Sriubos

Galite pasidalinti savo mėgstamais receptais, arba pasidomėti, kaip gaminamas Jus dominantis patiekalas.

Moderatorius: Tutsi

Forumo taisyklės
ŠIS SKYRIUS LAUKIA REMĖJO !
Skelbti atsakymą
Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 05 Kov 2007, 19:35

Ramunė rašė:
zuikaite rašė: Pala, tuoj baranku bus su ta akcija ¨baronkos zuikaitei¨ :laugh:
O kaip grietinytės atsiųst :? Gal milteliais 8) Tik reikia išsiaiškinti, ar būna :roll: Ir galėsi pliekt kulinarinius šedevrus :wink:
Milteliais negalima, dar pamanys pašto darbuotojai, kad juodligę siuntinėji :lol:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 05 Kov 2007, 20:05

juodlige paliginus nulis,su tuo,kad gali pamanyti jog kokie kvaisalai :hypno: :hypno: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 05 Kov 2007, 21:21

Pasodins dar mus visus, labdaros akcijos dalyvius, už milteliu su baronkom siuntinėjimą :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Turės Zuikaitė važiuoti iš Ispanijos mumi vaduoti :lol: :lol: :lol:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 05 Kov 2007, 22:35

Na, su tokia kompanija - ir kalėjime nepražūtume :lol: :P :lol: :P :twisted:

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 05 Kov 2007, 22:57

Ramunė rašė:
zuikaite rašė: Pala, tuoj baranku bus su ta akcija ¨baronkos zuikaitei¨ :laugh:
O kaip grietinytės atsiųst :? Gal milteliais 8) Tik reikia išsiaiškinti, ar būna :roll: Ir galėsi pliekt kulinarinius šedevrus :wink:
Ir greitinyte butu ne pro sali. Tik jau ne milteliais, net jeigu ir yra. :laugh: Taigi toks slamstas. stengiuos nevalgyti tokiu dalyku. Tik darbe tenka kapucino is pkelio gerti, nes kitko nelabai kas yra. O skrandukas is karto atpazysta chemikalus :roll:
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
zuikaite
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 21 Lap 2006, 00:40
Pliusai: 3
Miestas: Barselona
Susisiekti:

Standartinė zuikaite » 05 Kov 2007, 22:59

Ramunė rašė:Na, su tokia kompanija - ir kalėjime nepražūtume :lol: :P :lol: :P :twisted:
Na tai jau tikrai neprazutumet. Ir is nuobodulio nenumirtumet :laugh: :laugh: :laugh:
Velykiniai receptai! Yra ir paukštelių čiulbesys... Trūksta tik tavęs ;) http://www.pasididziuojantinamuseimininke.blogspot.com/ .

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 06 Kov 2007, 11:47

Lietuvoje ir kalejime turbut gerai,su gera kompanija ir dar grietines duoda tikrai ne miltukais :laugh: :laugh: :laugh:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Kov 2007, 17:43

Turiu tikrai idiotišką klausimą :oops: :oops: :oops:
Ar perlinės kruopos visos vienodos, ar perkant reikia firmą žiūrėti :?:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 07 Kov 2007, 19:50

man tai jos visos vienodos :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 07 Kov 2007, 20:09

:aciu1: Žinosiu, nes labai jau noriu tos agurkinės. Ir raugintų agurkų turiu kaip tik :? Reikia virt, kol nesusivalgė :wink:

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Kov 2007, 10:41

Ramunė rašė:Turiu tikrai idiotišką klausimą :oops: :oops: :oops:
Ar perlinės kruopos visos vienodos, ar perkant reikia firmą žiūrėti :?:
man irgi perlinės kruopos ir makaronai visi vienodi, kuri firma bebūtų, brangesnius perku ryžius, grikius ir dar kažka, neatsimenu tiksliai ką.

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Kov 2007, 10:46

cia tik musu isitikinimas,kad brangesnis bus geresnis :D O kartais buna atvirksciai :D

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Kov 2007, 10:54

Tarp kitko , labai skanu kai sriubos būna užkepamos orkaitėje :P Einu kaip tik sriuba su raugintais agurkais į orkaitę suleisiu ;)

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Kov 2007, 11:18

o kaip tu darai :shock:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 08 Kov 2007, 12:37

O as tai paskutiniu metu tokia ,,tinginio"sriuba verdu.Idedu vistienos krutineles kauliuka,truputi vistienos pripjaustau.Bulve kubeliais ir saldytu darzoviu i beriu,kad butu ir kalafioro ,ir zirneliu ,morku,brokoliu.Kai paverdu,makaronu smulkiu saujele.Po to su grietinele uzbalinu-lengva,nekaloringa.Ir mesos gaunu.Na,seimynai kitka darau.Nes koju nepavilktu nuo mano sriubos :D :D

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 08 Kov 2007, 12:46

O mano tevas labai skanius barscius virdavo.Kareiviskais kazkodel vadino.Taiva,parasysiu ir jums.
I salta vandeni sudeti:mesos(kiaulienos ar jautienos,su jautiena skaniau)gabala,bulviu,stambiai pjaustytu,morku,svieziu kopustu,burokeliu(nepjaustytu,bet nuvalytu,asiku),svoguno galva,jei yra ,sviezu pomidora nedideli,obuoli,lauro lapu ,pipiru,druskos.Galima paprikos imesti,kas megsta jos skoni.Kai uzverda,nugriebti putas ir virti ant mazos ugnies apie1,5val.Viskas sutyzta beveik.Tada isgriebti burokelius,juos sutarkuoti per burokine tarka ie vel sudeti atgal i sriuba.Ideti sauksteli cukraus,jei truksta rugsteles-acto ar citrinos rugsties.Zodziu-nuragauti :D Su grietine ,duona-pasaka
Mano seimynai skaniausia sriuba.O sekancia diena,kazkodel ji dar skanesne.Juk ne veltuo turbut sakoma,kad sriuba sekancia diena skanesne,kai susistovi.

Vartotojo avataras
silsta
Gurmanas
Gurmanas
Pranešimai: 1706
Užsiregistravo: 19 Spa 2006, 13:45
Pliusai: 5
Miestas: Kaunas

Standartinė silsta » 08 Kov 2007, 15:15

AIRENE rašė:O mano tevas labai skanius barscius virdavo.Kareiviskais kazkodel vadino.Taiva,parasysiu ir jums.
I salta vandeni sudeti:mesos(kiaulienos ar jautienos,su jautiena skaniau)gabala,bulviu,stambiai pjaustytu,morku,svieziu kopustu,burokeliu(nepjaustytu,bet nuvalytu,asiku),svoguno galva,jei yra ,sviezu pomidora nedideli,obuoli,lauro lapu ,pipiru,druskos.Galima paprikos imesti,kas megsta jos skoni.Kai uzverda,nugriebti putas ir virti ant mazos ugnies apie1,5val.Viskas sutyzta beveik.Tada isgriebti burokelius,juos sutarkuoti per burokine tarka ie vel sudeti atgal i sriuba.Ideti sauksteli cukraus,jei truksta rugsteles-acto ar citrinos rugsties.Zodziu-nuragauti :D Su grietine ,duona-pasaka
Mano seimynai skaniausia sriuba.O sekancia diena,kazkodel ji dar skanesne.Juk ne veltuo turbut sakoma,kad sriuba sekancia diena skanesne,kai susistovi.
Ir vadiname mes juos kažkodėl UKRAINIETIŠKAIS :!:

Verdu ir aš tokią sriubą, tik burokėlius pačioj pabaigoj dedu savo vekuotus obuolių sultyse. Tokia puiki rūgštelė gaunasi :idea:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 08 Kov 2007, 15:37

Lilina rašė:Tarp kitko , labai skanu kai sriubos būna užkepamos orkaitėje :P Einu kaip tik sriuba su raugintais agurkais į orkaitę suleisiu ;)
tai kaip ja uzkepi? :merg2:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 08 Kov 2007, 17:25

Parašyk apie tą užkepimą, Lilina :aciu2:
Gal čia ta sriuba, kur vadinasi su kepurėle :?

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 08 Kov 2007, 23:01

Aš šiandien dariau raugintu agurku sriubytė orkaitėje. Svogunus ir stambiai papjaustyta morką apkepu keptuvėje. (jeigu dedat mėsą, tai irgi pakepat gerokai keptuvėje, pageidautina riebesne kiauliena, bet aš kadangi turėjau sultinio, tai mėsos nedėjau) Tada į ugniatspario puodo dugna padėjau porą sauju išplautu perlinių kruopų, įdėjau tai, ką apkėpiau ir kelias bulvės, perpjoviau jas tik į 4 dalis, kad kuo stambesni gabalai būtų. Pripjausčiau raugintų agurkų. Užpyliau sultinių, damėčiau prieskoniu ir druskos, uždengiau dangčių ir į irkaitę, kokiom 1-1,5 val, kol neišvirs kruopos. Skonis kitoks nei paprastai virtos sriubos :P Skaniau, viskas persismelkė vieno kito skonyje.......

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 09 Kov 2007, 08:21

:hubba: :luks: :hubba:
Savaitgalį verdu. :hubba:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Kov 2007, 12:47

visai paprasta,ir prie dujines nereikia stoveti :roll:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 09 Kov 2007, 13:17

Cia panasiai pagaminta troskini Vokietijoj valgiau kazkada.Labai skanu buvo,tai paklausiau kaip dare.Tai ten visko-pupeliu,bulviu,svogunu,morku,agurku,desros rukytos ir mesos gabaliuku,ir gal dar ko..Sake,viskas apkepinama,po to uzpilama vandeniu saltu,prieskoniu ,druskos ir i puoda,ir-orkaiten beveik porai valandu.Na,taip isivaizduoju,kaip Lilinos sriuba,tik vandens maziau.
Gardu :valg:

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 09 Kov 2007, 14:48

kai labai tingesiu kuistis virtuveje,tada ir as toki troskini pagaminsiu 041 043

Vartotojo avataras
Hazel
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 2086
Užsiregistravo: 11 Vas 2007, 13:45
Pliusai: 0

Standartinė Hazel » 10 Kov 2007, 14:40

aš nežinau nei vieno gero recepto, manęs sriubos nelabai traukia :D jei labai norisi sriubos tai paprasčiausiai susipjaustau morkas, cukiniją ir verdu su makaronais sultinyje :)

Vartotojo avataras
Lilina
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 8898
Užsiregistravo: 12 Rgs 2006, 11:05
Pliusai: 101
Miestas: Kaunas/Mažeikiai

Standartinė Lilina » 10 Kov 2007, 16:40

Aktorės Astos Baukutės žuvienės receptas ;)

2 gabaliukai lašišos filė
2 morkos
200ml grietinėlės
krapų
druskos

Lašiša supjaustyt vidutinio dydžio gabaliukais, morkos nuskusti ir papjaustyti šiaudeliais. Įdėti jas į verdantį pasūdytą vandenį. Virti kol išvirs, įpilti grietinėlės, pakaitinti ir įberti krapu.

Bandžiau, dariau, tikrai skanu. Tik greit atsibosta dažnai bedarant.

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 10 Kov 2007, 17:00

Retai kada darau,bet tikrai skanu.
Barsteliai su ausytem
isvirti mazu kolduneliu.O juos formuoti taip-i keturkampi teslos gabaliuka deti mesos idaro,sulenkti trikampiuku,o po to galiukus dar sukabinti(neraityti).
Atskirai isvirti barstelius.labai tinka is konservuotu burokeliu,ypac ,jei pati juos buni pasiruosus.Tai va.Ideti smulkiai pjaustyta bulve,morka,ir tie burokeliai,pavirti apie pusvalanduka,kol isvirs,sudeti isgriebtus kolduniukus,uzvirinti.ir su grietine ar grietinele-prasom valgyti.
Atrodo nepamirsau nieko :D

Vartotojo avataras
Tutsi
Site Admin
Pranešimai: 35795
Užsiregistravo: 03 Vas 2007, 12:54
Pliusai: 794
Miestas: Aukštaitijoje

Standartinė Tutsi » 10 Kov 2007, 17:25

:hubba: :luks:

Vartotojo avataras
Ramunė
GURU
GURU
Pranešimai: 17172
Užsiregistravo: 22 Spa 2006, 13:31
Pliusai: 736
Miestas: Kėdainių raj.
Susisiekti:

Standartinė Ramunė » 10 Kov 2007, 18:27

AIRENĖS barščiukai :hubba:
Aš juos darau tik kai ko nors reikia išsikaulint iš vyro arba kai prisiverdu "košės"... :vird:
O įdariuką darau iš džiovintų grybų.Valgyt galėčiau 4 kartus per savaitę, jei kas nors juos darytų :laugh:

Vartotojo avataras
AIRENE
Virtuozas
Virtuozas
Pranešimai: 3967
Užsiregistravo: 20 Gru 2006, 19:18
Pliusai: 0
Miestas: SIAULIAI

Standartinė AIRENE » 10 Kov 2007, 19:26

Va,va :D As irgi darau,kaip labai gera noriu but1! :laugh:

Skelbti atsakymą