TORTAI

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Kov 2007, 13:22

tutsi rašė:kaip pasigaminti "bulvytes" :merg2:
Taigi ir aš klausiau, nesako :merg2: Matyt, labai jau skanios išeina :hubba: Saugo mus, kad liežuvių neprarytume :laugh:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2007, 13:33

gal reikia kokioje knygoje pajieskoti :help: :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Kov 2007, 14:26

tutsi rašė:gal reikia kokioje knygoje pajieskoti :help: :merg2:
:idea: O gal pas mus tiklapyje yra :?: Reikės po pietų pasikuist 043

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2007, 16:36

jei rasi pasakyk,o as meginsiu nete paieskoti :help:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Kov 2007, 16:45

tutsi rašė:jei rasi pasakyk,o as meginsiu nete paieskoti :help:
OK 031

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Kov 2007, 17:35

PYRAGAIČIAI "BULVYTĖS"

100 g sviesto,
2 šaukštai kakavos,
2 pakeliai sausainių,
0,75 stiklinės cukraus,
cukraus pudros,
džiovintų vaisių,
migdolų aliejaus,
kokoso drožlių.

Sausainius sumalti.
Ištrinti sviestą su cukrumi, suberti kakavą, sausainius, džiovintus vaisius ( manyčiau, kad pjaustytus ),įpilti aliejaus, kruopščiai ištrinti, atšaldyti. O kai masė sustings - suformuoti rutuliukus ir išvolioti juos kokoso drožlėse.
Į kiekvieno rutuliuko vidų galima įdėti, kaip siurprizą, migdolą ar riešuto dalelytę.
Įdėti 1 valandai į šaldytuvą.

http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Kov 2007, 17:37

Čia tikriausiai kitokios, nei minėjo Zuikaitė, nes nėra brendžio. :merg2: Bet vis šis tas. Gal rasim kuri ir kitokių receptų... 117

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2007, 21:02

as nieko neradau..... :merg2: O kazin ta migdolu alieju galima kuo nors pakeisti? :hypno:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Kov 2007, 22:44

tutsi rašė:as nieko neradau..... :merg2: O kazin ta migdolu alieju galima kuo nors pakeisti? :hypno:
Bala žino :vird: Jeigu tik dėl kvapo, tai gal migdolų esencija :merg2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2007, 23:09

na rytoj jei turesiu laiko,perversiu knygas ir pajieskosiu :help: Jei nepasikeis planai,tai ryt zadu Kedainiu krasta aplankyti :merg2:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 04 Kov 2007, 23:10

Tikrai skanių bulvyčių receptą žino mano sesuo :idea:
Reikės įkalbėti, kad parašytų :D

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Kov 2007, 23:14

Mes jai labai labai karštai ir gražiai padėkosim :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2007, 23:30

o kodel ja reikia ikalbineti :shock: As jei tik zinociau iskarto pasakyciau....dar turetumete prasyti kad nesakyciau :laugh: Lauksim,megink ikalbeti,nes gaminti tingini jau pabodo :merg2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Kov 2007, 19:05

daida rašė:Tikrai skanių bulvyčių receptą žino mano sesuo :idea:
Reikės įkalbėti, kad parašytų :D
ar dar neikalbejei :merg2:

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 06 Kov 2007, 23:18

tutsi rašė:
daida rašė:Tikrai skanių bulvyčių receptą žino mano sesuo :idea:
Reikės įkalbėti, kad parašytų :D
ar dar neikalbejei :merg2:
Deja merginos turiu nuvilti, nes sesuo neatsimena recepto :(
Kai darė tai atrodė, kad ten viskas labai paprasta ir nereikia užsirašyti :(

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 06 Kov 2007, 23:21

http://www.priestalo.lt/?p=38&r=5127
Mūsų puslapyje yra toks bulvyčių receptas :)

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 06 Kov 2007, 23:54

Ramunė rašė:
zuikaite rašė: Nesunki, tik vaznios gana daug :cook1: Bet rezultatas vertas demesio ir laiko :hubba:
Taigi, kad daug... O kadangi aš be saldumynų galiu labai ramiai ir ilgai gyventi, tai man ir kelia nerimą ilgas jų gaminimo laikas... :wink:

Beje, tai ką jūs ten vietoj grietinės naudojat :?
Nieko vietoj grietines nenaudojam. Nes nera butinybes (na, cia kaip kam, man tai jos truksta :oops: ). Salotos ir misraines maisomos su alijiejaism, actais, majonezais. Sriubu nebalina. Arba kartais su greitinele arba kiausinio tryniu.
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 06 Kov 2007, 23:58

Ramunė rašė:
tutsi rašė:kaip pasigaminti "bulvytes" :merg2:
Taigi ir aš klausiau, nesako :merg2: Matyt, labai jau skanios išeina :hubba: Saugo mus, kad liežuvių neprarytume :laugh:
Nesakiau, nes net nemaciau atsakymu :roll: Tuoj surasiu, po lova uzkistas receptas. Ir tikrai labai skanios tos bulvytes. greitu laiku vel reikes pasidaryti. namie konjako ir brendzio apstu :lol:
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 07 Kov 2007, 00:12

Ramunė rašė:PYRAGAIČIAI "BULVYTĖS"

100 g sviesto,
2 šaukštai kakavos,
2 pakeliai sausainių,
0,75 stiklinės cukraus,
cukraus pudros,
džiovintų vaisių,
migdolų aliejaus,
kokoso drožlių.

Sausainius sumalti.
Ištrinti sviestą su cukrumi, suberti kakavą, sausainius, džiovintus vaisius ( manyčiau, kad pjaustytus ),įpilti aliejaus, kruopščiai ištrinti, atšaldyti. O kai masė sustings - suformuoti rutuliukus ir išvolioti juos kokoso drožlėse.
Į kiekvieno rutuliuko vidų galima įdėti, kaip siurprizą, migdolą ar riešuto dalelytę.
Įdėti 1 valandai į šaldytuvą.
Mano receptas tai tip top kaip sitas. Tik kad as niekados taip tiksliai nedarau.

Migdolu aliejaus is vis nededu, nes neturiu. Ir kam jis. Galima kitos esencijos ipilti. Bet ir tai, tik skoni gadina :evil:

Kakavos, kam patinka, gali deti ir daugiau. Ypac skanu su tamsia kakava, bet jos ne taip lengva rasti nusipirkti ir ji brangesne.

Kas del cukraus, geriau nedeti cukraus, o tik cukraus pudra.

Is dziovintu vaisiu labai skanu buna su slyvom (kam patinka), su razinom. razinas gana daznai pamirkau koki pusvalanduka rome, konjake, degtineje ar kitame alkoholyje (tada jau nebepilu i mase). asmeniskai man riesutai bulvytese nepatinka, bet tai skonio reikalas. Na nebent migdolai. Tada i kikvienos bulvytes vidu idedu po sveika nulupta migdola.Tada bulvytes buna su idaru. Skanu :hubba:

Bulvytes buna ypac skanios jei ipilsite siek tiek konjako, brendzio arba dgtines (su ja man skaniausia). Tik nereikia persistengti. Nes karta persistengiau. Pripyliau tiek, kad po poros bulvyciu galva svaigo :hypno:
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Kov 2007, 10:49

o kiek reikia pilti sitam receptukui ? :merg2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Kov 2007, 16:34

kas zino kaip pagaminti tikra medaus torta,toki kaip anksciau budavo? :aciu1:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Kov 2007, 17:30

NAMINIS MEDAUS TORTAS

1 stiklinė medaus,
1 stiklinė cukraus,
2 kiaušiniai ir 2 tryniai,
200 g sviesto,
5 stiklinės miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių.

Kremas :

1 litras tirštos grietinės,
0,5 šaukšto citrinos sulčių,
1,5 šaukšto želatinos,
6 šaukštai cukraus pudros.

Kiaušinius, trynius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didelį indą ir pamaišant kaitiname ant garų 10-15 min. Prieš pabaigą sudedame kepimo miltelius. Nukėlus nuo garų, sudedame miltus ir greitai ir gerai išmaišome. Tada tešlą atšaldome.
Tešlą padalijame į 6 dalis . Lakštus iškočiojame ir iškepame ( prieš kepimą reikia subadyti). Iš tešlos likučių galima išsikepti dar vieną lakštą, jį sumalti ir panaudoti papuošimui.
Atvėsusius lakštus sutepame kremu, susluoksniuojame, aptepame šonus, puošiame trupiniais ar kuo leidžia fantazija.
Kremui grietinę, sultis ir pudrą ir paruoštą želatiną plakame iki kremo konsistensijos.

Čia mano anytos senas receptas. Manau, kad galima keisti kremą. kokybė nuo to nenukentėtų.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Kov 2007, 19:41

:aciu1: :aciu1: :aciu1: atsispauzdinau ir butinai kepsiu. :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Kov 2007, 20:06

Aš jį ruošiuosi jau keletą metų kepti :oops:
Parašyk rezultatus 024 Gal ir aš tada susigundysiu :cook3:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Kov 2007, 20:45

Medaus tortas
Prikabinti failai
4_1872.jpg
4_1872.jpg (26.24 KiB) Peržiūrėta 6085 karus(ų)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Kov 2007, 20:48

Karališkas medaus tortas
Prikabinti failai
4_2904.jpg
4_2904.jpg (24.02 KiB) Peržiūrėta 6082 karus(ų)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Kov 2007, 10:55

Ramunė rašė:Medaus tortas
sitas man panasus i keksa ne i medaus torta :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Kov 2007, 10:57

Ramunė rašė:Aš jį ruošiuosi jau keletą metų kepti :oops:
Parašyk rezultatus 024 Gal ir aš tada susigundysiu :cook3:
Na as metus nesiruosiu,gal kita savaite,nes sendien draugams torta kepu.Kai kepsiu medaus torta,butinai pasidalinsiu ispudziais :aciu1:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2007, 17:19

tutsi rašė:
Ramunė rašė:Medaus tortas
sitas man panasus i keksa ne i medaus torta :evil:
Man irgi. Bet rusai, matyt, turi kitą nuomonę :merg2: :wink:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2007, 17:20

tutsi rašė:
Ramunė rašė:Aš jį ruošiuosi jau keletą metų kepti :oops:
Parašyk rezultatus 024 Gal ir aš tada susigundysiu :cook3:
Na as metus nesiruosiu,gal kita savaite,nes sendien draugams torta kepu.Kai kepsiu medaus torta,butinai pasidalinsiu ispudziais :aciu1:
Laukus tiek , palauksiu ir porą savaičiukių, ne tik vieną :laugh:

Skelbti atsakymą