Sriubos

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Sriubos

Standartinė Ramunė » 03 Kov 2007, 12:16

Sako, kad sriubas valgyti labai sveika. 8) Tur būt, visos turim savo firminę sriubą( gal ir ne vieną ). Pasidalinkit patirtimi. 024

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Kov 2007, 12:19

Man labai patinka barščiai.
Juos virti mokam visos. Jų yra daug variacijų. Kažkada pabandžiau rusiškus barščius su kopūstais ( galima ir raugintais), rūkytais kauliukais arba mėsyte, pupelėmis. Sotu, skanu.
Prikabinti failai
0.jpg
0.jpg (19.11 KiB) Peržiūrėta 12747 karus(ų)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 03 Kov 2007, 13:15

oi, be sriubu gyventi negalėčiau, aš jų tiek daug darau :shock: kad dabar net nežinau kurį čia receptą įdėjus. Pamastysiu -idėsiu.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Kov 2007, 15:00

Taigi limito nėra :lol: Rašyk daug 8), negailėk sriubytės nelabai mokančioms. :oops:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 03 Kov 2007, 20:18

Trinta kalafijorų sriuba

svogunas
česnakas
imbieras-pusė šaknelio
šaldytų kalafijorų pakelis
3-4 bulvės
grietinės
bulkos


Paimti puodą su stroru dugnu ir jame aliejuje pakepinti svogūną, papjaustytą šesnaką ir imbiero. Atskyrai išvirti kalafijorus ir jos su samčių išimti ir įdėti į tą kepamą masę. Bulvės supjaustyti kubeliais ir irgi biški pakepinti. Tiesiog lengvai patroškinti viską, kad įgautų vienas kito skonį. Tada užpilti nuovirą kuriame vire kalafijorai ir virti, kol nesuminkštės bulvės. Tuo tarpu, paimti kokias 4 riekelės duonos, papjaustyti kubeliais, apšlaikstyti aliejum ir padžiovinti orkaitėje.
Kai bulvės išvirs visą turinį sudėti į mikserį ir sumalti, tada įdėti atgal į puodą, dadėt grietinės, kokie 100gr, išmaišyti ir pakaitinti tiek, kad tiesiog sušiltų grietinė, kitaip ji gali susisukti kaip varškė ilgai virinus.

Pateikti moliniuose dubeneliuose arba kaip kam gražiau, apibarstyti žalumynais ir džiuvesėliais.

Skanaus ;)

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 03 Kov 2007, 20:34

Mani rgi labai painka sriubytes :hubba: Tik, va, vaikysteje nvirskindavau as ju 078 Tai dabar bandau atsivalgyti. Vargsas mano vyras. Jis nera sriubu fanas, bet teks jam valgyti :valg: gana daznai :laugh:
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 03 Kov 2007, 21:34

Pas mane irgi nėra, bet kažkaip priprato per pietus sriubą valgyt. :) Vakare jam tai jau ne maistas, o pietums , akip pirmas patiekalas - pats tas ;)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 03 Kov 2007, 23:05

O aš sriubas anksčiau labai valgydavau. :P O manasis - kartą į 2 savaites ir tai tik vakarienei. :roll: Vat, ir aš baigiu atprasti. :evil: O juk sveika ir skanu :roll: bandysiu su jūsų pagalba atvesti į doros kelią :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2007, 16:45

o kas zino kaip pagaminti skania pomidorine sriuba :merg2: ?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Kov 2007, 17:20

Kažkada ragavau fantastiškai skanią raugintų agurkų sriubą. Gal kas žinot receptėlių :help: :aciu2:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 04 Kov 2007, 17:31

Nu aš išverdu sultinį. Labai skanu tiesiog smulkiau papjaustyta kiaulieną, pavirt valandikę, kad tirštesnis sultinys būtų. Tada įmeti bulvės, porą saujų ryžių, palauki kol išvirs. Tada pakepini atskyrai keptuvėje svogūnus, česnako, pasmulkintus pomidorus (labai tinka pomidorai konservuoti be odelės, tai visą konservą sunaudoti reikia), dar morkas pasmulkintas irgi pakepini, paskui visą tai supilį į sriubą ir dadedi druskytės, prieskoniu, lauro lapų, paviri dar kokias 5 min ir skanaus :)

Ir baisiai patiko sriuba iš kažkieno rekomenduotos nuorodos http://www.dunduk-culinar.ru/soup/soup-05_1.shtml rekomenduoju. Labai greitai gaminasi, tik reikia sultinio normalaus turėti, iš kubelių netiks, ne tas skonis.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Kov 2007, 17:48

Aplamai tas kubelinis sultinys kažkoks netikras pasidarė 018 Aš perku kauliukus ( kiaulienos arba vištienos ) ir verdu pati. 038 Būna ir parūkytų kauliukų. Čia jau tokiai stipresnei sriubytei. :merg2:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2007, 20:55

as verdu agurkine sriubyte,bet ji be jiokiu navarotu...o kuo ji buvo ipatinga? :merg2:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 04 Kov 2007, 21:49

Aš irgi darau raugintų agurku sriubą be jokiu navarotu: išverdu mesą, sultinį, tada įmetu perlinės krupas, paskui kai jos baigia virt įmetu kubeliais papjaustytas bulvės, jokiu morku nededu, noriu kad sriuba butų baltai žalia. Įdedu visus prieskonius, ir tada agurkus.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Kov 2007, 22:50

Taigi klaikiai skani :hubba: :hubba: O navarotų ten irgi nebuvo :? Bet tai buvo pora metų atgal, tai ir nepamenu :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2007, 23:04

Lilina rašė:Aš irgi darau raugintų agurku sriubą be jokiu navarotu: išverdu mesą, sultinį, tada įmetu perlinės krupas, paskui kai jos baigia virt įmetu kubeliais papjaustytas bulvės, jokiu morku nededu, noriu kad sriuba butų baltai žalia. Įdedu visus prieskonius, ir tada agurkus.
as irgi sitaip verdu,man juodai patinka :valg: O be sriubos as nevalgau raugintu agurku....man jie juodai neskanus 078

Vartotojo avataras
daida
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3484
Užsiregistravo: 30 Rgp 2006, 12:47
Pliusai: 51
Miestas: Vilnius

Standartinė daida » 04 Kov 2007, 23:07

O aš būtinai verdu agurkų sriubą su inkstukais. Be jų man agurkienė kažkokia netikra :evil:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Kov 2007, 23:08

tutsi rašė:
Lilina rašė:Aš irgi darau raugintų agurku sriubą be jokiu navarotu: išverdu mesą, sultinį, tada įmetu perlinės krupas, paskui kai jos baigia virt įmetu kubeliais papjaustytas bulvės, jokiu morku nededu, noriu kad sriuba butų baltai žalia. Įdedu visus prieskonius, ir tada agurkus.
as irgi sitaip verdu,man juodai patinka :valg: O be sriubos as nevalgau raugintu agurku....man jie juodai neskanus 078
Kadangi aš nuo Kėdainių, tai man agurkai :hubba: bet kokiame pavidale. Nors konservuoti - geriausi :P

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2007, 23:26

o man tik marinuoti :hubba:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 04 Kov 2007, 23:33

O šviežūs agurkėliai, tik nuskinti darže :roll: Tokie kvapnūs :lol: O jei dar šviežio medučio atsiranda :hubba: :hubba: :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 04 Kov 2007, 23:44

nu tai cia kas be ko....o medaus ir i darza galima nusinesti.Sedi viduri lauko,agurkeli lapnoji,i medu pasidazai.....muses bimbia.....pauksciukai ciulba :merg: ECH.....GREICIAU TA VASARA ATEITU :merg2:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 05 Kov 2007, 01:39

O pas mus beveik jau atejo. Diena trumpom ir tai per karasta. Lietuviai tai jau pilnu tempu juroje maudytusi :roll: :lol:
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Kov 2007, 08:24

Gerai ten jums 8) O jeigu dar ir barankyčių su grietine butų :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 05 Kov 2007, 10:45

O kuom skiriasi marinuoti nuo konservuotu agurkai??? :roll:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Kov 2007, 10:51

marinuoti agurkeliai buna rugstesni,nes marinatas gaminamas stipresnis.O konservuotiems silpnesnis. 043

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Kov 2007, 12:55

Visiškai tiksliai :roll:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 05 Kov 2007, 13:00

O pupelių sriubą darau be bulvių. Perlinių krupų vietoj bulvių dedu, man jau pačios pupelės gana bulvingo skonio 8)

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 05 Kov 2007, 16:03

Ramunė rašė:Gerai ten jums 8) O jeigu dar ir barankyčių su grietine butų :wink:
Pala, tuoj baranku bus su ta akcija ¨baronkos zuikaitei¨ :laugh:
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Kov 2007, 16:23

zuikaite rašė: Pala, tuoj baranku bus su ta akcija ¨baronkos zuikaitei¨ :laugh:
O kaip grietinytės atsiųst :? Gal milteliais 8) Tik reikia išsiaiškinti, ar būna :roll: Ir galėsi pliekt kulinarinius šedevrus :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Kov 2007, 19:19

:laugh: :laugh: :laugh:

Skelbti atsakymą