Triušienos marinavimas. Idėkit savo receptus
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Triušienos marinavimas. Idėkit savo receptus
Butu labai malonu jei kas idėtu koki recepta apir marinuota truši.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Priklausomai nuo triušio dydžio reikia :
0,5 - 1 butelio balto sauso vyno,
0,5 supjaustyto svogūno,
0,5 - 1 citrinos sulčių,
keleto supjaustyrų česnako skiltelių,
truputį baziliko,
truputį džiovintų čiobrelių,
keleto žirnelių pipirų, lauro lapo,
druskos, cukraus.
Triušį "užmerkti" ir palaikyti 3-4 dienas vėsioje patalpoje. Kai toks oras, galima ir balkone. Tada troškinti, kepti.....
Man asmeniškai labiau patinka šitas receptas. Galima palaikyti ir ilgiau, nieko neatsitinka, tik mėsytė dar minkštesnė būna. Jei reikia greitai, marinuoju pirmuoju būdu. Beje, prieskonių galima ir kitokių įdėti. Kartą buvau pripilusi ( netyčia) vištienos prieskonių, bet nepamaišė...
0,5 - 1 butelio balto sauso vyno,
0,5 supjaustyto svogūno,
0,5 - 1 citrinos sulčių,
keleto supjaustyrų česnako skiltelių,
truputį baziliko,
truputį džiovintų čiobrelių,
keleto žirnelių pipirų, lauro lapo,
druskos, cukraus.
Triušį "užmerkti" ir palaikyti 3-4 dienas vėsioje patalpoje. Kai toks oras, galima ir balkone. Tada troškinti, kepti.....
Man asmeniškai labiau patinka šitas receptas. Galima palaikyti ir ilgiau, nieko neatsitinka, tik mėsytė dar minkštesnė būna. Jei reikia greitai, marinuoju pirmuoju būdu. Beje, prieskonių galima ir kitokių įdėti. Kartą buvau pripilusi ( netyčia) vištienos prieskonių, bet nepamaišė...
Aš panašiai kaip Ramunė triušį marinuoju, tik išėmus iš marinato nusausinu gerai servetėle, tada ant sviesto apkepu, kad pagelstų gerokai, tada dedu į puodą, pjaustau daug morkų, poro arba svogūno, dedu prieskonius kokius mėgstu, sviesto ir troškinu su daržovėmis kol mėsytė būna minkšta. Labai labai skanu
- nusivilus namu seimininke
- Naujokas
- Pranešimai: 16
- Užsiregistravo: 15 Vas 2007, 15:09
- Pliusai: 0
- Miestas: Vilnius
- Susisiekti:
piene troškintas triušis
Nors triušio mėsa ir taip švelni, visgi as naudojuos tokiu receptu:
reikės: triušio, 2 l daržovių sultinio (galima vandens), morkos, bulvių, svogūno, lauro lapelio, rozmarino šakelės, prieskonių žvėrienai, druskytes.
triušiena supjaustyti gabaliukais, apibarsyti prieskoniais žvėrienai, pašlakstyti alyvų aliejumi ir pamarinuoti.
Į greitpuodį su jau paruoštu, šiltu daržoviu sultiniu dėti mėsytę, lauro lapelį, morką, svogūną, rozmarino šakelę. Troškinti 15 min. Tada pilti stiklinę pieno ir dėti bulvių ketvirčius. Ant silpnos ugnies patroškinti dar 5-10 min.
skanaus
reikės: triušio, 2 l daržovių sultinio (galima vandens), morkos, bulvių, svogūno, lauro lapelio, rozmarino šakelės, prieskonių žvėrienai, druskytes.
triušiena supjaustyti gabaliukais, apibarsyti prieskoniais žvėrienai, pašlakstyti alyvų aliejumi ir pamarinuoti.
Į greitpuodį su jau paruoštu, šiltu daržoviu sultiniu dėti mėsytę, lauro lapelį, morką, svogūną, rozmarino šakelę. Troškinti 15 min. Tada pilti stiklinę pieno ir dėti bulvių ketvirčius. Ant silpnos ugnies patroškinti dar 5-10 min.
skanaus
dziaukimes kiekviena diena!
KOPŪSTLAPIŲ “TORTAS”: Radau štai tokį įdomų receptą: 1 kiaušinis, 250 gr. miltų, 100 ml. kefyro, po žiupsnelį druskos ir cukraus, 10 didelių kopūsto lapų, 3 skiltelės česnako, pluoštelis šviežių prieskoninių žolelių, 100 ml. majonezo. Iš kiaušinio, kefyro, miltų, cukraus ir druskos sumaišyti grietinės tirštumo tešlą. Kopūstlapių storgalius pamušti, kad suminkštėtų ir 5 min. blanširuoti verdančiame vandenyje, sudėti į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Keptuvėje įkaitinti aliejų, kiekvieną kopūstlapį nusausinti, pamirkyti tešloje ir kepti, kol parus, tada sudėti ant servėtėlių, kad nusiriebalintų. Česnakus sutrinti, sumaišyti su sukapotais žalumynais ir majonezu. Gauta mase aptepti kopūstlapius, sudėti vienas ant kito ir valandai pastatyti į šaldytuvą. Aš tai tikriausiai suvalgyčiau karštus su grietinės arba varškės padažu, o gal ir su pomidorų padažu būtų nieko …
Ramunėle, o jeigu kokį sluoksnį burokėlių...
Tik gal ne vietoj receptą įdėjau
Ramunėle, o jeigu kokį sluoksnį burokėlių...
Tik gal ne vietoj receptą įdėjau
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kas antrą kopūstlapį tepsiu su burokėlių kremusilsta rašė:KOPŪSTLAPIŲ “TORTAS”: Radau štai tokį įdomų receptą: 1 kiaušinis, 250 gr. miltų, 100 ml. kefyro, po žiupsnelį druskos ir cukraus, 10 didelių kopūsto lapų, 3 skiltelės česnako, pluoštelis šviežių prieskoninių žolelių, 100 ml. majonezo. Iš kiaušinio, kefyro, miltų, cukraus ir druskos sumaišyti grietinės tirštumo tešlą. Kopūstlapių storgalius pamušti, kad suminkštėtų ir 5 min. blanširuoti verdančiame vandenyje, sudėti į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Keptuvėje įkaitinti aliejų, kiekvieną kopūstlapį nusausinti, pamirkyti tešloje ir kepti, kol parus, tada sudėti ant servėtėlių, kad nusiriebalintų. Česnakus sutrinti, sumaišyti su sukapotais žalumynais ir majonezu. Gauta mase aptepti kopūstlapius, sudėti vienas ant kito ir valandai pastatyti į šaldytuvą. Aš tai tikriausiai suvalgyčiau karštus su grietinės arba varškės padažu, o gal ir su pomidorų padažu būtų nieko …
Ramunėle, o jeigu kokį sluoksnį burokėlių...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Jei rimtai, manau, kad vasarą iš ankstyvųjų kopūstų būtų visai neblogai, ir blanširuot beveik nereikėtų : jie gi visai minkšti būna. Reiks pabandytsilsta rašė:KOPŪSTLAPIŲ “TORTAS”: Radau štai tokį įdomų receptą: 1 kiaušinis, 250 gr. miltų, 100 ml. kefyro, po žiupsnelį druskos ir cukraus, 10 didelių kopūsto lapų, 3 skiltelės česnako, pluoštelis šviežių prieskoninių žolelių, 100 ml. majonezo. Iš kiaušinio, kefyro, miltų, cukraus ir druskos sumaišyti grietinės tirštumo tešlą. Kopūstlapių storgalius pamušti, kad suminkštėtų ir 5 min. blanširuoti verdančiame vandenyje, sudėti į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Keptuvėje įkaitinti aliejų, kiekvieną kopūstlapį nusausinti, pamirkyti tešloje ir kepti, kol parus, tada sudėti ant servėtėlių, kad nusiriebalintų. Česnakus sutrinti, sumaišyti su sukapotais žalumynais ir majonezu. Gauta mase aptepti kopūstlapius, sudėti vienas ant kito ir valandai pastatyti į šaldytuvą. Aš tai tikriausiai suvalgyčiau karštus su grietinės arba varškės padažu, o gal ir su pomidorų padažu būtų nieko …
Ramunėle, o jeigu kokį sluoksnį burokėlių...
Tik gal ne vietoj receptą įdėjau
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Triušiena, troškinta su pienu ir svogūnais
800 g triušienos,
20 g sviesto arba taukų,
40 g lašinukų,
4-5 svogūnai,
0,5 l pieno,
pipirų, druskos, žalumos.
Mėsą sukapoti gabalais ir apkepti. Gilaus keptuvo dugną iškloti plonai pjaustytais lašinukais, lygiu sluoksniu suberti svogūnus, ant jų - mėsą. Užpilti karštu pienu ir troškinti ant mažos ugnies.
Tinka bruknių uogienė, keptos bulvės, pupelės.
800 g triušienos,
20 g sviesto arba taukų,
40 g lašinukų,
4-5 svogūnai,
0,5 l pieno,
pipirų, druskos, žalumos.
Mėsą sukapoti gabalais ir apkepti. Gilaus keptuvo dugną iškloti plonai pjaustytais lašinukais, lygiu sluoksniu suberti svogūnus, ant jų - mėsą. Užpilti karštu pienu ir troškinti ant mažos ugnies.
Tinka bruknių uogienė, keptos bulvės, pupelės.