Triušienos marinavimas. Idėkit savo receptus

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Žilvinas

Triušienos marinavimas. Idėkit savo receptus

Standartinė Žilvinas » 31 Gru 2006, 16:33

Butu labai malonu jei kas idėtu koki recepta apir marinuota truši.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Gru 2006, 18:10

100 - 150g obuolių acto arba 1 citrinos sultys,
1 šaukštas druskos,
4-5 pipirai ( juodieji ir kvapieji per pusę ),
1 lauro lapas,
2 kadagio uogos ( nebūtina ),
nubrauktas šaukštelis cukraus,
1 litras vandens.

Viską užvirti ir ataušinus pamerkti triušiuką.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 31 Gru 2006, 18:15

Priklausomai nuo triušio dydžio reikia :

0,5 - 1 butelio balto sauso vyno,
0,5 supjaustyto svogūno,
0,5 - 1 citrinos sulčių,
keleto supjaustyrų česnako skiltelių,
truputį baziliko,
truputį džiovintų čiobrelių,
keleto žirnelių pipirų, lauro lapo,
druskos, cukraus.

Triušį "užmerkti" ir palaikyti 3-4 dienas vėsioje patalpoje. Kai toks oras, galima ir balkone. Tada troškinti, kepti.....

Man asmeniškai labiau patinka šitas receptas. Galima palaikyti ir ilgiau, nieko neatsitinka, tik mėsytė dar minkštesnė būna. Jei reikia greitai, marinuoju pirmuoju būdu. Beje, prieskonių galima ir kitokių įdėti. Kartą buvau pripilusi ( netyčia) vištienos prieskonių, bet nepamaišė...

Svečias

Standartinė Svečias » 01 Sau 2007, 16:23

Mes marinuojam kaip saslyka,tik be acto,o siaip daug visokiu prieskoniu,majonezo ir pomidoru padazo,kepam orkaitej su morkytem,o baigiant kepti idedam dar ir dziovintu slyvu :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 02 Sau 2007, 16:10

Aš panašiai kaip Ramunė triušį marinuoju, tik išėmus iš marinato nusausinu gerai servetėle, tada ant sviesto apkepu, kad pagelstų gerokai, tada dedu į puodą, pjaustau daug morkų, poro arba svogūno, dedu prieskonius kokius mėgstu, sviesto ir troškinu su daržovėmis kol mėsytė būna minkšta. Labai labai skanuPaveikslėlis

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 13 Kov 2007, 12:42

Kad man atrodo triušienos marinavimas ar valgymas nuo įprastos mėsos turi skirtis tuom, kad prie triušio reikia morku :lol: Koks triušis be morku???Graužikas gi ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 13 Kov 2007, 12:56

Man labai skanu su raugintais burokeliais. Juos paprasciausiai supjaustau, pridedu citriniukes, aliejaus :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 14 Kov 2007, 13:16

tada bus kruvinasis triusis :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
nusivilus namu seimininke
Naujokas
Pranešimai: 16
Užsiregistravo: 15 Vas 2007, 15:09
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius
Susisiekti:

piene troškintas triušis

Standartinė nusivilus namu seimininke » 19 Kov 2007, 16:57

Nors triušio mėsa ir taip švelni, visgi as naudojuos tokiu receptu:

reikės: triušio, 2 l daržovių sultinio (galima vandens), morkos, bulvių, svogūno, lauro lapelio, rozmarino šakelės, prieskonių žvėrienai, druskytes.

triušiena supjaustyti gabaliukais, apibarsyti prieskoniais žvėrienai, pašlakstyti alyvų aliejumi ir pamarinuoti.
Į greitpuodį su jau paruoštu, šiltu daržoviu sultiniu dėti mėsytę, lauro lapelį, morką, svogūną, rozmarino šakelę. Troškinti 15 min. Tada pilti stiklinę pieno ir dėti bulvių ketvirčius. Ant silpnos ugnies patroškinti dar 5-10 min.

skanaus
dziaukimes kiekviena diena!

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 19 Kov 2007, 17:01

Ramunė rašė:Man labai skanu su raugintais burokeliais. Juos paprasciausiai supjaustau, pridedu citriniukes, aliejaus :hubba:

Ramune, man atrodo kad tau ir tortas su burokėliais skanu :laugh: :laugh:
Nesupyk...

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Kov 2007, 17:22

:laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 19 Kov 2007, 17:30

Nepykstu, bet vertėtų pamąstyti...
Vyras juokėsi, kad ant mano kapo gėlių nereikės : burokėliai ir kopūstai bujos vasarą-žiemą :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Kov 2007, 17:46

:luks: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Kov 2007, 11:53

silsta rašė:
Ramunė rašė:Man labai skanu su raugintais burokeliais. Juos paprasciausiai supjaustau, pridedu citriniukes, aliejaus :hubba:

Ramune, man atrodo kad tau ir tortas su burokėliais skanu :laugh: :laugh:
Nesupyk...
O gal receptėlį žinai , aaaa :wink: :lol:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 20 Kov 2007, 12:09

Aš pati nežinau, bet gal rasim kur, arba sukursim ką nors :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Kov 2007, 13:08

jeigu panaudosi salotu lapus vietoj paploteliu,o vietoj pertepimo silke,kiausinius,majoneza ir burokelius,tai zinai koki torta gali padaryti :hubba: :hypno:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Kov 2007, 13:37

tutsi rašė:jeigu panaudosi salotu lapus vietoj paploteliu,o vietoj pertepimo silke,kiausinius,majoneza ir burokelius,tai zinai koki torta gali padaryti :hubba: :hypno:
043 :aciu1: :geles: 060

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 20 Kov 2007, 13:44

KOPŪSTLAPIŲ “TORTAS”: Radau štai tokį įdomų receptą: 1 kiaušinis, 250 gr. miltų, 100 ml. kefyro, po žiupsnelį druskos ir cukraus, 10 didelių kopūsto lapų, 3 skiltelės česnako, pluoštelis šviežių prieskoninių žolelių, 100 ml. majonezo. Iš kiaušinio, kefyro, miltų, cukraus ir druskos sumaišyti grietinės tirštumo tešlą. Kopūstlapių storgalius pamušti, kad suminkštėtų ir 5 min. blanširuoti verdančiame vandenyje, sudėti į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Keptuvėje įkaitinti aliejų, kiekvieną kopūstlapį nusausinti, pamirkyti tešloje ir kepti, kol parus, tada sudėti ant servėtėlių, kad nusiriebalintų. Česnakus sutrinti, sumaišyti su sukapotais žalumynais ir majonezu. Gauta mase aptepti kopūstlapius, sudėti vienas ant kito ir valandai pastatyti į šaldytuvą. Aš tai tikriausiai suvalgyčiau karštus su grietinės arba varškės padažu, o gal ir su pomidorų padažu būtų nieko …

Ramunėle, o jeigu kokį sluoksnį burokėlių... :merg2: :laugh:

Tik gal ne vietoj receptą įdėjau :?:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Kov 2007, 13:47

silsta rašė:KOPŪSTLAPIŲ “TORTAS”: Radau štai tokį įdomų receptą: 1 kiaušinis, 250 gr. miltų, 100 ml. kefyro, po žiupsnelį druskos ir cukraus, 10 didelių kopūsto lapų, 3 skiltelės česnako, pluoštelis šviežių prieskoninių žolelių, 100 ml. majonezo. Iš kiaušinio, kefyro, miltų, cukraus ir druskos sumaišyti grietinės tirštumo tešlą. Kopūstlapių storgalius pamušti, kad suminkštėtų ir 5 min. blanširuoti verdančiame vandenyje, sudėti į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Keptuvėje įkaitinti aliejų, kiekvieną kopūstlapį nusausinti, pamirkyti tešloje ir kepti, kol parus, tada sudėti ant servėtėlių, kad nusiriebalintų. Česnakus sutrinti, sumaišyti su sukapotais žalumynais ir majonezu. Gauta mase aptepti kopūstlapius, sudėti vienas ant kito ir valandai pastatyti į šaldytuvą. Aš tai tikriausiai suvalgyčiau karštus su grietinės arba varškės padažu, o gal ir su pomidorų padažu būtų nieko …

Ramunėle, o jeigu kokį sluoksnį burokėlių... :merg2: :laugh:
:geles: :aciu2: Kas antrą kopūstlapį tepsiu su burokėlių kremu :mrgreen:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Kov 2007, 14:26

viskas cia vietoje,atsirinksim 041 043

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Kov 2007, 17:28

silsta rašė:KOPŪSTLAPIŲ “TORTAS”: Radau štai tokį įdomų receptą: 1 kiaušinis, 250 gr. miltų, 100 ml. kefyro, po žiupsnelį druskos ir cukraus, 10 didelių kopūsto lapų, 3 skiltelės česnako, pluoštelis šviežių prieskoninių žolelių, 100 ml. majonezo. Iš kiaušinio, kefyro, miltų, cukraus ir druskos sumaišyti grietinės tirštumo tešlą. Kopūstlapių storgalius pamušti, kad suminkštėtų ir 5 min. blanširuoti verdančiame vandenyje, sudėti į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Keptuvėje įkaitinti aliejų, kiekvieną kopūstlapį nusausinti, pamirkyti tešloje ir kepti, kol parus, tada sudėti ant servėtėlių, kad nusiriebalintų. Česnakus sutrinti, sumaišyti su sukapotais žalumynais ir majonezu. Gauta mase aptepti kopūstlapius, sudėti vienas ant kito ir valandai pastatyti į šaldytuvą. Aš tai tikriausiai suvalgyčiau karštus su grietinės arba varškės padažu, o gal ir su pomidorų padažu būtų nieko …

Ramunėle, o jeigu kokį sluoksnį burokėlių... :merg2: :laugh:

Tik gal ne vietoj receptą įdėjau :?:
Jei rimtai, manau, kad vasarą iš ankstyvųjų kopūstų būtų visai neblogai, ir blanširuot beveik nereikėtų : jie gi visai minkšti būna. Reiks pabandyt :cook3:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Kov 2007, 10:30

na va,nuo triusio prie kopustu :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Kov 2007, 10:52

Triušis, morka ir kopūstas :!:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Kov 2007, 11:00

visas rinkinukas :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 21 Kov 2007, 11:55

Persiprašau, čia aš turbūt "užviriau košę" su tais kopūstais, burokėliais... :oops:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 21 Kov 2007, 12:23

Kaip suprantu forumas - yra plepalai, tik interaktyviam lygyje, kadangi čia susirinkusios pagrinde tik moterytės, štai ir vedam diskusijas "moteriškai" vis nušokdamos kitur, bet būtinai vėl griždamos į reikiamas vežias :laugh: Taip kad nesisielok, Silsta ;) Visos mes tokios.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Kov 2007, 12:39

o kam nepatinka,kad mes paplepam truputi kartais i lankas :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 21 Kov 2007, 14:03

Bet kaip būtų nuobodu vien apie receptus ir dar apie tokius, kokius reikai. Nei cm, nei dm šonan :hypno:
O čia viskas tvarkoj, kak v lučšich domach Londona :twisted:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 26 Kov 2007, 12:33

043 :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Bir 2007, 13:02

Triušiena, troškinta su pienu ir svogūnais

800 g triušienos,
20 g sviesto arba taukų,
40 g lašinukų,
4-5 svogūnai,
0,5 l pieno,
pipirų, druskos, žalumos.

Mėsą sukapoti gabalais ir apkepti. Gilaus keptuvo dugną iškloti plonai pjaustytais lašinukais, lygiu sluoksniu suberti svogūnus, ant jų - mėsą. Užpilti karštu pienu ir troškinti ant mažos ugnies.

Tinka bruknių uogienė, keptos bulvės, pupelės.

Skelbti atsakymą