis nepatiks :wink: O gal cia tikrai labai skanu :!:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 01 Bir 2007, 09:51

Mano mėgstamiausios tuno salotos:

svogūnas, pekino salotos (tinka ir kitos), kietai virti kiaušiniai; paprika; tunas (jeigu tunas savo sultyse, tai valgom su majonezu).

Supjaustyti/suplėšyti salotas, ant jų dėti svogūno žiedelius, kubeliais pjaustyta papriką, skiltelėmis pjaustytus pomidorus. Viduryje įdėti tuno, o iš šonų išdėlioti kiaušinio skilteles.

Kadangi greit pasiruošia, tai kai laiko nebūna ir vietoj pietų tinka, tik jau porciją didelę darom.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 09:54

Forelle rašė:Mano mėgstamiausios tuno salotos:

svogūnas, pekino salotos (tinka ir kitos), kietai virti kiaušiniai; paprika; tunas (jeigu tunas savo sultyse, tai valgom su majonezu).

Supjaustyti/suplėšyti salotas, ant jų dėti svogūno žiedelius, kubeliais pjaustyta papriką, skiltelėmis pjaustytus pomidorus. Viduryje įdėti tuno, o iš šonų išdėlioti kiaušinio skilteles.

Kadangi greit pasiruošia, tai kai laiko nebūna ir vietoj pietų tinka, tik jau porciją didelę darom.
tikrai geras receptukas,man isviso patinka tunas :roll: Beje,sveika prisijungusi i musu kolektyva :geles:

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 01 Bir 2007, 09:57

Ačiū, kad priimat :) Jau seniai skaitau Jūsų receptukus, tik vis nedrįsdavau prisijungti.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 10:02

Forelle rašė:Ačiū, kad priimat :) Jau seniai skaitau Jūsų receptukus, tik vis nedrįsdavau prisijungti.
be reikalo,mes nesikandziojam,o naujokus megstam Paveikslėlis beje galetum uzbegti i skyreli ir prisistatyti :merg2:

Vartotojo avataras
merope87
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1767
Užsiregistravo: 28 Sau 2007, 12:34
Pliusai: 99
Miestas: Vilnius

Standartinė merope87 » 01 Bir 2007, 10:04

tutsi rašė:
merope87 rašė:Kai nurašinėjau dar galvoju išbrauksiu tą kalakutieną :oops: bet pagailėjau :wink:
nieko nereikia isbraukti 018 ,isbraukti gales,kam skonis nepatiks :wink: O gal cia tikrai labai skanu :!:
Nebrauksiu niekada :aciu1:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 01 Bir 2007, 10:11

šaunuolė Paveikslėlis

Ligita
Fanatas
Fanatas
Pranešimai: 555
Užsiregistravo: 19 Geg 2007, 14:30

Standartinė Ligita » 04 Bir 2007, 21:44

Tunu įdarytos bulvės: Kelios didelės bulvės, skardinė konservuoto tuno (tinka ir aliejuje, ir savo sultyse), pomidorų padažo(geriau tokio, kuriame yra daržovių gabaliukų), fermentinio sūrio. Bulves suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje, sumaišyti tuną su pomidorų padažu. Iškepusias bulves įpjauti ir pridėti į daro, o ant viršaus - tarkuoto fermentinio sūrio. Dar kelioms minutėms įdėti į orkaitę, kol sūris išsilydys. :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Bir 2007, 22:07

Ligita rašė:Tunu įdarytos bulvės: Kelios didelės bulvės, skardinė konservuoto tuno (tinka ir aliejuje, ir savo sultyse), pomidorų padažo(geriau tokio, kuriame yra daržovių gabaliukų), fermentinio sūrio. Bulves suvynioti į foliją ir kepti orkaitėje, sumaišyti tuną su pomidorų padažu. Iškepusias bulves įpjauti ir pridėti į daro, o ant viršaus - tarkuoto fermentinio sūrio. Dar kelioms minutėms įdėti į orkaitę, kol sūris išsilydys. :wink:
Ligita, prieš naktį tokius skanėstus rašytiPaveikslėlis seilės upeliu tekaPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Bir 2007, 10:01

skanu :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Bir 2007, 07:51

Vakar nusipirkau tuno pasteto. Be sumuštinių daugiau niekas nelenda galvonPaveikslėlis Gal turit , kolektyvas, kokių idėjų, ar teks riekeles tepliotPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 08 Bir 2007, 08:39

Ramunė rašė:Vakar nusipirkau tuno pasteto. Be sumuštinių daugiau niekas nelenda galvonPaveikslėlis Gal turit , kolektyvas, kokių idėjų, ar teks riekeles tepliotPaveikslėlis
O aš niekad nesu pirkus tuno pašteto. Reiks kada pabandyti, pradžiai nors sumuštiniams :)

Skelbti atsakymą