Troškiniai

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Kov 2007, 11:45

as tai visada zalia mesa dedu :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2007, 18:28

O aš bandžiau ir taip, ir taip. Su kepinta - kitoks skonis. Be to, jei mėsa kietoka ( jautiena ar dar kas nors) geriaus apkept, geriau išsitroškina. :roll:
Dar: kai kepinu, paspirgau rūkytų lašinukų, o paskui spirgiukus išgraibau, bet skonis lieka :wink:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 18 Kov 2007, 19:36

Ramunė rašė:O aš bandžiau ir taip, ir taip. Su kepinta - kitoks skonis. Be to, jei mėsa kietoka ( jautiena ar dar kas nors) geriaus apkept, geriau išsitroškina. :roll:
Dar: kai kepinu, paspirgau rūkytų lašinukų, o paskui spirgiukus išgraibau, bet skonis lieka :wink:
Ir mesa tada ne tokia preska sausa atrodo :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 18 Kov 2007, 19:41

Aišku, kad taip :!: Turi tokį kaimišką aromatą.
Aš, kai lašinukų daugiau yra, ir karbonadą kepdama, įdedu porą riekučių į keptuvę. man patinka kvapas ir skonis. 8)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Kov 2007, 13:10

Ramunė rašė:Aišku, kad taip :!: Turi tokį kaimišką aromatą.
Aš, kai lašinukų daugiau yra, ir karbonadą kepdama, įdedu porą riekučių į keptuvę. man patinka kvapas ir skonis. 8)
o man tai ir taip karbonadas skaniai kvepia ir be spirgiu :merg2:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 19 Kov 2007, 15:53

Dariau šiandien čenaką. Ši kartą mėsą pakepinau. Žinokit nebūtina tai daryt, sunkesnis patiekalas skrandžiui gaunasi. Viską žaliai sumest ir ištroškinti - irgi skanu :P

Vartotojo avataras
nusivilus namu seimininke
Naujokas
Pranešimai: 16
Užsiregistravo: 15 Vas 2007, 15:09
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

Standartinė nusivilus namu seimininke » 19 Kov 2007, 16:17

Avienos, erienos čenachai tikraim gurmanui.

Savo čenachams naudoju aviena arba eriena (ji labai aromatinga). Aviena gali buti neriebi ir riebesnė, kas kaip mėgsta. Bent jau tikri čenachai turi buti iš šių mėsų.

Sloksniuojama apkepta mėsa su prieskoniais, barstoma juodais pipirais, svogūnai, morkos, bulvės.
Pilama vandens,kad apsemtų. Viskas šunta orkaitėje 200C apie 30-50 min. Reikia paragauti mėsytę po 30 min ar jau minkšta. Aromatas nepakartojamas. Liekant 5 min dedama ketčupo.
Umm, saldu, skanu. Galima valgyti su lavašu kas mėgsta stipriau:)

skanaus
dziaukimes kiekviena diena!

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Kov 2007, 17:32

Lilina rašė:Dariau šiandien čenaką. Ši kartą mėsą pakepinau. Žinokit nebūtina tai daryt, sunkesnis patiekalas skrandžiui gaunasi. Viską žaliai sumest ir ištroškinti - irgi skanu :P
aha,man irgi skonis geras nekepant mesytes :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Kov 2007, 20:23

nusivilus namu seimininke rašė:Avienos, erienos čenachai tikraim gurmanui.
Čia tai tiksliai guramanui. Net seilių perteklius burnoj vien paskaičius :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Kov 2007, 10:18

labai skanu moliniuose puodeliuose kepti kugeli :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Kov 2007, 10:20

Žinai, o man nepatiko. Gal ką ne taip padariau, bet buvo panašu į tarkuotą košę :oops:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 21 Kov 2007, 10:22

Ramunė rašė:Žinai, o man nepatiko. Gal ką ne taip padariau, bet buvo panašu į tarkuotą košę :oops:
Gal kažką ne tai padariai, nes kugelis visai nblogas gaunasi moliniuose dubeneliuose, sultingas.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Kov 2007, 10:25

Tada būkit gerutės, parašykit visą eigą. Savaigalį padarysiu :P

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 21 Kov 2007, 10:34

Nu aš sutarkuoju bulvės, įdedu druskos ir puse stiklinės pieno arba grietinėlės, supakuoji gaminį į dubenelį ir lašinių ant viršaus papjaustai ;) uždengi dubenelio dangčio ir į orkaitę.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Kov 2007, 10:47

ir as taip darau :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Kov 2007, 14:09

Iki pat galo uždengtas? Ar pabaigoj atidengt reikia? Apytiksliai kiek laiko kepat? Žinau, kad nuo indo dydžio priklauso, bet...

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 21 Kov 2007, 19:59

Priklauso nuo orkaitės, pas mane apie valandą. Visada uždengtas, atidengi ti kai valgyt pradedi :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Kov 2007, 20:10

Lilina rašė:Priklauso nuo orkaitės, pas mane apie valandą. Visada uždengtas, atidengi ti kai valgyt pradedi :)
:aciu1: Savaitgalį bandysiu . Dėkui už idėją. :geles:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 12:31

ar isbandei :shock:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 15:24

tutsi rašė:ar isbandei :shock:
Taip :!: Penktadienį vakarienę ankstyvesnę padariau. :wink:
Labai skaniai gavosi, patiko :luks: Aš aną kartą kai dariau nedėjau nei grietinės, nei lašinukų. O jie labai skonį gerina :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 17:49

va,matai,sakem,kad skanu :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 26 Kov 2007, 17:53

tutsi rašė:va,matai,sakem,kad skanu :wink:
:aciu1: :geles: Labai skaniai pavalgėm :valg: :valg:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 18:05

i sveikata :aciu2:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Troškiniai

Standartinė daida » 11 Sau 2012, 01:50

Aviena troškinta piene
2 morkos,
1 šaknis pasternoko,
1 svogūnas,
3 skiltelės česnako,
800 g avienos,
2 šakelės rozmarino,
2 šaukštai aliejaus,
2 stiklinės pieno,
2 šaukšteliai miltų,
Druskos ir pipirų pagal skonį.
Morkas ir pasternoką nuskųskite, supjaustykite lazdelėmis. Svogūną aplupkite ir supjaustykite ketvirtadaliais. Aplupkite česnaką. Mėsą supjastykite ne mažais kubeliais.
Puode įkaitinkite alieju ir pakepinkite mėsą. Sudėkite morkas, pasternoką, svogūną ir česnaką. Pasūdykite ir papipirinkite. Viską maiįydamos kepinkite 6-8 minutes. Tada supilkite pašildytą pieną ir įdėkite rozmarino šakeles. Užvirkite ir troškinkite 40 min.
Miltus pakepinkite sausoje keptuvėje iki kol įgaus auksinė atspalvį.
Mėsą, morkas ir pasternoką išgriebkite ir sudėkite į molinius indelius. Indelius uždenkite ir palikite stovėti šiltai. Puode likusią masę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su kepintais miltais. Pašildykite padažą, kol sutirštės. Gautu padažu užpilkite mėsa ir daržoves indeliuose. Puodelius su troškiniu sutatykite į įkaitintą iki 200 laipsnių C orkaitę ir dar 10 min. kaitinkite.
Prikabinti failai
IMGA0417m.jpg
IMGA0417m.jpg (230.46 KiB) Peržiūrėta 8910 karus(ų)

Vartotojo avataras
juuurate
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2478
Užsiregistravo: 05 Geg 2011, 09:11
Pliusai: 34
Miestas: Utena

Re: Troškiniai

Standartinė juuurate » 11 Sau 2012, 10:09

Mmm kaip skaniai atrodo troškinukas :hubba: :hubba:
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
ram-une
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1820
Užsiregistravo: 08 Vas 2008, 14:26
Pliusai: 24
Miestas: Utena

Re: Troškiniai

Standartinė ram-une » 11 Sau 2012, 10:51

pritariu,juuurate.... labai jau viliojantis... :hubba:

Vartotojo avataras
Danute
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1796
Užsiregistravo: 14 Geg 2011, 22:47

Re: Troškiniai

Standartinė Danute » 11 Sau 2012, 12:11

skaniai atrodo!
Ir nuotrauka grazi!
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Troškiniai

Standartinė daida » 11 Sau 2012, 19:08

Ačiū :D Žinokit ne tik skaniai atrodo, bet ir labai skanu 031 Rekomenduoju pabandyti :idea:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Re: Troškiniai

Standartinė Tutsi » 11 Sau 2012, 23:10

ooooo, as kai valgau akimis... cia superrr :wink:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Re: Troškiniai

Standartinė daida » 20 Lap 2012, 20:46

Saldžiarūgštis troškinys su jautiena

400 g jautienos,
200 g moliūgo,
50 g sviesto,
2 šaukštai pomodorų pastos,
1 svogūnas,
2 morkos,
500 ml vandens,
1 šaukštas kvietinių miltų,
100 g džiovintų slyvų,
40 g spanguolių,
3 gvazdikėliai,
1 šaukštas cukraus,
Pusę šaukštelio cinamono.
Kubeliais susmulkinkite mėsą ir pakepinkite svieste. Apibarstykite druska ir sudėkitę į troškintuvą. Moliūgą ir svogūną supjaustykite kubeliais ir atskirai pakepinkite. Morkas sutarkuokite ir taip pat pakepinkite. Morkas ir svogūnus sudėkite į troškintuvą, įdėkite pomidorų pastos ir supilkite vandenį. Troškinkite 40 min. Tada sudėkite moliūgus.
Pakepinkite miltus. Iš troškinio pasemkite truputi sultinio ir sumaišykite su miltais. Gautą padažą supilkite į troškintuvą. Į troškinį sudėkite slyvas ir troškinkite dar apie 30 min. Tada sudėkite spanguoles, gvazdikėlius, cukrų ir cinamoną. Troškinkite dar 10 minučių. Patiekite su ryžiais.
Prikabinti failai
IMGA0423M.jpg
IMGA0423M.jpg (97.13 KiB) Peržiūrėta 8535 karus(ų)

Skelbti atsakymą