Tavo krašte tikriausiai tokio nėra Pabandyk pasigaminti, įdėjau receptą į šį skyrelįzuikaite rašė:Oi kaip uzsimaniau Napoleono Ir vel
TORTAI
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Torčiukas su mėtine grietinėle VASARAI(kadangi dabar braškiu negausi)
3 lapeliai sluoksniuotos tešlos(maždaug po 80g kiekvienas),
Pusė kg braškių,
~400g grietinėlės,
2 pak vanilinio cukraus,
2 pak grietinėlės tirštikio(yrra VISOSE parduotuvėse)
2 ar 3 šaukštai mėtų likerio,
Dėl papuošimo mėtų lapelių,
Miltų kočiojimui,
Džiov. Pupelių dėl torto pagrindo
Tešlos lapelius atšildyti, sudėti vieną ant kito ir iškočioti stačiakampį, Jį susmaigstyti šakute.Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo dėti tešlą, užkloti dar vieną popieriaus sluoksnį ir paberti pupelių, kad tešla kepdama labai neišsikilnotų. Kepti orkaitėje maždaug 16-20min.
Braškes supjaustyti puselėmis(arba ketvirčiais). Grietinėlę išplakti, įmaišyti vanil cukrų, likerį, tirštikį. Pusę braškių įmaišyti į grietinėlę ir sukrėsti ant ATVĖSINTOS tešlos. Likusiais braškes sudėti ant viršaus. Papuošti mėtų lapeliais
3 lapeliai sluoksniuotos tešlos(maždaug po 80g kiekvienas),
Pusė kg braškių,
~400g grietinėlės,
2 pak vanilinio cukraus,
2 pak grietinėlės tirštikio(yrra VISOSE parduotuvėse)
2 ar 3 šaukštai mėtų likerio,
Dėl papuošimo mėtų lapelių,
Miltų kočiojimui,
Džiov. Pupelių dėl torto pagrindo
Tešlos lapelius atšildyti, sudėti vieną ant kito ir iškočioti stačiakampį, Jį susmaigstyti šakute.Skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo dėti tešlą, užkloti dar vieną popieriaus sluoksnį ir paberti pupelių, kad tešla kepdama labai neišsikilnotų. Kepti orkaitėje maždaug 16-20min.
Braškes supjaustyti puselėmis(arba ketvirčiais). Grietinėlę išplakti, įmaišyti vanil cukrų, likerį, tirštikį. Pusę braškių įmaišyti į grietinėlę ir sukrėsti ant ATVĖSINTOS tešlos. Likusiais braškes sudėti ant viršaus. Papuošti mėtų lapeliais
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
O pas mus jau yra braskiu. Gal reikes pabandyti si recepteli-. Vis buna galvos skausmas, kai galvoju, koki torciuka daryti. o cia visko turiu, lengva rasti nupirkti. na tik su tsla bus sunkiau, dar neaptikau. Bet nieko, tuoj pasinisiu po pardes ir viskas bus cikiHazel rašė:Torčiukas su mėtine grietinėle VASARAI(kadangi dabar braškiu negausi)
daryk ta torčiuką, skanu ir gražuzuikaite rašė:O pas mus jau yra braskiu. Gal reikes pabandyti si recepteli-. Vis buna galvos skausmas, kai galvoju, koki torciuka daryti. o cia visko turiu, lengva rasti nupirkti. na tik su tsla bus sunkiau, dar neaptikau. Bet nieko, tuoj pasinisiu po pardes ir viskas bus cikiHazel rašė:Torčiukas su mėtine grietinėle VASARAI(kadangi dabar braškiu negausi)
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Greiciausiai, kad tos braske ne kokio skonio, nes pacios geriausios cia lieka, o kas liko siuncia i kitas salis. Vistiek perka, tai kam dar geras pardavineti Pamenu, valgiau as tas Ispaniskas braske Lietuvoje. nepalygisi su darze uzaugintom pas mociute. Ir cia Ispanijoje nupirktos ne tas, bet geresnes, nei jums kur atveza.Lilina rašė:Nusipirkau šiandien Zuikaitės braškės Ta prasmė: šalis gamintoja - Ispanija. Nu ragausiu kokios braškytės pas jumi ten auga
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
O va cia tai daug visokiu tortu receptu!!!! http://www.frenchpastrychef.com/pastry/pastrychef_x.htm Anglu kalba. Yra ne tik tortu receptu,bet ir viskiausiu pyrageliu ir pan.