Sriubos
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Štai dar sriubos variantas dubeneliuose:
Eintopf - vokiškas patiekalas
reikia:
Kiaulienos - 500g
margarinas - 50g
morkų - 300g
porų - 2 vidutinio dydžio vnt
žalios pupelės-350g
bulvės - 500g
vandens arba sultinio
papjaustyti žalumynai,druska, prieskoniai
Mėsą papjaustyti ir pakepinti margarine, įdėti į ugniaatsparų indą ir ant viršaus sluoksniais uždėti papjaustytas daržovės. Viską užpilti verdančių vandenių arba sultinių (nors mano manymui kam tas sultinys, jeigu mėsos sriuboj yra???) Užbarstyti prieskonius, uždengti dangčių ir į orkaitę. Arba ant silpnos ugnies virti apie 50 min. Mėsą galima pakeisti parukytom dešrelėm arba kumpiu. Šio patiekalo esmė kad būtų ir pirmas ir antras patiekalas viename
Ein - reiškia vienas, topf - puodas, reiškia viskas vienam puode
Eintopf - vokiškas patiekalas
reikia:
Kiaulienos - 500g
margarinas - 50g
morkų - 300g
porų - 2 vidutinio dydžio vnt
žalios pupelės-350g
bulvės - 500g
vandens arba sultinio
papjaustyti žalumynai,druska, prieskoniai
Mėsą papjaustyti ir pakepinti margarine, įdėti į ugniaatsparų indą ir ant viršaus sluoksniais uždėti papjaustytas daržovės. Viską užpilti verdančių vandenių arba sultinių (nors mano manymui kam tas sultinys, jeigu mėsos sriuboj yra???) Užbarstyti prieskonius, uždengti dangčių ir į orkaitę. Arba ant silpnos ugnies virti apie 50 min. Mėsą galima pakeisti parukytom dešrelėm arba kumpiu. Šio patiekalo esmė kad būtų ir pirmas ir antras patiekalas viename
Ein - reiškia vienas, topf - puodas, reiškia viskas vienam puode
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Dabar ne labai lengvai gaminama sriubytė :
Ukrainėtiški barščiai
Jautienos- 300g
burokelių - 300g
šviežios kopūstos - 400g
bulvės - 500g
morkos - 100g
petražolių šaknys - 40g(1 šaknis)
svogūnai - 70g(1 galvutė)
pomidorai - 400g arba pomidorų padažo - 110g
miltai - 15g
riebalai - 30g
cukrus - 20g
actas - 30g(1arb šaukštelis)
petražolės
raudonoji paprika
juodieji pipirai
lauro lapai
grietinė- 100g
Mėsa išvirti ir atvėsinti. Nuvalytą burokėlį papjaustiti šiaudeliais, apibarstyti druska, apšlakstyti actu, išmaišyti ir įdėti į puodą. Iš mėsos sultinio išgrėbti riabalus ir įdėti į burokėlius. Dadėti pomidorų padažo, cukrų, dar acto, išmaišyti ir troškinti iki kol burokėliai šiek tiek suminkštės.
Išvalytos ir nuplautos šaknys papjaustyti šiaudeliais ir šiek tiek pakepinti aliejuje. Į sultinį įdėti papjaustytas bulvės, užvirinti, įmesti papjaustytą kopūstą ir pavirti 10-15 min. Vėliau įdėti visas pakepintas ir patroškintas daržovės, pakepintus miltus, papjaustytą papriką, prieskonius ir išvirti. Paskui duoti pastovėti 20-25 min ir pateikti su grietine ir žalumynais.
Ukrainėtiški barščiai
Jautienos- 300g
burokelių - 300g
šviežios kopūstos - 400g
bulvės - 500g
morkos - 100g
petražolių šaknys - 40g(1 šaknis)
svogūnai - 70g(1 galvutė)
pomidorai - 400g arba pomidorų padažo - 110g
miltai - 15g
riebalai - 30g
cukrus - 20g
actas - 30g(1arb šaukštelis)
petražolės
raudonoji paprika
juodieji pipirai
lauro lapai
grietinė- 100g
Mėsa išvirti ir atvėsinti. Nuvalytą burokėlį papjaustiti šiaudeliais, apibarstyti druska, apšlakstyti actu, išmaišyti ir įdėti į puodą. Iš mėsos sultinio išgrėbti riabalus ir įdėti į burokėlius. Dadėti pomidorų padažo, cukrų, dar acto, išmaišyti ir troškinti iki kol burokėliai šiek tiek suminkštės.
Išvalytos ir nuplautos šaknys papjaustyti šiaudeliais ir šiek tiek pakepinti aliejuje. Į sultinį įdėti papjaustytas bulvės, užvirinti, įmesti papjaustytą kopūstą ir pavirti 10-15 min. Vėliau įdėti visas pakepintas ir patroškintas daržovės, pakepintus miltus, papjaustytą papriką, prieskonius ir išvirti. Paskui duoti pastovėti 20-25 min ir pateikti su grietine ir žalumynais.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
aaaa...radau dar vieną žiauriai skanią sriubą
Vengriška žuvienė
Bet kurios raudonos žuvies filė.
Raudonos paprikos 4-5 vnt vidutinio dydžio
Raudonasis čili pipiras pagal skonį
2-3 pomidorai
pomidorų padažo -1 šaukštas
1-2 bulvės
kiaušinis
Užvirinti vandens, į verdantį vandenį įdėti papaustytos plonai paprikos, bulvės irgi šiaudeliais papjaustytas, biški pavirti, įdėti žuvies
Apkepinti svogūno, įdėti nuvalytus pomidorus, papjaustytus stambiais gabaliukais, pakepinti ir įdėti į sriubą. Pagal skonį įdėti čili pipiro ir lėtai įpilti suplaktą kiaušinį (aš įtariu kad geriau būtų tik vienas trynys, be baltymų). Pateikiant pabarstyti krapais ir pateikti kartu su apkepintu batonų arba džiuvėsiais.
Vengriška žuvienė
Bet kurios raudonos žuvies filė.
Raudonos paprikos 4-5 vnt vidutinio dydžio
Raudonasis čili pipiras pagal skonį
2-3 pomidorai
pomidorų padažo -1 šaukštas
1-2 bulvės
kiaušinis
Užvirinti vandens, į verdantį vandenį įdėti papaustytos plonai paprikos, bulvės irgi šiaudeliais papjaustytas, biški pavirti, įdėti žuvies
Apkepinti svogūno, įdėti nuvalytus pomidorus, papjaustytus stambiais gabaliukais, pakepinti ir įdėti į sriubą. Pagal skonį įdėti čili pipiro ir lėtai įpilti suplaktą kiaušinį (aš įtariu kad geriau būtų tik vienas trynys, be baltymų). Pateikiant pabarstyti krapais ir pateikti kartu su apkepintu batonų arba džiuvėsiais.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Dar vieną sriubą prisimeniau. Vėšėjau pas drauge Šiauliuose, jos sode, tai ji man vis sriubike darė:
Žalioji palaima
reikės:
Šviežios dilgelės lapai, arba mėlisos
kiaušinių - 2 vnt
druskos
Išvirti kiaušinius, užkaisti vandenį sriubai, suberti ten išplautus ir papjaustytus lapus, užvirinti, sumesti papjaustytus kaišinius, pasūdyti. Dar pusę minutes pavirinti - viskas.
man tokia karštą sriubą-arbata tą vakarą atrodė skaniausias dalykas pasaulyje.
Žalioji palaima
reikės:
Šviežios dilgelės lapai, arba mėlisos
kiaušinių - 2 vnt
druskos
Išvirti kiaušinius, užkaisti vandenį sriubai, suberti ten išplautus ir papjaustytus lapus, užvirinti, sumesti papjaustytus kaišinius, pasūdyti. Dar pusę minutes pavirinti - viskas.
man tokia karštą sriubą-arbata tą vakarą atrodė skaniausias dalykas pasaulyje.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
KREMINĖ GRYBŲ SRIUBA:
500 g.pievagrybių;
30 g. porų;
4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
2 šaukštai miltų;
6 stiklinės paukštienos sultinio;
pagal skonį druskos ir pipirų;
3 kiaušinių baltymai;
stiklinė grietinėlės;
ryšulėlis petražolių.
Porą susmulkinkite ir pakepinkite giliame puode ikaitintuose riebaluose.Sudekite pjaustytus grybus ir pamaisant kepinkite 5-8 minutes.Maisydama suberkite miltus,supilkite sultini,sumazinkite ugni ir virkite apie 40 minuciu.Pasudykite ,pagardinkite pipirais ir sutrinkite plakikliu.Kiausiniu baltymus isplakite,sumaisykite su grietinele ir maisydama letai supilkite i sriuba.Maisydama kaitinkite iki nevisisko uzvirimo.Tiekite apibarstytabaltos duonos skrebuciais ir susmulkintomis petrazolemis.Skanaus.
500 g.pievagrybių;
30 g. porų;
4 šaukštai alyvuogių aliejaus;
2 šaukštai miltų;
6 stiklinės paukštienos sultinio;
pagal skonį druskos ir pipirų;
3 kiaušinių baltymai;
stiklinė grietinėlės;
ryšulėlis petražolių.
Porą susmulkinkite ir pakepinkite giliame puode ikaitintuose riebaluose.Sudekite pjaustytus grybus ir pamaisant kepinkite 5-8 minutes.Maisydama suberkite miltus,supilkite sultini,sumazinkite ugni ir virkite apie 40 minuciu.Pasudykite ,pagardinkite pipirais ir sutrinkite plakikliu.Kiausiniu baltymus isplakite,sumaisykite su grietinele ir maisydama letai supilkite i sriuba.Maisydama kaitinkite iki nevisisko uzvirimo.Tiekite apibarstytabaltos duonos skrebuciais ir susmulkintomis petrazolemis.Skanaus.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
kazkur as jau klausiau apie pomidoru sriuba... As tai gaminu labai paprastai:..i verdanti vandeni sudedu darzoves,tada dedu kelis kubelius sultinio,kai darzoves apverda,ipilu maiseli ryziu.Kai viskas isverda supilu 0,5 l.trintu pomidoru ir dadedu visokiu prieskoniu.Valgau su grietine. Pomidoru,tai as prisitrinu is rudenio,pakaitinu ir uzdarau i stiklainius,bet galima ir gaminant sumalti pomidorus ir sudeti i sriuba.
- Tutsi
- Site Admin
- Pranešimai: 35795
- Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
- Pliusai: 794
- Miestas: Aukštaitijoje
radau toki idomu receptuka-CITRININĖ SU VERŠIENOS KUKULAIČIAIS:
200 g.maltos veršienos;
kiaušinis;
žiupsnelis maltos mėsos prieskonių;
100 g.virtų ryžių;
pusė citrinos;
2 šaukštai grietinės.
Malta versiena sudekite i dubeni,imuskite kiausini,idekite prieskoniu ir viska gerai suminkykite.Is gautos mases formuokite kukulaicius.I puoda ipilkite 500 ml. vandens.Kai uzvirs sumeskite kukulaicius ir,nugriebusi uzvirus susidariusias putas,virkite apie 20 minuciu.Kukulaicius isgriebkite ir padekite siltai.I sultini suberkite ryzius,sumeskite nuluptos citrinos griezinelius(be seklyciu) ir pakaitinkite iki virimo.Sriuba ispilstikite i dubenelius.Salia leksteleje tiekite smeigtukais persmeigtus kukulaicius.
200 g.maltos veršienos;
kiaušinis;
žiupsnelis maltos mėsos prieskonių;
100 g.virtų ryžių;
pusė citrinos;
2 šaukštai grietinės.
Malta versiena sudekite i dubeni,imuskite kiausini,idekite prieskoniu ir viska gerai suminkykite.Is gautos mases formuokite kukulaicius.I puoda ipilkite 500 ml. vandens.Kai uzvirs sumeskite kukulaicius ir,nugriebusi uzvirus susidariusias putas,virkite apie 20 minuciu.Kukulaicius isgriebkite ir padekite siltai.I sultini suberkite ryzius,sumeskite nuluptos citrinos griezinelius(be seklyciu) ir pakaitinkite iki virimo.Sriuba ispilstikite i dubenelius.Salia leksteleje tiekite smeigtukais persmeigtus kukulaicius.
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Ne apie ryžių-pomidorinę klausi?Vilmusia rašė:Gal kas zino kaip gaminama pamodoru sriuba (trintu pomidoru)?
Aš taip darau:
Sultinys užkaitomas, suberiu bulvės, morkas, porą saujų ryžių, išverdu, tada pomidorai, kokie 400g ant 2,5 L sriubos. Geriau konservuotus imti, kurie iš karto be odos. Nors aš odą nenulupinėju, o sumalu su mikserių ir sumetų į sriubą. Duodu pavirt kokias 3 min. Tada druskini, prieskonini ir pateiki ant stalo
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Žinau :
Nusiperku RIMI rusiško charčio pakelį, pridedu bulvių, trupučiukč morkų ir kauliukų , kad skonis būtų geras. Dar kartais frikadelių pridedu Skanu, bet ne naminis
O šiaip tai tikrai būtų įdomu sužinoti receptą.
Nusiperku RIMI rusiško charčio pakelį, pridedu bulvių, trupučiukč morkų ir kauliukų , kad skonis būtų geras. Dar kartais frikadelių pridedu Skanu, bet ne naminis
O šiaip tai tikrai būtų įdomu sužinoti receptą.
Paskutinį kartą redagavo Ramunė 23 Kov 2007, 23:32, redaguota 1 kartą(us).
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
radau charčo sriubikė
Rekės:
Jautiena, pageidautina kuo riebesnis gabaliukas - 500gr
Ryžiai - 0,5 stiklinės
Kažkoks tklapi(neįsivaizduoju kaip išversti ir ką tai reiškia) - 1 stiklinė...kažkoks trintas augalas
svogūnai - 4 vnt vid dydžio
prieskoniai - juodieji pipirai, lauro lapai, šafranas
žalumynai - salieras, bazilikas
kukuruzų miltai - 1 šaukštas
česnakas
petražolės šaknys
Graikiniai riešutai - 0,5 stiklinės
Virti mėsą 2-2,5 val. Ištraukti mėsą, įdėti ryžius kartu su sveikom, nepjaustytom petražolėm, kai šaknys išvirs, jos ištraukiamos, tada įberiami skaldyti graikiniai riešutai. Virti kol išvirs ryžiai. tada svogūnai pakepinami keptuvėje su kukuruzu miltais ir dedami kartu su visais žalumynais, prieskoniais ir tas paslaptingasis tklapi į puodą. Virti dar paie 5 min. Ir leisti pastovėti apie 5 min.
http://kuking.net/18_1351.htm
Rekės:
Jautiena, pageidautina kuo riebesnis gabaliukas - 500gr
Ryžiai - 0,5 stiklinės
Kažkoks tklapi(neįsivaizduoju kaip išversti ir ką tai reiškia) - 1 stiklinė...kažkoks trintas augalas
svogūnai - 4 vnt vid dydžio
prieskoniai - juodieji pipirai, lauro lapai, šafranas
žalumynai - salieras, bazilikas
kukuruzų miltai - 1 šaukštas
česnakas
petražolės šaknys
Graikiniai riešutai - 0,5 stiklinės
Virti mėsą 2-2,5 val. Ištraukti mėsą, įdėti ryžius kartu su sveikom, nepjaustytom petražolėm, kai šaknys išvirs, jos ištraukiamos, tada įberiami skaldyti graikiniai riešutai. Virti kol išvirs ryžiai. tada svogūnai pakepinami keptuvėje su kukuruzu miltais ir dedami kartu su visais žalumynais, prieskoniais ir tas paslaptingasis tklapi į puodą. Virti dar paie 5 min. Ir leisti pastovėti apie 5 min.
http://kuking.net/18_1351.htm
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
http://www.edieta.ltAnonymous rašė:laba, man lb reikia dietines sriubos, ar sumazinto kolaringumo sriubos receptuko, is anksto dekoju
Nueik į šį puslapį, į forumą Skanu ir sveika.Rasi ir sriubų, ir salotų ir dar visko, visko...
- Ramunė
- GURU
- Pranešimai: 17172
- Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
- Pliusai: 736
- Miestas: Kėdainių raj.
- Susisiekti:
Kalakutienos sriuba
( mano galva - dietinė)
Kalakuto šlaunelė ( galima keisti ir kita paukštiena),
ryžiai,
sultinio kubelis ar 2,
šaldytų daržovių mišinys arba mėgstamos daržovės.
Šlaunelę ir ryžius sudedame į puodą ir verdame apie 15 minučių. Tada šlaunelę ištraukiame, nuimame mėsą, supjaustome norimais gabaliukais ir sudedame į ryžius. Kartu įdedame ir šaldytas daržoves. Dar paverdame apie 5 minutes.
Jei daržovės nešaldytos, dedame virti kartu su mėsa ir ryžiais.
( mano galva - dietinė)
Kalakuto šlaunelė ( galima keisti ir kita paukštiena),
ryžiai,
sultinio kubelis ar 2,
šaldytų daržovių mišinys arba mėgstamos daržovės.
Šlaunelę ir ryžius sudedame į puodą ir verdame apie 15 minučių. Tada šlaunelę ištraukiame, nuimame mėsą, supjaustome norimais gabaliukais ir sudedame į ryžius. Kartu įdedame ir šaldytas daržoves. Dar paverdame apie 5 minutes.
Jei daržovės nešaldytos, dedame virti kartu su mėsa ir ryžiais.
Dieta
Brokoliu ir kalafjoru sriuba
svogunai, morkos, brokoli (500 g), kalafjorai(500 g), virti kiausiniai, suris
Svogona ir morka supjastyti kubeliais ir pakepinti keptuveje. Kalafjorus ir brokolius sudeti i vardancia vandeni, pavirti 8-10 min, ir ideti pakepinta svoduna ir morka. Dadeti druskos, prieskoniu, lauro lapų, paviri dar kokias 5 min.
I lekste ipilti sriuba, ideti puse virto kiausinio ir kelis surio kubeliukus.
Brokoliu ir kalafjoru sriuba
svogunai, morkos, brokoli (500 g), kalafjorai(500 g), virti kiausiniai, suris
Svogona ir morka supjastyti kubeliais ir pakepinti keptuveje. Kalafjorus ir brokolius sudeti i vardancia vandeni, pavirti 8-10 min, ir ideti pakepinta svoduna ir morka. Dadeti druskos, prieskoniu, lauro lapų, paviri dar kokias 5 min.
I lekste ipilti sriuba, ideti puse virto kiausinio ir kelis surio kubeliukus.