Taigi ir aš klausiau, nesako Matyt, labai jau skanios išeina Saugo mus, kad liežuvių neprarytumetutsi rašė:kaip pasigaminti "bulvytes"
TORTAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
PYRAGAIČIAI "BULVYTĖS"
100 g sviesto,
2 šaukštai kakavos,
2 pakeliai sausainių,
0,75 stiklinės cukraus,
cukraus pudros,
džiovintų vaisių,
migdolų aliejaus,
kokoso drožlių.
Sausainius sumalti.
Ištrinti sviestą su cukrumi, suberti kakavą, sausainius, džiovintus vaisius ( manyčiau, kad pjaustytus ),įpilti aliejaus, kruopščiai ištrinti, atšaldyti. O kai masė sustings - suformuoti rutuliukus ir išvolioti juos kokoso drožlėse.
Į kiekvieno rutuliuko vidų galima įdėti, kaip siurprizą, migdolą ar riešuto dalelytę.
Įdėti 1 valandai į šaldytuvą.
http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf
100 g sviesto,
2 šaukštai kakavos,
2 pakeliai sausainių,
0,75 stiklinės cukraus,
cukraus pudros,
džiovintų vaisių,
migdolų aliejaus,
kokoso drožlių.
Sausainius sumalti.
Ištrinti sviestą su cukrumi, suberti kakavą, sausainius, džiovintus vaisius ( manyčiau, kad pjaustytus ),įpilti aliejaus, kruopščiai ištrinti, atšaldyti. O kai masė sustings - suformuoti rutuliukus ir išvolioti juos kokoso drožlėse.
Į kiekvieno rutuliuko vidų galima įdėti, kaip siurprizą, migdolą ar riešuto dalelytę.
Įdėti 1 valandai į šaldytuvą.
http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf
http://www.priestalo.lt/?p=38&r=5127
Mūsų puslapyje yra toks bulvyčių receptas
Mūsų puslapyje yra toks bulvyčių receptas
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Nieko vietoj grietines nenaudojam. Nes nera butinybes (na, cia kaip kam, man tai jos truksta ). Salotos ir misraines maisomos su alijiejaism, actais, majonezais. Sriubu nebalina. Arba kartais su greitinele arba kiausinio tryniu.Ramunė rašė:Taigi, kad daug... O kadangi aš be saldumynų galiu labai ramiai ir ilgai gyventi, tai man ir kelia nerimą ilgas jų gaminimo laikas...zuikaite rašė: Nesunki, tik vaznios gana daug Bet rezultatas vertas demesio ir laiko
Beje, tai ką jūs ten vietoj grietinės naudojat
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Nesakiau, nes net nemaciau atsakymu Tuoj surasiu, po lova uzkistas receptas. Ir tikrai labai skanios tos bulvytes. greitu laiku vel reikes pasidaryti. namie konjako ir brendzio apstuRamunė rašė:Taigi ir aš klausiau, nesako Matyt, labai jau skanios išeina Saugo mus, kad liežuvių neprarytumetutsi rašė:kaip pasigaminti "bulvytes"
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Mano receptas tai tip top kaip sitas. Tik kad as niekados taip tiksliai nedarau.Ramunė rašė:PYRAGAIČIAI "BULVYTĖS"
100 g sviesto,
2 šaukštai kakavos,
2 pakeliai sausainių,
0,75 stiklinės cukraus,
cukraus pudros,
džiovintų vaisių,
migdolų aliejaus,
kokoso drožlių.
Sausainius sumalti.
Ištrinti sviestą su cukrumi, suberti kakavą, sausainius, džiovintus vaisius ( manyčiau, kad pjaustytus ),įpilti aliejaus, kruopščiai ištrinti, atšaldyti. O kai masė sustings - suformuoti rutuliukus ir išvolioti juos kokoso drožlėse.
Į kiekvieno rutuliuko vidų galima įdėti, kaip siurprizą, migdolą ar riešuto dalelytę.
Įdėti 1 valandai į šaldytuvą.
Migdolu aliejaus is vis nededu, nes neturiu. Ir kam jis. Galima kitos esencijos ipilti. Bet ir tai, tik skoni gadina
Kakavos, kam patinka, gali deti ir daugiau. Ypac skanu su tamsia kakava, bet jos ne taip lengva rasti nusipirkti ir ji brangesne.
Kas del cukraus, geriau nedeti cukraus, o tik cukraus pudra.
Is dziovintu vaisiu labai skanu buna su slyvom (kam patinka), su razinom. razinas gana daznai pamirkau koki pusvalanduka rome, konjake, degtineje ar kitame alkoholyje (tada jau nebepilu i mase). asmeniskai man riesutai bulvytese nepatinka, bet tai skonio reikalas. Na nebent migdolai. Tada i kikvienos bulvytes vidu idedu po sveika nulupta migdola.Tada bulvytes buna su idaru. Skanu
Bulvytes buna ypac skanios jei ipilsite siek tiek konjako, brendzio arba dgtines (su ja man skaniausia). Tik nereikia persistengti. Nes karta persistengiau. Pripyliau tiek, kad po poros bulvyciu galva svaigo
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
NAMINIS MEDAUS TORTAS
1 stiklinė medaus,
1 stiklinė cukraus,
2 kiaušiniai ir 2 tryniai,
200 g sviesto,
5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Kremas :
1 litras tirštos grietinės,
0,5 šaukšto citrinos sulčių,
1,5 šaukšto želatinos,
6 šaukštai cukraus pudros.
Kiaušinius, trynius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didelį indą ir pamaišant kaitiname ant garų 10-15 min. Prieš pabaigą sudedame kepimo miltelius. Nukėlus nuo garų, sudedame miltus ir greitai ir gerai išmaišome. Tada tešlą atšaldome.
Tešlą padalijame į 6 dalis . Lakštus iškočiojame ir iškepame ( prieš kepimą reikia subadyti). Iš tešlos likučių galima išsikepti dar vieną lakštą, jį sumalti ir panaudoti papuošimui.
Atvėsusius lakštus sutepame kremu, susluoksniuojame, aptepame šonus, puošiame trupiniais ar kuo leidžia fantazija.
Kremui grietinę, sultis ir pudrą ir paruoštą želatiną plakame iki kremo konsistensijos.
Čia mano anytos senas receptas. Manau, kad galima keisti kremą. kokybė nuo to nenukentėtų.
1 stiklinė medaus,
1 stiklinė cukraus,
2 kiaušiniai ir 2 tryniai,
200 g sviesto,
5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Kremas :
1 litras tirštos grietinės,
0,5 šaukšto citrinos sulčių,
1,5 šaukšto želatinos,
6 šaukštai cukraus pudros.
Kiaušinius, trynius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didelį indą ir pamaišant kaitiname ant garų 10-15 min. Prieš pabaigą sudedame kepimo miltelius. Nukėlus nuo garų, sudedame miltus ir greitai ir gerai išmaišome. Tada tešlą atšaldome.
Tešlą padalijame į 6 dalis . Lakštus iškočiojame ir iškepame ( prieš kepimą reikia subadyti). Iš tešlos likučių galima išsikepti dar vieną lakštą, jį sumalti ir panaudoti papuošimui.
Atvėsusius lakštus sutepame kremu, susluoksniuojame, aptepame šonus, puošiame trupiniais ar kuo leidžia fantazija.
Kremui grietinę, sultis ir pudrą ir paruoštą želatiną plakame iki kremo konsistensijos.
Čia mano anytos senas receptas. Manau, kad galima keisti kremą. kokybė nuo to nenukentėtų.