Milteliais negalima, dar pamanys pašto darbuotojai, kad juodligę siuntinėjiRamunė rašė:O kaip grietinytės atsiųst Gal milteliais Tik reikia išsiaiškinti, ar būna Ir galėsi pliekt kulinarinius šedevruszuikaite rašė: Pala, tuoj baranku bus su ta akcija ¨baronkos zuikaitei¨
Sriubos
Moderatorius: Tutsi
Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Ir greitinyte butu ne pro sali. Tik jau ne milteliais, net jeigu ir yra. Taigi toks slamstas. stengiuos nevalgyti tokiu dalyku. Tik darbe tenka kapucino is pkelio gerti, nes kitko nelabai kas yra. O skrandukas is karto atpazysta chemikalusRamunė rašė:O kaip grietinytės atsiųst Gal milteliais Tik reikia išsiaiškinti, ar būna Ir galėsi pliekt kulinarinius šedevruszuikaite rašė: Pala, tuoj baranku bus su ta akcija ¨baronkos zuikaitei¨
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
- zuikaite
- Gurmanas
- Pranešimai: 1090
- Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
- Pliusai: 3
- Miestas: Barselona
- Susisiekti:
Na tai jau tikrai neprazutumet. Ir is nuobodulio nenumirtumetRamunė rašė:Na, su tokia kompanija - ir kalėjime nepražūtume
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .
O as tai paskutiniu metu tokia ,,tinginio"sriuba verdu.Idedu vistienos krutineles kauliuka,truputi vistienos pripjaustau.Bulve kubeliais ir saldytu darzoviu i beriu,kad butu ir kalafioro ,ir zirneliu ,morku,brokoliu.Kai paverdu,makaronu smulkiu saujele.Po to su grietinele uzbalinu-lengva,nekaloringa.Ir mesos gaunu.Na,seimynai kitka darau.Nes koju nepavilktu nuo mano sriubos
O mano tevas labai skanius barscius virdavo.Kareiviskais kazkodel vadino.Taiva,parasysiu ir jums.
I salta vandeni sudeti:mesos(kiaulienos ar jautienos,su jautiena skaniau)gabala,bulviu,stambiai pjaustytu,morku,svieziu kopustu,burokeliu(nepjaustytu,bet nuvalytu,asiku),svoguno galva,jei yra ,sviezu pomidora nedideli,obuoli,lauro lapu ,pipiru,druskos.Galima paprikos imesti,kas megsta jos skoni.Kai uzverda,nugriebti putas ir virti ant mazos ugnies apie1,5val.Viskas sutyzta beveik.Tada isgriebti burokelius,juos sutarkuoti per burokine tarka ie vel sudeti atgal i sriuba.Ideti sauksteli cukraus,jei truksta rugsteles-acto ar citrinos rugsties.Zodziu-nuragauti Su grietine ,duona-pasaka
Mano seimynai skaniausia sriuba.O sekancia diena,kazkodel ji dar skanesne.Juk ne veltuo turbut sakoma,kad sriuba sekancia diena skanesne,kai susistovi.
I salta vandeni sudeti:mesos(kiaulienos ar jautienos,su jautiena skaniau)gabala,bulviu,stambiai pjaustytu,morku,svieziu kopustu,burokeliu(nepjaustytu,bet nuvalytu,asiku),svoguno galva,jei yra ,sviezu pomidora nedideli,obuoli,lauro lapu ,pipiru,druskos.Galima paprikos imesti,kas megsta jos skoni.Kai uzverda,nugriebti putas ir virti ant mazos ugnies apie1,5val.Viskas sutyzta beveik.Tada isgriebti burokelius,juos sutarkuoti per burokine tarka ie vel sudeti atgal i sriuba.Ideti sauksteli cukraus,jei truksta rugsteles-acto ar citrinos rugsties.Zodziu-nuragauti Su grietine ,duona-pasaka
Mano seimynai skaniausia sriuba.O sekancia diena,kazkodel ji dar skanesne.Juk ne veltuo turbut sakoma,kad sriuba sekancia diena skanesne,kai susistovi.
Ir vadiname mes juos kažkodėl UKRAINIETIŠKAISAIRENE rašė:O mano tevas labai skanius barscius virdavo.Kareiviskais kazkodel vadino.Taiva,parasysiu ir jums.
I salta vandeni sudeti:mesos(kiaulienos ar jautienos,su jautiena skaniau)gabala,bulviu,stambiai pjaustytu,morku,svieziu kopustu,burokeliu(nepjaustytu,bet nuvalytu,asiku),svoguno galva,jei yra ,sviezu pomidora nedideli,obuoli,lauro lapu ,pipiru,druskos.Galima paprikos imesti,kas megsta jos skoni.Kai uzverda,nugriebti putas ir virti ant mazos ugnies apie1,5val.Viskas sutyzta beveik.Tada isgriebti burokelius,juos sutarkuoti per burokine tarka ie vel sudeti atgal i sriuba.Ideti sauksteli cukraus,jei truksta rugsteles-acto ar citrinos rugsties.Zodziu-nuragauti Su grietine ,duona-pasaka
Mano seimynai skaniausia sriuba.O sekancia diena,kazkodel ji dar skanesne.Juk ne veltuo turbut sakoma,kad sriuba sekancia diena skanesne,kai susistovi.
Verdu ir aš tokią sriubą, tik burokėlius pačioj pabaigoj dedu savo vekuotus obuolių sultyse. Tokia puiki rūgštelė gaunasi
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Aš šiandien dariau raugintu agurku sriubytė orkaitėje. Svogunus ir stambiai papjaustyta morką apkepu keptuvėje. (jeigu dedat mėsą, tai irgi pakepat gerokai keptuvėje, pageidautina riebesne kiauliena, bet aš kadangi turėjau sultinio, tai mėsos nedėjau) Tada į ugniatspario puodo dugna padėjau porą sauju išplautu perlinių kruopų, įdėjau tai, ką apkėpiau ir kelias bulvės, perpjoviau jas tik į 4 dalis, kad kuo stambesni gabalai būtų. Pripjausčiau raugintų agurkų. Užpyliau sultinių, damėčiau prieskoniu ir druskos, uždengiau dangčių ir į irkaitę, kokiom 1-1,5 val, kol neišvirs kruopos. Skonis kitoks nei paprastai virtos sriubos Skaniau, viskas persismelkė vieno kito skonyje.......
Cia panasiai pagaminta troskini Vokietijoj valgiau kazkada.Labai skanu buvo,tai paklausiau kaip dare.Tai ten visko-pupeliu,bulviu,svogunu,morku,agurku,desros rukytos ir mesos gabaliuku,ir gal dar ko..Sake,viskas apkepinama,po to uzpilama vandeniu saltu,prieskoniu ,druskos ir i puoda,ir-orkaiten beveik porai valandu.Na,taip isivaizduoju,kaip Lilinos sriuba,tik vandens maziau.
Gardu
Gardu
- Lilina
- Virtuozas
- Pranešimai: 8898
- Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
- Pliusai: 101
- Miestas: Kaunas/Mažeikiai
Aktorės Astos Baukutės žuvienės receptas
2 gabaliukai lašišos filė
2 morkos
200ml grietinėlės
krapų
druskos
Lašiša supjaustyt vidutinio dydžio gabaliukais, morkos nuskusti ir papjaustyti šiaudeliais. Įdėti jas į verdantį pasūdytą vandenį. Virti kol išvirs, įpilti grietinėlės, pakaitinti ir įberti krapu.
Bandžiau, dariau, tikrai skanu. Tik greit atsibosta dažnai bedarant.
2 gabaliukai lašišos filė
2 morkos
200ml grietinėlės
krapų
druskos
Lašiša supjaustyt vidutinio dydžio gabaliukais, morkos nuskusti ir papjaustyti šiaudeliais. Įdėti jas į verdantį pasūdytą vandenį. Virti kol išvirs, įpilti grietinėlės, pakaitinti ir įberti krapu.
Bandžiau, dariau, tikrai skanu. Tik greit atsibosta dažnai bedarant.
Retai kada darau,bet tikrai skanu.
Barsteliai su ausytem
isvirti mazu kolduneliu.O juos formuoti taip-i keturkampi teslos gabaliuka deti mesos idaro,sulenkti trikampiuku,o po to galiukus dar sukabinti(neraityti).
Atskirai isvirti barstelius.labai tinka is konservuotu burokeliu,ypac ,jei pati juos buni pasiruosus.Tai va.Ideti smulkiai pjaustyta bulve,morka,ir tie burokeliai,pavirti apie pusvalanduka,kol isvirs,sudeti isgriebtus kolduniukus,uzvirinti.ir su grietine ar grietinele-prasom valgyti.
Atrodo nepamirsau nieko
Barsteliai su ausytem
isvirti mazu kolduneliu.O juos formuoti taip-i keturkampi teslos gabaliuka deti mesos idaro,sulenkti trikampiuku,o po to galiukus dar sukabinti(neraityti).
Atskirai isvirti barstelius.labai tinka is konservuotu burokeliu,ypac ,jei pati juos buni pasiruosus.Tai va.Ideti smulkiai pjaustyta bulve,morka,ir tie burokeliai,pavirti apie pusvalanduka,kol isvirs,sudeti isgriebtus kolduniukus,uzvirinti.ir su grietine ar grietinele-prasom valgyti.
Atrodo nepamirsau nieko