Tortas ,,Napoleonas01"
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Tortas „Napoleonas“ su braškėmis
300 gr. miltų, 200gr grietinės, 1 pakelis margarino, 1 pakelis sviesto, puse bonkutės kondensuoto pieno, 1 stiklinė smulkiai kapotų žemės riešutų, 1/6 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus, pusė stiklinės braškių tyrės, 70 gramų vidutinio dydžio braškių.
1. Sumaišyti miltus su atšaldytu margarinu iki vientisos masės. Pridėti grietinės ir taip pat išmaišyti. Tešlą išdalinti į 8 lygias dalis, suridenti į rutuliukus ir atšaldyti.
2. Rutuliukus atskirai iškočioti į plonus vienodo diametro blynus. Kepti orkaitėje ant sušlapinto metalinio pagrindo 250 Laipsnių temperatūroje kol blynai įgaus geltoną atspalvį. Išėmus iš orkaitės atšaldyti.
3.Kremo gamybai reikia suplakti sviestą iki vientisos masės po truputi į jį įdedant kondencuoto pieno. Pabaigoje reikia įdėti vanilinio cukraus ir viską permaišyti su braškių tyre.
4. Iškeptus blynus ištepti paruoštu kremu ir sudėti vieną ant kito. Torto viršų ir šonus ištepti kremu ir apibarstyti keptais ir smulkintais žemės riešutais. Viršų papuoškite braškėmis
300 gr. miltų, 200gr grietinės, 1 pakelis margarino, 1 pakelis sviesto, puse bonkutės kondensuoto pieno, 1 stiklinė smulkiai kapotų žemės riešutų, 1/6 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus, pusė stiklinės braškių tyrės, 70 gramų vidutinio dydžio braškių.
1. Sumaišyti miltus su atšaldytu margarinu iki vientisos masės. Pridėti grietinės ir taip pat išmaišyti. Tešlą išdalinti į 8 lygias dalis, suridenti į rutuliukus ir atšaldyti.
2. Rutuliukus atskirai iškočioti į plonus vienodo diametro blynus. Kepti orkaitėje ant sušlapinto metalinio pagrindo 250 Laipsnių temperatūroje kol blynai įgaus geltoną atspalvį. Išėmus iš orkaitės atšaldyti.
3.Kremo gamybai reikia suplakti sviestą iki vientisos masės po truputi į jį įdedant kondencuoto pieno. Pabaigoje reikia įdėti vanilinio cukraus ir viską permaišyti su braškių tyre.
4. Iškeptus blynus ištepti paruoštu kremu ir sudėti vieną ant kito. Torto viršų ir šonus ištepti kremu ir apibarstyti keptais ir smulkintais žemės riešutais. Viršų papuoškite braškėmis
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Tortas ,,Napoleonas01"
Tai mergaitės, ar bandėt tuos lakštus pirktinius? Verta ar toks pat ššššššššššššššš, kaip biskvitas pirktinis
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Tortas ,,Napoleonas01"
kaimyne vis perka tuos pirktinius, bet is po paskutinio pirkimo, sake, kad Š.... ne lakstai. Kazkokie sake sausi ir kieti buvo... Tai gal kaip kada pakliuna. Mano viena giminaite tai daznai tuos napoleonus kepa, bet lakstus kepa is saldytos teslos, tai man labai skanus jie.
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Tortas ,,Napoleonas01"
Kokia saldyta? Sluoksniuota? Sekmadieni atvaziuos vyro brolis, noreciau kokio nekepto pyragelio su varske, mums jie patinka, bet jau sausainiu pagrindas pabodo
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
Re: Tortas ,,Napoleonas01"
taip, sluoksniuota saldyta, pakocioji subadai ir iskepi Bet jei kepti nenori, tai tada nezinau.... pirk pirktinius
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Re: Tortas ,,Napoleonas01"
Ne-a, aš pyrago kept nenoriu . O pagrindą pabandysiu iškept iš tešlos, kaip tik turiu naują pakuotę kameroj.