TUNAS
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- lanna
- Patyręs dalyvis
- Pranešimai: 231
- Užsiregistravo: 16 Lie 2007, 11:17
- Pliusai: 18
- Miestas: Airija
- Susisiekti:
Re: TUNAS
o man labai skanu ant bulkos pasidaryti toki uztepa,tuna konservuoto susmulkinti,puse svoguno smulkiai supjaustyti,konservuotu kokuruzu puse bankikes ,druskos,pipiruku,majonezo sumaisai ir tepi ant bulkos,skanumelis
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TUNAS
Tuno ir makaronų apkepas
600 g makaronų;
50 g sviesto;
50 g miltų;
600 ml pieno;
250 g tarkuoto čederio (naudojau paprastą fermentinį sūrį);
2 x 160 g konservuoto tuno indeliai (skystį nupilti);
330 g konservuotų kukurūzų;
smulkintų petražolių (neturėjau, bet padažui paskaninti įdėjau Dižono garstyčių);
druskos, juodųjų pipirų.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Makaronus pavirti apie dvi minutes, nupilti vandenį. Padažui ištirpinti keptuvėje sviestą, pakepti jame miltus, palaipsniui, vis maišant, supilti pieną. Pavirti 1 minutę, kol gausite tirštą baltąjį padažą (jeigu dedate garstyčias, jas reikia įmaišyti prieš pilant pieną). Nukėlus nuo ugnies įmaišyti apie pusę tarkuoto sūrio.
Makaronus išmaišyti su tunu, kukurūzais, petražolėmis bei baltu padažu, paskaninti druska, pipirais. Supilti į sviestu pateptą kepimo indą, suberti likusį sūrį ir kepti apie 15-20 minučių, kol sūris įsilydys ir įgaus auksinį atspalvį.
600 g makaronų;
50 g sviesto;
50 g miltų;
600 ml pieno;
250 g tarkuoto čederio (naudojau paprastą fermentinį sūrį);
2 x 160 g konservuoto tuno indeliai (skystį nupilti);
330 g konservuotų kukurūzų;
smulkintų petražolių (neturėjau, bet padažui paskaninti įdėjau Dižono garstyčių);
druskos, juodųjų pipirų.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Makaronus pavirti apie dvi minutes, nupilti vandenį. Padažui ištirpinti keptuvėje sviestą, pakepti jame miltus, palaipsniui, vis maišant, supilti pieną. Pavirti 1 minutę, kol gausite tirštą baltąjį padažą (jeigu dedate garstyčias, jas reikia įmaišyti prieš pilant pieną). Nukėlus nuo ugnies įmaišyti apie pusę tarkuoto sūrio.
Makaronus išmaišyti su tunu, kukurūzais, petražolėmis bei baltu padažu, paskaninti druska, pipirais. Supilti į sviestu pateptą kepimo indą, suberti likusį sūrį ir kepti apie 15-20 minučių, kol sūris įsilydys ir įgaus auksinį atspalvį.
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TUNAS
Lengva pagaminti. Išbandžiau šį receptą, kai namie nieko rimčiau nebuvo, o valgyti labai jau norėjosi. Dariau iš pusės porcijos, dviem žmonėms buvo per daug. Tiesa, makaronų nesvėriau, padažo irgi visko pyliau iš akies, tik dėjau vieną skardinę tuno ir pusė skardinės kukurūzų
- la major
- Gurmanas
- Pranešimai: 1905
- Užsiregistravo: 01 Bir 2008, 22:26
- Pliusai: 43
- Miestas: Vilnius/Mažeikiai
- Susisiekti:
Re: TUNAS
Sluoksniuoti pyragėliai su tunais
Naminė sluoksniuota tešla,
įdaras: 1 dėžutė tunų konservų, 1 pomidoras (be odelės), sauja tarkuoto sūrio.
Pabarstyta sezamo sėklomis.
Naminė sluoksniuota tešla,
įdaras: 1 dėžutė tunų konservų, 1 pomidoras (be odelės), sauja tarkuoto sūrio.
Pabarstyta sezamo sėklomis.
- Prikabinti failai
-
- dscf1763.jpg (48.65 KiB) Peržiūrėta 9504 karus(ų)
Paskutinį kartą redagavo la major 01 Vas 2010, 23:09, redaguota 1 kartą(us).
- Forelle
- Virtuozas
- Pranešimai: 11071
- Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
- Pliusai: 689
- Miestas: Kaunas
- Susisiekti:
Re: TUNAS
Tuno kedgeree
250 g basmati ryžių;
100 g žirnelių;
25 g sviesto;
1 smulkiai pjaustytas nedidelis svogūnas;
1 a.š. kario pastos (galima berti ir kario miltelius);
4 kietai virti kiaušiniai;
400 g konservuoto tuno (skystį nupilti);
Druskos, maltų juodųjų pipirų;
Pluoštelis petražolių.
Ryžius nuplauti ir pavirti mažai pasūdytame vandenyje apie 6-7 minutes (jeigu basmati tamsūs, reiks virti dvigubau ilgiau), kol bus beveik minkšti. Suberti žirnelius ir dar apie 3 minutes pavirti (jeigu naudojami ne šaldyti, virti teks ilgiau, vadinasi ir įdėti reiks anksčiau). Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti svogūnus, įdėti kario pastą ir maišant pakepti 3 minutes. Sudėti ryžius su daržovėmis, tuną, pabarstyti druska bei pipirais ir pakepti atn silpnos ugnies pastoviai maišant 1 minutę. Perkelti į lėkštę, apibarstyti petražolėmis, ant viršaus uždėti kiaušinio skilelių ir iškart patiekti.
250 g basmati ryžių;
100 g žirnelių;
25 g sviesto;
1 smulkiai pjaustytas nedidelis svogūnas;
1 a.š. kario pastos (galima berti ir kario miltelius);
4 kietai virti kiaušiniai;
400 g konservuoto tuno (skystį nupilti);
Druskos, maltų juodųjų pipirų;
Pluoštelis petražolių.
Ryžius nuplauti ir pavirti mažai pasūdytame vandenyje apie 6-7 minutes (jeigu basmati tamsūs, reiks virti dvigubau ilgiau), kol bus beveik minkšti. Suberti žirnelius ir dar apie 3 minutes pavirti (jeigu naudojami ne šaldyti, virti teks ilgiau, vadinasi ir įdėti reiks anksčiau). Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti svogūnus, įdėti kario pastą ir maišant pakepti 3 minutes. Sudėti ryžius su daržovėmis, tuną, pabarstyti druska bei pipirais ir pakepti atn silpnos ugnies pastoviai maišant 1 minutę. Perkelti į lėkštę, apibarstyti petražolėmis, ant viršaus uždėti kiaušinio skilelių ir iškart patiekti.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re:
Va šitą jemam omeninzuikaite rašė:Tuno skanumėliai
Konservuotas nesmulkintas tunas savo sultyse,.
Pomidorai,
Fermentinis sūris,
Šaldytos bemielės tešlos lapeliai,
Šaldytos tešlos lapelius paliekame 15 min. kad atšiltų. Supjaustome pomidorą griežinėliais. Sūrį supjaustome lapeliais (kaip sumuštiniams). Atšilus tešlos lapeliams juos iškočiojam. Tuomet ant vienos pusės paskleidžiam pasmulkintus tunų gabaliukus, ant viršaus kelis griežinėlius pomidorų ir sūrio lapelius. Tuomet tešlą perlenkiame, kad susidarytų trikampėlis. Sudedame pyragėlius ant aliejumi pateptos skardos ir kepame orkaitėje apie 20 min.
Re: TUNAS
Ziuriu apie tuna atskiras temukas yra... o as vis i ta silke lendu...
pagal ta Tutsi derinuka receptai/silk-t5994-480.html : tunas, svogunas, kiausinis, majonezas (tik be pomidoro) ir biski druskos padariau uztepele keptai duonai... jau kaip skanu buvo!
Bus dar viena uztepele prie kitu, kurias visad darau
vaisinu!
Svogunas tas raudonasis buvo, o pomidoru padazo po sagele ir smulkiu svogunlaiskiukiu tik del spalvos ant virsaus dejau...
pagal ta Tutsi derinuka receptai/silk-t5994-480.html : tunas, svogunas, kiausinis, majonezas (tik be pomidoro) ir biski druskos padariau uztepele keptai duonai... jau kaip skanu buvo!
Bus dar viena uztepele prie kitu, kurias visad darau
vaisinu!
Svogunas tas raudonasis buvo, o pomidoru padazo po sagele ir smulkiu svogunlaiskiukiu tik del spalvos ant virsaus dejau...
- Prikabinti failai
-
- IMG_7633.JPG (36.48 KiB) Peržiūrėta 9017 karus(ų)