Troškiniai
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Troškiniai
gal kas zinote kaip pasigaminti koki troskinuka skanu moliniuose puodeliuose?
Turiu aš nemažai tų receptų, rastų kituose forumuose, ir pačios patobulintų:
AROMATINGI ČENAKAI SU VERŠIENA IR DARŽOVĖM: į čenakines dėjau šlakelį aliejaus, morkyčių, truputį apkeptų veršienos gabaliukų, įspaudžiau po česnako skiltelę ir įvairių daržovių (bulvių nedėjau): truputį pakeptų svogūnų, dar porų, paprikos ir apvirtų pupelių. į kiekvieną čenakinę įpyliau šiek tiek sojos padažo ir verdančio prieskoninių žolelių sultinio (lauro lapeliai, bazilikas, rozmarinas, malta kalendra, petražolės, druska, pipirai). apie valandą troškinosi ir labai kvapnūs, ir skanūs išėjo...
****
ČENAKAI: Darom čenakus su vištiena - laaabai skanu. Vištą palaikiau su prieskoniais, o paskui - bulves, morkas, vištos gabaliukus, svogūną, česnaką susluoksniavau, dėjau lauro lapą, pipirų, druskos, ketčupo, užpyliau vandeniu - ir į orkaitę.
Tikėjausi, kad greit iškeps, bet po valandos dar buvo morkos kietokos :hm Teko dar gerą pusvalandį troškint... Nusprendžiau, kad gal per stambiai supjausčiau, kitą kartą gal dar apkepinsiu keptuvėj morkas prieš dedant į čenakinę. Paprastai viską dedu žalią - ir mėsą, ir daržoves. Bet skanu buvo nerealiai...
****
ČENAKAI:Supjausčiau bulves kubeliais, sudėjau ant dugno. Tada supjausčiau kiaulienos mentę kubeliais ir apkepinau pabarsčius druskos. Sudėjau ant bulvių. Tada pakepinau svogūnus smulkiai pjaustytus su česnaku ir sudėjau ant mėsos. Ir galiausiai sukroviau ant viršaus pakepintas morkas. Ant viršaus užpyliau kiaulienos sultinio, kad viską apsmetų. Sudėjau į orkaitę, kepiau 210 laipsnių karštyje 1 val. laiko. Per išsiblaškymą pamiršau uždėti grietinės, bet užsidėjau, kai jau viskas iškepė.Galiu pasakyti, kad kiek įpyliau sultinio, jo tiek ir radau, nei kiek nenugaravo.
ČENAKAI:jautienos ar avienos, svogūnai, bulvės, morkos, poras, česnako, garstyčių, grietinės, sviesto, druskos, pipirų, taukų kepimui. Mėsą supjaustyti gabalėliais, truputi pamušti ir apkepinti taukuose. Sudėti į tam skirtus molinius indus. Ant viršaus sudėti griežinėliais supjaustytas daržoves ir susmulkintą česnaką. Į kiekvieną indelį po truputi garstyčių, po puse šaukšto grietinės ir po 10g sviesto, pasūdyti. Įpilti vandens tiek, kad daržovės būtų apsemtos. Kepti karštoje orkaitėje 30-40 min. Patiekti tuose pačiuose induose, po apačia padėjus lėkštelę.
AROMATINGI ČENAKAI SU VERŠIENA IR DARŽOVĖM: į čenakines dėjau šlakelį aliejaus, morkyčių, truputį apkeptų veršienos gabaliukų, įspaudžiau po česnako skiltelę ir įvairių daržovių (bulvių nedėjau): truputį pakeptų svogūnų, dar porų, paprikos ir apvirtų pupelių. į kiekvieną čenakinę įpyliau šiek tiek sojos padažo ir verdančio prieskoninių žolelių sultinio (lauro lapeliai, bazilikas, rozmarinas, malta kalendra, petražolės, druska, pipirai). apie valandą troškinosi ir labai kvapnūs, ir skanūs išėjo...
****
ČENAKAI: Darom čenakus su vištiena - laaabai skanu. Vištą palaikiau su prieskoniais, o paskui - bulves, morkas, vištos gabaliukus, svogūną, česnaką susluoksniavau, dėjau lauro lapą, pipirų, druskos, ketčupo, užpyliau vandeniu - ir į orkaitę.
Tikėjausi, kad greit iškeps, bet po valandos dar buvo morkos kietokos :hm Teko dar gerą pusvalandį troškint... Nusprendžiau, kad gal per stambiai supjausčiau, kitą kartą gal dar apkepinsiu keptuvėj morkas prieš dedant į čenakinę. Paprastai viską dedu žalią - ir mėsą, ir daržoves. Bet skanu buvo nerealiai...
****
ČENAKAI:Supjausčiau bulves kubeliais, sudėjau ant dugno. Tada supjausčiau kiaulienos mentę kubeliais ir apkepinau pabarsčius druskos. Sudėjau ant bulvių. Tada pakepinau svogūnus smulkiai pjaustytus su česnaku ir sudėjau ant mėsos. Ir galiausiai sukroviau ant viršaus pakepintas morkas. Ant viršaus užpyliau kiaulienos sultinio, kad viską apsmetų. Sudėjau į orkaitę, kepiau 210 laipsnių karštyje 1 val. laiko. Per išsiblaškymą pamiršau uždėti grietinės, bet užsidėjau, kai jau viskas iškepė.Galiu pasakyti, kad kiek įpyliau sultinio, jo tiek ir radau, nei kiek nenugaravo.
ČENAKAI:jautienos ar avienos, svogūnai, bulvės, morkos, poras, česnako, garstyčių, grietinės, sviesto, druskos, pipirų, taukų kepimui. Mėsą supjaustyti gabalėliais, truputi pamušti ir apkepinti taukuose. Sudėti į tam skirtus molinius indus. Ant viršaus sudėti griežinėliais supjaustytas daržoves ir susmulkintą česnaką. Į kiekvieną indelį po truputi garstyčių, po puse šaukšto grietinės ir po 10g sviesto, pasūdyti. Įpilti vandens tiek, kad daržovės būtų apsemtos. Kepti karštoje orkaitėje 30-40 min. Patiekti tuose pačiuose induose, po apačia padėjus lėkštelę.