Sriubos

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 13 Kov 2007, 10:39

nebukit geros,gerai :merg2: 064

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Kov 2007, 13:03

Štai dar sriubos variantas dubeneliuose:

Eintopf - vokiškas patiekalas

reikia:
Kiaulienos - 500g
margarinas - 50g
morkų - 300g
porų - 2 vidutinio dydžio vnt
žalios pupelės-350g
bulvės - 500g
vandens arba sultinio
papjaustyti žalumynai,druska, prieskoniai

Mėsą papjaustyti ir pakepinti margarine, įdėti į ugniaatsparų indą ir ant viršaus sluoksniais uždėti papjaustytas daržovės. Viską užpilti verdančių vandenių arba sultinių (nors mano manymui kam tas sultinys, jeigu mėsos sriuboj yra???) Užbarstyti prieskonius, uždengti dangčių ir į orkaitę. Arba ant silpnos ugnies virti apie 50 min. Mėsą galima pakeisti parukytom dešrelėm arba kumpiu. Šio patiekalo esmė kad būtų ir pirmas ir antras patiekalas viename :)

Ein - reiškia vienas, topf - puodas, reiškia viskas vienam puode ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 16 Kov 2007, 13:53

cia geras,kai nenori puodais apsikrauti :luks: ,ir dujine tuscia,ir seimyna soti :roll:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Kov 2007, 14:04

Lilina rašė:Štai dar sriubos variantas dubeneliuose:

Eintopf - vokiškas patiekalas
Labai skani sriubytė ( ir ne tik ) turėtų būti . :geles:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Kov 2007, 14:30

Dabar ne labai lengvai gaminama sriubytė :
Ukrainėtiški barščiai

Jautienos- 300g
burokelių - 300g
šviežios kopūstos - 400g
bulvės - 500g
morkos - 100g
petražolių šaknys - 40g(1 šaknis)
svogūnai - 70g(1 galvutė)
pomidorai - 400g arba pomidorų padažo - 110g
miltai - 15g
riebalai - 30g
cukrus - 20g
actas - 30g(1arb šaukštelis)
petražolės
raudonoji paprika
juodieji pipirai
lauro lapai
grietinė- 100g

Mėsa išvirti ir atvėsinti. Nuvalytą burokėlį papjaustiti šiaudeliais, apibarstyti druska, apšlakstyti actu, išmaišyti ir įdėti į puodą. Iš mėsos sultinio išgrėbti riabalus ir įdėti į burokėlius. Dadėti pomidorų padažo, cukrų, dar acto, išmaišyti ir troškinti iki kol burokėliai šiek tiek suminkštės.
Išvalytos ir nuplautos šaknys papjaustyti šiaudeliais ir šiek tiek pakepinti aliejuje. Į sultinį įdėti papjaustytas bulvės, užvirinti, įmesti papjaustytą kopūstą ir pavirti 10-15 min. Vėliau įdėti visas pakepintas ir patroškintas daržovės, pakepintus miltus, papjaustytą papriką, prieskonius ir išvirti. Paskui duoti pastovėti 20-25 min ir pateikti su grietine ir žalumynais.

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 16 Kov 2007, 14:51

aaaa...radau dar vieną žiauriai skanią sriubą

Vengriška žuvienė

Bet kurios raudonos žuvies filė.
Raudonos paprikos 4-5 vnt vidutinio dydžio
Raudonasis čili pipiras pagal skonį
2-3 pomidorai
pomidorų padažo -1 šaukštas
1-2 bulvės
kiaušinis

Užvirinti vandens, į verdantį vandenį įdėti papaustytos plonai paprikos, bulvės irgi šiaudeliais papjaustytas, biški pavirti, įdėti žuvies

Apkepinti svogūno, įdėti nuvalytus pomidorus, papjaustytus stambiais gabaliukais, pakepinti ir įdėti į sriubą. Pagal skonį įdėti čili pipiro ir lėtai įpilti suplaktą kiaušinį (aš įtariu kad geriau būtų tik vienas trynys, be baltymų). Pateikiant pabarstyti krapais ir pateikti kartu su apkepintu batonų arba džiuvėsiais.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 16 Kov 2007, 20:48

:shock: Įjungei pagreitį :lol:
Ačiū už sriubas. Aš šioj srity nesu stipri... :oops:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 19 Kov 2007, 17:36

o ukrainietiski barsciai,cia tokie tirsti ir rugstoki :merg2: ?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 20 Kov 2007, 00:25

tutsi rašė:o ukrainietiski barsciai,cia tokie tirsti ir rugstoki :merg2: ?
ir dar raudoni ;)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 20 Kov 2007, 00:30

Dar vieną sriubą prisimeniau. Vėšėjau pas drauge Šiauliuose, jos sode, tai ji man vis sriubike darė:

Žalioji palaima
reikės:
Šviežios dilgelės lapai, arba mėlisos
kiaušinių - 2 vnt
druskos

Išvirti kiaušinius, užkaisti vandenį sriubai, suberti ten išplautus ir papjaustytus lapus, užvirinti, sumesti papjaustytus kaišinius, pasūdyti. Dar pusę minutes pavirinti - viskas.

man tokia karštą sriubą-arbata tą vakarą atrodė skaniausias dalykas pasaulyje.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Kov 2007, 08:03

Gal ir nieko ta palaima :mrgreen: Be to dilgėlėse tieek visokių vitaminų :lol: Ir aplinką apsitvarkai :wink:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Kov 2007, 09:12

KREMINĖ GRYBŲ SRIUBA:

500 g.pievagrybių;
30 g. porų;
4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
2 šaukštai miltų;
6 stiklinės paukštienos sultinio;
pagal skonį druskos ir pipirų;
3 kiaušinių baltymai;
stiklinė grietinėlės;
ryšulėlis petražolių.

Porą susmulkinkite ir pakepinkite giliame puode ikaitintuose riebaluose.Sudekite pjaustytus grybus ir pamaisant kepinkite 5-8 minutes.Maisydama suberkite miltus,supilkite sultini,sumazinkite ugni ir virkite apie 40 minuciu.Pasudykite ,pagardinkite pipirais ir sutrinkite plakikliu.Kiausiniu baltymus isplakite,sumaisykite su grietinele ir maisydama letai supilkite i sriuba.Maisydama kaitinkite iki nevisisko uzvirimo.Tiekite apibarstytabaltos duonos skrebuciais ir susmulkintomis petrazolemis.Skanaus.

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 20 Kov 2007, 11:52

Ei, mergaite, čia gi skanu. Aš pievagrybius mėgstu bet kokiu pavidalu :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Kov 2007, 13:10

as kai nemegstu,tai jums ir pasiuliau :merg2: :laugh: :laugh: Seip as is baravyku darau,nors pagal recepta turi pievagrybiai buti :wink:

Vartotojo avataras
Vilmusia
Naujokas
Pranešimai: 27
Užsiregistravo: 19 Kov 2007, 15:13
Pliusai: 0
Miestas: Vilnius

Standartinė Vilmusia » 20 Kov 2007, 13:27

Gal kas zino kaip gaminama pamodoru sriuba (trintu pomidoru)?

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Kov 2007, 14:33

kazkur as jau klausiau apie pomidoru sriuba... :merg2: As tai gaminu labai paprastai:..i verdanti vandeni sudedu darzoves,tada dedu kelis kubelius sultinio,kai darzoves apverda,ipilu maiseli ryziu.Kai viskas isverda supilu 0,5 l.trintu pomidoru ir dadedu visokiu prieskoniu.Valgau su grietine. :hubba: :luks: Pomidoru,tai as prisitrinu is rudenio,pakaitinu ir uzdarau i stiklainius,bet galima ir gaminant sumalti pomidorus ir sudeti i sriuba.

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 20 Kov 2007, 16:34

tutsi rašė:KREMINĖ GRYBŲ SRIUBA:
Niam niam niam. Reikes pasidaryti man ir uosvienei. Nes kiti tokiu dalyku navalgo pas mus :evil:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 20 Kov 2007, 16:46

radau toki idomu receptuka-CITRININĖ SU VERŠIENOS KUKULAIČIAIS:

200 g.maltos veršienos;
kiaušinis;
žiupsnelis maltos mėsos prieskonių;
100 g.virtų ryžių;
pusė citrinos;
2 šaukštai grietinės.

Malta versiena sudekite i dubeni,imuskite kiausini,idekite prieskoniu ir viska gerai suminkykite.Is gautos mases formuokite kukulaicius.I puoda ipilkite 500 ml. vandens.Kai uzvirs sumeskite kukulaicius ir,nugriebusi uzvirus susidariusias putas,virkite apie 20 minuciu.Kukulaicius isgriebkite ir padekite siltai.I sultini suberkite ryzius,sumeskite nuluptos citrinos griezinelius(be seklyciu) ir pakaitinkite iki virimo.Sriuba ispilstikite i dubenelius.Salia leksteleje tiekite smeigtukais persmeigtus kukulaicius. :luks:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 20 Kov 2007, 16:56

Citrininė??? Gal ir nieko. Bet jau ne su grietine valgoma :) Susitrauks grietinyte tokioj sriubytei ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 21 Kov 2007, 10:33

gal grietine i versiena :shock:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 21 Kov 2007, 22:41

Vilmusia rašė:Gal kas zino kaip gaminama pamodoru sriuba (trintu pomidoru)?
Ne apie ryžių-pomidorinę klausi?
Aš taip darau:
Sultinys užkaitomas, suberiu bulvės, morkas, porą saujų ryžių, išverdu, tada pomidorai, kokie 400g ant 2,5 L sriubos. Geriau konservuotus imti, kurie iš karto be odos. Nors aš odą nenulupinėju, o sumalu su mikserių ir sumetų į sriubą. Duodu pavirt kokias 3 min. Tada druskini, prieskonini ir pateiki ant stalo

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 22 Kov 2007, 01:02

Nebloga ta ryziu pomidoru sriubyte :hubba:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 22 Kov 2007, 01:03

Kas zinote charcio sriubytes recepta?

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 22 Kov 2007, 07:46

Žinau :

Nusiperku RIMI rusiško charčio pakelį, :laugh: pridedu bulvių, trupučiukč morkų ir kauliukų , kad skonis būtų geras. :luks: Dar kartais frikadelių pridedu Skanu, bet ne naminis :roll:
O šiaip tai tikrai būtų įdomu sužinoti receptą.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 23 Kov 2007, 23:32, redaguota 1 kartą(us).

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 23 Kov 2007, 14:52

radau charčo sriubikė

Rekės:
Jautiena, pageidautina kuo riebesnis gabaliukas - 500gr
Ryžiai - 0,5 stiklinės
Kažkoks tklapi(neįsivaizduoju kaip išversti ir ką tai reiškia) - 1 stiklinė...kažkoks trintas augalas
svogūnai - 4 vnt vid dydžio
prieskoniai - juodieji pipirai, lauro lapai, šafranas
žalumynai - salieras, bazilikas
kukuruzų miltai - 1 šaukštas
česnakas
petražolės šaknys
Graikiniai riešutai - 0,5 stiklinės

Virti mėsą 2-2,5 val. Ištraukti mėsą, įdėti ryžius kartu su sveikom, nepjaustytom petražolėm, kai šaknys išvirs, jos ištraukiamos, tada įberiami skaldyti graikiniai riešutai. Virti kol išvirs ryžiai. tada svogūnai pakepinami keptuvėje su kukuruzu miltais ir dedami kartu su visais žalumynais, prieskoniais ir tas paslaptingasis tklapi į puodą. Virti dar paie 5 min. Ir leisti pastovėti apie 5 min.

http://kuking.net/18_1351.htm

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Kov 2007, 15:08

Rusiškai tykva - būtų moliūgas. Tai gal maltos moliūgo sėklos :shock:

Svečias

Standartinė Svečias » 23 Kov 2007, 23:28

laba, man lb reikia dietines sriubos, ar sumazinto kolaringumo sriubos receptuko, is anksto dekoju :)

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Kov 2007, 23:31

Anonymous rašė:laba, man lb reikia dietines sriubos, ar sumazinto kolaringumo sriubos receptuko, is anksto dekoju :)
http://www.edieta.lt

Nueik į šį puslapį, į forumą Skanu ir sveika.Rasi ir sriubų, ir salotų ir dar visko, visko...

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 23 Kov 2007, 23:39

Kalakutienos sriuba
( mano galva - dietinė)

Kalakuto šlaunelė ( galima keisti ir kita paukštiena),
ryžiai,
sultinio kubelis ar 2,
šaldytų daržovių mišinys arba mėgstamos daržovės.

Šlaunelę ir ryžius sudedame į puodą ir verdame apie 15 minučių. Tada šlaunelę ištraukiame, nuimame mėsą, supjaustome norimais gabaliukais ir sudedame į ryžius. Kartu įdedame ir šaldytas daržoves. Dar paverdame apie 5 minutes.
Jei daržovės nešaldytos, dedame virti kartu su mėsa ir ryžiais.

Vartotojo avataras
Mara
Dalyvis
Dalyvis
Pranešimai: 55
Užsiregistravo: 04 Rgs 2006, 10:35
Pliusai: 0
Miestas: Klaipeda

Standartinė Mara » 24 Kov 2007, 21:56

Dieta
Brokoliu ir kalafjoru sriuba
svogunai, morkos, brokoli (500 g), kalafjorai(500 g), virti kiausiniai, suris

Svogona ir morka supjastyti kubeliais ir pakepinti keptuveje. Kalafjorus ir brokolius sudeti i vardancia vandeni, pavirti 8-10 min, ir ideti pakepinta svoduna ir morka. Dadeti druskos, prieskoniu, lauro lapų, paviri dar kokias 5 min.
I lekste ipilti sriuba, ideti puse virto kiausinio ir kelis surio kubeliukus.

Skelbti atsakymą