Triušienos marinavimas. Idėkit savo receptus

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Vartotojo avataras
svenis
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 166
Užsiregistravo: 30 Lap 2007, 18:37
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė svenis » 02 Gru 2007, 18:21

As triusi marinuoju medus su cili pjaustitais smulkiai.Daug petrazoliu ir garstyciom.Skonis saldzei astrus :luks:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 02 Gru 2007, 20:10

skanu turetu buti :roll:

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 02 Gru 2007, 20:11

o tavo airene nuotraukos tai :luks:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 02 Gru 2007, 20:29

svenis rašė:As triusi marinuoju medus su cili pjaustitais smulkiai.Daug petrazoliu ir garstyciom.Skonis saldzei astrus :luks:
Nu bet čia jau ekstremaliu patiekalų mėgėjams gal? Aš čili ne labai mėgstu. Nebent vos juntamas kiekis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Vas 2008, 14:02

Ryžiais įdarytas triušis

1 nedidelis triušis
20 g sviesto ar triušio riebalų
100 g lašinukų
prieskonių,druskos

Įdarui:
triušio mentės
0,5 stiklinės virtų ryžių
1 kiaušinis,2 svogūnai
prieskonių

Triušį nuplauti, nusausinti, nupjauti sprandą ir mentes.Mėsą palyginti, įtrinti druska su prieskoniais, pridėti paruošto įdaro, užsiūti. Į nugarą ir šlauneles prismaigstyti lašinukų, dėti į keptuvą (nugara į viršų) ir kepti palaistant sultimis. Triušio mentes ir sprandą patroškinti, išimti kaulus, mėsą sumalti, sudėti pakepintus svogūnus, prieskonius, kiaušinį, druską, viską išmaišyti ir prikimšti triušio pilvelį.Iškepus supjaustyti griežinėliais, sudėti į pusdubenį, užpilti sultiniu, kuriame kepė.Atskirai patiekti bruknių košę, pomidorų, šviežių vaisių, daržovių salotas.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Vas 2008, 14:03

Triušis aštriai

1 triušis , nuplautas ir supjaustytas
120 g riebios kiaulienos, smulkiai supjaustytos
1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
230 g daržovių mišinio (morkų, porų ir griežčio)
5 šaukštai miltų
0,5 puodelio pieno
2 puodeliai vandens
1 šaukštelis Worcester padažo
1 šaukštelis kario miltelių
1 šaukštelis druskos
0,5 šaukštelio pipirų

Pakepinkite kiaulieną didelėje keptuvėje kartu su svogūnais, daržovėmis, triušiena, kario milteliais ir Worcester padažu 2-3 minutes. Supilkite vandenį ir užvirkite. Sudėkite druską ir pipirus, sumažinkite ugnį iki mažos. Troškinkite uždengtoje keptuvėje, kol triušiena suminkštės - apie 1,5 valandos.Sumaišykite pieną ir miltus nedideliame inde, maišydami pastoviai, ir virkite iki padažas bus vientisas ir tirštas. Įdėkite druskos ir pipirų, jei norite, ir patiekite tuojau pat, papuošdami petražolėmis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Vas 2008, 14:04

Triušienos vyniotinis

1 triušis (apie 1,5 kg)
450 g rūkytos kiaulienos šoninės
75 g sviesto
džiovinti čiobreliai
pipirų mišinys,muskatas,druska

Nupjauname triušio kojas, o iš likusios dalies išimame kaulus.Mėsą be kaulų įtriname prieskoniais, vidų patepame sviestu. Susukame vyniotinį, perrišam jį trimis šoninės "kaspinėliais" ir suvyniojame į foliją.Taip paruoštą vyniotinį palaikome keletą valandų, o paskui kepame orkaitėje apie 45 min. Tada foliją atidengiame, mėsą palaistome kepimo metu susidariusiu skysčiu ir dar truputį pakepame.
Vyniotinį patiekiame šaltą su įvairiomis daržovėmis.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Vas 2008, 20:25

kaip noreciau triusienos :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Vas 2008, 21:00

Pas mus Krekenavos firminėj vis būna, tai aš ir recepčiukų pasikaupiau, kad nereiktų ieškoti. Labai skanu, :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Vas 2008, 21:03

jau maciau ta jusu firmine,nes vaziavom pro tave neperseniausiai :P Dar rodykle buvo i tavo miesteli i kaire puse :P bet jau temo ir niekas nebeuzveze :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Vas 2008, 21:04

Jo, yra rodyklė, yra. :lol: :lol: :lol: Ir pasinaudoti jos parodymais galima :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Vas 2008, 21:09

jei butu kiek ankstelesnis laikas,tai sake,kad butu uzvezes :P Bet dabar kai tik proga bus,as neprasausiu :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Vas 2008, 22:01

041 041 041 :luks:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 03 Vas 2008, 22:48

as nejuokauju :P

Vartotojo avataras
duziki
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 5234
Užsiregistravo: 25 Rgs 2007, 19:02
Pliusai: 127
Miestas: crawley

Standartinė duziki » 04 Vas 2008, 21:37

o tu manai ramune galvoja kad juokauji :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 11 Bal 2008, 19:15

Triušienos pjaustinys su baltuoju padažu

400 g triušienos, 100 ml pieno,
500 g pupelių ar žirnių, 40 g taukų,
25 g taukų kepti, 40 g sviesto,
40 g fermentinio sūrio,
maltų juodųjų pipirų, druskos.
Padažui:
1 l pieno, 100 g kvietinių miltų,
10 g sviesto, druskos.
Pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje, pagardinkite tirpintu sviestu. Triušio mėsą atskirkite nuo kaulų ir sumalkite kartu su taukais. Į malinį pilkite pieną, pasūdykite ir gerai išmaišykite. Iš masės lipdykite apvalius ar ovalo formos 5-6 mm storio paplotėlius. Paplotėlius dėkite į karštus taukus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.Pasigaminkite pieno padažą. Svieste pakepinkite miltus, nuolat maišydamos užplikykite verdančiu pienu, pasūdykite. Jei norite, dar galite įmušti 2-3 kiaušinio trynius.Į puodą ar keptuvę lygiu sluoksniu suberkite pupeles, o ant viršaus sudėkite triušieną. Viską apliekite baltuoju padažu, pabarstykite tarkuotu sūriu. Šaukite į kaitrią orkaitę ir kepkite tol, kol apskrus plutelė.Pjaustinį taip pat galite gaminti su virtais makaronais, keptais moliūgais, briuseliniais kopūstais ar bulvių koše. Tiekite inde, kuriame jis kepė.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Geg 2008, 16:22

Triušiena su baltuoju padažu


450-675 g triušienos
1 svogūnas
5 žirneliai kvepiančiųjų pipirų
5 žirneliai karčiųjų pipirų
1 lauro lapas
1 morka
keletas petražolių šakelių
2 salierų lapkočiai
1 poras
1 šaukštas sviesto
2 šaukštai miltų
1 šaukštas rūgščios grietinės
1/4 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
druska
Triušieną supjaustyti gabalais, nuplauti ir sudėti į puodą. Užpilti šiek tiek pasūdytu vandeniu, kad gerai apsemtų. Palengva virti, ko atsiras putų. Putas nugriebti. Sudėti supjaustytas prieskonines daržoves, prieskonius (išskyrus muskato riešutą). Uždengti, palengva virti, kol mėsa bus minkšta. Mėsą išimti ir uždengtą laikyti šiltoje orkaitėje.Tuo tarpu keptuvėje ištirpinti sviestą, maišant supilti miltus (tik neparudinti), užpilti perkoštu triušienos sultiniu. Suberti tarkuotą muskato riešutą ir maišant pavirti ant lentos ugnies. Nuėmus nuo ugnies įmaišyti rūgščią grietinę. Druskos dėti pagal skonį.
Gautą padažą užpilti ant triušienos. Garnyrui tinka burokėliai, ryžiai, makaronai.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 15 Geg 2008, 18:31

Triušio ir svogūnų kepsnys

1 triušio, druskos, pipirų, 75 g lašinių, 1 šaukšto aliejaus, 6 svogūnų, 1 šaukštelio cukraus, 1 šaukšto acto, 1 šaukšto pomidorų pastos, mairūnų, 1 šaukšto miltų, 3 šaukštų grietinės.

Nuvalytą triušį supjaustyti porcijomis, pabarstyti druska, pipirais. Paspirginti lašinukus, supilti aliejų, sudėti riekelėmis pjaustytus svogūnus, pakepinti, kol pagels, pabarstyti cukrumi, pašlakstyti actu. Perpilti į gilesnį indą, sudėti triušienos gabalėlius. Pomidorų pastą sumaišyti su trupučiu mairūnų, puodeliu vandens, užpilti ant mėsos ir troškinti ant silpnos ugnies apie 1 val. Po to dar truputį pabarstyti pipirais, miltais, užpilti truputį vandens, užvirinti, paskaninti grietine.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 15 Geg 2008, 18:31

Triušienos guliašas

Patiekalui reikės: 1 triušio, 75 g taukų, 4 svogūnų, druskos, kmynų, paprikos miltelių, 2 šaukštų pomidorų pastos, česnako, 500 g bulvių, 2 paprikų (galima ir konservuotų), 300 g raugintų kopūstų.

Triušio mėsą nuimti nuo kaulų, supjaustyti 40–50 g gabalėliais, gerai nuplauti. Riebaluose pakepinti riekelėmis pjaustytus svogūnus, į juos sudėti druska, pipirais pabarstytą mėsą, užpilti vandens, kad apsemtų. Paprikos miltelius sumaišyti su pomidorų pasta, pagal skonį įtrinti česnako, sudėti į mėsą ir patroškinti 25–30 min. Tada sudėti kubeliais pjaustytas bulves, papriką, kopūstus, pabarstyti druska, pipirais ir dar patroškinti 25–30 min.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 15 Geg 2008, 18:32

Keptos triušio šlaunelės

Patiekalui reikės: triušio šlaunelių, druskos, pipirų, trupučio miltų, 70 g rūkytų lašinių, 2 svogūnų, 2 morkų, 1 stiklinės baltojo vyno, kapotų petražolių lapelių.

Paruoštas triušio šlauneles pabarstyti druska, pipirais, pavolioti miltuose. Lašinius, svogūnus supjaustyti juostelėmis, morkas – riekelėmis. Lašinius paspirginti, sudėti mėsą, 2–3 min. apkepti, sudėti svogūnus, truputį pakepinti. Perdėti į troškintuvą, sudėti morkas, užpilti truputį vandens ir troškinti iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Į atsiradusį skystį supilti baltąjį vyną, pamaišyti, tuo skysčiu palaistyti mėsą, užvirinti. Pabarstyti kapotais petražolių lapeliais.

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 15 Geg 2008, 18:32

Čekiškos triušienos šlaunelės

Patiekalui reikės: triušio šlaunelių, pasukų, 80 g lašinių, druskos, pipirų, maltų gvazdikėlių, 70 g margarino, 1 svogūno, 1 citrinos, 1 stiklinės alaus.

Šlauneles vienai dienai užpilti pasukomis taip, kad apsemtų. Išimti, nusausinti. Gerai atšaldytus lašinukus supjaustyti juostelėmis, juos sukaišioti į šlauneles, pabarstyti druska, pipirais, maltais gvazdikėliais, apkepti margarine. Sudėti riekelėmis pjaustytą citriną, svogūną, toliau kepti, kol mėsa suminkštės. Tada supilti alų, užvirinti.
Galima patiekti su balta paskrudinta duona ar kitu norimu garnyru.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2008, 09:04

jauciasi forelle,kad triusi zadi gaminti :wink:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 16 Geg 2008, 09:40

Šitą receptą jau kartą bandžiau, labai patiko, turiu puse triušio, vėl savaitgaliui gaminsiu. Gal ir jums patiks?
KEPTA TRIUŠIENA SU DŽIOVINTAIS VAISIAIS: pusė triušio, 50 gr. sviesto, 50 g džiovintų abrikosų, 100 g džiovintų slyvų, gabaliukas poro, 2 morkos.
Marinatui (būtinai marinuoju, nes triušiena man turi specifinį kvapą, gal tik man?): obuolių acto (galima ir su citrina, sveikiau), druskos, pipirų, cukraus, 1 laurų lapelis, vandens. Triušieną užpilame marinatu ir laikome keletą valandų arba per naktį. Išėmusi iš marinato nusausinu, pakepu ant sviestuko, kol gražiai apkeps. Į kepimui skirto indo apačią sudedame griežinėliais supjaustytas morkas, ant jų mėsą, o tada dedame abrikosus, slyvas, porus. Užpilame truputį vandenuko, įdedame sviesto ir kepame orkaitėje apie 1,5 val.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (17.5 KiB) Peržiūrėta 4062 karus(ų)

Vartotojo avataras
Forelle
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 11071
Užsiregistravo: 28 Geg 2007, 08:46
Pliusai: 689
Miestas: Kaunas
Susisiekti:

Standartinė Forelle » 16 Geg 2008, 10:16

Tutsi rašė:jauciasi forelle,kad triusi zadi gaminti :wink:
Bet šiandien nusprendžiau gaminti pagal "Didžioji virtuvės knyga" rastą receptą" :) TUrėtų būt skanu, nors vilioja mane ir Silstos pasiūlytas receptukas, bet maniškis nevalgys.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2008, 10:25

taviskiui gi vaisiai ne prie sirdies :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Geg 2008, 16:21

Ai, man irgi jie tik saldžiuose kepiniuose dera. Ir dar Ramunės pasiūlytuose kotletukuose :P
Paveikslėlis

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Geg 2008, 17:04

Na, kaip malonu girdėt 060 060

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2008, 17:42

Lilina rašė:Ai, man irgi jie tik saldžiuose kepiniuose dera. Ir dar Ramunės pasiūlytuose kotletukuose :P
kuriuos turi omenyje :?: :roll:

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 16 Geg 2008, 18:39

O man ir jautiena troskinta su dziovintomis slyvomis labai skanu. Zinoma, cia skonio reikalas, ar ne?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Geg 2008, 19:05

ir man labai patinka :D

Skelbti atsakymą